UGE 8
11. juli
Så blev der hentet kød. Det står nu og venter på at blive portionspakket - skal lige tø lidt op, før dette kan gøres.. De store hunde måtte lige have et kødben fra leverancen. De små fik en omgang kødmix fra samme.
Hvalpene fik så også en omgang opdragelse, de stakkels pus. Ih, hvor kan de hyle, når de får klar besked om at holde sig fra mors kødben. Mormor løfter også overlæbe og knurrer lidt, men hun er ikke lige så streng som mor. Lina havde i øvrigt også travlt med at løfte overlæbe af fluer. He he. Jeg er slet ikke sikker på, at fluerne forstår den slags.
Det er lidt sjovt med Fie. For en uges tid siden var det som om, at Kela tog sig lidt ekstra af hende - uvist af hvilken grund. I disse tage er Kela ekstra streng ved hende. Da hun havde fået en skideballe over at nærme sig Kelas kødben, drønede hun ind i stuen - og blev der modsat sine søskende, der da lige skulle tjekke mormors kødben ud.
Som på de andre varme dage har hvalpene sovet en hel del. Til gengæld har de en fest tidligt om morgenen og om aftenen til sent.  
Der er forresten en ny film på programmet. Klik HER.
Senere fredag
Jeg MÅTTE da lige have nogle portrætbilleder på denne første dag i ottende uge
Herunder kan I se, hvad 40 kg. kød, pakket med cirka et kilo pr. pose, fylder. Det tog os en halv times tid og lidt kolde fingre at pakke. Den slags sviner noget - og hvalpene var glade for at "samle op" efter os på gulvet. Vi fik plads til det hele i vores egne to frysere plus min mors ditto. I hvalpefamilier får tre kilo kød med, når I henter jeres hvalp - plus selvfølgelig en god portion tørfoder. Det sidste får vi faktisk gratis. Essentials (som vi fodrer delvist med) og Olivers (som er lige så godt) giver hvalpepakker til opdrætterkunder. Der er en foderspand med til Essentialsfoderet, så det skal I ikke tænke på.  
Nu er der skygge i en del af haven, så der har været lidt aktivitet derude.
Da vi havde E-kuldet, bad Enricos Hanne mig om at skrive lidt ord om hvalpenes temperamenter. Jeg går selvfølgelig og gør mig en masse tanker og observationer. Jeg har bare ikke lige fået noteret disse. Det er min plan at gøre i weekenden. Nogle af hvalpene er meget nemme at skrive ord om - Ronja Røverdatter fx  Andre gør ikke så meget væsen af sig. Alle syv er ganske særlige på hver deres allerdejligste måde. 

Freddie og Felix

Fie

Findus (er lige vågnet)

Fenja (minder om Ronja - Røverdatter )

Feline

Faiko
12. juli
Kela begynder lige så stille at lægge an til at være andet end mælkebar - til at ville lege med børnene.
Hvalpene har fået øje på planten med de flotte gule blomster. Henrik og jeg er fuld af undren over denne plante, idet vi faktisk ikke kan erindre at have set den før i år Blomsterne er der kun en enkelt dag - men så kommer der nye - og nye - og nye.  Gad vide, hvordan den lige er dukket op. He he.
Hvalpene gik tidligt til ro i går aftes. Klokken var ikke mere end elleve. Til gengæld stod de så op lidt i fire og kom i haven. Efter en halv times tid kravlede jeg under dynen på sofaen igen, men børnene syntes IKKE, at jeg skulle sove. De krævede at komme op til mig. Jeg prøvede at forklare, at det ikke sådan gik, fordi de jo kan falde ned fra sofaen. Svaret var: "Vi vil op NU" Efter en times tid og noget morgenmad faldt de i søvn igen. Det gjorde jeg så også.
I dag har vi lavet seletræning. Tusind tak til Søs for at have skaffet disse super gode seler. Fie var den eneste, der ikke helt gad have sin på. De andre seks reagerede overhovedet ikke - og selerne er fantastisk nemme at give på. Senere i dag skal der trænes pelspleje, kiggen øre og tænder og pilles ved negle. Måske vil en af os også lige præsentere de første hvalpe for en lille gåtur på vejen sammen med mor og mormor.
Vi har været lidt i tvivl om, hvorvidt alle hvalpe ville kunne passe selerne, når de flytter hjemmefra. Det kan konstateres, at det vil de kunne. Felines og Fies seler er en lille bitte smule for store nu. Faikos (Henrik kalder ham "Fedesen" og "skal du ikke bede hans kommende familie om at forstærke gulvbrædderne" he he) skulle spændes ud. Resten af selerne passer helt perfekt.
Det er ikke så nemt at filme vildbassekælebørnene  

Aftenstund
Senere lørdag
Hvordan kunne jeg dog glemme det? Glemme, at vores vidunderlige E-kuld har fødselsdag i dag? TUSIND TAK til Hanne for at huske mig på det i gæstebogen.
STORT TILLYKKE til Enrico, Elaika, Enzo, Enya,  Eddie, Eida og Eiko. Selv om jeg kunne glemme fødselsdagen, vil jeg og vi aldrig glemme denne samling fantastiske hvalpe, der nu er en samling fantastiske hunde.

Enrico

Elaika

Enzo

Enya - nu Mischa

Eddie

Eida

Eiko nu Eddie
13. juli
Så fik vi regnvejr igen - og billedkvaliteten er ringe. Beklager.
I går bød på en masse spændende for hvalpene - fyrværkeritræning fx (de fire første billeder er fra denne). Dagen bød også på pelspleje mv. Alle undtagen Findus tog dette fantastisk afslappet. Findus gad IKKE det pis!!! Han vil få ekstratræning i disciplinen: Kam, karte, kigge ører, kigge tænder, kigge negle  Siden skulle de første hvalpe på villavejstur sammen med mor og mormor. Felix var først. Han klarede det virkelig flot - drønede afsted efter de store. Så kom turen til Fenja. Også hun var meget frimodig, men blev dog lidt forskrækket over et par hurtigt kørende passerende biler. Her måtte hun lige sætte sig og overveje........ Herefter var det Freddies tur. Han var ikke helt sikker på, om det var OK sådan bare at gå derudaf - og slet ikke, da en lille hund et par haver hjemmefra gøede hysterisk op. "Hun haaader dine hunde", sagde ejeren. Javel ja. Det ER da også for dårligt, at Lina og Kela tillader sig at passere hystadens have. Fnys! Jeg bar Freddie forbi denne haaadende hund. He he. Og så gik han fint afsted.
I dag skulle Faiko, Feline, Findus og Fie så have haft deres villavejstur, men vi venter nok til i morgen, hvis det har tænkt sig at regne hele dagen.
Da hvalpene vågnede klokken fire i morges/nat, var de ikke sådan helt vilde med at skulle ud i det våde for at tisse. Men de fulgte pænt med, da jeg gik ud. Det VAR lidt koldt, og jeg puttede mig hurtigt under dynen i sofaen igen. Så legede børnene en times tid og faldt til ro - og sov helt til lidt over ni. Dygtiiiiig Så skulle vi igen ud i regnen - og SÅ var der morgenmad til alle ni. Hvalpene spiste dog også der ved fire-tiden. De har nu tørfoder stående mere eller mindre konstant. Det rå kød gider jeg ikke servere om natten. He he. Det får de tre gange dagligt. I dag vil jeg koge nogle grøntsager og blande med det rå. Jeg er spændt på, hvad de siger til dét.
Bemærk billedet af Feline, der pølser. Hun gik helt af sig selv ud i regnen. Jeg ER altså virkelig imponeret af disse syv. Det er uger siden, vi har skullet fjerne en pølse indendørs. Tisseri inde oplever vi måske et par gange i døgnet. Meget meget dygtige små
Sidst men bestemt ikke mindst: HER er en ny film

Fra venstre: Felix, Freddie, Fenja, Feline, Findus, Faiko, Fie
Senere søndag
Jeg KAN altså ikke nøjes med at byde på så elendige billeder ...........  altså flertallet af dem. Derfor kommer her lige en portion lidt bedre - af en omgang eftermiddagsgodbidder til hundene. 

Lina vil GERNE hugge hvalpenes godbidder

Faiko

Feline

Fenja

Findus

Fie

Felix

Freddie

mor og mormor skal på skovtur - æv
14. juli
Dagen i dag har været sløøøv. Jeg kan godt mærke, at jeg er blevet ældre, end jeg var før. Det der natteroderi tager lidt på kræfterne indimellem - i dag fx. Hvalpene har også været sløve - indtil for en lille time siden, hvor de vågnede op, fik et kyllingelår hver og har haft en masse sjov med dem.
Faiko tog sit med i boldbassinet. Findus fulgte efter med sit. Freddie kom og ville have Faikos. Fenja mente, at hun skulle have Findus'. Faiko sagde NEJ. Findus sagde OK da Freddie fik nu alligevel franarret Faiko sit ben - og siden fik Fie snuppet Fenjas. Imens stod Felix og kiggede på alt hurlumhejet. Feline havde lagt sig til at sove. Hun syntes slet ikke, at de kyllingeben var specielt interessante, så hun overlod sit til Lina.
Jeg skulle egentlig have været på villavejstur med fire af hvalpene, men regnen har udsat det til i morgen, som heldigvis ser ud til at blive mest tør.
Hvalpene er blevet vejet i dag. Alle undtagen Feline og Fie har rundet de fem kilo. Faiko har rundet de seks 

Nummer fem af vores E-hvalpe er nu tjekket. Eiko har perfekte hofter og albuer som sine fire tjekkede søskende. Dejligt.

Så skulle den marguerit være beskåret

Sådan et bidetov får I hvalpefamilier med fra Olivers
15. juli
Endelig tørvejr - og nu har Findus og Faiko været på villavejstur. Begge klarede det virkelig flot. Findus var meget nysgerrig på alt det nye. Faiko blev lidt forskrækket over en forbipasserende bil, men var nem at få med videre, da han lige havde fundet ud af, at alt var OK. Der var ingen biler på Findus' tur. Han fik til gengæld lov til at hilse på vores nye genboer, og jeg har lavet aftale med dem om, at de kigger forbi i løbet af ugen - mere børnetræning til hvalpene og hyggeligt at snakke med de nye på vejen. Det er SÅ dejligt at opleve, at Kela ikke er så utryg ved børn mere. Begge piger fik lov til at kæle hende, hvilket var utænkeligt for et års tid siden. Jeg vil gerne gentage noget: Alt det man ønsker, ens hund skal være tryg ved, skal den præsenteres for jævnligt indenfor det første halve år. Vi sørgede IKKE for, at præsentere Kela for en masse børn, efter at hendes søskende var flyttet hjemmefra. Derfor - og dumt. Men det er heldigvis ikke for sent, selv om man dummer sig. Det kræver bare mere tid og tålmodighed.
Hvalpenes første tur er sammen med mor og mormor - tryghed, you know. Siden vil de få aleneture - én på villavej og én i skoven.
Lige nu er Henrik med Lina og Kela i skoven. Når de kommer hjem - og hvalpene vågner, skal Feline og Fie på villavejstur. I morgen får vi besøg af en glad labrador, som de store hunde kender. "Fremmed hund-træning" 

På opfordring af Ditte og Tonni, der skal have Felix, har jeg undersøgt diverse om sygeforsikring af hunde. Det kan I læse noget om HER.

mor vil lege

der sker noget spændende ude på vejen
16. juli
Mellem nedenstående to billeder er der sådan cirka 22 kilo

uge 5

uge 8
Det var da lige før jeg glemte det - at vi skulle have en luftmadras frem til hvalpene. Lige som gyngen, er sådan en god til at træne usikkert underlag. Efter lige at have undret sig over denne mærkelige tingest, fandt hvalpene den rigtig sjov at tumle på. Kela fulgte meget nøje med, da den blev pustet op, som det kan ses på billederne.
I går eftermiddags fik de sidste to så deres villavejstur med mor og mormor. Feline var lidt forsigtig og havde lyd på, som hun gerne har det. Hun gik dog frimodigt og nysgerrigt frem, da hun lige havde fundet ud af, at der vist ikke var fare på færde - mens hun indimellem kom med et lille piv. Fie ville gå klods op og ned af Kela. Stoppede Kela, stoppede Fie. Gik Kela hurtigt, løb Fie (med mig i snoren )
Hvalpene var vågne til sent i går - henad halv et. Til gengæld sov de længe - helt til halv seks. Da jeg lukkede dem ud på terrassen, kunne jeg konstatere, at Fenja har styr på at bruge hundelemmen. Hun VAR allerede ude. I nat trækker vi havedørens rullegardin ned foran hundelemmen. De små må IKKE gå ud alene!
Om en times tid får vi besøg af en labrador, Lina og Kela kender. Jeg er spændt på hvalpenes reaktioner på den fremmede hund.

Feline følger med i noooget på terrassen


Findus bruger tunnelen alternativt

Alle vores hvalpe har lagt teltet ned, lige inden de flyttede hjemmefra

Bemærk Fenjas ører (hun står ved Freddie)

Farlige hvalpe angriber uskyldig søn i græsset

Fakiren Faiko

Henrik kalder Fie Batwoman

Felix får lov til at bide mor i halen

Fra venstre: Feline, Freddie, Felix, Fie, Faiko, Fenja - Findus hjælper mor med at sige vov i haven
Senere onsdag
Hvis vi ser bort fra, at Lina var møg hamrende irriterende, gik hvalpenes møde med søde Mocca super fint. Når Lina er i løbetid, skal alle hunde humpes, så det var "NEJ, Lina", "Hold op med det pis, Lina", "læg dig og BLIV, Lina" igen, igen og igen. He he.
Kela løftede overlæbe et par gange for lige at fortælle, at Mocca ikke skulle så meget som overveje at gøre hendes børn noget. Det så Mocca så bestemt heller ikke ud til at overveje
Hvalpene lagde ud med liiiige at se denne fremmede lidt an. Findus sagde VYF - og lagde sig så ind under busken, kiggede lidt og faldt i søvn. Resten af børnene søgte nærkontakt på alle mulige måder. Vores lille dampbarn, Fenja, drønede bl.a. rundt og rundt og rundt om Mocca. Freddie bed hende i benet, og Felix bed hende i halen. He he. Faiko snusede - og gik så hen til sønnen min for at blive kælet. Feline lagde op til leg, og Fie fik næsekys. Alt i alt var det en rigtig god oplevelse for alle syv. "Disse hvalpe får ingen problemer med fremmede hunde", sagde Moccas ejer, der er træner i Dansk Kennel Klub - og det er jo dejligt at få at vide af en proff
Henrik filmede lidt, men ved ikke, om der er kommet noget brugbart. Lina, Kela eller nogle mennesker stod vist hele tiden i vejen
Endnu senere onsdag
Så er der en lille film med noget Mocca Det VAR svært for Henrik at filme. Enten var der store hunde i vejen, eller der var mennesker i vejen. Men HER får I en lille fornemmelse af vores hyggelige hundebesøg.

Vi har nu lagt nogle tæpper, der skal dufte af mor, søskende og hjemmet,
rundt omkring. Et af dem kan I se på billedet til højre. Vi har tidligere købt hvalpetæpper, men denne gang er det super bløde og lidt store fleecetæpper.
I første omgang er det hanhvalpenes tæpper, vi har lagt. De flytter nemlig hjemmefra først. 

17. juli
I går fik Lina og Kela et kødben hver. Det var udmærkede kødben faktisk. Men de gad ikke æde dem. Meget mærkelige hunde Til gengæld fik hvalpene så en masse spas ud af de to ben. I dag vil de blive præsenteret for noget nyt: Fisk. Jeg har købt en bunke frosne sildefilletter, som bare lige skal tø op.
Denne kære lille bande er meget innovative. Det SKAL man jo også gerne være i dagens verden Sent sent i går aftes blev rullegardinet trukket ned for hundelemmen. Som om........ det skulle afholde børnene fra at komme ud, når de vil ud, og jeg ikke lige vågner i det sekund. Næh nej. De fik møflet rullegardinet op meget tidligt i morges - og så smuttede et par stykker ud. Jeg vågnede og åbnede døren, så resten kunne komme i haven. I nat sætter vi plade for hundelemmen!!! 
I dag var så dagen, hvor hvalpene skulle køre i bil for første gang - og have deres første fællestur ud i den store verden. Turen skulle gå til "Doktorens bugt", som er et lille stykke anlagt strand ved Farum sø. Tidligere har vi haft hvalpetur i skoven, men det tør vi ikke mere. Der er alt for mange mountainbikere, der kører sindsygt stærkt.
Hvalpene tog bilturen (tre minutter cirka) i fin stil. De var i "bagagerummet", mens mor og mormor sad på bagsædet. Faiko skyndte sig at kravle over til de to store Turen til søen var meget meget spændende for de små. Desværre var der et par familier dernede, som rynkede på næsen af, at vi kom med så mange hunde. Meget mærkelige mennesker, vil jeg mene - og Henrik brummede irriteret. He he. Lina og Kela var i snor, for ikke at genere - men det var de små altså ikke. Jeg fik kun taget et par få billeder, for det var ikke så afslappende at være et sted, hvor vi tydeligvis var uønskede. Fnys fnys. Pyt så med det. Hvalpene havde en dejlig og spændende tur. På vej hjem i bilen råbte de højt om, at de virkelig gerne ville have været længere tid på dette sjove sted  I morgen får de endnu en fællestur. Denne gang på engen eller deromkring. 
Videre til uge 9
TILBAGE TIL FORSIDENTIL F-KULDETS INDEX