VORES HUNDE

Lina og Kela juli 2008

Lina og Kela august 2013

Kela, Lina og Fie oktober 2014
Milaikas Catalina - kaldet Lina

Lina er en stor eurasier med et skuldermål på 55 cm. Hendes stamtavle er at finde HER.
Sundhed: HD: A/A, AD: 0/0, Patella: 0/0, T4, TSH, TAB, TLI: Alle tal fine og indenfor normale grænseværdier. Øjne: Intet påvist.
Lina er født den 1. april 2005 og fik sit første kuld hvalpe i 2008, sit andet kuld i 2009 og sit tredje kuld i 2010.
Billeder og ord om Linas første to-tre år (dvs. indtil hun ventede sit første kuld hvalpe) er at finde HER.
Billeder og ord om A-kuldet, B-kuldet og C-kuldet er at finde HER.

Af temperament er Lina blid, rolig og med god selvsikkerhed. Hun er meget flokorienteret og udsøgt kærlig overfor såvel sin lille flok (dem hun bor med) som sin større (familie og venner) flok. Lina holder meget af alskens kæleri, men gider ikke agere hovedpude :o) Hun er udsøgt velopdragen indenfor rimelighedens grænser. Vi kan gå med hende uden snor allevegne, men er der et vildt interessant græsstrå at snuse til, kan det gerne være, at vi skal kalde to gange, før hun kommer.
Lina holder af mennesker - stort set ALLE mennesker - store som små. Hun har afgjort ikke læst den del af racebe-
skrivelsen, der handler om, at eurasieren er lidt forbeholden overfor fremmede. Det er Lina IKKE :o)

Catalejmas Akela - kaldet Kela
Kela er fra Linas A-kuld (født 11.4.2008). Hun er en mellemstor eurasier med et skuldermål på 53 cm. Kelas stamtavle er at finde HER.
Sundhed: HD: A/B, AD: 0/0,  Patella: 0/1,  T4, TSH, TAB, TLI: Alle tal fine og indenfor normale grænseværdier. Øjne: Intet påvist.  
Af temperament er Kela en glad og meeeeget kælen lille finke :o) Hvor Lina møder de fleste andre hunde med fredsommelighed eller ligegyldighed, fortæller Kela klart, hvem hun gider lege med, og hvem der bare kan fise af. Hvor Lina vender rumpen til sure hunde, svarer Kela igen. Overfor fremmede mennesker har hun tidligere været noget forbeholden, men er nu en glad kælehund overfor alle søde mennesker over 1½ meter. Dem under denne højde er hun ikke helt tryg ved, men hun accepterer kæl. Ligesom Lina er Kela en velopdragen hund, vi kan gå løs med allevegne.
 
Kela er mentaltestet og klarede prøvelserne fint, omend hun ikke var holdets sejeste. "Sjovt nok" reagerede hun fx på skudprøven, selv om hun er fuldstændig ligeglad med alskens skyderi nytårsaften. Hun render gerne i haven og kigger på fyrværkeri, mens hendes mor hellere vil ligge under et bord - bare for en sikkerheds skyld :o)
Kela fik sit første kuld hvalpe den 29. maj 2011, sit andet kuld den 12. juli 2012 og sit tredje kuld 23. maj 2014. Billeder af og ord om D-, E- og F-kuldet er at finde HER.
Billeder af Kela er at finde HER. Der er mange flere af dem og ord om hende på Sidste nyt-siderne.
Catalejmas Fie

Fie er fra Kelas tredje kuld - vores F-kuld. Hun er født den 23. maj 2014. Hun er en mellemstor eurasier med skuldermål på 52 cm. Vægten er 21-22 kg.
Sundhed: HD: A/A, AD: 0/0,  Patella: 0/0,  T4, TSH, TAB, TLI (skjoldbruskkirtel og bugspytkirtel): Alle tal fine og indenfor normale grænseværdier. Øjne: OK, bortset fra tre ekstra øjenhår (distichiasis). DWLM: Fri.
Hendes stamtavle er at finde
HER.
Fie er en glad, MEGET underholdende og vildbasset hund. Hun elsker at lege både med sine mennesker, andre hunde og sine mange tøjdyr. Hun er udsøgt kælen og ligger gerne og putter med os på sofaen eller i sengen.
Fie er god til at fortælle, når hun keder sig - gerne vil have os mennesker til at GØRE noget. Dette noget kan være en skovtur, en god leg eller en opgave af en art. Hun har et super fint indkald, men det sker, at hun drøner hen til en mulig legekammerat, hvis vi ikke husker at kalde hende ind, når en hund
spottes

Fra at være en hvalp, der elskede alle mennesker, blev hun en unghund, der var ret reserveret overfor fremmede folk - dvs. voksne. Fie er meget glad for børn. Hun var voldsomt nysgerrig og ville meget gerne stille sig en meter fra fremmede og kigge på dem. De skulle bare ikke grabse ud efter hende.
Nu er Fie så blevet en voksen hund. Hun bryder sig stadig ikke om, at mennesker bøjer sig over hende og klapper på hovedet, men hun vil gerne kæles af de fleste, hvis de sætter sig på hug og er høflige - ikke bare maser sig ind på hende.

Fie kan reagere på pludselige høje lyde, men tordenvejr og fyrværkeri er hun helt ligeglad med. Hun er stadig en legesyg fjollehund - og meget træningsivrig 


Billeder af Fie er (blandt andet) at finde HER.
TILBAGE TIL FORSIDEN