*** UGE 7 ***

11. juli
Hold da op, hvor tiden går stærkt. Kan det virkelig passe, at vi allerede er nået til uge 7 ? Tjek lige, hvordan vores hvalpe så ud for bare seks uger siden.
I går aftes ville jeg give Henrik en god nats søvn kombineret med at prøve at lade hvalpene sove i stuen, hvor jeg så også lagde mig på en madras. Det var rigtig hyggeligt :o) De små vækkede mig halv fem ved at rive mig i håret og bide mig i næsen. OK - at åbne havedøren, så de kunne komme ud. Så faldt jeg i søvn igen - for kort tid efter igen at have hvalpe, der hev mig i håret og bed mig i næsen. SÅ lagde jeg mig op på sofaen og fik lov til at sove til klokken over ni. Man kan sikkert "holde" hvalpe på nemmere måder, end vi gør det. Men vi kan vist ikke :o) Og vi kan slet ikke stå for al deres kærlige biden og slikken og nussen - og larmen.

Aften på terrassen - og den rose skal vist liiiige
skæres ned.

Lina byder stadig på et par daglige hygge-         måltider, selv om hvalpene nu spiser masser af hvalpefoder og drikker vand.

Måltid SLUT!

                   Lina gemmer sig lidt -  men
                   holder skarpt øje med sine                                      børn, der leger i haven.

Efter maden er der gang i leg og
opdagelsesrejser i haven.

Babushka har fundet en fin fjer at gumle i.

"Sangleg" omkring et af vores nye træer.

   Alle øver sig i at blive store og stærke,              stærkere, stærkest :o)
12.7.
I morges var der ro i hvalpegården helt til klokken halv syv, hvor Lina vækkede sine børn. En times tid og noget havetisseri senere faldt små og store i søvn igen.
- Og så er der vist en film på vej.

Henrik filmer til en "gyngefilm".

Så træner vi "blive børstet
og få tjekket ører og tænder".

Alle hvalpe opfører sig rigtig fint under børstningen.

     Jeg har set et sted, at hvalpe kan lide melon.
Det gælder så ikke lige DISSE hvalpe :o)

"Når det regner, gider vi altså ikke være ude."

Men det er fint at ligge ved den åbne havedør.
Opdatering: Så er der en ny film på programmet. Nedenstående billeder antyder temaet. Klik her for at komme til filmsiden.
- Og imens jeg var i skoven med Lina og Kela, redigerede Henrik endnu en film. NU kommer der altså heller ikke mere i dag :o)

"De tror, de kan afholde mig fra at bide i sommerfuglebusken. HA!" (Bemærk dydige Bastian)

"Det var faktisk ikke mig, der gjorde det",
siger Babushka.
13.7.
Så skal der slås græs. Henrik sætter hegn på terrassen, så hvalpene ikke kommer i vejen for græsslåmaskinen. Bastian og Benito skynder sig at kravle ud under hegnet. Henrik lægger nogle fliser. Som om DET kan afholde de friske drenge fra at mave sig ud!
Jeg lægger endnu en flise. Lukket, kære venner - tror jeg. Benito finder fluks ud af, at man faktisk kan mave sig ud et helt andet sted på terrassen. Stolt går han ned mod Henrik og græsslåmaskinen. Benito er ikke sådan helt tilfreds med at blive båret tilbage til terrassen - og konstatere, at der ligger noget i vejen for hans fine udgang.
Der er stor glæde, da hegnet fjernes. Hvalpene tumler rundt - og laver sjove lege i og udenfor tunnelen. Lina, Kela og jeg går ned til marken, engen og skoven. Hundene tumler rundt i det høje kløvergræs. Lina er i det dejligste legehumør, og Kela nyder det. Da vi kommer hjem, får hvalpene en mælketår.
- Og så vil jeg lige beklage, at nogle af billederne er så kornede. Jeg aner ikke hvorfor. Men muligvis er det fordi, jeg ikke har helt styr på det billedbehandlingsprogram, der ligger på denne computer.

Bastian vil ud for at hjælpe Henrik med at slå græs.

Jeg må lukke udgangen med en ekstra sten.

Benito finder fluks et nyt smuthul.

Buster kom for sent til at smutte.

Babushka vil hellere lege med en snor.

Beluca holder af at lægge sig under noget.
Bianca gik glip af græsslåningen. Hun sov i Linas seng i køkkenet. 

Barko er glad, da haven igen er åben for hvalpe.

14.7.
I dag havde jeg faktisk sagt til mig selv, at der kom max to billeder - jeg mener - I fra B-kuldet er nok alligevel taget på ferie, så det med daglige billeder er nok ikke så vigtigt.  I øvrigt skulle jeg oså lige lave kirsebærsorbet og sveeeede :o)  Hmmm. Men der sker det, der plejer at ske. Jeg tager 20-30 billeder og kan da ikke nøjes med at bruge to. He he.

Også tunnelen er en succes. Især fordi nettet gør det muligt at se både ind og ud.

Meget af dagen i dag er tilbragt her - på de kølige klinker.

Især pigerne er glade for den lille hvalpeseng.

Linas yndlingslegetøj (da hun var lille) var en flamingo som denne. Hendes første gik til, hvorpå jeg skyndte mig at købe en ny. Den var populær hos A-kuldet og er det også hos B-kuldet.

Dette er Kelas egerntræ. Ofte spotter hun et egern deroppe og står troligt i laaaang tid og venter på, at det falder ned. Dette er endnu ikke sket :o)

Hvalpene har nu også fundet ud af at drikke vand fra vores minispringvand - der dog ikke springer pt. fordi vi ikke vil have ledninger med strøm i liggende til fri afgnavelse.
15.7.
I Danmark kan vi vist ikke tillade os at klage over sol og varme - men hold da OP, hvor har det været hedt i dag. Hvalpene har spist, tisset og sovet stort set hele dagen. Først henad syv kom der lidt liv i dem - og nu leger de dejligt i haven.
Da vi stadig får henvendelser vedr. hvalpene, vil jeg lige skynde mig at sige til eventuelle nye interesserede, at alle Linas og Casais børn er reserverede. Det er dejligt at mærke interessen for eurasiere. Vores hunde synes, at det er dejligt, at vi har et køligt klinkegulv at ligge på i disse dage :o) Kela nyder også at gå i vandet, når vi er ved søen. Lina plejer også at tage en soppetur. Men efter at hvalpene er kommet, holder hun sig fra vandet. Måske er hun bange for bakterier på patvorterne??? Tidligere skulle jeg bare spørge "skal du ikke i vandet?", så gik hun ud. Nu er hun fuldstændig umulig at lokke til at få kølet poterne - viser eurasiersindet - "visse ting bestemmer jeg altså SELV!" :o)

Kattekurven er hyggelig, synes nogle af hvalpene.

Linas og Kelas gamle ben er bedre, synes andre.

En mælketår er bedst, synes alle.

Så er mælkebaren lukket.

Hvalpene holder af heste.

"Hvorfor har nogen sat hegn om den busk, jeg gerne vil bide i?"
16.7.
Da jeg har hentet bestilte hvalpeseler og liner for flere dage siden, fik jeg i dag lige lyst til at prøve, om de mon kunne gøres små nok til hvalpene. Buster kom rendende og blev dermed udvalgt til at være prøvevovse. Selen hænger en lille smule ved brystet (hvilket ikke har nogen betydning) men passer ellers fint - og kan udvides og dermed bruges flere måneder fremover. Når nu Buster alligevel havde selen på, fik han lov til at gå med en lille tur rundt i kvarteret med Lina og Kela - OK - gå og gå. Jeg bar ham det meste af vejen, da han jo ikke er så vældigt stor endnu :o) Om et par dage vil vi starte seriøst med at gå (små) ture med alle hvalpe.

Koen er meget populær. Det er en julegave til Lina og Akela fra A-kuldets Amadeus. Hvalpene har nu vænnet sig til, at den indimellem siger muuuhhh, når de får bidt det rigtige sted :o) 

Ja, ja. Jeg var nu heller ikke helt tilfreds med placeringen af disse marguritter :o)

Henrik har planer om en sandkassefilm.
17.7.
Ny film på programmet.
I dag var det så Babushkas tur til at prøve sele, line og Drosselvangen med en lille smule mere. Hun klarede det flot - blev kun lidt betuttet over forbikørende biler, og satte sig indimellem ind under en hæk og sagde "jeg vil bæres". Hjemme igen tilbød Lina åben mælkebar, så jeg nåede ikke engang at få selen af Babushka først. I morgen vil jeg tage to hvalpe med ad gangen. Det kan fint lade sig gøre, da Lina og Kela jo ikke bruger det med at gå i snor.  Alle vil have prøvet sele og line i løbet af weekenden. I næste uge får de nok en lille skov- eller engtur. Først har vi lige et projekt dyrlæge (mandag), hvor hvalpene skal tjekkes, chippes og vaccineres. Så får de også prøvet at køre i bil (hvilket de ligeledes gør, når vi skal i skoven).  I næste uge er det også tid til at præsentere hvalpene for andre hunde. Vi vil invitere Henriks søster og svoger samt deres islandske fårehund. Vi håber også på besøg af hvalpenes far, Casai, inden de små flytter hjemmefra - og selvfølgelig af besøg af Drosselvangens to andre eurasiere. Dertil kommer, at vi må have inviteret min niece med datter (to år), så hvalpene kan lære et lille menneske at kende.
At have hvalpe er den rene selskabelighed :o)
Videre til uge 8
Tilbage til forsidenTilbage til hvalpe og info