UGE 4
2. august
Nu vil jeg anmode om, at tiden går lidt langsommere - bare lidt. Jer, der skal have et Kelabarn, vil formodentlig anmode om det modsatte :o)
Så nåede vi frem til dagen, hvor syvlingerne for første gang skulle prøve at komme ud. Det gik over al forventning. Vi har ikke tidligere gjort det med at lægge en pude ud. Denne gjorde, at det ikke var så farligt med det nye. Puden er jo kendt, og som det ses - tisset på :-) Eiko var først på fliserne, og så kom de andre én efter én. Det hjalp også, at Kela gik med ud. Hun var ikke helt tilfreds med mit projekt, men accepterede. Lina kiggede et smut forbi, men fornemmede, at Kela helst var fri for hende lige nu. Kela gik roligt imellem Lina og hvalpene - og så gik mormoderen tilbage til haven.
Der blev serveret A-38 på køkkenterrassen, og i dag var hvalpene faktisk rigtig gode til at slikke det i sig - og ret vilde med maden. Da jeg syntes, de havde spist nok, fik Kela lov til at spise resten.
Nu sover alle små sødt i hvalpeværelset. Døren er lukket, da de ikke får lov til at være ude uden opsyn.
Mon det ikke er passende med en lille konkurrence? Jo. Det er det vist. Den er at finde HER.

Her må Kela gerne grave. Se længere nede, hvor hun IKKE må.

For sørme Kela!!! og nu er persillen gravet op af urtekassen :o)

Bemærk halerne - der er ved at komme krølle på :o)
Senere torsdag
Sulejmakatten synes, at hvalpelegetøjet er hyggeligt. Kela synes, at børnene er ved at blive store. Hvalpene synes, at støvsugeren er inderligt ligegyldig :o) Nu er det ikke fordi, vi støvsuger i hvalpekassen, men Henrik skulle lige fange noget spindelvæv i loftet over denne - og det ER jo vigtigt at præge hvalpene med fx støvsugerlarm.
Vi fik det herligste regnvejr - som blev nydt med champagne på terrassen. Det er nemlig vores bryllupsdag i dag :o)
Lina har fået en grundig gennembørstning. Vi har forsømt hende lidt midt i alt dette hvalperi. Kela fik også lige en kam.
Hvalpene er nu begyndt at reagere på menneskestemmer. Jeg satte mig i hvalpekravlegården og kaldte på dem - og de kom sgu :o)

Støvsugerprægning nummer et gik fint

Vi glæder os til at opleve syvlingerne bestige Mount Kela
3. august
Tak til jer, der gad deltage i endnu en lille konkurrence. Jeg beklager overfor juryen i Vind - så lige forkert. I havde desværre ingen rigtige (jeg fik tre løsninger fra Vind og skrev til Hanne, at én af dem var rigtig. Det var den desværre kun næsten). Der skal lyde en fanfare og stort tillykke til Kristina og Marco fra Århus, der skal have en af pigerne og til Casper fra Randers, der skal have en af drengene. Klik HER for at se navnene. Præmien er et stk. aktivitetslegetøj til jeres hvalpe. 
I dag har vi haft besøg af Kim, Betina, Alex og Patrick. Super dejligt at møde vores hvalpefamilier - og godkende hinanden, om jeg så må sige :o) Det ER jo altafgørende for os, at vi kan mærke, at HER vil en af vores hvalpe få det godt. Det er vi slet ikke i tvivl om, at et Kelabarn vil få det hos familien fra Als - som havde gaver med til både små og store hunde. DET er et rigtig godt "scoretrick" overfor de store hunde :o) som for deres del "scorer" mennesker ved at være søde, kælne og fredelige. Lina præsterede igen at hoppe over hegnet, da familien kom. Hun elsker nemlig at få gæster.
Hanne og Peter, der skal have en af Kelas sønner, har spurgt til, om jeg ikke kan komme med et par forsigtige ord om hvalpenes temperamenter, som de ser ud nu. Det satser jeg på at gøre i morgen sammen med portrætbilleder. Men det BLIVER meget forsigtige ord :o) og dertil kun øjebliksbilleder, da temperamenterne gerne kan ændre sig i de kommende uger.    

Eiko og muligvis Eleika :o)

Eida og, tror jeg nok, Enrico med noget af det nye legetøj fra Als-familien.
4. august
Herunder er en sjældenhed - at jeg er med på et billede :o) Dels er det jo oftest mig, der fotograferer. Dels kan jeg ikke lide billeder af mig selv. Men når nu der er sådan nogle kære hvalpe med, og når nu jeg har fået dette billede med en dejlig hilsen fra familien på Als, der besøgte os i går, vil jeg gøre en undtagelse.
I dag har syvlingerne så været på græs for første gang. I teltet fik de hundesengen fra hvalpeværelset og det hvalpetæppe, der ligger på denne. Det tog ikke mange sekunder, før alle var ude på græsset - hvor vi havde serveret en portion A-38 let fortyndet med vand. De spiste lidt - også hos Kela, og så fik sidstnævnte resten. Nu møflede alle små rundt med det grynteri, der hører med, når et eller andet er nyt. Nogle gik ind i teltet, andre gik om BAG teltet for at undersøge, hvad der mon var dér. I skrivende stund er alle faldet i søvn - i og udenfor teltet. Henrik er ved at rigge hvalpelegepladsen til, og jeg skal have skiftet tæppe i hvalpekassen og ordnet et par andre småting, inden vi får besøg af en kommende hvalpefamilie.
De lovede portrætfotos må beklageligvis vente til i morgen.

Lina følger med på passende afstand
Senere lørdag
Hvalpene har sovet MEGET i dag - efter den spændende tur i haven :o) For lidt siden vågnede de op, og jeg gav dem en portion A-38 blendet med hvalpefoder. DET kunne de lide. Skålen blev tømt til sidste dråbe. Hvad jeg ville sige var egentlig: Henrik har lavet en film :o) Klik HER.

Hvem er hvem? Ingen anelse udover Eddie og Eiko :o)

Ingen rester til Kela - surt :-(
5. august
Så er der portrætbilleder på programmet. Som tidligere nævnt, fik jeg en forespørgsel på at skrive lidt øjebliksbilleder mht. temperamenterne. De kommer hér :o)
Eddie: Fredelig lille fyr, der ikke kaster sig ud i eventyr som den første. Han tumler gerne med sine søskende, men trækker sig, hvis de bliver for voldsomme.
Elaika: Kuldets mindste og fredeligste pige. Eleika er lidt forsigtig, men ikke bange for at prøve nyt.
Enzo: Hvor han tidligere var kuldets sprinter, er han nu blevet lidt mere forsigtig. Enzo trækker sig, lige som Eddie, hvis fx Eida bliver for vild i en legeslåskamp.
Enya: For lidt siden kom jeg til at vække hende. Hun satte sig op og knurrede. He he. Enya er en skrap lille pige, der elsker at lege med sine søskende.
Eiko: Bulderbasse, kælepotte og eventyrer - slet og ret :o)
Enrico: Hvor han lagde ud med at være kuldets fredeligste dreng, er han nu en modig lille fyr, der drøner rundt og er en smule besværlig, når jeg skal tage billeder. Enrico vil nemlig gerne have lov til at bide lidt i mig imens, og hvalpene har fået små fine tænder nu :o)  
Eida: Modig pige, der gerne er forrest på eventyr. Eida lægger ofte glad op til legeslåskamp med brødrene.
Hvis solen bliver ved med at skinne og tørre græsset, kommer syvlingerne i haven senere - og så KAN det godt være, jeg tager et billede eller to og uploader.
PS. Der er nye indlæg i Forum - "Hanhund eller hunhund".

Eddie og Elaika

Enzo

Enya

Eiko

Enrico

Eida
Senere søndag
Så fik hvalpene deres anden tur i haven. De var SÅ modige hele bundtet. Vi bar dem ud og satte dem i teltet på det kendte hvalpetæppe. I løbet af to sekunder var alle ude på opdagelse uden den mindste grynten. De fik en portion hvalpemad i det grønne, tullede rundt og lagde sig så til at sove. Nogle lagde sig udenfor teltet og blev båret ind. Græsset var stadig en smule fugtigt, så vi ville ikke have dem til ligefrem at sove på det. Efter en halv times tid vågnede de første og skyndte sig ud på græsset for at tisse. DYGTIGE HVALPE :o) Der blev snuset og leget - og så bød Kela på eftermiddagsmad. Lina fik lov til at snuse lidt til Enrico og alle fik endnu en spændende oplevelse. Da de små igen lagde sig til at sove hist og her, bar vi dem ind. Det lugtede nemlig lidt af regnvejr - som også kom efter et kvarters tid. Forinden nåede vi at få prægning med "fremmed hund siger vov" :o) Naboens lille Skipper sagde nemlig en del vov. Hvalpene standsede legen og lurede. De tjekkede mor, der ikke så ud til at finde denne nye lyd farlig - og så legede de videre. En motorcykel kom også fræsende forbi og fik lige hvalpene til at stoppe op et øjeblik. Der er meget nyt, man skal lære at kende.  

Eida

Enrico

Eiko

Enya

Enzo

Elaika

Eddie

Columbusbarnet, Enrico på langfart

Kela vogter også luftrummet, når hvalpene er ude :o)

Linas hovedholdning (lav) fortæller Kela, at hun ikke vil gøre børnene noget. Lina er højest rangerende i deres lille flok, men når Kela har hvalpe, er det Kela, der styrer alt omkring dem. Dog venter "den lille" stadig pænt på, at mor fx springer ind i bilen først. Hver ting til sin tid. 
6. august
Da der kom mange billeder i går, blev rationen desværre opbrugt. He he. Da det regner så vældigt, er det ikke til at få gode billeder.
I dag har vi haft besøg af endnu en kommende hvalpefamilie - og de fik faktisk lov til at komme heeeelt tæt på de små, der nemlig var på køkkenterrassen, da Lone, Lea og storesøster (æv, jeg har glemt dit navn, storesøster) kom. Kela kom lige med en lille protest, men da jeg sagde, at det var OK, var det OK. Det var dejligt at se, at hvalpene så frimodigt rendte hen til de, for hvalpene, helt fremmede mennesker.
Hvalpene har ikke adgang til computer, men det virker faktisk lidt som om, at Eddie har læst, hvad jeg skrev om ham i går - og ikke sådan lige vil finde sig i min beskrivelse. For lidt siden havde han vældig travlt med at fortælle sine søskende, at han er en pokkers karl :o) Selv skrappedissen, Enya, gad ikke lege med ham, når han skulle spille så vældigt bred. Det ser ud til, at Eiko slægter sin mor på mht. at sætte lyd på. Når han skal pølse, hyler han op om, at det er besværligt. Det ER en overgang for hvalpemaverne, når de begynder at få andet end modermælk, og de begynder selv at skulle pølse - altså uden at mor stimulerer dem til at gøre det, men Eiko er den eneste, der hyler op, når han skal. He he. 

Aftensmad for både hvalpe og mennesker på køkkenterrasen i går.
7. august
Godmorgen til pølser overalt i hvalpeværelset. Det kan virkelig ses, at syvlingerne får mere og mere hvalpefoder :o) Og når vi nu er i den ende af hunden - Kela prutter!!! Kela prutter helt afsindig meget og det stinker ad ................. til. He he he. Som det pylrehoved jeg nu er, måtte jeg lige spørge dyrlægen, hvorfor hunden har fået den ikke så velduftende vane. Det er formodentlig penicillinens skyld, så nu skal jeg på apoteket efter noget, der kan få balance i tarmfloraen. Vores næser vil sætte pris på, at det hjælper.
Vi håber på tørvejr i dag, så hvalpene kan komme på græs. I skrivende stund ser skyerne godt nok lidt truende ud. Jeg håber, de nøjes med at true :o) Nå. Det gjorde de så ikke.

Eddie - nu MEGET seje Eddie :o)

Dygtige Eiko tisser i græsset

Enya er lige liiiidt mere sulten

Enzo holder af den lettere ulækre pude

Eida med benvarmere og golfsko i front

Elaika synes at have et sind som sin mormor

Enrico von der eventürer

formiddagstur på køkkenterrassen i dag
Senere tirsdag
Jeg har vistnok fået en opfordring til at lave endnu en opdatering i dag (Hanne :o))
I dag har vi haft et lille besøg af (noget af) familien fra Drosselvangen, der skal have en hunhvalp. Derudover har vi sløvet den en del - ihvertfald indimellem. De små kommer nu ud, hver gang de er vågne. De bliver dygtigere og dygtigere til at tisse på terrassen.
Jeg oplevede, for lidt siden, noget ret sjovt med Elaika. Hun er jo en forsigtig lille pige, men som jeg tidligere har skrevet, ser det ud til, at hun har sin mormors rooolige, sikre sind. Elaika tænkte sig noget om, før hun gik ud på terrassen. Vel ude satte hun sig og betragtede verden. Først kom Enrico og bed lidt i hende. Hun blev roligt siddende. Det fandt Enrico ret kedeligt, så han gik på opdagelse. Et øjeblik efter kom Eddie og gav sig til at bide i Elaika. Hendes absolutte ro fik ham til, efter få sekunder, at standse bideriet og i stedet kærligt begynde at slikke hende. Se de sidste to billeder :o)
8. august
Netop som jeg fik købt noget dyrt stads til Kelas tarmflora (og inden jeg fik givet hende det) holdt hun op med at prutte. Det ER da heller ikke til at regne med de hunde :o)
Her i huset er vi trætte af efterårsvejret og den våde græsplæne - glæder os til weekenden og den lovede varme OG tørt vejr. I dag byder på en ridderlig historie. Enya, der jo kan være en skrap lille finke, tog sig en legeslåskamp med Eleika. Det gik fint, indtil Enya blev for voldsom, og Eleika hylede op. Straks kom Enzo til og bad Enya om liiiiiiiiige at slappe af, ellers skulle han nok ................... Se billede 5, 6 og 7 :o)
Jeg har fundet et hundebur i Den Blå Avis, som jeg henter i morgen. Så kan vi lære hvalpene at være i bur, hvis nogle af jer E-kuldsfolk vil bruge bur i bilen. Vi kommer selvfølgelig ikke til at LUKKE buret, men bare have det stående til fri afbenyttelse, om jeg så må sige. Hvis vi lægger noget over det, vil de små sikkert bruge det som en hyggelig hule. Da buret befinder sig tæt på Ikea, smutter jeg lige forbi hér og køber en legetunnel. Da jeg alligevel er i gang med at bruge penge, er jeg kommet til at bestille en hvalpevægt på nettet :o) Skulle jeg mon lave en lille konkurrence om vægten på syvlingerne?
Hvis ja: Skriv det i gæstebogen :o)

Søsterlig leg

ÆV,  nu er du for voldsom, Enya

Ridder Enzo kommer og redder Eleika

Superseje (syn's han selv) Eddie vil også være med

Eiko på eventyr

Enzo går afsides for at pølse :o)

Eida hin lille yndighed

Enrico får vist maske
VIDERE TIL UGE 5
TILBAGE TIL FORSIDENTIL E-KULDETS INDEX