UGE 5


15. august - lidt under 2 kilos vidunderlighed

12. september - lidt over 13 kilos vidunderlighed

12. september
I morges blev jeg vækket af høje hvalpehyl. Firlingerne piver jævnligt op over et eller andet, men det var seriøse hyl. Op med mig!
Det kæmpe store problem var, at Gormsen ville UUUUUUUUUD. He he.
Ungerne sover stadig meget, men deres vågentid bliver stadigt længere - inkl. sent om aftenen, hvor de hygger sig gevaldigt på terrassen. Alle fire er glade for at bide i tæer, ben og bukser - og de har overtaget mine sutsko, fordi de finder dem aldeles herlige at lege med.
Jeg er meget imponeret af firlingernes lynhurtige forståelse for, hvor man tisser og pølser henne. OK, vi skal da være en smule hurtige til at få dem ud, når de har spist og sovet, men ni ud af ti gange tisses mv. der udenfor. Flere vælger nu den lille stribe græs ved siden af fliserne.
Indtil videre er det kun Ganto, der har forsøgt sig med at gå ud på græsset mod haven. Det våde vejr opfordrer ikke til de store opdagelsesture, så vi glæder os til sol i næste uge. Indtil da glæder vi os bare over fire aldeles dejlige, lækre og skønne hvalpe 
     

Gamille - 3 kg og 30 gram

Gabbi - 3 kg og 100 gram

Ganto - 3 kg og 380 gram

Gormsen - 3 kg og 590 gram

13. september
Så har vi haft besøg af osteopaten (der også er dyrlæge og hundefysioterapeut). Hold OP, hvor var hun sød
Alle fire hvalpe tog Bentes møfleri med udsøgt ro. Fie var ikke så meget for, at en fremmed dame sådan rodede med hendes børn. Hun blev nødt til at sige vov et par gange, men accepterede, da jeg fortalte, at alt var OK Hval
Resultatet af firlingernes tjek var:
Pigerne er helt perfekte.
Gormsen havde en lille bitte skævhed i bækkenet. Den blev rettet.
Ganto havde en lille skævhed i bækkenet. Den blev rettet.
Drengene var "på bordet" to gange. Dette for at tjekke, om den første behandling var nok. Det var den.
Jeg aftalte med Bente, at hvalpene kommer forbi hendes klinik i Farum nogle dage før, de flytter hjemmefra. Dette for lige at eftertjekke OG for at give dem en omgang prægning på fremmed sted.
Da firlingerne var færdige med at blive undersøgt/behandlet, spurgte Bente, om hun lige skulle tjekke de voksne hunde - uden beregning. Fie fik lov til at slippe dog.
Lina havde en lille bitte skævhed, der blev rettet. Kela havde en lidt større skævhed, der også blev rettet. Det gjorde tydeligvis lidt ondt på hende at få den rettet, men Kela klarer altid den slags SÅ flot. Vores dyrlæge ville fx gerne lave en video med Kela, der får taget blodprøve. For Kela er så dygtig og rolig, så hun kan vise andre hunde, hvordan man tacler den slags. He he.

I går aftes fik Fie lyst til at lade børnene se en af hundenes huler. Hun bød på sen aftensmad under busken. Det fandt firlingerne RET spændende.

så er den autoriserede hvalpefoderskål kommet frem

Gamille på vej på eventyr

den måtte ligger der vist for, at jeg kan lege med den - tænker Ganto 
14. september
I dag har jeg ikke taget ret mange billeder - og næsten ingen gode. Det har været vådt og koldt og klamt at være ude - og det er svært at tage gode (aktive) billeder inde, fordi hvalpene enten sover, spiser eller er for tæt på fotografen 
Pressenningen holdt ikke helt til blæsevejret i går. Dvs. det gjorde den, men den røg af en krog. Der har været pladrende vådt på terrassen i dag. Lysnettet knækkede en tråd. Blæsevejr nej tak - lige nu
P.gr.af det våde kolde vejr har hvalpene ikke så meget plads, fordi de endnu er lidt for små til at få hele køkkenet og stuen - og Fie ville hade det. Da de ikke bruger hvalpekassen mere, besluttede vi derfor at fjerne denne. Det fungerer super fint.

Fie lærer børnene, at man ikke må tigge andres mad

Denne sofa har hundene ALDRIG været i før - men i går aftes fandt Fie
pludselig
ud af, at hun da måske godt kunne bruge den. He he.

Jeg er lige kommet hjem, og de store hunde fjanter vildt rundt.
Det undrer firlingerne lidt

"vi går stadig ud for at tisse, selv om her er vådt"
15. september
Det er dejligt for både hvalpene og os mennesker, at hvalpekassen er væk. Der er mere plads at lege på - og til at kæle hvalpe på.
Udenfor bliver firlingerne stadigt mere modige - bevæger sig væk fra terrassen og ud mod haven. Vores sommerhvalpe har vi båret ud i haven, fra de var omkring tre uger gamle. Her har de så haft et telt og et hvalpetæppe som base i starten. Men med dette vejr dur haven ikke. GODT, at vi har hvalpeterrassen.
Børnene sover ikke helt så meget mere. Dvs. de sover kortere tid og er vågne længere. Om natten sover de fra 23-24 til 5-6. Det kan gerne være, at de får en tår mælk om natten, men de leger ikke. Det ved vi, fordi firlingerne har lyd på, når de leger 

pigerne under busk

drengene under bænk
16. september
Stor dag i dag - solen har skinnet, OG hvalpene har været på terrassen (den overdækkede) og i haven.
Vi besluttede os simpelthen for, at dårligt vejr eller ej - nu skulle firlingerne have udvidet horisonten. He he. Deres tæppe fra hvalpeværelset blev lagt på terrassen, og så blev de båret ud på dette. Det var STOR succes. Hvalpene nød helt tydeligt alt det nye og spændende - dvs. Gabbi fandt det lidt overvældende. Hun er en forsigtig pige, men også hun gik på opdagelse efter kort tid. Ganto og Gormsen fandt lynhurtigt ud af at komme ned ad de to trin, vi har til haven - og tumlede så rundt i græsset. Gamille fandt også ud af det ret hurtigt. De tre fandt også ud af at komme op igen - og ud af, hvilken vej man skal, hvis man skal tilbage til hvalpeværelset, så de rendte lidt frem og tilbage.
Fie var lidt urolig i starten, men accepterede hurtigt. Lina og Kela fik hilst på et par hvalpe, men fik besked (af Fie med blik og kropssprog) på at holde afstand.
I skrivende stund sover hvalpene derude. Terrassen er lun og tør, så det er helt fint.
Henrik har filmet en del, så der kommer nok mindst én film senere i dag eller i morgen.
OG tillykke til Kristina og Daniel, der skal have en af pigerne. De er blevet gift i dag
Senere lørdag
Jeg købte en stor pakke hakket oksekød til de voksne hunde.
Hvalpene skulle da også lige have lov til at smage. De var ret
vilde med det.

- Og der er to nye film i Catalejmasbiografen.
17. september
Så fik vi endnu en dag med have- og terrasseliv. Dejligt dejligt.
Vejrguderne gav os også lige en lille portion tordenbrag. Vi takker, for det er fint for hvalpene at høre den slags De skal bare holde sig til at kigge på deres mors reaktion og ikke deres oldemors. Lina bryder sig nemlig IKKE om tordenvejr, men Fie er noget så ligeglad.
I dag har vi haft besøg af Christina, Jesper og Silas, der skal have en af pigerne. Desværre var disse ikke sådan særligt vågne under besøget. Den slags kan man desværre ikke planlægge.
Jeg har nu lagt luftmadrassen på terrassen til ungerne - OG til Fie, der er vokset op med sådan én og holder vældigt af at ligge på den. Gabbi var først oppe på madrassen, og siden fulgte hendes søskende med.
Luftmadrassen bruges til Lina, fordi den er god til muskelopbygning på hunde med gigt, og Lina har lidt gigt i bagbenene. Den er så også god til hvalpe - til at give dem oplevelser med usikkert/gyngende underlag.
I skrivende stund er hvalpene lige båret tilbage i hvalpeværelset. Det er ved at være lidt koldt, så nu vil vi helst have, at de sover inde. Pylrede? Ja, helt sikkert

dygtige Ganto tisser i haven

18. september
Nu starter jeg lige med en kommentar til det sidste billede Henrik har, i dag, lavet et hegn til den overdækkede terrasse. Et sådant har vi bl.a. brug for, når der skal slås græs. Dette gøres i skrivende stund, og hvalpene sidder og kigger undrende ud mod larmen. Hegnet skal også bruges til at holde firlingerne på terrassen, når det er blevet mørkt. Om en uges tid får de jo lov til at være i hele køkkenet og stuen med - og dermed også terrassen. Men når det er mørkt og koldt, får de ikke lov til at rende rundt i haven - bl.a. fordi sådan nogle små kan finde på at lægge sig til at sove i hulerne i haven, og DET må de ikke - om aftenen og natten - synes vi. He he.
Vi kan konstatere, at G-kuldet også holder af magueritter. Vi har gerne disse blomster i krukker ved terrassen - og alle vores hvalpe har sørget for at beskære dem temmelig effektivt

Alle hvalpene kan pive over et eller andet - nogle mere end andre. I dag kunne jeg konstatere, hvorfor Gabbi piver: Når noget er svært. Hun ville gerne ned fra terrassen, men syntes, det var svært. Så pev hun - "mor kom lige og hjælp mig," betød det måske. Et øjeblik efter fik hun dog taget mod til sig og kom ned.
Gormsen piver, når han finder sine søskende tarvelige. Selv holder han sig ikke tilbage for at bide i dem, men når de bider i ham, råber han op. Fie intervenerede, da han hylede op om, at det var for strengt, at der var to (piger) mod én
Gamille er en selvstændig lille pige. Hun går jævnligt fra haven til hvalpeværelset for at sove - helt alene. Når hun så vågner, render hun tilbage til sine søskende.
Ganto er et "græs-barn". Han tisser og pølser stort set kun på græs - synes hverken at aviser eller fliser eller terrassetræ er optimalt. Meget dygtig Ganto Generelt er alle fire hvalpe ret dygtige. Klokken tidligt i morges var der ikke tisset overhovedet i hvalpeværelset. Aldrig før har vi brugt så få aviser.
I dag har vi og hundene haft besøg af Rigmor, der skal have en af drengene, og datter Nete. Hyggeligt som altid. Hvalpene VAR lidt søvnige, men der blev da kælet og leget.

Gabbi beskærer margueritter

Gormsen kommer og hjælper til

To piger mod én Gormsen - tarveligt, synes Gormsen

Som den første hvalp lykkedes det Gamille at komme op i sandkassen
Gå videre til uge 6
TILBAGE TIL FORSIDENTIL G-KULDETS INDEX