UGE 6

5 ugers hvalpe på (hmmm - med) en snor. Jeg undskylder dårlig billedkvalitet, men det MÅ bare med
 

19. september
Firlingerne kan nu sove omkring fem timer om natten uden at skulle ud. Det har de ihvertfald gjort de sidste to nætter
Når de vågner sådan noget over fem, lukkes de ud for at tisse. De er i jublende humør og giver sig til at lege, når tisseriet er klaret. Fie giver gerne en tår mælk. Hvalpene er vågne sådan omkring tre kvarter. Herefter sover de en time til halvanden. Nu får de morgenmad fra dåse - og leger igen. Når jeg sidder hos dem eeeelsker de at kravle rundt på mig og bide lidt i mig og mit tøj - OK lidt? Nej jævnligt meget. He he.
Når hvalpene legeslås, hyler Gormsen gerne op - eller øver sig i at knurre faretruende. Den hvalp har en del lyd på, som tidligere nævnt. He he. Hans lyd virker, for mor kommer styrtende og siger til (ofte) Gamille, at hun skal være sød ved sin bror. Dette er muuuligvis ikke helt fair, for Gormsen ER jo en bølle, der hjertens gerne bider i sine søskende. Det er sjovt at se, at pigernes indbyrdes legeslåskampe sjældent ender med piveri. De er begge nogle gæve tøser, der tumler lige så meget som drengene. Gabbi er nu blevet super dygtig til at forcere terrassetrappen og går gerne på ogdagelse. I dag var hun på tur med bror Gormsen. Det var ret sødt at se de to på udforskningstur.   


Jeg har lagt tunnelen i haven. Den er spændende, men indtil nu har kun Ganto vovet at gå igennem den. Han og Gormsen har i øvrigt også været i sandkassen.
Jeg VILLE gerne skrive, at mormor og oldemor er rigtig søde ved hvalpene. Men det er de faktisk ikke. De gider dem ikke og beder dem holde afstand. Det ER lidt underligt, for begge de ældre hunde har jo været vildt interesserede i at komme tæt på firlingerne. Muligvis handler det om, at Fie har bedt Lina og Kela om at holde afstand, så nu beder de hvalpene om at gøre dette for ikke at få ballade med Fie. Heldigvis er det ganske ukompliceret. De ældre koner trækker sig og overlader pladsen til Fie og hvalpene - inkl. stuen nu. 

I dag er hvalpene blevet registreret i Dansk Kennel Klub. NU er det altså officielt hvalpe med stamtavle  Jeg har ventet med at registrere til sidst mulige dag for at kunne angive de rigtige farver på hvalpene. Jeg håber, de holder. He he. 

Gabbi - 3 kg og 695 gram

Gamille - 3 kg og 690 gram

Gormsen - 4 kg og 490 gram

Ganto - 4 kg og 130 gramGormsen piver. Gamille får "ballade"de søde piger

de søde drenge
21. september
I går kom hvalpelegepladsen op. Nu glæder vi os til solskinsdage DMI lover en del af den slags den kommende tid.
Gabbi fik prøvet gyngen, og Gormsen tog en tur gennem tunnelen. Ganto valgte at gå i sandkassen, og Gamille fandt ud af at bruge vandtønden på terrassen. Det har hun set mor gøre flere gange, så det ville hun da også prøve. Da Gormsen så Gamille drikke vand af tønden, ville han OGSÅ
Kela tog sig nogle dejlige legeture med firlingerne i går. Det er simpelthen så sødt og sjovt at sidde og kigge på
Natten har været lidt rå. Hvalpe vågne fra lidt over 1 til kvart i 2 - og så igen fra tyve over 4 til 5. Jeg prøver at sige til dem, at de bare skal ud at tisse og så sove videre, men de små skarnsunger hører overhovedet ikke efter
For nogle år siden købte vi denne dyre sækkepude til Lina - som hverken hun eller de andre hunde gad bruge. I går blev den, uden betræk, lagt ud i haven. Betrækket skulle vaskes. Hvad grunden kan være, aner jeg ikke, men Fie synes NU, at den er fin fin ??? Hun gav mælk på den og legede med børnene på den. Gad vide, om hun ikke kan lide farverne på betrækket (sådan a la koskind). He he.

yngstesønnen med Gamille og Ganto
Herunder er tre pt. typiske billeder:
Gormsen er overbevist om, at han er verdens stærkeste hvalp. Derfor kan han selvfølgelig bide terrassebrædder i stykker, hvilket han prøver på på billedet. He he.
Ganto er super adræt og kommer nemt i sandkassen. Gormsen og Gamille er en smule misunderlige.
Gabbi er faktisk en mere og mere modig lille tøs, men hun holder stadig så vældigt af at ligge sammen med mor.
Jeg fik ikke lige nogle typiske billeder af seje Gamille - bare et yndigt ét

Der kommer en film senere i dag eller i morgen, skulle jeg hilse fra Henrik og sige.
22. september
Det går så rivende stærkt nu med firlingernes udvikling. Det er simpelthen så sjovt at se dem tumle rundt i haven - sammen, enkeltvis eller to og to. "Ayers Rock" blev forceret af Gabbi og Gormsen i dag. Dette var havens første bjerg Farven gav navnet.
Fie kan ikke helt forstå, at hendes børn er blevet så selvstændige. Indimellem må hun lige rundt og tjekke dem, når de er på opdagelsestur.
I dag har vi haft besøg af Kristina og Daniel. Det var ikke bare hyggeligt, det var også undervisende. Kristina har nemlig styr på fotografering og gav mig nogle gode tips. Nu skal jeg bare øve mig Kristina tog en del billeder. Hun har lovet at sende mig nogle. De kommer i morgen.
Fie giver stadig hvalpene mælk, men fast føde bliver mere og mere populært hos ungerne. Hakket oksekød er virkelig et hit. På mandag eller tirsdag vil jeg finde nogle kyllingevinger eller kyllingehalse til dem, så de kan få lov til at gnave.
Jeg beklager, at der er flest sovebilleder. Det er SÅ svært at få bare halvskarpe billeder af hvalpe med fuld fart på.

Gamille og Gormsen har forceret Ayers Rock
23. september
I dag er der mange billeder Måske kommer der kun få i morgen, hvor vi får flere hold hvalpegæster. Jeppe og Maria kigger forbi, og senere kommer Vibeke og Jesper - Enzos mennesker.
Vi starter lige med Kristinas lækre billeder fra i går.
Farverne er ikke helt korrekte, for når der er så lidt lys, bliver disse gerne forkerte. Men billederne er sååå dejlige, synes jeg
Nu er hvalpene blevet så store, at de skal prøve noget rigtig hundemad - tænkte jeg, da jeg stod i Netto og så nogle fine små kyllingeben.
Mens mor, mormor og oldemor var på skovtur, fik firlingerne hver et lår. DET var et hit. Ganto var den første, der sådan helt forstod konceptet. He he. De andre tre gumlede i hver deres ben - og gik så på rov efter de andres. Især Gamille opfattede vist kyllingelårene mere som legetøj end mad - og så måtte hun også lige bide Gabbi i baglåret midt i denne sjove leg  
Jeg filmede hvalpenes møde med deres livs første kødben. Nu skal Henrik så "bare" lige se, om han kan bruge mine optagelser - og så klippe en film.HOV - det er altså Gabbis lår, Gamille

Nu gider vi ikke gumle mere i lår
Hvalpene udvider stadig deres territorium. I dag gik de med i køkkenet fra stuen, så hvalpekravlegården blev åbnet. Gormsen og Gamille fandt det vældig hyggeligt at komme DEN vej til deres base. Indtil videre vil der dog være lukket her om natten.
Vi har aldrig før haft et hvalpetæppe liggende på terrassen. Det ligger der, fordi vejret ikke er så varmt - men sove på det gider ungerne nu ikke. De vil gerne lege en masse på det, men sover helst bag krukkerne eller  direkte på terrassen. Heldigvis har de masser af pels
Lige en lille sjov: Hvalpene sov sødt, da Henrik og de store hunde kørte ind i indkørslen. Så sov de ikke mere - kan åbenbart allerede genkende lyden af bilen, eller hvad det nu er. For de vågnede og drønede ud i køkkenet for at tage imod. RET kært
Vi kan forresten konstatere, at alle hvalpe har blåt på tungen. Det er godt, for det SKAL eurasiere jo helst have
24. september
Nu er det besluttet, hvor hvalpene skal flytte hen. I denne forbindelse er der lige et navneskifte:
Ganto hedder nu G'Balder og skal flytte hjem til Rigmor i Farum. Hun har ønsket navnet Balder, som stavet med G MÅ være G'Balder
Gormsen hedder nu Ganto von Gormsen. Vi MÅTTE have Gormsennavnet med til ham. He he. Ganto skal flytte hjem til Jeppe og Maria i Helsingør.
Gamille hedder stadig Gamille. Hun skal flytte hjem til Christina, Jesper, Lucas og Silas i Jyllinge og vil her få kaldenavnet Mille.
Gabbi hedder også stadig Gabbi. Hun skal flytte hjem til Kristina og Daniel i Kokkedal.

I dag er der ret få billeder. Dels har vi haft hvalpegæster en del af dagen, dels er jeg temmelig mørbanket efter en ret vågen nat, hvor firlingerne ikke gad sove mere end et par timer ad gangen, men til gengæld godt gad være længe vågne.
Da de var ude på køkkenterrassen omkring halv syv i morges, besluttede de sig for, at den virkelig er for lille. De ville i haven og råbte HØJT om, at den der plade, der lukker af for haven om natten og morgenen skulle VÆK!!!! Det kom den så. Senere faldt hvalpene i søvn på den overdækkede terrasse. 

G'Balder

Ganto von Gormsen

Gamille

Gabbi (farven snyder her)
Herunder får firlingerne en lektion i, hvordan man opfører sig, når andre hunde har noget lækkert: Man holder sig på afstand!

25. september
På nogle punkter er Gabbi en lidt forsigtig pige, men dette gælder IKKE, når det handler om mormor og oldemor! De kan gerne sige, at de ikke gider sådan nogle små vildbasser, men Gabbi holder fast i, at hun godt gider dem. Hun sniger sig hen til Lina og Kela og lader som ingenting, når de beder hende forføje sig. Indimellem giver hun dem et VYF. Det er RET kært - og de store hunde bliver lidt forvirrede over dette ihærdige barn
Henrik tog nattevagten og kunne konstatere, at det faktisk er Fie, der vækker børnene. Dette gør hun formodentlig, fordi mælken stadig løber til - og presser på. Faktisk ER hun ved at vænne hvalpene fra at die. Hun er bare temmelig inkonsekvent i sit "NEJ, I skal ikke have mælk nu". Hun siger nej nogle gange - og så giver hun lov alligevel. Jeg vil hermed give en advarsel til jer, der skal have firlingerne: Hvis I mener nej, så hold fast i det. Disse fire er MEGET insisterende
Også Ganto von Gormsen har nu lært at bruge hundelemmen, hvilket ER lidt problematisk klokken fem om morgenen, hvor vi helst ikke vil have hvalpene ud i haven. De accepterer ikke længere at skulle nøjes med køkkenterrassen og hvalpeværelset. OK, de får hele køkkenet og stuen - men sgu da IKKE haven også!!! Ikke klokken fem om morgenen i mørke og kulde. Jamen altså nogle skarnsunger
I dag har jeg hængt sansegyngen op. Den skal de lige lære at kende.
Jeg satte Gamille og Gormsen op på den. Det var OK, men de gik hurtigt ned igen. Dog ville Gamille gerne (som ses på billede) ligge lidt med forbenene på den.
Tænk, at de små allerede er seks uger i morgen. Om bare en uges tid skal de prøve at komme udenfor matriklen. DET bliver spændende

kære hvalpe men forkerte farver
VIDERE TIL UGE 7
TILBAGE TIL FORSIDENTIL G-KULDETS INDEX