VORES HUNDE
Mindeside om elskede Lina kommer. Hun tog herfra som 13-årig juni 2018. 
Catalejmas Akela - kaldet Kela
Kela er fra Catalejmas allerførste kuld - Linas kuld (født 11.4.2008). Hun er en mellemstor eurasier med et skuldermål på 53 cm. Kelas stamtavle er at finde HER.
Sundhed: HD: A/B, AD: 0/0,  Patella: 0/1,  T4, TSH, TAB, TLI: Alle tal fine og indenfor normale grænseværdier. Øjne: Intet påvist.  
Af temperament er Kela en glad og meeeeget kælen lille finke :o) Hvor Lina møder de fleste andre hunde med fredsommelighed eller ligegyldighed, fortæller Kela klart, hvem hun gider lege med, og hvem der bare kan fise af. Hvor Lina vender rumpen til sure hunde, svarer Kela igen. Overfor fremmede mennesker har hun tidligere været noget forbeholden, men er nu en glad kælehund overfor alle søde mennesker over 1½ meter. Dem under denne højde er hun ikke helt tryg ved, men hun accepterer kæl. Ligesom Lina er Kela en velopdragen hund, vi kan gå løs med allevegne.
 
Kela er mentaltestet og klarede prøvelserne fint, omend hun ikke var holdets sejeste. "Sjovt nok" reagerede hun fx på skudprøven, selv om hun er fuldstændig ligeglad med alskens skyderi nytårsaften. Hun render gerne i haven og kigger på fyrværkeri, mens hendes mor hellere vil ligge under et bord - bare for en sikkerheds skyld :o)
Kela fik sit første kuld hvalpe den 29. maj 2011, sit andet kuld den 12. juli 2012 og sit tredje kuld 23. maj 2014. Billeder af og ord om D-, E- og F-kuldet er at finde HER.
Billeder af Kela er at finde HER. Der er mange flere af dem og ord om hende på Sidste nyt-siderne.
Kela blev steriliseret i 2016 p.gr.af koks i løbetid, hvilket KAN være foreløber for livmoderbetændelse.
Catalejmas Fie

Fie er fra Kelas tredje kuld - vores F-kuld. Hun er født den 23. maj 2014. Hun er en mellemstor eurasier med skuldermål på 52 cm. Vægten er 21-22 kg.
Sundhed: HD: A/A, AD: 0/0,  Patella: 0/0,  T4, TSH, TAB, TLI (skjoldbruskkirtel og bugspytkirtel): Alle tal fine og indenfor normale grænseværdier. Øjne: OK, bortset fra tre ekstra øjenhår (distichiasis). DWLM: Fri.
Hendes stamtavle er at finde
HER.
Fie er en glad, MEGET underholdende og vildbasset hund. Hun elsker at lege både med sine mennesker, andre hunde og sine mange tøjdyr. Hun er udsøgt kælen og ligger gerne og putter med os på sofaen eller i sengen.
Fie er god til at fortælle, når hun keder sig - gerne vil have os mennesker til at GØRE noget. Dette noget kan være en skovtur, en god leg eller en opgave af en art. Hun har et super fint indkald, men det sker, at hun drøner hen til en mulig legekammerat, hvis vi ikke husker at kalde hende ind, når en hund
spottes

Fra at være en hvalp, der elskede alle mennesker, blev hun en unghund, der var ret reserveret overfor fremmede folk - dvs. voksne. Fie er meget glad for børn. Hun var voldsomt nysgerrig og ville meget gerne stille sig en meter fra fremmede og kigge på dem. De skulle bare ikke grabse ud efter hende.
Nu er Fie så blevet en voksen hund. Hun bryder sig stadig ikke om, at mennesker bøjer sig over hende og klapper på hovedet, men hun vil gerne kæles af de fleste, hvis de sætter sig på hug og er høflige - ikke bare maser sig ind på hende.

Fie kan reagere på pludselige høje lyde, men tordenvejr og fyrværkeri er hun helt ligeglad med. Hun er stadig en legesyg fjollehund - og meget træningsivrig 

Fie fik sit første og sidste kuld hvalpe i 2017. Link til kuldet HER. Hun skal ikke have flere kuld, fordi hendes veer var svage, og hun måtte have kejsersnit. Risikoen for en gentagelse er stor, og vi vil ikke udsætte Fie for sådan en fødselsforløb igen.

Billeder af Fie er (blandt andet) at finde HER.
TILBAGE TIL FORSIDEN