LIDT OM EURASIEREN

Eurasieren er en forholdsvis ny race skabt i 1960'erne og starten af 70'erne af Julius Wipfel m.fl. Eurasieren er en sammenkrydsning af Keeshond, Chow Chow og Samojedespids. På denne side kan du læse lidt om eurasierens væsen og temperament. Hvis du vil vide lidt om racens historie, kan du klikke her:  "Eurasierens historie"
Standard for eurasieren er at finde HER.

Nogle kodeord for racens karakter og væsen er: Selvbevidst, rolig, i god balance, høj irritationstærskel, vagtsom og opmærksom uden tilbøjelighed til at gø i utide (absolut nabovenlig hund), tilbageholdende overfor fremmede uden at være aggressiv, stor indlæringsevne, moderat motionsbehov, uden meget jagtdrift, knytter sig til hele sin flok - familien - incl. andre husdyr. Nogle kalder eurasieren for en "kattehund" p.gr.af dens selvbevidsthed og selvstændighed. Du kan ikke "bestikke" en eurasier til at gøre noget, den finder absolut idiotisk eller kedeligt. 
Hvis man vil have en hund, der gør ALT hvad man kunne finde på at bede den om, skal man ikke vælge en eurasier. Den gider fx ikke nødvendigvis rende rundt efter pinde eller bære avisen hjem fra købmanden, uanset hvor mange godbider, du disker op med. Har man hang til hård opdragelse og timers træning af den samme øvelse, bør man nok også vælge en anden race. Men at eurasiere er svære at opdrage, som nogle siger, er noget udsøgt vrøvl. Giver man sin hund kærlighed, konsekvens, tillid, tålmodighed og positiv motivation får man  en fantastisk dejlig og, indenfor rimelighedens grænser, lydig, lærenem, kærlig og glad hund. 
Har man lyst til at dyrke agility ol. kan man sagtens gøre det med eurasieren. Den holder meget af at få opgaver - bare det ikke er 127 af samme slags i timen. Dog skal man ikke forvente, at eurasieren ligefrem vinder pokaler i agility :o) 

Eurasieren er en hund, der har bibeholdt ulvens stolthed kombineret med udsøgt fredsommelighed, tilpasningsevne og kærlighed til sine mennesker. 
Overfor fremmede kan eurasieren være en smule forbeholden men absolut ikke ængstelig. Den bestemmer bare selv, hvem den vil krammes af og hvornår. Gæster behøver ikke at være bange for en savlende og tiggende hund i skødet. Dels savler eurasieren ikke, dels har den ikke brug for konstant opmærksomhed. Dette gør også, at man kan have sin eurasier med allevegne.

Eurasieren er en langhårshund, der dog ikke kræver daglig pelspleje. En gennembørstning et par gange om måneden er fint - dog mere i fældeperioder.
Eurasieren findes i utallige farvekombinationer spændende fra den helt lyse cremefarvede til helt sort. Det er endnu en af de fantastiske sider ved disse hunde - de er dejligt forskellige modsat så mange andre helt ensrettede racehunde.

Sin delvist blå tunge har eurasieren fra chow'en. En legende giver følgende forklaring på Chow'ens blå tunge:
Da verden blev skabt og stjernerne sat på himlen, faldt mange små stykker blå himmel ned på jorden. Hvilken hund havde lov til at slikke stykkerne op? Chow Chow'en! Deraf den blå tunge.
Om det nu er heeelt rigtigt vides ikke. Men det siges, at man bør kigge efter, om ens eurasier har fået adelsmærket - en "stjernetunge" :o)
                                                                  

Eurasierens historie

Hvis du vil læse om eurasieren, som den opleves af nogle af vores hvalpekøbere: KLIK HER, som linker til vores forum og find tråden "eurasiere".
TILBAGE TIL FORSIDEN