UGE 5

For fire uger siden ...................... nej, lad nu sentimentaliteten fare :o) Hvalpene ligger i Linas gamle hule i haven og er i øvrigt begyndt at LOGRE med halen. Der sker noget nyt hver dag.
- Og i dagens anledning (første dag i uge fem ik' ?) skal Louise og Claus da have et billede af Aiko, Søs og Tonni skal have ét af Akema, Rie og familien skal have ét af Aleiko, Lene og familien skal se dagens portræt af Amadeus og et ditto skal Anja og Mogens have af deres Aluka OG Stella, Jannik, Kris og Kiki skal have et billede af Aslan.
Hvis I allesammen synes, at der er laaaang tid, til I får jeres hvalp med hjem, vil vi bare sige: Vi synes, der er en lille smule alt for kort tid til vi skal af med de små :o)
Einstein var ikke helt forkert på den: Alt er relativt!
Men hvor er det bare dejligt at vide, at Linas og Nilos hvalpe kommer til så gode hjem lige om lidt.

Akela

Aiko

Akema

Aleiko

Amadeus (Bemærk ny haleføring)

Aluka

Aslan

Hulehvalpe
10.5.
Morgenstund har sol i øjnene. De små er vågnet efter en god nats søvn. Så må der gerne ske noget. Jeg åbner døren til køkkenterrassen og de myldrer ud. Dvs. Akema og Aleiko står først lidt og ved ikke rigtig, hvad de skal mene om denne nye legeplads. Lina er også lidt i tvivl om sin holdning til stedet - er det nu  sikkert nok til hendes børn? Hun går lidt ud og ind, inspicerer hegnet og fortæller en forbipasserende på fortovet, at han ikke skal komme for tæt på. Efter lidt tid er stedet godkent af alle. Der bliver leget en halv times tid. Så er det passende med en formiddagslur.
Når hvalpene ikke er i haven, giver Lina dem helst mad i hvalpekassen. Pladsen ved patvorterne er efterhånden lidt trang.

Det er sikkert fjollet at give supplerende mælk. Men hvalpene holder altså meget af det. Lina bliver også lidt aflastet, tænker vi.

Det der med at være vågne samtidig, bruger de små ikke nødvendigvis mere.
11.5.
I dag er hvalpene præcis en måned gamle. I den anledning er vi gået i gang med en lille smule renligheds-
træning :o) Når de vågner, opfordrer vi dem til at gå udenfor og tisse. Den er de med på.

I dette skønne vejr er de små ude det meste af dagen. De sover, ofte i samlet flok, i Linas gamle hule. Når det er legetid bliver mere og mere af haven inddraget. Sætter man sig hos dem, kommer de rendende og vil kæle, lege og bide i tøjet. Det er bestemt en samling meget menneskekærlige hvalpe.
Når der ikke er navne under billeder, er det fordi, jeg bare "skyder" løs - og bagefter ikke er fuldstændig sikker på hvem der er hvem. Dog er det helt sikkert Akema på midterbilledet til højre. Hun har  et meget karakteristisk nuttet lille fjæs :o)
Men alle jer, der skal have en af Linas hvalpe, vil jo nok HELST have et billede med navn på - tænker jeg, mens jeg sidder og sveder i den vidunderlige sol. Og det er søndag med udsigt til endnu en fridag i morgen. DEN kan så bruges til det arbejde, jeg lige har at gøre. I dag må jeg have tid nok til at sørge for en slags portrætbilleder. Si'r jeg til mig selv. Samtidig vil jeg lige tjekke om vores hvalpe har slikket himmelstykker og dermed fået adelstegnet (forklaring på dette på siden om eurasieren). Dog tænker jeg, at ALLE vores "børn" har et adelstegn - blå tunge eller ej :o) MEN - hver eneste af hvalpene har slikket himmelstykker - alle har pletvis blå tunge! De har stjerner i øjnene og himmel på tungen. Det er sgu da ikke så ringe endda....

Aluka & Aleiko

Amadeus

Akema

Aslan

Aiko

Dejlig hundefamilie
12.5.
Dagen i dag byder ikke på bunker af billeder. Indimellem bliver man faktisk NØDT til at arbejde :o)
Men vi kan konstatere, at Aleiko også kan lide at lege med bolde. I filmen "1-0" er det Akema, der laver mål. Nu træner Aleiko ihærdigt med at gøre hende kunsten efter. Hele flokken øver sig i at blive store og stærke - og et meget farligt wouffff kan de skam også komme med.
Som det kan ses, er vi løbet tør for rene hvalpetæpper. Dette er lidt skingert i farverne, men heldigvis OK et øjeblik for de små. Vaskemaskinen kører for fuld kraft pt. og sække med både læste og tiltissede aviser køres jævnligt på genbrugspladsen.

Der er ikke mere plads til Linas seng i køkkenet - men en fredelig stund i stuen er også OK
Så er jeg færdig med dagens arbejde - og kan jo ikke lade være med liiiiige at tage et par billeder af de dejlige små. De udvider dag for dag deres legeområde. I dag er vi nået til terrassen ved stuen.
Da vi senere synes, at nu må det være tid at komme ind, er der spredte protester med kradsen på døren og så'n. Friluftsliv er godt liv, synes de vist at mene.

Er der stadig en lille bitte smule græssende flodhest over vores allerdejligste hvalpe?

Oh, at få sin mor og ALT mælken helt for sig selv!

Dette syn er vist lige straks et overstået kapitel. Hvalpene lever mere og mere af mad serveret i skåle.
13.5.
Hvalpene er nu ude det meste af dagen. Det giver dem rig mulighed for at lære en masse - om blomster og fugle, græs og jord, billyde, børnelyde og græsslåmaskiner samt ikke mindst træning af benene. De små er blevet rigtig gode til at løbe.
I dag fik især Henrik sig en forskrækkelse. Ja, han var vel tæt på at sende bud efter såvel rekognonce-
ringsfly og specialtropper. Vi manglede to hvalpe!!!!
Henrik og jeg sidder ved hver sin computer og arbejder. Lina og hvalpene er i haven. På et tidspunkt går Henrik ud og tjekker samt tæller. Der er kun fem hvalpe at se!!! En eftersøgning bliver sat i gang. Jeg tager det ret roligt. Hmmm - OK, efter fem minutters forgæves søgen bliver jeg også en lille bitte smule urolig - uden dog at sige det højt. "Tænk LOGISK", siger jeg til mig selv, "hvalpe i den alder går ikke langt væk" og haven er altså godt indhegnet. Igen og igen har vi kigget i hvalpehulen, som delvist befinder sig under terrassen. Der er ingen små at se. Så får jeg den (syn's jeg selv) geniale idé, at stikke hånden ind UNDER terrassen. Og hvad støder jeg på? Bløøøød pels. Der ligger de nok så sødt og sover, de to forsvundne hvalpe.

Nu er der sat et bræt op. Ikke flere forsvindingsnumre tak :o)
Her følger et par billeder eller syv taget før eftersøgningen.
14.5.
Det sker, at jeg tænker: "I dag har jeg bare haft SÅ meget at lave og er faktisk for træt til at lægge billeder på hjemmesiden. Det bliver KUN til et enkelt!!!" Så er det, at jeg lige skal tage dette enkelte billede. Det bliver til 10-15-20 stykker. Så er det videre, at jeg lige skal udvælge det enkelte billede blandt disse mange. Og kan DET lade sig gøre måske?Tja. Vurder selv :o)
- Og Henrik har en løbefilm på vej...........
15.5.
Hvalpene udvider dagligt deres legeplads. Nu er stuen også inddraget - sammen med terrassen. Snart vil vi nok fjerne hegnet omkring hvalpekravlegården. Dog er der stadig brug for lidt begrænsninger - fx skal de små ikke kunne komme til ledninger, der kan gnaves i. De skal heller ikke kunne komme til trapper, hvor de kan falde langt ned.
BEMÆRK: Filmen "Olympiske bedrifter" er nu på nettet.
VIDERE TIL UGE 6
TILBAGE TIL FORSIDEN