UGE 5


D-kuldet 4 dage gamle

D-kuldet 4 uger gamle
26. juni
Så er der byttet rundt på størrelserne igen - Darco og Django har overhalet Dino - Django dog kun med 20 gram.
Her til formiddag blev køkkenterrassedøren igen åbnet, og hvalpene båret ud. Kela måtte selvfølgelig skynde sig efter for at passe på børnene. Der gik ikke ret lang tid, før hun bad dem komme ind. Kela satte sig i den lille hyggeseng, jeg købte til C-kuldet. Så var hun inde men dog også tæt på døren. Efter en lillebitte mælketår skulle der leges igen. Tre af hvalpene vovede sig ud på terrassen helt selv. Hvis det bliver varmere i eftermiddag, skal de en tur på græs (hvis græsset altså er tørt).
Hvis nogle ikke så den sene opdatering i går, kan jeg fortælle, at der er en ny film. Klik HER for at komme til filmsiden. Er der nogle medlemmer af eurasierklubben, der følger med her på siden og endnu ikke har tilmeldt sig klubbens nyheds-
brev, kan I bare skrive til mig, hvis I vil have det. Jeg har nemlig lige udsendt et :o)

Dino - 2800 gram

Darco - 2540 gram

Django - 2520 gram

Dina - 2516 gram


jeg bærer firlingerne ud - Kela følger efter

- og så får hun børnene ind igen efter kort tid ude

Darco går selv ud som den første

Dina følger efter

Dino VIL gerne, men han tør ikke sådan lige :o)

Django tør godt
senere søndag
Da eftermiddagen er dejligt lun, får hvalpene lov til at komme på græs. De får også serveret et dejligt måltid mad i det grønne. Inden de kommer ud, slår Henrik lige græsset, og så rejser vi strandteltet, sætter Kelasengen i det og lægger hvalpekassens tæppe i og udenfor teltet.
Firlingerne bæres ud og lægges i teltet - men nixen - de skal ud at opleve verden og skynder sig at få græs under poterne.
Kela vil rigtig gerne have hvalpenes mad. Hun bliver venligt bedt om at vente, til de er mætte.
Jeg ville faktisk bare lægge et billede eller to ind om hvalpenes første græstur. Hmmm. Så var det, at der var mere end to dejlige billeder :o)
Vi tager legetøjet fra hvalpeværelset med ud - og Henrik finder en posefuld legetøj fra A- B- og C-kuldet frem. Firlingerne får dog ikke det hele endnu.
På billederne herunder har vi Darco med hest og Dina der tager en lille stund i Kelasengen.
Lina følger med fra sidelinien sammen med Henrik. Hun har stor respekt for, at det er Kelas hvalpe - er nysgerrig, men holder en passende afstand.
Den efterhånden godt gennembidte kattekurv ser ud til også at være populær hos Kelas og Balus børn.
Dino har lagt sig et øjeblik i vores nyindkøbte himmelblå telt. Django tager en spadseretur i madskålen.
Django botaniserer - og mormor får lov til at hilse på sine børnebørn. Kela sikrer sig, at alt går roligt for sig. Men hvad skulle det ellers - med den mormor? :o)
Så går Kela i hulen, og børnene følger med én efter én. Nu ligger de derude i en hyggelig stor klump. Denne hule har været populær hos alle vores små og store hunde. Om lidt vil vi bære hvalpene ind i hvalpeværelset igen. Imens de har været ude, er der blevet ryddet og lagt nye aviser og hvalpetæppe i køkkenet (alias hvalpeværelset). I løbet af de næste par dage kommer gyngen, vippen, boldkassen, tunnelen og "bjerglandskabet" op.
Henrik laver muuuuuligvis en film senere i dag.
dagens sidste opdatering
Kan nogen forestille sig, at Kela havde plads til flere hvalpe? Jeg har godt nok svært ved det :o) Her har vi, fra venstre, Darco, Django, Dino og Dina.
Mens Kela sørgede for eftermiddagsmad, klarede Lina bevogtningen af haven. Der blev sagt VOV til enhver forbipasserende, og så satte mormor sig ellers og holdt vagt tæt på hegnet.
Men grunden til denne aftenopdatering er nu sådan set, at Henrik har klippet en havefilm. Klik på "havefilm" for at komme til filmsiden.
27. juni
Kan I se, hvem der er hvem på dagens første fire billeder? Det er ikke en konkurrence, men kom gerne med bud i gæstebogen.
I morges åbnede jeg døren til køkkenterrassen - og alle firlingerne myldrede ud helt af sig selv. Efter at have undersøgt bl.a. bedet, gik de ind igen og tog sig en lur. Da græsset var tørt i haven, blev de båret ud i teltet og skyndte sig ud på opdagelse. Som det kan ses på de nederste billeder, har nogle af hvalpene allerede lært at komme op på terrassen. Jamen er de ikke bare DYGTIGE? Det er Kela faktisk også. Når der bliver serveret fast føde til børnene, vil Kela meget, meget gerne "dele" det med dem. Så siger jeg helt roligt, at det altså er hvalpenes mad - og så rør hun det ikke, før jeg giver lov.
I dag er hvalpelegepladsen kommet op - dvs. Henrik arbejder på "bjerglandskabet". Det kommer til at bestå af fire paller - nogle med "malertæppe" påsat. Men boldbassinet, gyngen, tunnelen og vippen er fremme. Der er også lavet trappe op til sandkassen.
I skrivende stund ligger firlingerne i hulen. Det er for vaaaaarmt til at tumle rundt i længere tid, synes de.
Hvis nogle gik glip af gårsdagens sene opdatering: Der er kommet en havefilm.
PS. Vi har ikke glemt redefilmen. Den skal nok komme :o)


gyngen trænger til at blive vasket
her ses nogle MEGET dygtige hvalpe
28. juni
Dagens opdatering er billeder fra i går aftes. Jeg vil ikke helt udelukke, at der kommer flere billeder i dag.
Da det var SÅ varmt i går, tilbragte firlingerne det meste af dagen i yndlingshulen. Vi har to hundehuler i haven - "fødehulen" hvor både Lina og Kela har gravet ihærdigt, når de har været tæt på fødsel, og så "hvalpehulen".
Kela har indimellem vældig travlt. Forbipasserende hunde, får besked om at holde afstand. Det hjælper Lina med - især hvis Kela er i gang med at give børnene mad, er Lina havens vogter. Men det er ikke kun hunde, der ikke må nærme sig. Sulejma må heller ikke. Ligner hun en, der kunne finde på at gå hen til hvalpene, afskærer Kela hende vejen. Så må Sulejma tage hegnet. På billedet herunder har Kela spottet en fræk skade, der ligeledes får besked på at finde en anden have at være skade i.
Da klokken blev noget over seks i går aftes, kom der gang i de små. Det er underholdning af høj karat at se dem tumle rundt.
- Og så er det slut med at sove længe. Når hvalpene vågner, gør de det ikke stille :o) I morges var Henrik tidligt oppe for at lukke dem ud. Heldigvis faldt de rimelig hurtigt til ro igen, så han kunne få lidt mere søvn.

Dino og Dina

Dina er søsterkærlig

Darco i front

Django

små skarpe tænder - av
senere tirsdag
Bemærk nedenstående billede af Dina. Hun har saftpetersuseme rejst et øre - som fire uger gammel hvalp!!! Rejste ører eller ej - disse firlinger er umanerligt dejlige, kære, frimodige og aldeles vidunderlige. Skulle jeg vælge en af dem, ville jeg vælge dem alle fire :o)
Det er sjovt at se Kelas måde at være mor på - anderledes end Lina. Kela er langt mere large overfor børnene fx. Når hun får lov til at spise resterne af deres mad, finder firlingerne gerne ud af, at de liiiige kan klemme en bid mere ned. Så myldrer de tilbage til skålen og spiser sammen med Kela (se billedet). Den slags tillod Lina IKKE. Når HUN spiste, fik børnene klar besked om at holde sig på afstand. Måske synes Lina, at Kela er lidt for blid overfor sine børn. Indimellem giver Lina sig ihvertfald til at opdrage på dem - lidt rolig knurr, hvis de irriterer mormor. Kela accepterer Linas opdragelse, men kan også finde på at gå imellem hende og den hvalp, hun nu lige skal sige et par formanende ord til.
Det er SÅ sjovt at følge

Dina

Django

Darco

Dino

ups - nu bliver Django våd i rumpen

OK, Kela. Her ser du faktisk en smule dum ud - men fint, at du tjekker børnenes legeplads af på grundigste vis :o)

tre generationer - og i nedenstående lille serie, er det OGSÅ Darco, der gufler i sig, mens Kela prøver at slappe af - og Darcos søskende sover
           
       
29. juni
I dag er det firlingernes en-måneds fødselsdag. Hurra hurra hurra :o) Det er også præcis tre måneder siden, at Kela og Balu mødtes til deres første date.
Jeg vil forsøge at lave nogle helt særlige portrætbilleder i den anledning - senere i dag.
Først kommer en spiseserie fra i går aftes. Den fortæller noget om Kelas måde at være mor på. I menneskeverdenen ville man nok sige, at hun er en smule inkonsekvent.
I morges var der vækning klokken lidt over fire. Så kom hvalpene ud at tisse - og legede på køkkenterrassen til lidt i fem. Så gik jeg i seng igen :o)
- Og så må man vist efterhånden væbne sig med tålmodighed, før alle billeder dukker op på skærmen.

Firlinger: Mens mor spiser rester, får vi lige en ekstra mælketår

Dina: Og jeg er stolt af mit øre
Drengene: Æv, du blærer dig

Firlinger: Moaaar, vi er altså ikke heeeelt mætte

Kela:  I har da fået både mælk og fast føde i massevis

Firlinger: Jamen vi ER altså mere sultne

Kela: OK - så en sidste tår da

Firlinger: Det er bare SÅ hyggeligt at få mad i græsset

Kela: Det er også dejligt at stritte med maven

Kela: Men jeg ville faktisk gerne slappe af nu

Kela: Så, NU har I altså fået nok
Firlinger: Ahhhh mor, bare en lille bitte tår mere

Kela: OK da, men så er det også den allersidste tår

- og så skal mormor lige se, om alt er i orden
Så var der det med de portrætbilleder. Det var slet ikke nemt :o) Firlingerne gad overhovedet ikke bare lige sidde stille og posere - men det gik. Klik på billederne, hvis I vil se dem i større format. Brug tilbagepilen til at komme tilbage til denne side.
                         

Dejlig skygge under birketræet

Dejlig skygge og kølighed i hvalpehulen

Dino, Dina og Darco

- og Django tager sig lige en tår vand
30. juni
Vi har fået dejlige billeder fra Christine og Thomas. Tusind tak for dem.
Igen er det aftenbilleder fra igår. Der ER jo ikke meget gang i hvalpene, når solen sender uanede mængder af varme ned over Drosselvangen. Desværre ser det ud til at være slut med varmen nu - dvs. det er da OK med en lille smule mindre varme, men regn og 20 grader? Hmmm.
Hvalpene sov længe i morges. Klokken var over syv, før de vågnede. Henrik tog vagten - lukkede dem ud og gav dem tørfoder blendet med vand. Firlingerne gik også sent i seng i går. Klokken var over ti, før de blev båret ind i hvalpeværelset. De har ikke lært selv at gå ind fra haven endnu. Det er sådan set meget godt, for selv om vi bærer dem ind, kan de stadig gå ud på køkkenterrassen, hvis de ikke er helt soveklar. Når de først lærer selv at finde vej herfra og til haven, er det ikke til at styre - dvs. bestemme, hvornår havetiden er slut. Og de skal jo ikke sove i haven. Vi bliver derfor nødt til, når den tid kommer, at finde måder at lukke køkkenterrassen (noget med borde på højkant og så'n :o))
Eurasierhvalpe fødes med lyserøde tunger. Stille og roligt kommer det blå efterhånden. Dog har Dina besluttet sig til at være ikke bare først, men også meget hurtig med mange ting - da hun nu er ene pige i flokken. Hendes tunge er MEGET blå allerede.

Han ER da bare flot

Christine og Balu - herligt billede, synes jeg :o)

Django er altså en lille puttegøj - med stor stemmekraft

Darcos j er nærmest blevet til et Harry Potter tegn :o)

Django er færdig med at spise - måske :o)

Dina hilser på mormor

Dagens yndlingsbillede. Klik på det, hvis du vil se det i stort format.

Django

Darco

Dina

Dino
senere torsdag
Django besluttede sig til at være den første, der gik ind i stuen. Lina og Kela var en smule forvirrede over pludselig at have BØRN på deres enemærker. Men den lille fik en mælketår.
Da jeg synes, det lugter mere og mere af snarlig regn, har jeg flyttet Kelasengen, hvalpetæppet, mad og vand op på den overdæk-
kede terrasse - for at vænne firlingerne til at være her, når vejret ikke er hvalpevenligt. Jeg har også lagt et par måtter ud, da terrassen måske er lidt glat for små poter. Pylrehoved!!!! :o) I skrivende stund har Darco og Django accepteret den nye legeplads - lagt sig til at sove her. Dina og Dino fastholder, at hvalpehulen er bedst. Pyt - det ER jo ikke begyndt at regne endnu.
- Og så har jeg, som ses ovenfor, indført noget nyt: Dagens yndlingsbillede (mit) vil blive bragt i stort format. Hvis andre har et yndlingsbillede, bringer jeg skam også gerne dét i stort format :o)

Lina skal lige tjekke "fødehulen"

"De røde drenge" snupper en portion mormad

Django og Dina vel hellere lege

Så er "udeiregnvejrshaven" gjort klar til hvalpene

en kommende hvalpegartner starter karrieren
endnu senere torsdag

Jeg bliver nødt til lige at lave en opdatering mere. Henrik har klippet en film!
Nu er hvalpene kommet ind, fordi jeg frøs om tæerne :o) De hygger sig gevaldigt i hvalpeværelset - og kan jo stadig gå ud, hvis de har lyst til det.
Klik HER for at komme til filmsiden.
1. juli
Hvis nogle ikke så den sene opdatering med filmannoncering i går: Scroll en lille smule op :o)
I dag ville hvalpene lidt tidligt op - lidt over seks. De kom ud at tisse, fik morgenmad (som de ikke gad spise meget af, så Kela tog det meste) og nu var det legetid. Siden i går har de lært at finde vej fra køkkenterrassen til haven, så et par af dem skyndte sig ud i hvalpehulen for at tumle. En lille times tid senere lagde alle fire sig til at sove på fliserne på køkkenterrassen. Men de var for morgenkolde, syntes jeg - og bad de små komme ind. Drengene gjorde pænt, som jeg bad dem om, men Dina mente ikke, at der var for koldt ude - hende måtte jeg så bære ind :o) Nu (klokken halv otte) sover de sødt rundt omkring i hvalpeværelset.
Behøver jeg skrive navne under hvalpene? :o)
stadig 1. juli
På denne, den første dag i den anden sommermåned, hvor vinden blæser, og en varm pels ikke er at foragte, må det være passende med en af Catalejmas traditionelle gættekonkurrencer. Da den egentlig er for nem, har jeg forsøgt at gøre den lidt sværere med gråtonebilleder.
Send en mail til isabelle-mandel@mail.dk med navne i stedet for numre senest i morgen klokken 14.48. Hvis der er flere rigtige svar, trækker Kela lod om præmien, der er rigtig god :o) 

1

2

3

4
- Og så tilbage til farverne.
Som det ses på nedenstående billeder, er Lina glad for sine børnebørn - bare de ikke dutter hende på maven eller på anden vis opfører sig upassende.
Det begynder at blive lidt svært at fotografere firlingerne. De regner med, at man vil lege og bides lidt i, hvis man sætter sig på græsset :o) 

Dagens yndlingsbillede - klik på billedet, hvis du vil se det i stort

Django leger stor farlig hvalp

men skynder sig at lægge sig - for en sikkerheds skyld :o)

hvalpeposering

i et halvt sekund - så kommer de styrtende og vil lege
senere fredag
Jeg glemte lige, at jeg havde fundet på noget nyt :o)
Scroll op, hvis du vil se "dagens yndlingsbillede".
- Og her er så lige et godnat - eller næsten godnatbillede af firlingernes sene aftensmad.
2. juli
Lad mig starte dagens billeder med to af dejlige Charlie. Tusind tak til Karin og Leif for dem. Dagens yndlingsbillede bliver af selvsamme Charlie :o) (Leif vil helt sikkert sige "Hvem ellers?" He he)
At få hvalpe er ikke bare at kende dem i de ni uger, de bor hos os. De 21, der bor rundt omkring i Danmark, Sverige og Norge er jo OGSÅ stadig "vores hvalpe" - selv om de hverken er hvalpe eller vores længere :o) (Kela er nummer 22)
At sige "godnat" til firlingerne er at sige "godnat indtil videre". De lægger sig til at sove (Dina gerne på den yndige pude med blomsterne :o)) - og så vågner de op igen og vil vældig gerne ud at tisse og lege. "ER det ikke lidt for koldt nu?" spørger jeg gerne Henrik - der lige så gerne svarer: "De har PELS!" He he. Manden og jeg skiftes til at være pylrehoveder. Jeg er det mest i forhold til, om det er koldt og den slags.
I dag hvalpene været ude i deres livs første regnvejr. Der er et enkelt billede af dette nederst - der kommer flere senere i dag.
Husk lige den fantastisk spændende konkurrence fra i går. Man kan stadig nå at svare - hvis man altså ikke er taget på ferie :o)

dagens yndlingsbillede - klik på det, hvis du vil se det i større format

Blæksprutten var en gave til A-kuldet fra min søster og familie (hun har i øvrigt fødselsdag i dag. Hvad ER det dog for et vejr til en fødselsdag?). Blæksprutten har været populær hos alle vores hvalpe.
senere lørdag
Lad os starte med konkurrencen: Tusind tak til Maribofolkene og Charliefolkene, der gad lege med. Måske er der for mange på ferie til, at jeg kan få gang i en konkurrence :o) Jeg synes jo, at det er ret nemt at kende forskel på firlingerne, men det er det så ikke. Henrik kunne faktisk ikke sætte alle fire navne rigtigt, og der er desværre ingen vindere af denne konkurrence. De rigtige navne kommer her:
                     
                      1. Dino                                     2. Dina                                  3. Django                                          4. Darco
Jeg må lige afsløre præmien - som går videre til næste konkurrence: Et foto på lærred af jeres hund som hvalp. Er det måske ikke en god præmie? :o)
I dag har firlingerne været på legetur i stuen. Lina og Kela var en smule forvirrede over at deres enemærker sådan blev invaderet. Lina lagde sig, som vanligt, i døråbningen, hvor hun sikrer, at ingen kommer ind og gør hendes børnebørn noget. Hun plejer faktisk ikke at ligge der. I dag var det så ikke så praktisk, da hun lå i vejen for hvalpene - og sagde knurr, hvis de så ud som nogle, der kunne tænkes at være frække :o)

Efter en lille time i det våde, bar jeg hvalpene ind i hvalpeværelset og lukkede døren. Våde hvalpe og kølig blæst er, tænker jeg, ikke en god kombination. De legede lidt og faldt så i søvn. Nu er døren åben igen. Regnen er trukket videre på sin regnvej, og jeg skal til fødselsdag i Hundested. Lina kommer med, mens Kela og Henrik bliver hjemme for at passe børn.
- Og så bliver jeg NØDT til at have endnu et yndlingsbillede. Dino er da for NUTTET her :o)

dagens yndlingsbillede nr. 2
Videre til uge 6
Tilbage til forsidenTilbage til info og hvalpe