UGE 3

13.6.
Sidste års kuld var temmelig snakkesalige - også om natten. Sommeren var varm for små pelsdyr! Vores B-kuld er usædvanligt hensynsfulde overfor vores nattesøvn. Til gengæld holder Lina af at vække os for at komme ud at tisse næsten midt om natten - OK - tidligt om morgenen :o)
I morges var der vildt meget gang i hvalpekassen. Der blev leget og trænet "gå på fire ben". Enkelte hvalpe lagde også an til at have lyst til at udforske verden UDENFOR kassen. Så nu kommer der forhøjninger på. Bianca og Barko har åbnet små bitte øjne. Alle har antydninger af sprækker.
I anledning af, at alle syv i dag er to uger gamle, er der portrætbilleder og vejning på programmet.

Babushka den fredelige i vejefadet - 1689 gram (viste vægten, da hun lå heeeelt stille :o))

Sødeste Barko - 1680 gram

Bastian den store :o) 1917 gram

Smukke Beluca - 1665 gram

Lille fine Benito - 1466 gram

Dejlige Bianca - 1567 gram

Flotte Buster - 1881 gram

Vyff
Ny film fra H. Beck. Klik her for at komme til filmsiden
14.6.
I dag er det Henriks fødselsdag - hurra, hurra, hurra.
Vi har fejret det med besøg af to dejlige familier, der skal have en Linahvalp. Camilla og Martin kom sågar med flagsmykket kage :o)
I øvrigt er Henrik slet ikke så meget for at fejre fødselsdage - modsat jeg, der eeeelsker fødselsdage. Sådan er mennesker - OG dyr så dejligt forskellige.
Som nedenstående billeder antyder, har der været gang i hvalpekassen i dag (når de ikke lige har sovet, hvad de jo stadig gør det meste af tiden). Bastian og Benito har endnu kun bittesmå sprækker at kigge ud af, mens resten har åbnet øjnene (ofte blå i starten - siden brune).. I dag er de små gået i gang med at bide lidt i hinanden - og en enkelt hvalp forsøgte sig med at knurre. Det lød SÅ kært - og ikke særlig farligt :o)Alle træner ihærdigt i kunsten at gå på fire ben.
Linas og Casais hvalpe ser vældig meget ud til at blive noget a la disse to (Lina og Akela) - dvs. vildtfarvede eller ulvegrå - nogle nok lidt mørkere i farven efter Casai. Men, men - det er stadig umuligt at sige med fuldstændig overbevisende sikkerhed. At samtlige syv bliver usædvanligt smukke, er vi ikke et sekund i tvivl om :o)
15.6.
Så har Benito og Bastian også fået øjnene helt åbnet. Bastian, som en af de kommende hvalpefamilier har "forelsket"
sig i, vælger ellers mest at bruge kræfterne på at blive større og større. Vores vægt melder i dag om fejl, når vi vejer ham :o) hvilket betyder, at han vejer mere end to kilo. Benito er nu over de 1700 gram og tager dermed fint på (mere end 100 gram om dagen), selv om han er en "bette skid" i forhold til bror Bastian. Der er fuld knald på alle hvalpe - når de ikke lige sover :o)

Vi har nu fjernet næsten hele hegnet omkring hvalpekassen, så Kela kan gå tæt på, hvis hun vil. Det vil hun gerne - selv om hun ikke helt kan forstå, hvad det er for nogle små dimser, der ligger i hvalpekassen. De gider slet ikke lege??? Det gør de helt sikkert om ikke så længe. Lina har det helt fint med, at Kela lister hen og snuser. Snart vil Kela være alletiders legetante for de små.
- Og der er en film på vej ................
16.6.
Endnu en livlig dag i hvalpekassen - og der er blevet kælet i lange baner af kommende hvalpeforældre i alle størrelser :o). Pia, Peter, Marie og Mads, som var de første, der blev skrevet op til en Lina/Casaihvalp, har nu valgt sig deres hvalp - Beluca. Birthe, Thomas, Andreas og Sebastian har valgt sig deres Buster. Camilla og Martin skal have Bastian. Alle har haft svært ved at vælge - for samtlige syv er jo helt vidunderlige, smukke og dejlige.
I morgen kommer nye portrætfotos - samt en film (har Henrik lovet).
Både Kela og barselsgæster må nu gerne hilse på de små. Lina tager det hele med ophøjet ro.
17.6.
At tage billeder af hver enkelt hvalp er ingen kunst. Efterfølgende at vide med sikkerhed hvem der er hvem ER lidt af en kunst :o) Men jeg har fundet en måde: Noter hvem der tages 2-3-4-5 billeder af. Tag så et billede af fx bordet. Noter næste model - adskil igen med et billede af bordet. Så har jeg styr på det og kan bare håbe, at billederne er rimelige.
Dagens vejning viser vægtforøgelse på mellem 285 gram (Beluca) og 481 gram (Babushka). Lille Benito har snuppet 404 gram på de sidste fire dage. Alle er i fin form og ytrer jævnligt ønske om at opleve verden udenfor hvalpekassen. Det får de lov til en af de nærmeste dage.
Bemærk: De blå - eller delvist blå - tunger, får hvalpene først, når de bliver større.

Benito - 1870 gram

Bianca - 1900 gram

Bastian - 2225 gram

Babushka - 2170 gram

Barko - 1980 gram

Buster - 2200 gram

Beluca - 1950 gram

Beluca får kys af mor

Hvalpene har fået flotte tegninger fra Marie og Mads, der "snart" skal have Beluca med hjem. De pynter flot på væggen over hvalpekassen.
18.6.
Alle B-kuldfolk er naturligvis en lille bitte smule nysgerrige på, hvilke farver hvalpene får. Det kan vi ikke vide med sikkerhed, men her er et lille hint fra A-kuldet med små hvalpe, der minder en del om hvalpene fra B-kuldet.
Tag venligst lige forbehold for lyssætningen.

Aleiko i 3. uge

Aleiko (Leiko) - et halvt år - vildtfarvet

Amadeus i 3. uge

Amadeus - et halvt år- vildtfarvet

Akela i 3. uge

Akela (Kela) - et halvt år - ulvegrå
- Og så har vi fået endnu en nat med halløj i hvalpekassen. Henrik var nede et par gange mellem halv fire og fire for at give de små lidt kølighed. Det hjalp ikke stort på snakkeriet. "De er vist sultne", sagde manden træt, da han lagde sig under dynen igen. Lina lå og lod som om, at det sådan set ikke lige var hendes ansvar. Hmmmm. Så stod jeg op og bad hende venligt om at give sine børn noget mad. Hun havde vist sluppet sin ellers så store ansvarlighed et øjeblik. Men hun luntede søvnigt ned og fodrede børnene :o) Stor fornøjelse i hvalpekassen. Lina smilede (det gør eurasiere nemlig :o)), og jeg gik i seng igen.
Som lovet de sidste par dage er der nu en ny film på programmet. Klik her for at komme til filmsiden.
19.6.
Træææt dag - også for hvalpene. Min datter, Cecilie, kom til middag og der blev snakket og kælet hvalpe til sent. I morges skulle jeg tidligt op og til dyrlægen med Kela. Hun fik tjekket knæskaller på bagbenene (patella). "0 ved det ene knæ og ½ ved det andet", sagde dyrlægen. Men da der ikke er noget, der hedder ½ her, blev det til 1, som er fint men ikke topkarakter (0 er topkarakter). Heldigvis betyder dette intet - heller ikke i forbindelse med avl, sagde dyrlægen :o) Herefter fik Kela en sprøjte og faldt i søvn. Hun fik røntgenfotograferet hofter, albuer og skuldre. Desværre må dyrlægen ikke fortælle om resultatet, så jeg vil ikke nævne min glæde offentligt :o) Der blev også taget div. blodprøver samt vaccineret, da Kela var vågnet. Nu er vores lille hund (vejer kun 21 kg) gennemtjekket, og jeg forventer en regning på en mindre formue :o)
Vores nye dyrlæge er fantastisk sød  - og ekstra sød, fordi hun beundrede Kela i laaaange baner og kun omtalte hende som "prinsessen". He he.
GÅ VIDERE TIL UGE 4
TILBAGE TIL FORSIDENTILBAGE TIL HVALPE OG INFO