SIDSTE NYT

til forsiden
12.2.2008 
I dag var det så endelig dagen, hvor Lina var klar til at blive lyksaliggjort. I naturen sker den slags ustandselig og uden alskens uro fra menneskelige omgivelser. Men når man nu er menneske og blander sig i fx valg af kæreste (tvangsægteskab??) følger uroen. Lina SKULLE bare forelske sig i Nilo og han i hende. Godt nok fandt hun ham temmelig pågående sidst de mødtes. Det er ikke nok, at hanhunden har lyst - hunhunden skal også have det (lissom hos mennesker ik'?) Men kærlighed ved andet (tredje og fjerde) blik er slet ikke usædvanligt. Og det var hvad der skete i dag. Lina var VILD med Nilo - drønede begejstret rundt efter ham med vajende ører og jublende hale. Det var liiiige før, at Nilo blev lidt overvældet over al den begejstring. Meeeen - han havde bestemt ikke mistet lysten til at kæreste med frk. Lina.
Så det gjorde de - kærestede.
Billeder fra dette kæresteri er at finde HER.
                                                                                                                      
Hunde har jo dette særlige med at hænge sammen efter elskov. Den slags gør lidt ondt på en førstegangshun. Lina pev og gemte hovedet i min jakke. Jeg undlod tappert at pive over, at mit ene ben faldt i søvn, mens jeg sad der og sørgede for, at Lina ikke fandt på at gå. En hunhund, der hænger sammen med en hanhund, kan nemlig slet ikke gå uden af forvolde væmmelig skade på såvel egne som hanhundens ædlere dele. Nilos ejer, Susan, sad så til gengæld og sørgede for, at Nilo blev, hvor han var.                                                                      
Efter 10-12 minutter løsnedes grebet og fra at være ét blev hundene nu igen to. Det var de vist vældig glade for.
I bilen på vej hjem faldt Lina i en træt, men forhåbentlig glad, søvn.
I morgen skal hun besøge sin kæreste igen.13.2.2008
Anden parring forløb også fint. Godt nok var Lina ikke helt så begejstret som i går - kan hænde, at hun huskede det, der gjorde ondt og den keeedelige tid, de to hunde stod der og hang sammen. Det ER altså også en lidt mærkelig idé, som må være vældig upraktisk for vildtlevende dyr.
Nu går vi så i gang med at forberede en forhåbentlig fødsel den 15. eller 16. april.

27.2.
Nu er der så gået fjorten dage. Lina er helt sikkert drægtig. Hun har morgen- middags- og aftenkvalme :o) Sådan virker det ihvertfald. En træthed har lagt sig over hende, så selv ikke raslen med den hundesnor vi ganske sjældent bruger, kan få hende op i gear: "Gå tur? Naaaarj, jeg orker næsten ikke". Vi har besluttet ikke at lade hende scanne. Hun kan IKKE lide at være hos dyrlægen (efter at denne klippede en negl for langt op, så blodet flød). Vi vil ikke stresse hende med noget, hvis det kan undgås. Det kunne ellers være sjovt at få et hint om, hvor mange hvalpe vi kan forvente. Men men - vi væbner os med tålmodighed.

8.3.
Frøken Lina har besluttet sig til, for næsten første gang i sit liv, at være besværlig! Hun gider ikke spise hundemad mere. Kattemad er OK. Ligeledes er veltilberedt menneskemad. Men hundemad? Nix. "Det er vigtigt at hun får masser af proteiner mm." får vi at vide (der er desværre ikke nok af den slags i kattemad). Så vi køber hvalpefoder til vovsen. Lina rynker på næsen og går, når det serveres. "Prøv at opbløde det i vand og blende det sammen med noget, hun godt kan lide", siger dyrlægen - fordi jeg ringer og bekymret spørger til, hvad jeg skal gøre for at få hunden til at spise. Men opblødt og blendet tørfoder gider Lina SLET ikke have noget med at gøre. Hun kigger undrende på mig: "Tror du VIRKELIG at jeg gider spise den slags???"  
Pt. byder hver dag på nye forsøg på at få sund mad i den vordende moder................


11.3.
I dag er Lina blevet scannet. Jeg kunne ikke vente med at vide noget. Jeg ringede til en dyrlæge, hun ikke kender og aftalte, at hvis vovsen blev utryg, ville vi bare gå igen. MEN - Lina var fantastisk dygtig og slet ikke bange. Hun lå helt roligt under hele "seancen". Dyrlægen kunne fortælle, at hun har MINDST 4-5 hvalpe i maven. Der kan sagtens være flere, da man ikke nødvendigvis kan se dem alle.
Dyrlægen indskærpede, at det er MEGET vigtigt, at frøken Lina spiser det næringsrige hvalpefoder. "Jamen det HAR vi jo prøvet at sige til hende, men hun er noget så ligeglad med alverdens snak om proteiner og Omega 3. Hun vil ha' kattemad, vil hun!!" Den søde dyrlæge gav os dog nogle prøver på noget alternativt hvalpefoder med hjem - og sandelig om hun ikke spiste en god portion straks ved hjemkomsten. Det har nok hjulpet, at hun skulle faste før scanning. Vi håber nu, at dette nye foder også vil blive spist fremover. Måske hjælper det, at katten Sulejma faktisk gerne vil ha' det :o)

20.3.
Lina har nu taget 2½ kg på - dette til trods for, at hun fortsat desværre ikke har synderlig meget lyst til at spise. Vi køber nyt hvalpefoder sådan cirka dagligt (OK. Overdrevet - men TIT). Det eneste vi, med sikkerhed, kan få i hende er (kød)rester fra vores egen aftensmad - samt tørrede fiskebidder.
I dag havde vi besøg af bla. Kylja, som er en udsøgt dejlig islandsk fårehundehvalp med fuld fart på.

                                                           
29.3.
Der er nu kun 17-18 dage til forventet nedkomst. Det kan ses på Lina. Hun har taget omkring fire kg på. Det tørre hvalpefoder vil hun fortsat ikke spise, men rå fisk, kylling, mørbrad og skinkeschnitzler glider fint ned. Lidt hvalpefoder på dåse er også OK nu og da. Indimellem sender vi bulletiner til Susan og Nilo - og får en hilsen tilbage.
2.4.
I går var det så Linas fødselsdag. Det fejredes med kødben og mørbradbøf til frokost. Hun spiste en hel!
I dag besøgte vi vores nye dyrlæge - både for lige at "tjekke hende af" og for at få hende til at tjekke Lina.
Alt ser fint ud - bortset fra at frøken Lina altså er lidt for tynd. Hvalpene får vist, hvad de skal have, for der er da kommet endnu et kilo på den sidste uge. Men der skal gerne lidt mere sul på moderens krop. Vi må vist fortsætte med mørbrad ol. Udover at såvel dyrlæge som klinikassistent var meget, meget søde, var det tydeligt, at Lina bestemt godt kunne lide dem. Et stort plus er dertil, at denne dyrlæge tager på hjemmebesøg og står til rådighed døgnet rundt i forbindelse med fødslen. Vores tidligere henviste os til at tage på den vagthavende klinik, hvis der er problemer. Selv om vi regner med, at Lina snildt klarer fødslen, er det rart at vide, at vi har noget backup. Det koster da sikkert en halv bondegård (incl. høns) at få en dyrlæge ud fx om natten. Men hellere halve bondegårde end at skulle køre lang sørme i vold med en fødende hund plus eventuelt helt nyfødte hvalpe. 
5.4.
Linas mor, Laika, fødte i nat syv hvalpe. STORT TILLYKKE til Laika og Rikke.
Henrik er blevet færdig med Linas fødekasse. Nu nærmer det sig, at vi er helt klar til familieforøg-
else.
Lina er endnu ikke helt fortrolig med sin nye seng. Men hun lægger sig pænt og poserer, når vi beder hende om det - dog med nedflappede ører for at fortælle os, at hun stadig bedst kan lide sin gode gamle hundeseng. Frøken Lina har faktisk temmelig udtryksfulde ører :o)
Vores skovture bliver gradvist kortere, da Lina ikke ooooorrrrker at gå langt. Der skal et provoke-
rende egern til at få hende til at løbe en lille bitte smule - luntetrav er foretrukken gangart, og der holdes rigtig mange pauser med begrundelsen, at hvert eneste græsstrå, træ og vissent blad er uende-
lig vigtigt at få snuset til.
I dag har vi set og mærket små spark fra maven for første gang. Helt fantastisk rørende
.

     

6.4.
I går blev den vordende fader, Nilo, kåret til dansk champion i Karlslunde. STORT TILLYKKE til Susan og til Linas dejlige kæreste :o)


9.4.
Nu er vi så gået ind i den sidste uge før fødsel. Lina er efterhånden noget besværet af maven. Jeg har overvejet at bygge en slisken, så hun lettere kan komme ud og ind ad bilen :o) Hun er gået i gang med at lave sig en hule under en busk i haven. Her skal hun nu ikke så meget som overveje at føde!!!
Udfordringerne med at få mad i Lina fortsætter. Dyrlægen udtrykte forleden bekymring over manglende kalkindtagelse - "prøv med mælkeprodukter". Men vores dejlige, tykke hund vil hverken have A38, piskefløde, ost eller mit seneste påfund: Vanilieis. Hun plejer ellers at holde meget af is. Hmm. Vores tidligere dyrlæge sagde, at vi IKKE måtte give hende kalktabletter beregnet til mennesker. Så lod vi selvfølgelig være med det. Og hvad siger vores nye dyrlæge? "Jo, det kan I da sagtens give hende, hvis det er nemmere at få i hende end pulver!!! Det ville jeg (fire bandeord bortcensureret her) gerne have vidst for adskillige uger siden. Faktisk! Heldigvis siger alle, at hvalpene nok skal sørge for at få, hvad de har brug for. Nu skal vi "bare" også lige sørge for, at moderen får det. De sidste par dage har hun, udover lidt blandede rester, fået lyst til rugbrød med leverpostej.
Vi tager nu hendes temperatur morgen og aften. Når den falder én grad, føder hun, siges det, indenfor et døgn.
På nedenstående billede kan ses, hvordan Lina pt. tilbringer sin dag på skolen.

11.4.
Nu sker der noget. Lina vil, med stor sandsynlighed, føde indenfor et døgn eller to.
I går spiste hun intet overhovedet. I stedet for at ligge i sin seng i køkkenet, gik hun i kælderen og fandt sig en hule bag vores gæsteseng dér. Ved syv-otte tiden begyndte hun at halse/gispe voldsomt. Det har hun, afbrudt af korte perioders ro, gjort lige siden. Indimellem forsøger hun at grave i gulvtæpper rundt omkring. Hendes morgentemperatur er normal - 37.4. "Den skal op over 38", siger vores uundværlige hjælper, Rikke. Nu vil jeg tage temperatur ustandselig - er så vanvittig spændt. Dog må jeg nok også prøve at lade Lina være lidt i fred. Det sørger hun i øvrigt selv for, da hun, efter at have tilbragt natten hvor hun plejer i soveværelset,  nu igen har lagt sig i kælderen. Hun gider heller ikke konversere Sulejmakatten - sender hende et skummelt blik, hvis hun ligner én, der vil kæle. 
Det med at tage på arbejde er selvfølgelig droppet i dag. Jeg havde ellers regnet med, at Lina først skulle gå på barsel fra mandag :o) Men der er jo det med eurasiere - de holder meget af at bestemme selv. Lina startede jo også sin løbetid en månedstid før beregnet.
Hold op, hvor er det bare SPÆNDENDE!
VIDERE TIL A-KULDETS SIDE
TILBAGE TIL SIDSTE NYT-OVERSIGT
TILBAGE TIL FORSIDEN