UGE 6
16. august
Tusind tak til jer, der gad lege med i konkurrencen. Alle var faktisk rimelig tæt på den samlede vægt, og alle havde fuldstændig ret i, at Elaika er mindst. Hanne var så den eneste, der gættede rigtigt mht. største hvalp. Det er Eddie, men Hannes søn, Jesper skal have dagens store TILLYKKE, da han kom tættest på mht. vægten. Jesper gættede på 22 kg. Hvalpenes samlede vægt var i går 21 kg og 610 gram. GODT GÅET, Jesper :o) Præmien er en T-shirt med eurasierklubbens logo. Send mig lige din størrelse og farveønske (tjek HER).
Hvis I scroller op, kan I se hvalpenes vægt.
I går blev Mount Kela besteget for første gang. Som ventet var det Columbusbarnet, Enrico, der gjorde det. Enya, Enzo og Eiko fulgte hurtigt trop. Eddie og Eida havde ikke tid til den slags. Eddie legede med blæksprutten, og Eida gyngede. Elaika sov.
Da dagen havde været så varm, ville hvalpene være LÆNGE oppe. Det fik de lov til, men da de omkring halv ti, lagde sig til at sove i det dugvåde græs, blev de båret ind. Og gik ud. Og fik fem minutter mere. Og blev båret ind . Og gik ud. He he he for nogle selvrådige asner. Til sidst lukkede jeg simpelthen køkkenterrassen af med et havebord, så de kunne lege færdigt hér og IKKE lægge sig i det våde græs.
Til morgen kom de tidligt ud, da Henrik var tidligt oppe (IKKE frivilligt. Han skulle på arbejde :o)) I løbet af formiddagen går hvalpene nu ud på køkkenterrassen, når de vågner og/eller har fået modermad - eller får serveret hvalpefoder ude. Når vi mener, at græsset er tørt nok, giver vi dem lov til at komme i haven. Dvs. det GJORDE vi. I dag besluttede en del af syvlingerne selv, at de ville i haven ved middagstid - tidligere kom Eida glad spankulerende ind i stuen. Hun gik dog selv tilbage til køkkenterrassen og hvalpeværelset efter, at vi havde leget en stund. Men i skrivende stund ligger der fire hvalpe bag teltet - selv om de overhovedet ikke har fået lov!!! Men, men - græsset er OK tørt nu, og solen varmer.
PS. For lidt siden stod en arrig hund og gøede på gaden. Dette fik Lina og Kela til at komme med SERIØSE advarsler om, at bæstet ikke skulle nærme sig. For en gang skyld sagde de ikke bare VOV - men VOV gange en hel del. De er virkelig på dupperne nu, hvor vi har små i huset. Da såvel bæstet som Lina og Kela var færdige med voveriet, hørte jeg en meget farlig lille hund, der hjalp mor og mormor med at sige noget virkelig velment til den fremmede. Eiko sad på køkkenterrassen og vov'ede :o)

Han ser ret stolt ud, den lille Enrico :o)
Her har vi så billeder fra i formiddags - bl.a. af syv sovedyr.

849 kr. og jeg er rigtig glad for den :o)
Senere torsdag
Her kommer lige lidt aftenstemningsbilleder.

Da der var lovet regn, tænkte Henrik og jeg lidt på, hvordan vi nu skulle gøre det bedst for hvalpene. Henrik satte den store parasol på køkkenterrassen, så de små kunne komme tørpotede ud. Men så ombestemte jeg mig :o) Syvlingerne skulle selvfølgelig være på haveterrassen i regnvejret, selv om de ikke er vant til at sove her. For hyggens skyld tog jeg hundesengen fra hvalpeværelset ud på terrassen. Alle små finder det herligt at være der - og at smutte ind i stuen. De to store skal lige vænne sig til, at denne ikke er hvalpefrit område mere. I skrivende stund sover Eiko sødt i hundesengen. Eida, Enya, Elaika og Eddie sover på terrassegulvet. Enzo sover sødt under et flor af gule blomster, og Enrico fiser rundt i en af havens huler og leger.
Her til aften gik den første hvalp op i sandkassen, og sørme om det ikke var lille Elaika.
17. august - FREDAG :o)
Kan det virkelig passe, at hvalpene blev fem uger i går? Tja. Det kan det vel. Det går så filans stærkt - også med udviklingen. I går aftes talte jeg med Henrik om, at vi måske skulle lave et trin mere, så hvalpene kunne komme op i sandkassen. Elaika kom jo op i går, fordi hundesengen stod ved siden af. Henrik mente ikke, at det var nødvendigt. Jeg gjorde. I dag fandt jeg så tre hvalpe fræsende rundt i sandkassen - og der var ingen hundeseng til at hjælpe dem op. Sand synes at være Elaikas rette element. Hun gravede og gravede og drønede begejstret rundt og rundt - og så lidt rundt igen.
Syvlingerne er nu også ved at blive fortrolige med stuen - tumler rundt herinde, hvor jeg også har min arbejdsplads. Det er simpelthen så hyggeligt.
Kela ser nu ud til at være ved at vænne hvalpene fra modermælken. Jeg skal tale alvorligt til mig selv for at blande mig udenom, når ungerne står og råber op om, at de vil ammes - og Kela skrider roligt forbi kravlegården. I morges KUNNE jeg ikke helt blande mig udenom og bad Kela gå ind og fodre sine børn. Hun gør det, når jeg beder hende om det, men altså - det er HENDES børn, og hun ved bedst!!! Dog kan Kela også finde på at bede MIG om at give børnene mad. Det gjorde hun fx tidligt i morges (jeg var ikke stået op), da hun ikke havde opdaget, at Henrik faktisk var i gang med at ordne mad til de små.
Det er så fascinerende at se syvlingernes begyndende hundesprog. Flere har fx lært, at man ikke bare FARER i hovedet på Lina. Det gider hun nemlig ikke have :o) Man nærmer sig roligt, snuser lidt og lægger sig eventuelt. Lina svarer så med at slikke sig i mundvigene. Begge siger "jeg er fredelig".Åh, hvor jeg elsker de hunde - alle ni.

aftenstund

det var så lige mig, der gav Enzo tæppe på :o)

hov, det er da min sko....... :o)

hej mormor
Senere fredag
Nu har hvalpene virkelig indtaget stuen - i den grad :o) Som vores tidligere kuld, er de glade for lænestolen alias Kelas alternative hundeseng og udkigspost. I dag havde den endnu en funktion: Kelahåndklæde. "Den lille" havde rullet sig i et eller andet herligt i skoven og kom temmelig ildelugtende hjem. Dette indebar en tur i bad.
Dagen har været præget af fredsommelighed hos syvlingerne p.gr.af varmen. De har ligget mere eller mindre alle vegne - er umådelig trygge på alle måder.
I morgen får vi besøg af endnu en kommende hvalpefamilie. I den anledning har hvalpene igen truffet bekendtskab med en støvsuger.
I skrivende stund er de små vågnet op til dåd og drøner glade rundt på terrassen og i haven og leger. Nu vil jeg gå ud at kæle og lege med :o)
18. august
Jeg beklager den sene opdatering. Vi har haft besøg af Vind-familien (næsten Holstebro), og jeg har været ude af huset efterfølgende. Igen var det fantastisk hyggeligt at møde kommende medlemmer af Catalejmasfamilien - og hold da op, hvor vi blev forkælede. Hanne og Peter havde taget noget (især pt.)  helt uundværligt med til os: Rengøringsmidler, klude, tyggeben mv. :o) Dette inspireret af noget jeg skrev her på siden - og skide godt tænkt. He he. Jesper havde bagt super lækre hundekiks, og Jens havde lækker chokolade med. Vi forventer altså ikke den slags, men bliver selvfølgelig glade og rørte.
Hvalpene har været temmelig sløve i dag p.gr.af varmen. De har ligget alle mulige steder, hvor der var kølighed - nogle fx på fliserne i vores lille toilet/badeværelse nede. Andre i hulen og atter andre bag blomsterkrukkerne på terrassen.
I morges stod de op ved fem-tiden. Kela bød på tidlig morgenmad, og jeg lukkede dem ud på køkkenterrassen efterfølgende. Her legede de en lille time - og så gik jeg i seng igen. Jeg var en smule træt, da hvalpene igen vågnede ved otte-tiden. Det opblødte hvalpefoder blev hældt i fodeskålen. Så skulle der A-38 over - men i min søvnighed tog jeg det forkerte karton. Der kom juice over :o) Og så kom der nyt foder i skålen OG A-38.
Herunder kommer så portrætfotos med et øjebliksbillede af temperamenterne.  

Enzo er pt. kuldets dampbarn :o) Der er fuld fart på med leg, slåsseri, undersøgelse af alverdens ting, biden i mennesker mv. Han er meget glad for at bide i hår og næser.
En super glad lille vildbassevovse.
Yndlingsbeskæftigelse: ALT, der indebærer leg.

Elaika (undskylder uskarpt billede) er stadig kuldets fredeligste hvalp. Men hun har droppet sin forsigtighed og er blevet langt mere modig og tumlende. Elaika er en sand- og vandhund - stiller sig gerne med poterne i vandskålen.
Yndlingsbeskæftigelse: Sandkasseleg og kææææleri.

Eiko er en lille legesyg fyr med en vis forsigtighed. Han
drøner ikke BARE hen til hverken os eller fx Lina. Men han
vil riiiigtig gerne kæles :o) Når det gælder om at opdage verden, er han ikke forrest, men han er MED.
Yndlingsbeskæftigelse: At lege med Enzo.

Enya er (stadig) en lille modig vildbassepige. Hun står
ikke tilbage for drengene, når det gælder en sjov
legeslåskamp. Begejstring, er det første ord, der falder
mig ind, når jeg tænker på Enya.
Yndlingsbeskæftigelse: At lege vildt og bide i menneskehår.

Enrico (med tyggeben fra hans kommende familie) er stadig
kuldets ukuelige eventyrer med sikker
overbevisning om eget værd og styrke. Han er glad
for mennesker, men foretrækker at gå på opdagelse pt.
Yndlingsbeskæftigelse: Alt, hvad der er nyt og spændende.

Eida er det feminine svar på Columbus. Også hun holder
af at gå på opdagelse. Hun er en legesyg, kælen lille
pige med mod på det meste.
Yndlingsbeskæftigelse: At lege med søskende og mennesker,
undersøge verden og kæle.

Eddie er stadig kuldets glade lille bølle. Han
bliver vældig forundret, når hans søskende synes,
han er for voldsom. Han er et kæledyr og en
møflebamse.
Yndlingsbeskæftigelse: At bide sine brødre i benene
og at SPISE :o)
19. august
Da det natten til i går lykkedes en af hvalpene at kravle over hvalpehegnet - FATTER IKKE, hvordan - har vi nu fjernet dette, og hvalpene har dermed hele køkkenet og det lille toilet/badeværelse. Her har de vist tilbragt natten på de dejligt kølige fliser. Adgangen til stuen er, om natten, spærret med et hegn, der IKKE kan kravles på. I dag var Henrik lidt tidligt oppe (i forhold til, at det er søndag) - klokken lidt over syv. Han kunne sove videre henad halv ni, og så stod jeg op kort efter. De små fik modermad og kom, via stuen, i haven - tissede, pølsede, legede og faldt i søvn rundt omkring. En times tid senere var de oppe igen. Pludselig hørte jeg et panisk skrigeri - sådan hen i retning af "hjælp, hjælp, hjælp, hjælp, hjælp - jeg bliver forfulgt at 17 kamphunde og en aggressiv havmåge". Det viste sig at være Enya, der var luntet om til køkkenterrassen, hvor døren var LUKKET - og Kela stod og sagde vov til noget skummelt ude på gaden. Jeg reddede den stakkels lille hund, som skyndte sig hen til mor for at fortælle om den livsfare, hun næsten havde været i :o)
Lige nu har vi haft endnu et skrigeri - dog ikke helt så voldsomt. Enzobarnet drønede hen til Lina, der sagde "smut pommes frites". Det fik Enzo til at styrte hylende væk fra denne dumme mormor - og Kela måtte give en lille tår trøstemælk efterfølgende.
Indimellem får jeg skudt et, synes jeg selv, rigtig godt billede, der fortjener at blive vist i stort format. I dag er det ét af Enya og Eddie - billede nummer otte.
Henrik kommer muligvis med en film senere i dag.

klik på billedet for at se det i stort
Senere søndag
Så har Henrik klippet ikke mindre end to film. Find dem HER.
Det er ikke meget, vi har set til hvalpene i eftermiddag. Bortset fra lige at spise, tisse lidt og lege 7-12 minutter i stuen eller haven, har de sovet på kølige klinker. De store hunde gider heller ikke rigtig foretage sig noget, men nød dog skovens og søens kølighed tidligere i dag.
Jeg har fået mail fra Susanna, der har vores Celia. Hun har været på udstilling i weekenden og fået bedømmelsen "exellent" (det bedste) og certifikat i åben klasse, og "exellent" og certifikat, en 2. plads blandt tæverne og R-Cacib. Selv om jeg ikke er udstillingsmenneske, bliver jeg da stolt og glad, når det går vores hvalpe godt i ringen. Celia er forresten også blevet mentaltestet med superfine resultater.  Herunder er et par billeder af dejlige Celia - og selvfølgelig nogle af de små vidunderligheder.  
20. august
Jeg må erkende, at jeg holder så vældigt af, når mine forventninger holder stik. Det sker jævnligt, at de ikke gør :o) I år har de gjort det med begge nye ting til hvalpelegepladsen. Sandkassen er et stort hit, og i går aftes tog hvalpene virkelig Mount Kela til sig. Der blev "kravlet" op - og rullet ned. Flere satte sig, som billederne viser, og skuede ud over verden med tilfreds mine.
I morges stod hvalpene op ved sekstiden. Kela og jeg gik ned, og mor serverede morgenmad. Herefter blev stuen åbnet, og de små drønede i haven for at tisse OG for at hilse på mig derude i det våde grønne. Herefter lagde Kela sig op på sin udkigspost (lænestolen) og lå dér og fulgte med i børnenes leg inde og ude. Efter en times tid lagde de sig rundt omkring og faldt i søvn - vågnede - fik hvalpefoder - hilste på Lina, der nu var stået op. I skrivende stund sover de igen - alle på de dejligt kølige klinker.

7. august

i dag

fantastisk aftenhimmel over Drosselvangen

Eiko på toppen

Elaika snakker med hesten

Dette er et ret almindeligt syn i haven pt. :o)

kære lille Enrico

NU er Mount Kela indtaget!

Enzo på toppen

De ulvegrå brødre søger meget hinanden

Kela løfter overlæbe, da børnene IKKE skal ammes nu.
Elaika (bag mor), skynder sig at smutte

Lina tager gerne cykelhjelm på, når jeg kigger på hende -
det er ren hengivenhed. Og Henrik skal på løbetur.

Enya (tror jeg nok :o)) og mormor
21. august
Vi kunne have fået nogle fantastisk dejlige legebilleder i går aftes. Der var så meget gang i hvalpebanden med leg og kæleri og mere leg. Men Henrik og jeg fortalte hinanden, at der ikke aaaltid skal være et kamera mellem os og de små :o) De gik sent i seng - først efter mørkets frembrud faktisk. Til gengæld stod de tidligt op - rigtig tidligt. Jeg lukkede dem på terrassen klokken tre og sad bl.a. der og var træt til lidt over fire. Kela syntes ikke, at de var sultne, så efter at have tjekket at alt var OK, gik hun ovenpå igen. Hmmm. Så gav jeg banden en portion hvalpefoder og afventede, at de fik tisset og leget færdig.
Klokken blev over otte, før der var gang i køkkenet igen. Her til formiddag har hvalpene leget en del i stuen - og så er de blevet vejet. Alle tager fortsat fint fint på - og Enrico har overhalet Eddie. Elaika holder fast i at være kuldets mindste nuttepige. Bemærk i øvrigt Elaikas ører på billedet :o) Det kan være svært at tage portrætfotos nu. Når jeg sætter mig med kameraet, kommer hvalpene drønende hen for at lege. Det var også lidt svært at veje, da flere ville blande sig i vejningen - og Enrico stak af med den blyant, jeg noterede vægten med.
Da temperaturen er hvalpevenlig i dag, sover de fleste små i stuen - dvs. sov. For et øjeblik siden kom jeg til at sige lidt nussepusseord til Eida, som lå og kiggede på mig. Jeg sagde dem ganske stille, men de vækkede hele flokken, som kom rendende og skulle kæles. Man KAN ikke andet end forelske sig i sådan en vidunderlig bande - og så skynde sig ud i haven, så de kan få tisset af derude. Nu leger nogle på græsset, andre tumler i Linas gamle, slidte hundeseng, som alle vores hvalpe har elsket lige så højt som Lina og Kela gør det. I øvrigt blev Kennel Catalejmas' første hvalp, Basse (alias Aslan) født i denne Linaseng.

Aftenstemning på terrassen - nu med rensdyr

Aftenstemning i haven - nu med VOVhund på gaden

Morgenmad på terrassen - nu med snusende mormor

Enrico - 3850 gram

Eida - 3750 gram

Eiko - 3720 gram

Eddie - 3720 gram

Enzo - 3680 gram

Enya - 3360 gram

Elaika - 3160 gram

22. august

Små børn kommer tidligt i seng. Små hvalpe gør det ikke :o) I går var klokken omkring midnat, før der faldt helt ro på syvlingerne. Vi prøvede at "lægge dem i seng" ved ti-tiden - dvs. lukkede af til stuen, men lod køkkenterrassedøren være åben, hvis de skulle ud at tisse. Der kom vilde protester. Når Lina og Kela var i stuen, ville hvalpene SANDELIG også have lov til at være det. OK OK. Havedøren blev lukket, og stuen blev genåbnet for børnene. Først da Lina, Kela og jeg gik i soveværelset en times tid senere, blev stuen igen lukket - og så tog Henrik sig af resten :o) Han stod i øvrigt også op klokken seks for at lukke hvalpene ud. Jeg har en meget sød mand.
I går fik syvlingerne for første gang tørfoder, der ikke var opblødt. Det spiste de helt fint, så nu er det nemt at affodre dem. Kela kæmper lidt med at vænne dem fra modermælken. Hun har problemer med at være konsekvent. Er hvalpene insisterende nok, får de en tår modermælk, selv om Kela faktisk har sagt nej.
De første fire billeder er fra i går aftes - og så kommer der bl.a. en samling gyngebilleder fra i dag. Syvlingerne er MEGET glade for gyngen.  
- Og tusind tak til Birthe, Lars og Line for dejlige billeder af smukke Darco - søn af Kela og tyske Champ-Balu. Jeg glæder mig til at se jer alle fire på Tåsinge.
VIDERE TIL UGE 7
TILBAGE TIL FORSIDENTIL E-KULDETS INDEX