UGE 5

Tænk så store de små er blevet på bare fire uger
9. august
Jeg kan vist lige nå et par formiddagsbilleder, inden jeg kører efter bur og tunnel. Men jeg kan slet ikke nå at lave en ORDENTLIG start på uge 5, så den kommer senere :o)
Hvalpene har lige været en tur på køkkenterrassen. Alle bliver nu mere og mere modige - går ned fra terrassen og afsted mod haven. Desværre bliver det også regn i dag iflg. vejrudsigten, så der bliver ingen længerevarende havetur. Nu er hvalpene inde igen - sover rundt omkring i hvalpeværelset. For et øjeblik siden lød en vældig skræppen op (skader) tæt på køkkenterrassen. Kela for, som skudt ud af en kanon, ind til børnene og derefter ud på køkkenterrassen. Hun passer godt på sine små.

I går aftes.......
Senere torsdag
Først tusind tak til Søs og Tonni for dejlige billeder af Aiko og Akema fra vores A-kuld. Dernæst tusing tak til Anja for dejlige billeder af  Bjanka, der er datter af Aleiko fra vores A-kuld, Buster fra vores B-kuld og Django fra vores D-kuld. De sidste to er Birthes og families hunde. Bjanka og Django skal udstilles på Tåsinge, og nu træner Anja og Birthe - vistnok :o) Anja (og Mogens) har også Kelas søster, Aluka.
Så fik jeg købt et bur og en tunnel. Det er et stort skrummel af et bur. Kela tør ikke gå ind i det, for sådan noget har hun aldrig prøvet før. Enrico og Eleika turde godt - og det er derfor, vi har købt det.
Heldigvis har regnen, modsat vejrudsigterne, holdt sig væk fra Farum. Så hvalpene har været i haven. DET nyder de meget - alle de spændende nye udfordringer. De fik serveret op til flere måltider i det grønne - både modermad og ikke modermad. Da de havde spist sig mætte i sidstnævnte, spiste Kela resterne som vanligt. Et par - bl.a. Enya - ville lige have lidt sammen med mor. Det skulle hun IKKE. Kela er nu gået i gang med opdragelsen, og en høflig hund prøver ikke at spise af det, en anden hund er i gang med. Enya fik et knur, og nu må naboen tro, at vi mishandler vores hvalpe. Hold da OP, hvor hun hylede - faktisk så meget, at Lina kom løbende hen for at se, om der var noget rivende galt. Det er godt, at vi både har mor, mormor (og så os selv :o)) til at passe på syvlingerne.

Aiko

Akema

Bjanka på terrassen, Django tættest på, og Buster bag ham

Bjanka og Buster
10. august
Jeg beklager den sene opdatering. Da jeg nu er jobsøgende, måtte jeg til et møde i A-kassen. Jeg mødte op med MANGE negative forventninger - har jo læst en del om den slags. Heldigvis blev jeg positivt overrasket. Henrik passede menageriet på bedste vis imens - jeg fik en parkeringsbøde!!!
Hjemme havde hvalpene været på køkkenterrassen flere gange og fået mad af forskellige arter. Kort efter min hjemkomst fik de mad igen og kom efterfølgende ud. Flertallet er nu blevet super gode til at tisse mv. ude. Enkelte synes fortsat, det er så hyggeligt at tisse på aviserne eller måtterne. Vi var lidt i tvivl om, hvorvidt hvalpene skulle i haven. Himlen så ikke helt stabil ud. Hvalpene var dog ikke i tvivl. De gik da selv ud på legepladsen - naturligvis anført af Columbusbarnet. Selvsamme Enrico gider heller ikke høre på, at vi siger, at han er for lille til selv at kravle op på terrassen endnu. Han gør det bare. Enzo forsøgte sig også, men han kunne ikke rigtig få rumpen med :o) Eddie og Eiko tog sig en lille fight. Pigerne gik rundt og undersøgte havens græs og blomster, legede lidt med hinanden og legetøjet og besluttede sig så - inspireret af Elaika - for at gå tilbage til køkkenterrassen og hvalpeværelset.
Inden jeg tog til København, kom en VVS-mand forbi for at installere nye vandhaner hist og her. Kela gjorde højlydt opmærksom på, at han IKKE skulle nærme sig hendes børn. Han fik nu en lille smule lov, da han så vældig gerne ville tage et par billeder af vidunderlighederne. Kela skulede, og jeg beroligede hende med, at alt var OK. Heldigvis har hun tillid til mig - men holder dog selv ØJE :o)
PS. Henrik kommer med en film senere i dag eller i morgen.  

Elaika

Enzo

Enya

Enrico

Eida

Eddie

Eiko
11. august
De ER altså så dygtige, de små syvlinger. Når døren åbnes ud til køkkenterrassen og man kalder på dem, kommer de drønende ud og tisser (samt kæler og leger).
I dag skal vi have besøg af to kommende hvalpefamilier, så derfor må jeg hellere lige lave en hurtig opdatering, inden jeg går i gang med at rydde op og den slags :o)
Henrik fik klippet en dejlig legefilm sent i går aftes. Den kan findes HER.
- Og så fik jeg mig ellers en lille forskrækkelse i går. Jeg gik aftentur med hundene, der gik og snusede fredeligt. De var selvfølgelig ikke i snor. Den slags bruger vi jo udsøgt sjældent. Pludselig dukker en mand op på modsatte fortov med to hunde - en retriever og en rottweiler. Sidstnævnte flipper fuldstændig ud - kaster sig frem i snoren med rejste børster, knurren og aggressiv gøen. Manden havde store problemer med at holde hunden. Normalt vil Lina og Kela bare gå videre - men ikke i går. Begge svarede igen, og Lina var på vej over vejen. Hun så IKKE fredelig ud. Jeg tror, det er fordi vi har hvalpe, at vores to reagerede, som de gjorde, men jeg nåede da godt nok at blive forskrækket. Jeg plejer kun at skulle sige "næh, nej", hvis Lina eller Kela ser ud til at ville krydse vejen. I går havde jeg det store "NEJ LINA, DU BLIVER HER" fremme. Og så gik vi sgu hjem :o)

aftenstund

aftenstund

morgenstund

morgenstund
Senere lørdag
Så har vi og hundene haft endnu et super hyggeligt besøg. Tusind tak fra små og store hunde for fine gaver. Det er meget dejligt for os at mærke, at I, der skal have Kelabørnene, er så glade for Kela og Lina. Det varmer os meget.
I dag har syvlingerne kunnet være en masse i haven. De fleste er der stadig her klokken fem. Eddie og Enya er gået ind i hvalpeværelset, hvor der jo faktisk er køligere end udenfor. Det er skønt, at hvalpene nu selv kan finde ud af, hvor de helst vil være.
Vi begynder at have en idé om, hvor hvalpene skal flytte hen. Dog skal vi lige bruge en uge til halvanden, før vi er helt sikre, men der tegner sig et billede :o)

Eddie

Eiko

Enya

Elaika

Enzo

Enrico

Eida

"skal jeg fortælle dig en hemmelighed?" :o)
12. august
Det sker en sjælden gang, at jeg overhovedet ikke gider hverken fotografere eller uploade. I dag gider jeg fx ikke. Derfor bliver I beklageligvis spist af med kun seks billeder. Sorry :o)
I dag er Kela gået i gang med at lære børnene noget om "hvis én har et kødben, holder du dig væk". Hun og Lina fik hver deres ben. Kela marcherede ind i hvalpeværelset med sit - for så at fortælle børnene, at de ikke skulle røre det. Dette resulterede i HØJT skrigeri fra Eddie. Da hvalpene kom i haven kort efter, lagde Kela benet i hundesengen i teltet. Nu kom der højt skrigeri fra Enrico, da det var hans tur til at få klar besked fra Kela. Det virker temmelig barbarisk, men da hunde lissom ikke kan sætte sig ved spisebordet og forklare børnene på pædagogisk vis, hvad der er god opførsel, er der vist ingen vej udenom.
Hvis nogle undrer sig over, at der står en islandsk hest på broen over boldbassinet er grunden denne: Det første år med bassinet, gad hvalpene overhovedet ikke bruge broen. Så fandt Henrik på at sætte den islandske hest, han købte til A-kuldet i Island, mens de endnu var i Linas mave, på broen. SÅ gad hvalpene godt bruge broen. De MÅTTE op for at se, hvad det var for noget, der stod der oppe og PROVOKEREDE.
Vi er nu gået over til at give syvlingerne opblødt men ikke blendet hvalpefoder. Det går fint.
13. august
I går eftermiddags og aften kom der gang i kameraet. Vi fik også lavet endnu et bjerg - denne gang af tøjdyr :o) Henrik spurgte efter den blæksprutte, A-kuldet fik i gave af min søster + familie. Den befandt sig i en sæk med tøjdyr, så hvorfor ikke lave et bjerg af dem? Hvalpene fandt det meeeeget interessant, og blæksprutten blev hængt op i teltet, hvor Eida straks gik i gang med at lege med den.
Jeg fik trænet larm med grydelåg i går. Første gang, jeg klaskede dem sammen, blev de små lidt forskrækkede. Efter et par gange var de ligeglade. Jeg lagde larmetingene på gulvet i hvalpeværelset, så de kunne snuse til dem og selv lave lidt ufarlig larm.
Her i huset er det mig, der klipper negle på hundene ("du er så god til det", siger Henrik fikst :o)) Men min kære mand er RET god til at klippe hvalpenegle - lige bortset fra Eddienegle. Af uransalige årsager ville Eddie ikke acceptere, at Henrik klippede HANS negle. Måske er det fordi den lille Eddiehund er så pigeglad. Han havde ikke det mindste imod, at jeg klippede negle på ham.
Jeg håber, hvalpevægten kommer i dag, så jeg kan få vejet syvlingerne - og lave en hurtig lille konkurrence :o)

Eddie

Eida

Enrico

Enya

Eiko

Elaika

Enzo

uskarp (æv) hvalpelegeplads - nu med tøjdyrbjerg. Vi behøver vist ikke købe flere tøjdyr foreløbig............
14. august
Jubiii, vægten kom i går. Ikke jubiii, skidtet var i stykker. Hvalpevejning udsat.
Syvlingerne havde en dejlig dag i haven. Der kom gang i boldbassinet og broen. Flere var lige forbi gyngen, men endnu har ingen besteget bjerget - kun tøjdyrbjerget. Ved ni-tiden lagde alle undtagen Enrico sig til at sove. Eida valgte at ligge i boldbassinet? Det kan da, tænker jeg, ikke være særlig behageligt. Da jeg fandt, at græsset nu var for koldt at ligge på, bar vi hvalpene ind (Henrik synes, jeg pylrer :o)). Kort efter kom Enrico marcherende ud i haven med en hest i munden (ikke den islandske). Han blev båret ind i hvalpeværelset igen, hvor han vækkede sine søskende - som så kom drønende ud i haven, for klokken var da virkelig ikke særlig mange!!! De fik fem minutter, så bar vi dem ind igen - og blev lidt på
køkkenterrassen. Kort efter lagde de små sig til at sove i hvalpeværelset.
Hvalpene har ikke brug for mange måltider om natten mere. Såvidt vi ved, har de fået et enkelt - såvidt vi ved :o) Henrik var nede for at lukke dem ud ved 3-tiden, og så sov de til lidt over syv. I skrivende stund har de lige fået en tår modermælk og står nu på køkkenterrassen og spiser opblødt hvalpefoder med en sjat A-38 ovenpå. Det holder de meget af. Jeg afventer, at græsset bliver tørt, så de kan komme i haven.
Vi må sige, at det er et meget roligt og harmonisk kuld hvalpe, vi har fået os. De holder meget af mennesker - logrer glade med halen, når vi nusser og leger - og kommer, når man kalder. Sagt kort: De er præcis så vidunderlige og fantastiske som vores andre kuld :o) 

Der vaskes hvalpetæppe og måtter ustandselig.

"Jeg er altså en meget farlig Eddie,
at du bare ved det, hest!!"

"og min bror er OGSÅ meget farlig"
Senere tirsdag
Bare en lille opdatering for at fortælle, at både Lina og Kela nu har indtaget Mount Kela. Det ser godt nok ikke ret højt ud i forhold til de store hunde :o) men det er, synes jeg, højt nok til de små.
Da dagen er varm sover og sover syvlingerne - kun afbrudt af lidt spisning og en smule leg. Sidst på eftermiddagen og i aften vil der komme gang i den. I skrivende stund ligger alle bag ved eller ved siden af teltet i behagelig skygge. 
15. august
Først tusind tak til Stella for et herligt billede af Kikis nyindbundne skolebøger. Jeg bliver så rørt og glad over dejlige Kikis kærlighed til Linas førstefødte. Igen og igen kan jeg sige: DERFOR får vi hvalpe! PS til Kiki: Hvorfor er der en sovende Basse på din engelskbog? Keder du dig rigtig meget i engelsktimerne?  He he.
I dag er der sen opdatering, fordi jeg har ventet på den s.... vægt :o) Nu ER den kommet, og jeg har vejet de små, der så sandelig er blevet større. Her kommer så konkurrencen:
Hvad vejer hele kuldet tilsammen? Hvilken hvalp vejer mest? Hvilken hvalp vejer mindst? Den der kommer tættest på den samlede vægt får tre point. Rigtigt svar på de to næste spørgsmål udløser ét point for hvert. Sådan finder jeg vinderen :o) Præmien denne gang er til mennesker og ikke hunde. Sidste frist for deltagelse er i morgen klokken 12.12.
Send en mail med svar til isabelle-mandel@mail.dk
En lille hjælp: Henrik og jeg gættede på den samlede vægt i går. Jeg gættede 250 gram forkert. Henrik gættede 950 gram forkert. Var DET ikke en god hjælp? :o) SENERE RETTELSE: Jeg gættede ikke en skid 250 gram forkert. Jeg gættede 3160 gram forkert - og Henrik noget mere. Jeg havde lige glemt at regne en af hvalpene med :o)
I dag har hvalpene stort set ikke lavet andet end at sove - og spise lidt indimellem, lege lidt også, men ellers bare sove. Det er for varmt til andet. Der kommer knald på senere.

Kikis skolebøger

Yngstesønnen Sebastian fik leget en masse med syvlingerne i går

Enya - 2960 gram

Eiko - 3150 gram

Elaika - 2780 gram

Enzo - 3080 gram

Eida - 3230 gram

Eddie - 3250 gram

Enrico - 3160 gram

HVOR er udgangen???

Syvlingerne er rigtig glade for buret - faktisk :o)

dejlig legeplads, når det er for varmt i solen

og lige så dejlig soveplads
VIDERE TIL UGE 6
TILBAGE TIL FORSIDENTIL E-KULDETS INDEX