UGE 8
3. september
Oh hvilken dag
Jeg havde besluttet, at Fie skulle blive hjemme, mens Kristina og jeg tog til dyrlæge med hvalpene. Men saftsuseme om ikke Kela og Fie, for første gang nogensinde, røg i totterne på hinanden, da vi stod og skulle ud af døren. Hvorfor har jeg simpelthen ingen anelse om - men åh nej - jeg turde ikke lade Fie blive hjemme nu. Hun blev så parkeret i bilen, mens Kristina, hvalpene og jeg var hos vores søde Lone-dyrlæge. Hun var fuld af kæl og ros til de dejlige firlinger. Desværre havde jeg ikke fået opladet kameraets batterier, så billeder af hver enkelt hvalp på undersøgelsesbordet blev det ikke til. Men - bortset fra, at G'Balders testikler ikke er på plads endnu, er alle gennemført perfekte. Der blev tjekket bl.a. tænder, ører, hjerte, øjne og generel sundhed fx mht. huld. Alt fint fint.
Bortset fra Gamille, der gik lidt rundt og var utilfreds i starten, tog hvalpene dyrlægebesøget med ophøjet ro. De faldt i søvn. He he. Såvel chipning som vaccination og sundhedsundersøgelser blev klaret fantastisk flot. Jeg må blankt erkende, at jeg labbede Lones ros af de fantastiske fire i mig 
Hvalpenes vægt sagde: Gabbi - 5028 gram. Gamille - 5041 gram. G'Balder - 6004 gram. Gormsen - 6062 gram.
Vel hjemme på Drosselvangen tog Kristina en masse billeder med SIT kamera - som desværre ikke var med hos dyrlægen. Jeg havde jo MIT med - øhhhhhhhh og ups. Kristina har lovet at sende mig en bunke billeder senere i dag. Jeg satser på at uploade en portion


4. september
Her er en portion af Kristinas lækre billeder af vores fantastiske fire 

Der har ikke været noget mellem Fie og Kela siden i går. En forklaring på deres uoverensstemmelse er formodentlig, at der er gået  rod i dynamikken i vores lille flok. Dette, kombineret med uroen, da vi stod og skulle ud af døren med hvalpene, har tricket et eller andet.  


Og så lige en portion billeder af mine egne fra i går og i dag. De ER ikke lige så gode som Kristinas. Det må I leve med. He he.
Jeg har hængt noget legetøj op på terrassen. Det synes hvalpene er super sjovt.
Eurasiere ødelægger ikke!!!! Hmmm. Gamille gør - dvs. måske er det uretfærdigt at kalde det at ødelægge. Hun er bare litterært interesseret Pippi Langstrømpe "kiggede" hun kun kort i, men en af mine børns og nu børnebørns yndlingsbog, "Havekolonien Dyrefryd", blev nærlæst - med tænderne - og måtte reddes.
Hvis Gamille går i retning af at være bibliotekar, går Gabbi i retning af at være frisør. Hun er MEGET glad for (at bide i) hår. Gormsen skal være sumobryder, og Balder skal være gartner 
senere onsdag
Mennesker ER altså så kære I dag har firlingerne fået gaver fra én, der kun kender dem (og mig) fra et hundeforum, jeg er "lidt" aktiv på.
I pakken var lækre små tørrede pølser til alle syv hunde og så var der bideting til hvalpene. I den ene slags bideting (turkis og pink gummikødben) kan der puttes godbidder, så der er noget sjovt arbejde for de små. Jeg bliver godt nok rørt over den slags  - og firlingerne blev glade for den slags   De får selvfølgelig gaverne med (bortset fra de tørrede pølser, der er ædt), når de flytter hjemmefra. 
5. september
I dag er der desværre kun virkelig dårlige billeder - altså kvaliteten er ringe. Motiverne er dejlige
Det er sjovt at se hvalpenes reaktioner på det forskellige mad, vi giver dem. Blendet hvalpefoder gider de IKKE mere. Tørfoderet er OK, men råt kød KASTER de sig over. I går aftes fik de grovskåret hel kylling. Det var mums. I dag har de fået rå sild (skåret i små bidder). Det var også mums. Derudover har de fået oksekød - hakket og i bidder, kyllingelår og kogt lever - kogt, fordi Fie ikke gider spise råt lever. He he. Leverpostej har de også lige smagt. Dette, fordi Lina får sin antibiotikapille i leverpostej, og så skal Fie og Kela da også lige have en lille bitte bid - og så står hvalpene og vil OGSÅ smage 
I dag er hvalpene blevet børstet med karte. Det fandt alle fire ret hyggeligt, og de blev fine. I morgen vil jeg klippe nogle kløer - bare for træningens skyld. I morgen satser jeg også på, at hvalpene skal på tur. DET bliver sjovt

stueliv

haveliv - nu med fodersøg
6. september
Det kan konstateres, at Balder er en udehund. Han sover ikke ude om natten, men ellers gør han fra tidligt til sent - også selv om både mor og søskende ligger i stuen. Om Gamille kan jeg sige, at der er lidt labrador i hende. Hun ELSKER mennesker - alle mennesker. Mere om det senere Gabbi er en lille provokatør. He he. Fie opdrager en del på hende, men lige meget hjælper det. Så snart Fie er færdig, hopper og springer Gabbi op af hende på frækkeste vis. Ganto (von Gormsen) ville være god som radiobil. Han mosler på i fuld fart ustandselig. Selv synes han, at han er kuldets største og stærkeste og mest modige. Det første er rigtigt. Det andet er delvist rigtigt. Det tredje er ikke heeeelt rigtigt. I dag tændte jeg fx støvsugeren og lod den bare stå på stuegulvet. Gabbi og Gormsen skyndte sig ud. De skulle ikke nyde noget af det farlige monster. Balder og Gamille - tja - se billede 

I dag prøvede jeg noget nyt: smed en portion tørfoder ud på gulvet i stuen og tillod Lina og Kela at spise med. Det var super hyggeligt for hvalpene at hyggespise med mormor og oldemor. Hvalpene får i øvrigt stadig mælkemad hos mor - og de får natmad. Hold op, hvor de smasker der klokken mørkt om natten

Og så tog vi på tur til "Doktorens bugt" - et lille stykke sandstrand ved Farum sø. Balder var lidt usikker i starten, men efter et minuts tid, hvor han helst ville følges med Henrik og mig, drønede han efter Fie og sine søskende. Det var MEGET spændende for firlingerne at være på tur, og Fie nød det. Mormor og oldemor var søde og opmærksomme på de små.
Et par kvinder med et par børn kom derned, og Gamille skyndte sig hen for at hilse og springe op - labrador, siger jeg bare Alle firlingerne er heldigvis frimodige overfor fremmede nu - og de nød at være ude i den store verden. Den næste uge vil de komme mere ud - både sammen og hver for sig.
Henrik har lavet en lille film om vores tur. Klik HER for at komme til filmsiden.
7. september
I dag har vi haft besøg af Henriks mor og søster. Det syntes firlingerne (og vi) var rigtig hyggeligt. Der blev hoppet op (fy) og bidt i tæer (fy fy) Hvalpene blev selvfølgelig behørigt beundret
Hvalpenes stamtavler er kommet. ALDRIG har jeg oplevet så hurtig ekspedition fra DKK. Dyrlægen sendte sin registrering tirsdag (online). Stamtavlerne kom torsdag.
Firlingerne får stadig mælk hos mor, men de spiser mere og mere alt muligt andet mad. Der er ingen kræsenhed at spore. Dejligt.
Vi har nu fået hvalpetæpperne, der skal med hvalpene til deres nye hjem, lagt på gulvet i stuen.
Ellers er der ikke så meget at berette fra i dag - udover, at vi er MEGET glade for, at vi har en overdækket terrasse, når vejret er så vådt og kedeligt. Hvalpene elsker jo at være ude, og det kunne de ikke have været uden overdækning. Pylrede er de ikke - går gerne ud i det plaskende våde for at tisse og pølse. Meget meget dygtige små vil jeg (stadig) sige
Vi skulle have været på engen med firlingerne i dag, men det er udsat til i morgen, hvor det ser ud til at blive tørvejr.
Der er en ny film på programmet. Klik HER for at komme til filmsiden.
8. september
I dag har hvalpene fået en tur på sletten - Bavnesletten i Værløse. DET syntes de var sjovt.
Jeg vil ikke påstå, at firlingerne er verdens modigste, men det kom godt nok noget bag på os, at de ikke holdt sig til de voksne hunde. Dette gjorde de indimellem, men de marcherede/løb også indimellem afsted på egen pote - to og to eller alle fire. Hvor langt væk de ville have gået/løbet, hvis vi ikke havde kaldt dem tilbage, aner jeg ikke. Men de drønede målrettet derudaf.
Det var temmelig svært at tage billeder. Enten var hvalpene i bevægelse, eller også havde jeg modlys. Men her kan I da få et indtryk af vores tur.
Da vi skulle tilbage til bilerne, tog vi hvalpene i snor. Det kan konstateres, at især Balder har brug for træning i denne disciplin. Han NÆGTEDE at gå i snor - lagde sig og blev liggende. Balder måtte bæres tilbage til bilen. He he. Gabbi og Gormsen, som jeg gik med, gik fint - nok delvist fordi Fie gik foran  Gamille gik OK sammen med Henrik - med Balder på armen.
Det var fire MEGET trætte hvalpe, der kom tilbage til Drosselvangen.

Henrik filmede - og HER finder du resultatet.

I morgen skulle vi have haft besøg af Fies gode ven, labradoren Mocca. Desværre er det aflyst, da der er kennelhoste hjemme hos Mocca. Åbenbart er der temmelig meget kennelhoste i omløb. Hvalpene ER vaccineret mod dette, men vaccinen forhindrer desværre ikke, at de kan få det. Den gør bare eventuelt udbrud mildere. 
Videre til uge 9
TILBAGE TIL FORSIDENTIL G-KULDETS INDEX