UGE 9

25.7.
Hvor mærkeligt at indlede denne sidste uge om og med vores allerdejligste B-kuld. Dog håber vi, at I, der snart skal have jeres hvalpe hjem, vil være lige så søde som A-kuldets familier og sende os ord og billeder indimellem :o) Så vil vi selvfølgelig dele billeder og udvalgte ord med "alverden".
I går annoncerede jeg en (kun for sjov) konkurrence. Den kommer her:
Dagens "portrætbilleder" er udstyret med et tal i stedet for med et navn. Nu gælder det om at sætte navne på hvalpene OG deres mor :o). Hvem er egentlig hvem? Alle (også jer fra A-kuldet som følger med i B-kuldet) er velkomne til at deltage. Send svar til isabelle-mandel@mail.dk senest i morgen klokken 17.04.
I dag har vi haft besøg af Kelas bror, Leiko. Han var lidt forbeholden overfor denne vilde bande. De fik lidt knur, hvilket de ikke lod til at bemærke. Han var bare SÅ spændende :o) I morgen får vi, som tidligere nævnt, besøg af hvalpenes far, Casai.
PS. I går var jeg vist reeeet træt - lagde to ens billeder på hjemmesiden :o) Det er rettet - og det søde billede af Lina + barn - sovende - som skulle have været der i går, er kommet på.

1 - Babushka

2 - Beluca

3 - Barko

4 - Buster

5 - Bianca

6 - Benito

7 - Bastian

8 - Lina

Leiko er ikke sådan helt tryg ved disse små "ting" :o)
26.7.
Tak til familien Toft og Camilla og Martin, for at I gad deltage i min lille konkurrence :o) I vandt. He he. I havde nemlig lige mange rigtige. Og så må jeg nok sige, at det er godt, at Henrik og jeg har styr på hvor hvalpene skal hen - for I gættede altså ikke lige jeres egne hvalpe :o) Rul op, så kan I se hvem der er hvem. Men det ER svært at se på billeder - også i virkeligheden for nogle hvalpes vedkommende. Faktisk. I får præmien, når I henter Beluca og Bastian.
I dag har vi så haft besøg af Casai. Hvalpene fandt det vældig interessant. Casai var mest interesseret i Kela - hvilket Lina SLET ikke syntes om - hun løftede overlæben og udtrykte adskillige advarsler. Kela var småforvirret - kunne egentlig godt lide Casais interesse, men var ikke så glad for, at mor talte med store bogstaver. Men dejligt at se Casai og hans søde familie.
Senere gik Henrik, jeg og min datter, Cecilie, en tur på engen med Lina, Kela og alle hvalpe. Her var masser at holde styr på, men det gik super fint. Et par stoooore hunde blev lidt usikre på bandens tilnærmelser - og deres mennesker sagde "neeeeej hvor er de bare dejlige, søde, særlige, fantastiske, skønne etc".
Igen i år er vi meget glade for, at vi beholder hvalpene hjemme en uge ekstra. Det er nu, der virkelig er gang i Linas leg og opdragelse med og af børnene. Fra tidlig morgen til sen aften bliver der tumlet. Også Kela deltager som den søde legetante. Hun tillader næsten hvadsomhelst fra sine små søskende, når det er legetid - medmindre hun har lagt sig for at hvile ved 5-6 tiden om morgenen. Så gider hun ikke nærkontakt. 
28.7.
Lad mig sige det som det er: Jeg glæder mig til at sove en hel nat. Jeg glæder mig IKKE til at undvære alle disse små vidunderlige hvalpe.
I morgen skal vi sige farvel til den første. Vi har ladet os overtale til at tillade Bianca at flytte hjemmefra lidt for tidligt. Faktisk flytter alle minus Bastian hjemmefra lidt for tidligt ifølge vores ni uger :o) Men da det kun er et par dage før tid, tror vi nu nok, det skal gå fint.
I dag har jeg haft travlt med at få alting færdigt til B-kuldets familier. Nu er jeg tæt på at være klar med det -  fx hvalpebøgerne, så i morgen og de kommende dage kan helliges nussen og pussen og kælen og krammen ooooog at sige farvel til hvalpene og "I har bare at passe godt på dem" til B-kuldets familier :o)
Det er så dejligt at mærke engagementet via hilsner i gæstebogen, mails og telefonsnak fra jer, der har A-kuldet. Jeg håber, vi en dag kan lave et hvalpetræf med både A'erne og B'erne (og siden C'erne og D'erne og.....  :o))
OG SÅ er der en ny film i biografen. Klik her og se de små sammen med deres far og siden på tur.

Det var så den rose :o)
28.7.
Så kom dagen, hvor vi skulle sige farvel og på gensyn til den første af B-kuldet. Hvis ikke vi var helt og aldeles sikre på, at lille Bianca vil få et  super dejligt hundeliv sammen med Kit, Josephine og resten af familien (incl. en "storebror", der hedder Balou og er eurasier), ville det slet ikke være til at bære at aflevere vores hvalp - erkende, at hun faktisk ikke er vores længere :o)
I morgen får vi run på. Benitos familie henter ham klokken 9. Vi får et hurtigt visit af Casais familie klokken 10. Babushkas familie kommer klokken 11, Belucas familie kommer klokken 12, og Barkos familie kommer klokken 13. Jeg tror, jeg vil fælde en lille tåre klokken 14 :o)
men vigtigst er, at Henrik og jeg vil glædes over den glæde Linas og Casais hvalpe nu vil give alle jer, der tager dem med hjem.  
- Og Henrik er i gang med at lave en afskedsfilm med alle disse syv dejlige hvalpe.
- Og vi håber, at alle I B-kuldsfamilier, vil sende os ord og billeder indimellem.

Kit, Josephine, Bianca og Lina

Benito

Babushka

Beluca

Barko

Buster

Bastian
29.7.
Så har vi haft en store afrejsedag (tilgiv elendige billeder af samme). Benito, Babushka, Beluca og Barko er nu flyttet hjemmefra. Her er temmelig tomt - piv piv :o) Heldigvis ved vi, at alle vores hvalpe vil blive elsket og passet godt på. Vi glæder os til at høre fra alle jer B-kuldsfolk - og til at mødes til et hvalpetræf. Vi har allerede hørt, at Benito klarede turen til Sønderjylland i fin stil og helt uden piv. Han sad i varme arme og kiggede på det danske land - og sov.
Nu har Bastian og Buster mor og søster helt for sig selv. Lina har pevet en lille bitte smule - og gik for lidt siden ud på fortovet, hvad hun ikke plejer. Måske kiggede hun efter sine børn.
Jeg må indrømme, at jeg er lidt ked indeni - men samtidig fuld af glæde på jer fra B-kuldets vegne.
Nu vil jeg smutte en tur på engen med Lina, Kela, Buster og Bastian.
Henrik har lovet, at der kommer en legefilm og en farvelfilm i Catalejmasbiografen i morgen.

Christian, Nicola og Anna-Lena henter Benito

Helene, som er Casais menneskemor, kommer forbi med sin mor.

Hundekurv?

Pia, Anders, Mads, Maiken, Martin og Mark henter Babushka.

Pia, Peter, Marie og Mads henter Beluca.

Anette, Peter og Alexander henter Barko.
30.7.
I anledning af, at vi har TO hjemmeboende hvalpe tilbage, er der de lovede TO film på programmet. Klik her for at komme til filmsiden.
Jeg har dertil trænet lidt i at lave powerpointshow. Klik her for at se en lille billedhistorie om  B-kuldet iblandet nogle billeder af A-kuldet på passende steder. 
Det er vældig mærkeligt at huset nu er så stille. Buster og Bastian fastholdt dog kuldets vane med at vågne lidt i fem. Sjovt nok gjorde både Benito, Babushka og Beluca det samme. Barko sov helt til henad otte. Han er så heldig at have sin søster, Bianca, som genbo. De to skal nok få en masse glæde af hinanden. Dejligt at høre fra jer, der hentede hvalpe i går. MEGET dejligt at høre, at det går så fint med dem alle fire. Vi bliver jo meget, meget glade, når vi får at vide, at vi har lavet et super godt kuld hvalpe. Meget :o) Vi glæder os til billeder og historier af og om de små. I kan følge med på "Sidste nyt" siden, hvor jeg løbende vil opdatere med det, I fra både A- og B-kuldet sender samt selvfølgelig billeder fra hvalpetræf og udstillinger mv. samt sundhedsresultater. I den forbindelse vil jeg lige fortælle, at Aluka er blevet tjekket og har de fineste A-hofter :o) Der er ikke kommet svar på hendes blodprøver endnu. Vi har fået svar på Kelas - perfekt på alle fronter. 
Det er sjovt at se Kela sammen med Buster og Bastian. Det er som om hun lidt bedre kan finde ud af at forholde sig til kun to. Hun leger på livet løs med dem, så snart de er vågne. De får lov til at "vælte" hende og være rigtig store og farlige små hvalpe. Indimellem er det næsten som om Lina bliver lidt jaloux og giver sig til at opdrage på Kela midt i legen. Lina vil OGSÅ lege med sine børn :o)

"Se hvor stærk jeg er", siger Bastian vist.

Bemærk Busters ene øre :o)

Denne tingest fra en hængeplante var også populær hos A-kuldet

Teltet er kaput - men tunnelen gemmer vi til næste kuld.
31.7.
I dag skulle vi så sige farvel (og på gensyn) til B-kuldets dejlige bølle - Bastian. Som med resten af kuldet er vi spændte på at høre, hvordan han klarer sit første døgn væk fra mor og sine tumlesøskende, Buster og Kela.
Efter at have vinket farvel gik Henrik og jeg med Lina, Kela og Buster i skoven. Her kunne vi konstatere, at Buster vist er en vandhund. Kela tog sig en soppetur i søen. Buster fulgte efter. Da Kela gik op, gik Buster med - meeeeen han skulle nu lige prøve det der vand én gang til :o) I starten af turen forsøgte han at følge Lina og Kela, som drønede afsted i vild leg. Buster opgav - og resten af turen fulgte han Henrik og jeg og kom fint, når vi kaldte. Meget dygtig hund, vil vi mene.
I dag har Lina været en tur hos dyrlægen for at blive vaccineret og tjekket. Hun er i fin form og har fået sin "ungpigefigur" igen. Jeg vil nok sige, at hun er lidt for tynd. Men det ses ikke på vægten. Hun vejer 29 kg. Det kan konstateres, at Lina ER en stor eurasier :o) Da jeg så vægten, mente jeg, at hun måske alligevel skulle tabe et par kilo. Men dyrlægen sagde, som jeg jo godt selv kunne se, at Lina absolut ikke har noget at tabe af - ikke engang pels, som der jo ikke er så meget tilbage af efter hvalpetiden.
I morgen skal vi sige farvel til vores lille vandhund, Buster. Det bliver slet ikke sjovt at tage afsked med vores sidste hjemmeboende hvalp. Heldigvis gør vi det i tryg forvisning om, at han vil få det lige så fantastisk godt hos sin nye familie, som vi tror på, at de andre seks hvalpe får det. 

Camilla, Martin og Catalejmas Bastian
1. august 2009
Sidste (halve) dag med en hjemmeboende B-kuldhvalp. Savner ham og resten allerede. Nu skal vi vænne os til stilheden :o) Dog synes Lina at gå i barndom ligesom sidste år og tumler rundt med Kela. Hun smutter også lidt ud på fortovet for at se efter sine børn måske og var, for lidt siden, oppe i hvalpekassen og pive lidt.
Inden Buster flyttede hjemmefra, ville jeg lige klippe hans negle med en nyindkøbt klipper. DET gad vildbassen ikke - sidde på skødet OG få klippet kløer. Jeg prøvede så en anden version, som kan anbefales: Når hvalpen ligger roligt og hviler sig, sætter man sig på gulvet og lægger ham/hende på ryggen mellem ens ben. Nu bliver der nusset mave, som de små (og store) holder meget af. Indimellem klippes lidt klør. Kommer der piv eller brok, nusses der bare mere mave - og så klip, klip. Det virkede helt perfekt på Buster, som nok er den af hvalpene, der finder sig i mindst :o)
Afslutningesvis (på denne side om uge 9) vil jeg sige et stort "HAV DET DEJLIGT" til B-kuldet og familier. Jeg håber, I gider sende billeder og ord indimellem, så både Henrik og jeg samt søskendefamilierne kan følge lidt med i kuldet.
Fortsættelse (forhåbentlig med billeder mv. af både A- og B-kuldet) vil være at finde under "Sidste nyt".
Hilsner og eventuelle gode idéer er også altid meget velkomne i gæstebogen :o)

Kela har spist SIN big beef bite. Nu vil hun evt. gerne have Busters.

Buster knurrrrrrrer.
"Hvad sker der lige her???"

"Jeg er en meget artig lille hund"

"Jeg er også en meget sej lille hund"

Sebastian, Birthe, Thomas, Andreas og Catalejmas Buster..........

som IKKE gider blive båret som en anden baby :o)
Videre til sidste nyt
Tilbage til forsidenTilbage til hvalpe og info