UGE 4 


5. september
Tre uger i dag 
I den anledning blev hvalpekassen åbnet. Hvalpene fandt det spændende. Fie fandt det mindre spændende. Hun er stadig løvemor.
Jeg fik skiftet hvalpetæppe og nu også nogle aviser under dette. Fie kan ikke helt følge med mere, når hvalpene tisser. Herefter kom alle små tilbage i kassen, der dog forblev åben. Jeg fik lige en telefonsnak på terrassen. Da jeg kom tilbage til hvalpene, lå alle fire uden for kassen, som I kan se på billedet ovenover.
I dag har vi haft besøg af Rigmor og datter - der godkendte firlingerne 
Det var så dejligt at opleve Fie i skoven i dag. Hun og Kela elsker at fræse rundt mellem træerne - normalt. Men der har ikke været meget fræs i Fie de seneste måneder. I dag var der, og Kela nød, at der er kommet lidt gang i datteren.
- Og her er så portrætfotos vores allerkæreste firlinger

Ganto - 2505 gram 

Gamille - 2390 gram

Gormsen - 2575 gram

Gabbi - 2490 gram

6. september
Hvalpekassen blev igen i dag åbnet, og firlingerne finder det ret spændende. Fie er ikke helt vild med, at børnene render sådan rundt, men hun vænner sig stille og roligt til det.
Der er kommet legetøj i hvalpekravlegården, og det bliver brugt
I dag fik børnene serveret et måltid mosemad, mens mor var i skoven. Alle fire spiste løs, men spiste dog ikke op. Fie tog resten, da hun kom hjem.
Herunder står en Ganto og tisser. He he.

nu med mælkeskæg
7. september
I dag er der ikke så mange billeder. Til gengæld er der ikke mindre end to film. Klik HER for at komme til filmsiden.
Hvalpekassen vil fra nu være åben konstant. Firlingerne sover mest udenfor den, men sov en del af natten sammen med Fie i kassen.
Vi har nu lagt aviser hist og her i hvalpekravlegården, og ungerne er sørme allerede begyndt at bruge dem til at tisse på. Jo ja - de tisser også andre steder, men dygtige DET er de altså
I næste uge får vi besøg af en dyrlæge, der også er hundefysioterapeut og osteopat. Jeg er blevet anbefalet at få hvalpene tjekket igennem, fordi de er født ved kejsersnit - og ekstra, fordi en hvalp sad i klemme. Dyrlægen kan mærke, om der er spændinger og løsne disse, hvis der er.
Jeg ringede og spurgte til, om hun (dyrlægen) kom hjem til folk. Det gør hun ikke normalt, MEN når der er tale om så små hvalpe, gør hun. Det er jeg super glad for.
En af de nærmeste dage vil vi åbne døren til køkkenterrassen - og håber på bare en lille smule tørvejr. 

Nu kan hvalpene få stående taffel - dvs. at Fie står
Fie er ved at acceptere, at hvalpene er uden for hvalpekassen. Hun har så fundet ud af, at hun kan lægge sig i hundesengen i hvalpekravlegården og hér have styr på hele menageriet.
8. september
Det kan konstateres, at firlingerne er ret dygtige. De tisser faktisk oftest på aviserne.
Nu, hvor hvalpekassen er døgnåben, sover hvalpene alle mulige steder - og sjældent i kassen.
Jeg havde egentlig troet, at Lina og Kela ville kigge meget forbi hvalpekravlegården nu, hvor hvalpene tumler rundt i den. Men det gør de faktisk ikke - for Fie bryder sig ikke om det. Hun SIGER ikke noget, men hun sender blikke, som de fluks reagerer på. Det er ret sødt at observere.

Gabbi

Gormsen

Ganto

Gamille og mor
Tidligere hvalpe (forårs- og sommerhvalpe) har fået åbnet terrassedøren senest, når de blev tre uger. Men dette kolde våde vejr har ikke indbudt til udeliv. I dag blev jeg dog træt af at være sur på regnvejret. He he. Henrik HAR jo også lavet den fine overdækning. Så jeg åbnede døren. Billederne er elendige, men I kan da få en fornemmelse af, hvordan hvalpene taclede at få tilbudt en ny spændende verden
Som ventet var Gamille først ude - hun nærmest drønede ud faktisk. Så kom Ganto. Gabbi skulle lige overveje et øjeblik, så gik hun også ud. Det samme skulle Gormsen. Han havde også lige sovet. 
Fie var ikke helt vild med, at børnene sådan gik rundt udenfor, men hun tog det pænt og gik snart ind og lagde sig i hundesengen. Gormsen fulgte efter, for så kunne han jo lige få lidt ekstra mad. Typisk Gormsen altså.
Senere i dag får firlingerne besøg af de ældste børnebørn.
9. september
Det var meget meget dejligt at opleve børnebørnene sammen med hvalpene i går. Enya på fire kunne have siddet i hvalpekravlegården fra hun kom, til hun gik. "Mormor, jeg troede, jeg bedst kunne lide babyer. Men jeg kan faktisk allerbedst lide hundehvalpe" Men da firlingerne også skulle have lov til at sove, fik Enya ikke lov til at sidde med dem i timevis.
Alle firlingerne tog det helt roligt at blive nusset og pusset og krammet og så videre Fie skulle, i starten, lige tjekke af, at børnene var søde ved hvalpene. Men da alt åndede fredsommelighed, accepterede hun gæsterne. 

Ganto

Gamille i arme og Gormsen vil være med

Gabbi
I dag kom hvalpene ud, mens mor Fie var på skovtur. Dette for at de kunne få lov til at spise deres blendede hvalpefoder i fred. Men det var ikke optimalt. Jo ja de fik lov til at spise i fred, men de syntes klart, at det var sjovere at være ude i går, da mor var med. Dog tussede de lidt rundt og lagde sig så på puden, jeg havde lagt ud til dem. Ganto lagde sig til at sove halvt på fliserne. Det fandt jeg altså lidt for koldt, så alle hvalpe blev sat ind i hvalpeværelset.
Da Fie kom hjem fra skovtur blev døren åbnet igen, og nu ville alle straks ud og på opdagelse.
Vi har nu skiftet måtter ud i hvalpeværelset. De nye, vi havde købt, fungerede ikke. Blev der tisset på dem, blev de ved med at være våde, selv om vi tørrede med køkkenrulle. Sisalmåtterne er bedre. Vi har bare ikke så mange af dem - og det er SÅ svært at få noget tørt i dette våde vejr (og vaskes SKAL måtterne jo) - dvs. noget, der ikke lige kan komme i tørretumbleren. Vi venter stadig på tørvejr men Henriks overdækning fungerer heldigvis upåklageligt. 
10. september
Nu er renlighedstræningen startet. Hvalpene bliver lukket ud, når de har sovet og/eller spist. Der bliver selvfølgelig stadig tisset og pølset indenfor, men der bliver OGSÅ gjort det udenfor

Her til formiddag var naboen så flink at lave en masse underlig larm lige på den anden side af hegnet ved køkkenterrassen. Flink, fordi hvalpene jo skal vænnes til en masse lyde. De undrede sig lige lidt - og ignorerede så larmen. Dygtige hvalpe
I går fandt Henrik nogle gode bomuldsbademåtter i Netto og købte en masse. Disse løser vores problem med ikke at kunne få tørret måtter hurtigt nok. Det forlyder, at vi får sol fra næste søndag. DET ville være dejligt. Hvalpene skal jo i haven, og hvalpelegepladsen skal sættes op.
Det er så spændende at opleve hvalpenes udvikling - og se ændringer. Ganske kort ser et øjebliksbillede sådan ud:
Ganto: Rolig og undersøgende (ude)
Gormsen: Madglad og morglad og bulderbasse og lidt forsigtig på udebanen
Gamille: Menneskeglad og undersøgende (ude)
Gabbi: Legesyg og undersøgende (ude) og god til at brokke sig ("MOOOOR, du MASER mig altså!!!")
Alle hvalpe vil gerne kæles. Gamille er bare den, der pt. opsøger først, når man sætter sig hos de små tykke

Fie giver nu sig selv lov til flere børnepasningspauser, men kommer der et piv fra hvalpekassen, er hun der straks for at tjekke. Åh jeg fik helt ondt af hende tidligere i dag. Børnene havde fået mad - både mormad og dåsemad, og de havde leget på køkkenterrassen. Alt åndede fred og ro, og Fie havde lagt sig i stuen. Så lød der et piv. Fie løftede hovedet. Så lød der endnu et piv - og ét til. Fie rejste sig lidt træt og gik ud til børnene. Hun lagde sig hos dem, indtil der var fred igen. Nu sover hun tungt og velfortjent i stuen

firlingerne spiser mere og mere dåsemad

dygtige Gabbi

dygtige Gamille
Senere søndag
Hvalpene vågnede, da mor skulle i skoven. Fint nok. Jeg lukkede dem ud og lavede mad til dem (moset dåsemad med mælkeerstatning). Firlingerne hyggede sig med hinanden både ude og inde - fik spist og tisset mm. Efter en halv times tid lagde de sig til at sove.
Med denne opdatering vil jeg egentlig bare sige, at Henrik har klippet en film fra i morges. Klik HER for at komme til filmsiden.

dygtige Gormsen
11. september
Der er seks ord, Henrik og jeg har sagt en del gange de sidste par dage: "Hold kæft, hvor går det stærkt" Hvalpene kommer ud fra tidlig morgen til sen aften. I går aftes var de ude fra klokken noget over ti til omkring halv elleve - og i morges fra lidt over seks. Der tisses og pølses MEGET lidt indenfor nu, og firlingerne er vilde med at være ude. Faktisk kom der KLAGER over, at jeg lukkede døren i formiddag - så jeg måtte åbne den igen. Jeg lukkede den, fordi jeg syntes, at det altså var lidt for koldt at sove med åben dør - men i skrivende stund (hvor solen skinner) sover Fie og firlingerne med åben dør.
Da Henrik og jeg sad med hvalpene på køkkenterrassen i går aftes, pev jeg lidt. Henrik spurgte hvorfor. Hmmm - mine tæer blev brugt som bidepinde. He he og av av.
Ofte er hvalpe vågne og sovende sådan cirka samtidig. Gormsen gider ikke den slags. Han er jævnligt vågen, når de andre sover - og så keder han sig - og så "bliver han nødt til" at bide lidt i sine søskende, fordi de er så kedelige. Så hyler de op, og Fie kommer styrtende. Indimellem beder Fie os mennesker om at GØRE noget. Det er ret kært. Men mest er hun selv 100% obs på sine børn og vil helst klare det hele. Fie er så fin så fin en hundemor   omend til den pylrede side 

Nej, Gamille. Aviserne ligger der IKKE for at blive leget med!
videre til uge 5
TILBAGE TIL FORSIDENTIL G-KULDETS INDEX