SIDSTE NYT
juni 2017
Hop til sidste nye på denne side
13. juni
I dag var Fie helt klar til parring
Det ser måske lidt voldsomt ud på billederne. Det var det ikke - jeg sad bare dårligt. He he.
Fie hylede noget op de første minutter - og Jesper aflastede hende ved at holde Enzo. Efter små fem minutter blev hundene vendt - og så hang de sammen omkring ti minutter mere.
Vi er MEGET glade - og regner med at køre ned til Enzo i morgen også. Hvis muligt tjekker vi dog lige først med Fies gode hundeven i Farum - om hun har lyst til endnu en parring.
Nu kommer endnu en spændende ventetid - på scanning. Det bliver om 24-28 dage.
Henrik filmede lidt og vil lige tjekke, om han fik noget, der kan klippes til en lille kærestefilm 
12. juli
STORT TILLYKKE TIL E-KULDET
med 5-års fødselsdagen
Tillykke til Eddie, Eida, Eiko, Elaika, Enrico, Enya og Enzo.
I var en fantastisk lille bande skønne vildbasser
Det lille bjerg, Mount Kela, vi havde bygget til jer, indtog I med stor
fornøjelse 

https://vimeo.com/222534505


Når jeg sådan sidder og laver fødselsdagsindlæg, vender så mange minder tilbage om hvalpene. Det er så dejligt, sjovt og stort. Vel har vi kun de små hos os i ni uger, men HVILKE ni uger 

Eddie

Eida

Eiko

Elaika

Enrico

Enya

Enzo
22. juli
Så drog vi til Marielyst på Falster, hvor vi havde lejet et sommerhus. På vej dertil udtrykte jeg et ønske om, at det IKKE vrimlede med kaniner, som det gjorde ved det bornholmske sommerhus, vi lejede sidste sommer. Fie er nemlig ret vild med kaniner.
Hvad så vi, da vi var få meter fra sommerhuset på Falster? En hare, der hoppede glad afsted på vejen. Shit!!! Vi havde da heller ikke været i sommerhuset mere end en lille time, da en hare lige kiggede forbi haven. Fie drønede efter den. Hmmm.
Vi HAVDE lange snore med, men heldigvis må de to harer, der besøgte os, have fortalt det videre til resten af områdets harer - at der var hunde i det røde grimme hus.
Vi så ikke flere resten af ugen nemlig
Vi boede et minut fra stranden, og jeg tog mig en badetur den dag, vi ankom. Fie var ikke så glad for, at jeg sådan forsvandt laaaangt ud i det lave vand. Fie er temmelig klæbende pt. 
Lina og Kela nåede ikke en eneste lille harejagt - heldigvis. Til gengæld besluttede Lina en meget mørk aften/nat, at hun ville til stranden. Henrik fik fløjtet hende tilbage, men kort tid efter skred hun IGEN!!! Vi opdagede det ikke straks, men da vi gjorde, tog jeg en lygte og gik på Linajagt sammen med Kela og Fie. På stranden var hun ikke. Så gik vi lidt ud af sommerhusvejen - og mødte Lina på vej tilbage. Måske var det alligevel lidt for mørkt og kedeligt at gå tur alene. 
Kela har jo fået en ret vildtvoksende underuld efter sin sterilisering, så hun fik en omgang børstning i haven.
Torsdag tog vi til Maribo, der er en super hyggelig by med smalle smalle brostensbelagte gyder - og temmelig skæve huse
Vi fandt et hyggeligt sted ved domkirken, hvor vi spiste frokost. Der var god plads, så hundene behøvede ikke være i snor. Det ER nu dejligst på den måde.

Fie er moody

Se min smukke lidt tykke mave
Når vi pakker bil for at tage i sommerhus, er hundene helt vilde for at sætte sig i bilen. De kan mærke, at der sker noget - og skal sikre sig, at vi ikke glemmer DEM
Det samme sker, når vi går i gang med at pakke bil for at tage hjem igen. Her gælder det om ikke at lade bildøre stå åbne, mens der pakkes, for sætter hundene sig først ind, er de ikke meget for at hoppe ud igen, og det kan jo sagtens være, at der er lang tid til afgang.
Lørdag havde Henrik så ikke lige tænkt på, at de tre kunne finde på at sætte sig på FORSÆDERNE. He he.

En følge af Fies drægtighed er meget tydelig på bilture. Hun ligger! Normalt står eller sidder Fie og er meeeeget spændt på, hvad vi skal ud at opleve. Før parring var det ganske få gange vi har oplevet hende lægge sig, når vi kører. Efter parring lægger hun sig, hvis vi kører mere end 5-6 minutter. 
4. august
Hold op, hvor var jeg spændt på i dag - på røntgen. Jeg var spændt på, om Fie ville ligge stille (det ville hun), og så var jeg spændt på antallet af hvalpe. Fie ER jo ikke blevet så tyk.
Dyrlægen fandt straks tre hvalpe - og så fandt veterinærsygeplejersken to mere - eller ihvertfald én mere, men jeg tror nu på fem.
Som I kan se på billede to, har Fie sørget for, at hvalpene kan komme til patvorterne. For få uger siden var der bunker af pels hér.
I dag fik vi slæbt hvalpekasse mv. frem, og Henrik sørgede for at vaske det hele. Nu skal Fie bare lokkes op i kassen dagligt, så hun vænner sig til den.

Billedet af røntgenbilledet er ikke super godt. Jeg har fået de originale, men kan desværre ikke gemme dem/kopiere dem. Nederst (og midt) på billedet ses de tre hvalpe, dyrlægen så først - lys ring og så en rygrad. Veterinærsygeplejersken fandt så en hvalp noget oppe og til venstre for midten + én bag en stor pølse, Fie ikke lige var kommet af med først. He he og æv.
Det er meget meget spændende, men jeg er altså sikker på, at Fie har hvalpe i maven til jer, der er skrevet op til én
10. august
I skal da lige have lov til at se begge røntgenbillederne. De er ikke særligt gode - især ikke, fordi det er billeder, jeg har taget af computerskærmen.
På billede tre har jeg indtegnet de hvalpe, jeg synes, jeg kan se - og som veterinærsygeplejersken syntes, hun kunne se. Man kigger efter kranie og rygrad.
Vi er nu HELT klar til fødslen. Hegnet om hvalpekassen er sat op. Køkkenterrassen er fin. Pressenning er indkøbt til at lave "tag" over noget af  køkkenterrassen i tilfælde af regnvejr, når hvalpene starter med at komme ud. Vetbeds (bløde tæpper, hvor væde trænger igennem, så hvalpene ligger tørt) er vasket - og de to er tørre Alt, hvad vi skal bruge i øvrigt, er sat frem. I dag køber Henrik nogle ekstra måtter til hvalpekravlegården. Gulvet er for glat til de små. 
Intet tyder dog på, at vi er tæt på fødsel. Fie spiser - en del, og temperaturen er normal. 
13. august
Klokken 7.25 sagde Fies temperatur 36,9. Klokken 8.25 sagde den 37,1. Vi kan altså forvente fødsel indenfor et døgn.
Fie har spist morgenmad og slapper helt af. Det er SÅ spændende
Fie vælger ikke selv fødekassen, så jeg lokker hende op i den nogle gange om dagen - og ligger der med hende indimellem.
Der er kommet håndklæder i kassen nu, så hun har noget at grave i. Endnu er hun dog ikke begyndt på graveriet - bortset fra i hulen under busken ved terrassen. Men her skal hun altså IKKE føde. He he. 
14. august
Klokken er lidt over 10. Natten er gået med gispen og søvn - for Fies vedkommende.
Jeg har ligget ved siden af fødekassen og ikke rigtig fået noget søvn.
Gad vide, hvornår Fie har tænkt sig at føde? Hun veksler mellem at ligge i fødekassen, på sofaen og ude. Vi er nooooget trætte begge to.
Gå til G-kuldets side
TILBAGE TIL FORSIDENTIL SIDSTE NYT - INDEX