UGE 1
LINA HAR FØDT 4 HUNNER OG 4 HANNER DEN 29.5./30.5.
Nu er Henriks film frigivet
Hold da op for en dag - og en nat!!!
Fra morgenstunden - Linas, hvilket er henad klokken ni - var der ingen tvivl om "snarlig" fødsel. Der blev gispet og gispet. Jeg kontaktede dyrlægen, som desværre ikke var disponibel overhovedet. Jeg kontaktede vores alternative dyrlæge, som befandt sig i Gøteborg. Hmmm. Så klarer vi det selv!
Jeg kørte Kela ned til Rie og Leiko (fra A-kuldet). Hun skulle passes mens mor fødte. Men det gjorde mor så ikke lige. Til gengæld ringede en urolig Rie ved tre-tiden (såvidt jeg husker) og fortalte, at Kela var forsvundet. Henrik, der var ude at købe ind, blev fluks dirigeret ned til Kastanie Allé for at hjælpe med at lede. Fem minutter senere kom Kela halsende ind ad havegangen på Drosselvangen :o) STOR glæde og ingen skæld ud over, at hun sådan var smuttet og løbet de lidt over 2 km. hjem.

Nu ventede vi så videre - og ventede og ventede. Ved otte-tiden lagde Lina sig i hvalpekassen. Klokken halv ti kom den første dejlige lille hanhvalp. Tyve minutter efter kom en hunhvalp til verden og kvart over ti kom endnu en hanhvalp.
"Nu kommer der ikke flere", sagde Henrik. Vi var enige om, at tre hvalpe var fint - men jeg mente nu bestemt, at der ville komme en mere. Vi vædede - og nu skal jeg ikke tømme opvaskemaskine en hel uge. He he. Omkring to timer senere kom nummer fire - en hunhvalp. Herfra har jeg ikke lige styr på kønnet :o) Ved halv to-tiden gik Henrik i seng. Jeg redte op ved siden af hvalpekassen. Måske troede Henrik, at han skulle have lov til at sove. Men nix. Han blev vækket af en jublende mig, da hvalp nummer fem, seks og syv kom. Den sidste klokken lidt over fire. Troede jeg ........ indtil vi i morges skulle veje hvalpene. Da viste det sig, at der ikke var syv men otte hvalpe. Lina må have født en, efter at jeg faldt i søvn ved ½5-5 tiden. Det er en lille bitte pige på 227 gram. Resten af hvalpene vejer mellem 350 og 420 gram, hvilket er rigtig flot, når kuldet er så stort.
Dyrlægen sagde 2-3 hvalpe. HA!!!!
Vi er så glade så glade. Lina er den dygtigste hundemor i verden :o)
Tillykke til jer, der har bestilt en Lina/Casaihvalp.
Henrik er i gang med at se, om der er kommet noget brugbar fødselsfilm. Belysningen var jo ikke sådan særlig optimal. Hvis man kan se noget som helst, kommer filmen senere i dag.
Så har Henrik klippet en lille film. Klik her for at se den.
Hvalpekassen ånder af ro og idyl. Først for en halv time siden forlod Lina sine børn et øjeblik, for at gå i haven.
Alle otte - selv den lille sidstfødte hun - ser ud til at trives. Den lille har fin stemmekraft og møfler rundt efter den bedste patvorte ligesom sine søskende.
31.5.
Lad mig slå det fast med det samme: Lina er en udsøgt ansvarlig og kærlig moder :o) Hun viger kun fra sine otte små, når der skal tisses mv. i haven. Sidste år lærte vi, at eurasierhvalpe IKKE har brug for 30 grader i barselsstuen (som mange andre racer). I år har vi slukket for gulvvarmen - og hvalpekassen er så fredelig, så fredelig. Ja ja - indimellem er der da hvalpe, som bruger stemmer og beder søskende om at fise af fra den bedste patvorte. Men i det store hele ånder hele køkkenet af fred og dejlighed :o) Alle otte synes at trives - også den niende i kassen - Lina. Kela er lidt nysgerrig og savner vist at have sin mor i fred. Hun får ikke lov til at komme tæt på de små endnu. Det bliver sjovt, når hun får lov. Hun vil sikkert nyde at være legetante. 
Bemærk det tredje billede - størrelsesforskellen på den lille bitte hvalp (forrest) og  vel nok den største. Men den lille er en sej lille pige, der har masser af livskraft. Vi tror på, at hun klarer sig på trods af sin lidenhed. 
1.6.
Så er jeg ved at være menneske igen. At pille det meste af en nattesøvn ud duer ikke i min alder :o)
De små trives og vokser - de fleste gør. Desværre taber vores lillebitte pige stadig vægt. Hvor de syv har taget mindst 100 gram på siden fødsel, har hun tabt 30 gram. Nu er vi gået i gang med at give hende modermælkserstatning hver anden time.
Der er vældig meget snak i hvalpekassen - indimellem lyder der et bittelille vuf. Samtidig er der faktisk ret meget ro i hvalpekassen. Det er kun, når der skal spises, at de små diskutterer om, hvem der skal have hvilken patvorte :o)

En lille sælhund.

Vi kalder hende "Bella Victoria" - besværgende og med håb om, at hun sejrer :o)
Senere............ den 1.6.
Måske er det fjollet at græde over en lille hvalp, der ikke klarede at overleve. Henrik og jeg gør det alligevel. For et par timer siden gav jeg Bella Victoria mælk. Hun drak fint - og døde kort efter i mine hænder. Vi er triste lige nu - men bag tristheden også fulde af glæde over de syv fuldbårne hvalpe, vi har.
I morgen vil vi plante den smukkeste rose for Linas yngste.
2.6.
Tusind tak for søde ord i gæstebog og pr. mail. Vi har plantet en smuk og duftende rose for Bella Victoria.
Nu koncentrerer vi os om at glædes over resten af kuldet. De trives og tager vældigt på :o) De råber HØJT, hvis noget ikke lige passer dem og er præcis så vidunderlige, som hvalpe skal være det.
Kela følger gerne med i livet i hvalpekassen fra sidelinien. Lina tillader endnu ikke, at hun bliver alt for nysgerrig - kun mennesker får lov til at komme tæt på - og selv mennesker skal helst ikke flytte hvalpene. Når vi vejer, piver Lina lidt men falder dog til ro, når hun får et par beroligende ord. Alle i syv-banden har taget omkring 200 gram på siden fødslen, hvilket er helt perfekt og flot.
3.6.
I går havde Lina feber. Jeg ville ikke skrive det - ville helst holde bekymringen for mig/os selv. Vi fik fat i en dyrlæge, der kom ud og gav hende et skud antibiotika. I dag er hun helt OK. Feberen er væk. I øvrigt virkede hun ikke syg - bare træt. Måske var hun kommet over feberen helt af sig selv. Men jeg er et pylrehoved :o)
Alle hvalpe nærmer sig en fordobling af fødselsvægten. De skal gerne nå denne fordobling, når de er en uge gamle. I dag er de 4-5 dage gamle (nogle blev jo født den 29. og nogle den 30.), så ingen tvivl om fuld trivsel i hvalpekassen.
Henrik har travlt med at forberede eksamensspørgsmål, så jeg har filmet i dag. Hvis selvsamme Henrik orker og når det i aften, vil han redigere min (og hans egen) råfilm, så I kan få lidt levende billeder af disse vidunderlige hvalpe. Hvis Henrik ikke orker eller når det, kommer filmen en af de nærmeste dage.
Lina er stadig hos sine børn 97½ % af dagen. I dag gav hun sig dog lov til at gumle et vegetabilsk griseøre (???) i haven. Hun skal ikke have et rigtigt griseøre endnu, da maven stadig er lidt "urolig" p.gr.af spisning af så mange moderkager. Måske var denne overspisning også skyld i éndagsfeberen.
Sagt kort: Alt ånder fred og fordragelighed - bortset fra, når der kommer hyl og småbitte vuff over, at man ikke lige får den bedste patvorte, eller at Lina vil vaske, når man lige sov så godt :o)


4.6.
Mens Henrik passer sit arbejde på Rødovre gymnasium passer jeg mit - som er hvalpene nu :o) Jeg er blevet heeeelt færdig med mit forlag - fase 1 - og skal nu bare læne mig tilbage og vente på kunder (når jeg lige har sendt 300 breve ud til udvalgte skoler).
Lina er fortsat feberfri, så alt er OK. Hun var så sød at vække mig ved sekstiden i morges for at komme i haven. Helt i orden. Jeg holder af fredelige morgener - og gik siden i seng igen.
I dag har jeg forsøgt mig med portrætfotos. Det gik ikke så vældig godt. Disse hvalpe er nogle vildbasser, der slet ikke gider ligge stille for at blive fotograferet. De fleste billeder blev derfor utydelige og temmeligt dårlige. Det må altså vente. Dagens vejning viser, at alle er meget, meget tæt på eller har nået fordobling af fødselsvægten. De, der ikke har nået fordoblingen, mangler max 50 gram. Mht. farverne ser det ud til, at vi får ulvegrå og vildtfarvede hvalpe - måske en enkelt helt sort, men men det er MEGET svært at vurdere pt.
Vi har nu kun en enkelt "ledig" hvalp tilbage - en pige. Dejligt at mærke engagementet og glæden fra jer, der er skrevet op til B-kuldet - som vi fik det fra vores udsøgt dejlige købere af A-kuldet.

Et enkelt billede var OK :o)

Efter vejning blev hvalpene lagt i Kelas hundeseng.
Bemærk: Ny film
Grundlovsdag
Jeg må nok erkende, at fotograf bliver jeg aldrig. Dagens portrætfotos er absolut ikke værd at vise :o) Det må vente lidt.
Dagens vejning er derimod værd at fortælle om. Alle hvalpe har fordoblet fødselsvægten og mere til. De små øver sig flittigt i at knurre og gø. OK. Skræmme nogen kan de næppe endnu, men sødt lyder det godt nok.
I går ville Lina, for første gang efter fødslen, gerne med i skoven. Det ville hun også i dag. De små sov sødt og opdagede næppe, at mor lige tog sig tid til lidt "voksentid". 

Kelas seng bliver igen brugt til "efter-vejning-sted".

Tilbage i hvalpekassen. Der er ingen tvivl om, at vi får vildtfarvede og sikkert også ulvegrå hvalpe.

Kela nyyyyder, at der er en lille smule  gang i mor igen.

Hej til en ny hundeven på engen.

Henrik kan tage gode billeder :o)
GÅ TIL UGE 2 
TILBAGE TIL FORSIDENTILBAGE TIL HVALPE OG INFO