UGE 9


D-kuldet otte dage gamle

D-kuldet otte uger gamle
24. juli
Første dag i den sidste uge med hvalpene. Hmmm. Det er jeg da ikke heeeelt sikker på, at jeg synes er dejligt :o) VORES små!!! Hmmm. Jeg glæder mig over den glæde, I der snart får en vidunderlig firling hjem, har og får.
I dagens anledning må vi have en konkurrence. Hvem er hvem på nedenstående billeder? (indrømmet, det er ikke helt nemt) Send en mail med svaret til isabelle-mandel@mail.dk
Er der flere rigtige svar, trækker firlingerne lod. Præmien er, som vanligt, rigtig god :o)
Vi har nu fået stambøger på hvalpene, så alt skulle være klart - dvs. ikke sådan alt alt. Jeg mangler liiige at samle billeder af hver enkelt og skrive en opdateret version af vores gode råd med fx foderplan.
I nat har stuen været åben for hvalpene - selv om Henrik er sikker på, at i gårs udbryderstunt ikke skyldtes, at hvalpene kunne hoppe OVER, men at de kunne skubbe hegnet op og kravle UNDER. Det er nu også sikret. Jeg tog alligevel en sofasover med såvel åben stue som åben terrassedør - og fik en udsøgt fredelig nat :o)
Sidste chance for deltagelse i konkurrencen er i morgen klokken 13.14.  
Om lidt vil vi tage store og små hunde med en tur i skoven - hvis regnen holder op. Hvis ikke, bliver det kun de store. 
I dagens og ugens anledning er alle billeder indrammede. Jeg har, indtil videre, ikke lige fundet et yndlingsbillede - det er de nemlig alle :o)

1 - Dino

2 - Django

3 - Darco

4 - Dina
- Og så har vi lige en lidt trist ting "på programmet":
Cæsar fra vores C-kuld skal omplaceres. To af hans mennesker har fået allergi.
Cæsar er en dejlig, kærlig, rolig, legeglad og, indenfor rimelighedens grænser, lydig hund på 14 måneder. Hvis I, der følger med her på siden, kender en fantastisk familie til Cæsar, hører vi rigtig gerne fra jer.

Linas og Dustys søn, Cæsar
senere søndag
Billedet til højre er absolut mit yndlingsbillede i dag - og ikke fordi der lige var 2 minutters ophold i det ..... regnvejr. Disse fire bamser ER simpelthen ubeskriveligt vidunderlige - hverken mere eller mindre (jo, måske mere :o))
OK - regnen blev så ved og ved og ved efter de to minutter. En skovtur blev det ikke til, men en villavejstur skulle vi have. Den startede "spændende" - ikke mindre end to hunde slap fra deres hundelufter ("det er ikke mine hunde", sagde han undskyldende) og styrtede aggressivt over vejen imod os. Hvalpene pev og forsøgte at komme tilbage i indkørslen. Lina stillede sig beskyttende op, og Kela blev gal. Jeg gik direkte efter først den ene og så den anden hund - fik fat i halsbånd og var sådan cirka klar til hvadsomhelst (næsten) hvis de så meget som rørte en af vores små. Det fik de så ikke lejlighed til - og ville muligvis heller ikke have gjort det. Og så gik vi ellers tur i den silende regn. Darco var lidt usikker i starten, mens hans tre søskende gik eller løb frejdigt afsted. Efter lidt tid var Darco med i front.
Ny film på programmet. Nu med gæstestjernen Cenja.

dagens yndlingsbillede - de fantastiske fire

Isabelle står klar med dåsemad

SÅ skal der spises.......
25. juli
Når jeg skriver, at en konkurrence er nem, er den svær. Når jeg skriver, at en konkurrence er lidt svær, er den nem. Logik for Isabeller :o)
Tusind tak for deltagelse til Djangos, Darcos og Dinos kommende familier. I havde alle gættet fuldstændig rigtigt (scroll op for at se navne). Nu var det så op til firlingerne at finde en vinder. Jeg satte, som I kan se på nedenstående billeder, et bynavn på tre plastickrus. Under krusene gemte jeg en klat dåsemad. Under forarbejdet var alle hunde lukket indendørs. Havedøren blev åbnet - og en efter en løb hvalpene hen til krusene. Der var ingen tvivl i deres sind. Hvidovre skulle vinde. Tillykke til Anne og Jesper, der skal have Dino. Præmien er en overraskelse, og der er selvfølgelig trøstepræmier til Darco og Django.
Firlingerne syntes i øvrigt, at det var sjovt at finde lækkerier under krusene, så det vil vi gøre det mere i - gemme godbidder.

Der er møde ved æbletræet - dagens yndlingsbillede
- Og så har vi fået ord og billeder om og af dejlige Caisa. Tusind tak til Heidi, Bo, Marie og Magnus.
Caisa har, som en del andre eurasiere, ikke læst, at jagtinstinktet er avlet ud af racen. Kommer der en hare forbi, er hun den, der er smuttet :o) Ellers er hun en dejlig, dygtig, lydig og højt elsket hund.
Heidi fortæller også om en "klub" de har - hundelufterklub, der sender SMS'er til hinanden, når de skal ud at lufte. Super god idé, synes jeg - så hundene har legekammerater på lufteturene. Idéen er hermed givet videre.
Igen igen vil jeg sige, at Henrik og jeg er meget, meget glade for at høre nyt om "vores hvalpe". Vi er sikre på, at vi har verdens bedste hvalpefamilier!
Her følger så nogle billeder af Caisa på campingtur.

Marie, Magnus, Caisa og Heidi

Magnus har puttet Caisa
26. juli
Lad mig starte med en advarsel: Dagens billeder er, for de flestes vedkommende, af elendig kvalitet - uskarpe og rodede. Fnys :o)
Først på eftermiddagen skulle Henrik lige tjekke en af sine trompeter. DET var en ny lyd for hvalpene, som det kan fornemmes på nedenstående billeder. Ingen blev bange - kun interesserede.
Senere tog vi afsted på skovtur. Alle seks hunde var ellevilde. Lina opfører sig pt. som en teenager -  hun styrtede afsted på græsmarken med Kela efter sig - og efter hende firlingerne. Vi gik ned til søen, hvor det i dag var først Djangos og siden Dinas tur til at skvatte i vandet. Begge tog det med oprejst hale - da de lige var kommet op først :o) Jeg vil skynde mig at sige, at der ikke er den mindste fare forbundet med vandturene. Dels er der ikke dybt, dels er vi lige ved siden af hvalpene.
Lina var i sit RIGTIG provokerende humør. Efter at have badet lidt (for nogles vedkommende) gik vi videre i skoven. Lina besluttede sig for, at hun ikke gad følges med de små, og drønede op ad skråningerne med Kela efter sig. Sidstnævnte var helt sikker på, at Henrik og jeg nok skulle passe børnene imens. Hmm. Hvad gjorde så børnene? Jo, Darco skyndte sig efter mor og mormor og måtte reddes ned af den faaaarlige (råbte han) skråning. Efterfølgende skulle de andre tre da også lige prøve bakkerne. Henrik var ret enig med Darco i, at skråningen nok var farlig for så små hunde, mens jeg ikke mener, de kan komme til skade. For en sikkerheds skyld bad vi dog Lina og Kela om at komme ned og gå sammen med os andre på den nedre sti. Kela gjorde det modvilligt - og kom i snor. Lina satte sig provokerende oppe på skråningen og smilede glad ned til os. Hun er generelt en meget lydig hund, men hun er stadig eurasier.
Dino har nu næsten rejst sit ene øre. Det kunne være SÅ sjovt, hvis alle fire har ørerne oppe, når de flytter hjemmefra. Vi tror dog, at Dino vil have et vinkeøre en uges tid endnu. 

dagens yndlingsbillede - Dina spejler sig :o)

Ups, Django

Kela tager børnene med op på Storebjerg - hvor de næsten forsvinder i det høje græs :o)

Vi vil IKKE hjem endnu!!!
27. juli
Måske vil nogle mene, at det er lidt sløvt, når der kun kommer en enkelt opdatering om dagen - og så sent!!!! (de sidste par dage). Andre vil måske tænke "hvad LAVER filmmageren egentlig, siden det er op til flere dage siden, vi sidst fik en ny film?". He he. OK. Første opdatering er her - anden kommer, når vi har været i skoven, hvor vi skal mødes med Charlie og familie lige "om et øjeblik".
- Og film? Jo, der er en ny på programmet - klik HER.
senere onsdag
Endnu en skovtur til firlingerne - nu med onkel. Ham fandt de vældig interessant. Han fandt de der små en smule irriterende - men han var sød ved dem og tillod lidt snus og hilsen. Kela skulle selvfølgelig fortælle, at han ikke skulle overveje at gøre HENDES børn noget, men hun var ikke såååå slem :o)
I dag skulle ingen hvalpe bade. Til gengæld gik Lina langt ud - længere end hun plejer. Charlie skulle ikke nyde noget af søvandet. Efter en lille tur satte vi os på græsmarken, hvor hvalpene tumlede rundt. Pludselig besluttede de, at den der sø bare MÅTTE tjekkes en ekstra gang. Resolut drønede alle fire tilbage til skoven og søen. Henrik, hundene og jeg drønede efter og fik dem med tilbage. Disse fire små er ret selvstændige! Igen i dag satte Lina sig oppe på skråningen med et provokerende smil. Den hund har OGSÅ sine egne meninger om dette og hint.
Nu er hvalpene trætte - sover sødt rundt omkring. Henrik benytter lejligheden til at få slået græs.
Hvor er det noget ufatteligt, at vi kun har alle fire en enkelt dag endnu. Vi HÅBER, at I D-kuldsfamilier vil være lige så søde som vores A- B- og C-kuldsfamilier til at sende billeder og ord, når I får jeres hvalp hjem.

Karin har gode guffer - og Lina ligner en slidt kamel :o)
Hun fælder ret voldsomt pt.

Charlie er SLET ikke vild med, at Lina, Kela og hvalpene får så alt for meget opmærksomhed fra HANS mennesker!
28. juli
Så nåede vi til den sidste dag, hvor vi har alle firlingerne hjemme. Det er godt nok "en smule" vemodigt. Vi har gjort, hvad vi kunne for at passe godt på de små og gøre dem klar til den store verden. Fra de næste par dage er det jer D-familier, der overtager det store ansvar for at give Kelas og Balus børn et trygt, godt og spændende liv. Vi håber og tror på, at I både kan og vil tage det ansvar på jer.
Når jeg kigger på hvalpene - ser hvordan de tacler verden - er jeg helt sikker på, at de er klar til at flytte hjemmefra. Nogle er selvfølgelig mere modige end andre, men ingen af dem er forskræmte eller bange for nye lyde, mennesker, hunde etc. Det er fire glade, kærlige, legesyge hvalpe. Pas godt på dem.
Ja, nu sidder jeg så lige og fælder en tåre. Det hører med :o)
Henrik har klippet en farvelfilm. Den finder I HER.
- Og så er der lige lidt nostalgi her :o)

Django

Dina

Dino

Darco


de tre musketerer på "jungletur"

farvel fra mor - dagens yndlingsbillede
29. juli
Så er Django og Darco flyttet hjemmefra. To aldeles vidunderlige hvalpe skal ud at opleve den store verden sammen med deres nye familier.
Var det hyggeligt? Ja afgjort. Var det sjovt? Nej afgjort ikke :o) Havde vi travlt her til formiddag? Næh det var ikke slemt. Jeg fik nemlig ordnet det meste i går med hvalpebøger, købsaftaler etc. I dag skulle vi bare lige støvsuge, pakke hvalpekasser, købe kager og så'n :o)
Klokken 11 kom Birthe, Thomas og Andreas. Nu var det lissom nu - eller lige om et øjeblik, at vi skulle sige farvel og på gensyn til den første firling. Pas godt på ham.
Klokken lidt i et kom Line, Lars og Birthe efter deres Darco - men først kaffe og snak og underskrifter og hvalpekasse og og og :o) Henrik og jeg havde ikke heeelt tørre øjne, da de drog afsted mod Maribo med "vores" lille. Pas godt på ham. 
Kela har ikke reageret, hvilket Lina heller ikke har med sine børn, før sidste hvalp tog afsted.
Om lidt tager vi i skoven med to store og to små - og glæder os til at høre nyt fra Django og Darco. Deres familier har lovet at ringe senere i dag :o)

Thomas, Birthe, Django og Andreas

Birthe, Line, Darco og Lars

to firlinger er endnu på Drosselvangen

dagens yndlingsbillede - Lina, der startede Catalejmas
senere fredag
Nu har jeg talt med Birthe og Birthe :o) Det går SÅ fint med både Django og Darco. Buster har taget super fint mod lille Django, der lyder til at synes, at det er dejligt at få en storebror. Django sagde ikke en lyd, da han kørte hjem til Rødovre - hvilket bekymrede Birthe en smule, for Buster råbte noget højt, da HAN flyttede hjemmefra :o) Darco pev lidt på turen hjem til Maribo, men han har allerede taget sin flok til sig - vil helst have Line, Birthe og Lars omkring sig. Begge firlinger har tjekket såvel haver som huse ud og godkendt deres nye hjem på alle måder :o) Åh, hvor er det dejligt at høre - for Henrik og jeg.
- Og så til vores to endnu hjemmeboende firlinger:
ER de ikke bare kære, de to? Dino med sit vinkeøre og Dina med sin gris :o)
Der var mange hunde at hilse på i skoven i dag. En enkelt sagde nogle grimme "ord" til Dina - og SÅ kom Kela farende. Det var nu ikke så slemt, og Dina var skam helt fit for fight efter et par små piv. De to små fik også hilst på Linas og Kelas gode ven, Indi. Her viste Dino, at han har lært hundesproget - de dæmpende signaler. Først drønede han lige imod Indi. Så lagde han sig - signalerede "jeg er en meget fredelig hund" :o)
Nu ligger alle fire hunde og sover på terrassen eller i den nydelige stue - íngen har haft tid til at slæbe græs, blomster, jord mv. ind :o)

Dino og Indi
30. juli
Lad det være sagt med det samme: Selv om der kommer et par tårer og den slags, når vores hvalpe flytter hjemmefra, GLÆDES vi så meget over den glæde vi giver videre til vores hvalpefamilier. Den er hver eneste tåre værd. I formiddag sagde vi på gensyn til Dino - vores dejlige lille frækkenberg. Selvfølgelig måtte jeg sige "pas godt på ham" til Anne og Jesper, men jeg VED, at Dino vil få et fantastisk liv med oceaner af kærlighed. Hverken Henrik eller jeg er sådan set i tvivl om, at alle vores firlinger vil få oceaner af kærlighed.
- Og lige en sidebemærkning: Til alle jer, der følger med her på siden, vil jeg bare lige sige: Det er derfor, jeg gider - fordi I gider læse og se billeder - dele glæden over vidunderlige hvalpe og hunde med os og hinanden.
Nu har vi så lille Dina tilbage. Jeg er slet ikke sikker på, at hun har vildt meget imod at være ene hvalp i huset. Så er der jo MEGET mere opmærksomhed til hende - og Dina eeeeelsker opmærksomhed :o)
Anne og Jesper har lovet at ringe senere for at fortælle, hvordan det går.
Jeg håber, at alle D-kulds familierne sender os et par ord eller 517, mens vi er på ferie - gerne med billeder :o)
I morgen drager vi så vestpå med Dina. Lang tur for lille hund, men det skal nok gå fint.
Måskeee kommer der en lille bitte opdatering, inden vi tager afsted. Det bliver helt underligt ikke at skulle sidde ved computeren i en lille uge, men vi glæder os meeeeeget til Vesterhavet og til at være rigtig, rigtig sløve :o)
Jeg har lige fået et ring fra Søs. Hun har udstillet Akema (fra A-kuldet) i Vejen. Akema fik bedømmelsen exelent. FLOT FLOT - især fordi Akema tidligere ikke har villet lade en dommer røre sig. Søs fortalte også, at vores Celia (fra C-kuldet) fik bedømmelsen exelent (som er den bedste). Super Celia.
Nu har jeg lige fået mail fra Birthe (Django og Buster). Det går super fint med de to. Buster er en lille bitte smule irriteret på Djangos ihærdighed, men det er den lille ligeglad med. Han synes, Buster er vanvittigt spændende og bliver bare ved at prøve at få ham til at lege. Der kommmer billeder senere - eller i morgen, inden vi tager afsted.

dagens yndlingsbillede 1

dagens yndlingsbillede 2

trækkeleg med mor

"verdens stærkeste mig (Dino selvfølgelig) vandt!"

Jesper, Anne og Dino

Dina er en kælepige - og laver gerne sjove ører, når hun bliver kælet :o)
senere lørdag
Herunder er et billede af Busters og Djangos første møde - på neutral grund. Tusind tak, Birthe. Jeg har nu tømt min mailboks fuldstændig, så der skulle være plads til flere billeder, hvis nogle får lyst til at sende et eller to. Formindsk helst til omkring 800 pixels.
Jesper ringede og fortalte, at det går super fint med Dino. Han har tjekket sit nye hus + have og straks fundet et par gode huler.
Darcos familie har skrevet og fortalt, at alt er vel med den lille i Maribo. Han var ude at tisse i nat, da Birthe alligevel var oppe. Siden vågnede han halv syv og bad om at komme ud for at tisse og pølse. DYGTIG Darco :o)
Dina var med de store i skoven i eftermiddag. Vi tog en længere tur i dag, så den lille blev båret noget af vejen. Når hun ikke blev det, drønede hun glad efter mor og mormor. Hjemme fandt hun ud af, at Linasengen bør stå midt på stuegulvet og i øvrigt ikke have helt så meget fyld i. Til Dinas forsvar skal det siges, at det er B-kuldet, der lavede et lille hul, og D-kuldet der i fællesskab har gjort det større.
For lidt siden lå Sulejmakatten på fliserne udenfor det lille hegn. Jeg gik derud og kaldte på Dina. Det varede lidt, før hun fik øje på Sulejma. Da hun gjorde kom der et VUF, og Dina løb ind i haven - for to sekunder senere at skynde sig hen for at snuse til denne alternative hund :o) Det fik hun lov til, men da hun bliv lidt for interesseret, fik hun en blød pote. Den affødte selvfølgelig høje eurasierhvalpehyl - og så skulle der lige snuses lidt mere - endnu en pote, endnu et hyl. Det gad Sulejma ikke høre på, så hun skred. Nu blev hylene afløst af piv piv "HVOR er den sjove ting henne???". Kela kom iøvrigt styrtende, da barnet hylede op. Det kan konstateres, at Dina rigtig gerne vil være gode venner med katte.
31. juli
Endnu et tusind tak til Birthe for nedenstående billede. Det går stadig fint med Buster og Django. Den lille er fuld af beundring for den store - der indimellem får lidt for meget af al interessen og beder Django slappe lidt af :o) Buster lagde dog også op til leg i går. Alt lyder til at være som det skal. Dejligt.
Vi har også fået mail fra Dinos familie. Den lille havde allerede i går aftes taget sin nye flok til sig - tjekkede af, at de var der, når han løb rundt og legede. Det er bare SÅ vidunderligt at høre fra jer :o)
Her i Farum har Dina ansvarsfuldt sørget for, at vi ikke skulle mærke, at der kun er én hvalp i huset. Hun har fået læst i flere hundeblade (se billede), vækkede mig klokken to og siden klokken fire, bed mig kærligt i håret, næsen mv., fandt en bluse, jeg havde hængende og rendte rundt med den, snakkede højlydt med Sulejma, der skred, hvorefter Dina rendte rundt og spurgte til, hvor det sjove dyr var blevet af, sagde vov til avisbudet og er lige nu i gang med at holde haven fri for fugle. Dina er meget, meget dygtig :o)
- Og det var så sidste indlæg på denne side.
Jeg glæder mig meget til at komme hjem og høre nyt. Jeg har mobiltelefonen med, hvis nogle har spørgsmål eller lyst til en snak.

videre til sidste nyt
Tilbage til forsidenTilbage til info og hvalpe