UGE 8

Hop direkte til det sidste nye i denne uge
18.7.
Sidst på eftermiddagen i går skulle Lina og Kela have en tur på engen, marken og i skoven. Jeg tog Bastian med. Det syntes han var rigtig spændende - at snuse til alt det nye, at tumle lidt i kløvermarken - og at blive båret indimellem og bare kigge. Lina og Kela drønede rundt og legede, så han fulgte mere mig end dem. Når Lina "holder fri", gør hun det i tryg forvisning om, at Henrik og jeg passer børn imens :o)
I dag havde jeg så Bianca og Barko med på tur. Bianca stoppede op, når en bil passerede - men var hurtigt på farten igen. Vi fik hilst på et par andre hunde - og der blev snuset til en masse nyt. Indimellem bar jeg de små, da de ikke skal overbelastes. I morgen er det Busters og Belucas tur til at komme med ud i den store verden.
- Og så er der portrætfotos i anledning af, at det er den første dag i uge 8. I samme anledning kan der klikkes på billederne for at se dem i stort format. Brug tilbagepilen for at vende tilbage til denne side.
PS. Min gamle mailadresse (isabelle-mandel@mail.dk) er igen gangbar, fordi jeg har fået gang i noget webmail :o)

Babushka

Barko

Beluca

Benito

Bastian

Bianca

Buster
19.7.
Dagens billeder har temaet: Hvalpe møder fremmed hund.
Henriks søster og svoger kom forbi med Kylja, der er en islandsk fårehund på lidt over et år. Nu skulle hvalpene opleve, at fremmede hunde slet ikke er farlige. Det så nu ikke ud som om de så meget som et øjeblik overvejede denne mulighed. Til gengæld så Kylja ud som om, hun slet ikke var så overbevist om, hvorvidt denne hvalpebande havde fredelige hensigter :o)
Senere på dagen havde jeg Buster og Beluca med på engen. Her fik de hilst på en masse fremmede børn og voksne samt nogle ditto hunde. Intet af dette virkede skræmmende overhovedet - men jeg havde lidt travlt med at sikre mig, at ingen lige snuppede en af de små med sig hjem. Flere truede med at gøre det :o) Nu har alle syv hvalpe været ude at gå tur - og klaret det super flot.
Men Henrik har en klage: Tidligt i morges måtte han ned til de små larmedyr. Mens de fik leget færdigt, lagde han sig på sofaen - og lagde sine briller på sofabordet. Så faldt han i søvn. Da han vågnede, var brillerne væk. De blev senere fundet i temmelig molestreret tilstand på terrassen!
20.7.
Så nåede vi frem til dyrlægedagen. Klokken kvart i ti drog vi afsted med Bastian, Barko, Babushka og Bianca. At komme ud af døren var lidt af et cirkus. Lina og Kela ville med. Det styrtregnede. Gå selv i sådan et møgvejr havde hvalpene ikke særlig lyst til - at bære :o)
Bastian kæftede vældigt op i bilen om, at det her var han slet ikke sikker på, at han havde lyst til. De andre istemte lystigt. Efter kort tid fik selvsamme Bastian møflet sig over "hegnet" og op på forsædet til mig. Vi nåede frem til dyrlægen, hvor vores lille pelsede flok lige måtte rundt at undersøge lokaliteterne - og Bastian førte igen an med at meddele, at han overhovedet heller ikke gad være HER. De andre gav ham ret. Her lugtede skummelt. Dog var der høj haleføring, så de var egentlig ikke bange for at være her. Én efter én kom de op på briksen og blev tjekket i alle ender og kanter. Vi kan konstatere, at der ingen fejl er at finde på disse hvalpe. Tænder, ører, hjerte, mave, knæ - helt OK og, for drengenes vedkommende, begge sten faldet fint ned. Barko brokkede sig lidt over chipningen og Babushka kørte med lav haleføring på briksen - men ellers klarede disse første fire det i fin stil - og med mange "ord". Bianca gjorde som hun plejer - var den yndige lille pige, der kun kæfter op, når noget virkelig er for irriterende :o) På vej hjem i bilen lå de fire hvalpe trætte og tænkte tanker.
Henrik og jeg trak lige vejret i et kvarters tid. Så iførte vi Buster, Beluca og Benito seler og kørte afsted med en fredelig gruppe - dvs. de første 3 minutter var fredelige. Så begyndte Buster at udtrykke sin uforbeholdne mening om at blive BORTFØRT fra sin MOR, lige som hun bød på FROKOST. Beluca lagde sig til at sove. Benito hang på "hegnet" og kiggede drømmende frem for sig. Vel fremme hos dyrlægen fortalte jeg, at dette var en vældig fredelig gruppe - hvilket Buster skyndte sig at protestere voldsomt over. Beluca og Benito gav ham delvist ret. Vi må vist erkende, at B-kuldet ikke tilhører det tavse flertal. Beluca var først på briksen og tog det fantastisk fint. Benito lagde ud i fin stil med alskens fredsommelighed. Men så råbte Buster et eller andet frækt, og Benito gik i gang med at udtrykke ønsker om at komme ned på gulvet. Sidste hvalp på briksen var Buster - der charmede dyrlægen for fuld knald - logrende hale, slik på næsen - og så ellers højlydte protester mod at stå helt deroppe og blive udsat for MISHANDLING :o) Også denne gruppe hvalpe viste sig (selvfølgelig) at være helt perfekte - og både de og vi fik masser af (dejlig og varmende) ros fra dyrlægen - "her har I lavet et super godt kuld hvalpe".
Henrik og jeg var en smule trætte, da vi kom hjem. Det er hvalpene også - p.gr.af  både oplevelsen og vaccinationen.  

Barko - 5,3 kg.

Bianca - 5,3 kg.

Benito - 5,5 kg.

Beluca - 5,4 kg.

Buster - 6,5 kg.

Bastian - 6,2 kg.

Babushka - 5,6 kg.

Efter undersøgelse, vaccination og chipning bliver man TRÆT.
21.7.
Sløv dag p.gr.af hvalpevagt fra 4 til henad 6. Senere på dagen oprydning i kaoskælder for at gøre klar til mentalitetstest på fredag.
Slet ikke sløv dag for hvalpene :o)
Henrik har lavet en lille forhindring, så hans arbejdsværelse, der flyder med ledninger mv. kunne tænkes at være hvalpefrit område. Det er det IKKE, medmindre døren er lukket. Bastian kom sådan lige forbi, huggede en sok og skyndte sig ud igen. Senere kom han tilbage for eventuelt at finde flere sokker. Jeg ville have et billede, kaldte på ham, hvorpå han kom styrtende over "forhindringen" i en sådan fart, at den væltede - ned over stakkels Benito. Lad det være sagt med det samme, at forhindringen er en lille tynd plade, der ikke kan gøre nogen skade på noget større end en myg. Men DET mente Benito ikke. Han humpede hylende væk a la børn, når de vil have PLASTER på et KÆMPE sår på 1½ millimeter. Lina styrtede bekymret hen til sin grædende søn. Henrik og jeg måtte selvfølgelig også tjekke ham. Det syntes han var rigtig hyggeligt - lagde sig på ryggen og sprællede glad med alle fire ben - og skyndte sig så videre for at lege. Eurasiere ER nogle pivedyr i visse henseender. Forleden fik Beluca muligvis et bistik. Hun råbte ihvertfald højt om NOGET, der gjorde MEGET ondt og humpede også. Hendes trædepoter blev tjekket. Henrik mente måske at se noget, der kunne være et bistik. Beluca blev smurt med salmiakspiritus på trædepoten og var straks fit for fight igen. 

Skal vi ikke dele byttet?

Nix, det er MIN sok!

Det er så hyggeligt at ligge under stolen.

Lina trøster en hylende Benito.
22.7.
Lad mig starte dagens ord med at springe tilbage til i går aftes. Henrik ville filme hvalpeleg. På billederne ses, hvor svært DET kan være :o) Han fik næppe sat sig, før de små kom hen og ville være med til at filme - og lege med Henrik. Også Lina får leget en masse med sine børn - og opdraget lidt på dem. Der er mange ting, de skal lære, inden de flytter hjemmefra om en uges tid.
I dag har vi haft besøg af Busters og Babushkas kommende familier. Det er så hyggeligt at møde jer, der skal have vores hvalpe - og trygt for os at vide, at I alle vil passe godt på børnene. Henrik og jeg kan ikke helt forstå, at tiden nærmer sig, hvor de skal flytte hjemmefra. Hold da op, hvor er disse uger fløjet afsted.
23.7.
Frokostgæster, regnvejr og projekt "klippe negle og børste pels" var på programmet i dag. Denne gang skulle negleklipperiet ikke foregå i gulvhøjde, så de hvalpe, der ikke stod for tur, kunne være lidt på afstand. Dog er dette slet ikke noget, disse hvalpe gider -  at holde sig på afstand. Det kostede lige et par huller i min næsten nye kjole, da hvalpene hoppede op og tænkte: "Sjovt, den her ting må vi lige rive lidt i".  Fnys :o) Måske ser det rimeligt fredeligt ud på billederne (bortset lige fra en vis Bastian. He he), men tro mig - de små gad SLET ikke ligge helt stille hen og få manicure. Det lykkedes at få alle 126 klør klippet, men jeg vil anbefale B-kuldets familier jævnlig træning i denne disciplin. Børstningen - også med en lidt "rå" kam - tog alle vældigt stille og roligt. Da vi var færdige, gik jeg ind for at tjekke billeder - og ville så lige træne "lytte til musik". Der blev skruet op for Amy Winehouse. Det var SÅ sjovt at se de små sætte sig og glo - lytte undrende til denne mærkelige larm.
På søndag får hvalpene besøg af deres far. Det glæder vi os meget til.

Buster

Beluca

Bastian

Babushka

Benito

Barko

Bianca
24.7.
Så er vi nået til sidste dag i uge 8. I den anledning er der to nye film i Catalejmasbiografen. Til gengæld er der ikke så mange billeder. Jeg er lidt udkørt efter mange timers hvalpetests.
Lad det være sagt med det samme, at vores hvalpe bestod :o) Selvfølgelig var der forskelle på, hvordan de taclede de forskellige situationer - nogle er mere frygtløse og vildbassede end andre. Nogle agerede mere typisk eurasieragtigt (forbeholdne overfor fremmede fx) end andre, men ingen stressede voldsomt (selv om de råbte op) over at blive efterladt alene i fem minutter, ingen blev bange for en pludseligt opslået paraply, og ingen nægtede kontakt med testeren - ingen gad i øvrigt heller apportere - hente en tennisbold. OK at løbe efter den, men det måtte så også være nok.
Der er enkelte ting et par af hvalpene vil have brug for at få trænet, når I fra B-kuldet får dem hjem. Det får I selvfølgelig mere at vide om, når I henter jeres hvalp.
Det var hjerteskærende at høre hvalpenes kalden på flokken, i de første fem minutter af testen, hvor de blev ladt alene. Men det er VIGTIGT, sagde hvalpetesteren, Helle, at de gør det - kalder. Det fortæller, at det er familiehunde, der helst vil være, hvor familien er. I øvrigt, sagde Helle, var det afdæmpet kalden - og ikke SKRIG, som bange hvalpe kan præstere - de råbte bare op - nogle råbte højere end andre :o). Ovenpå måtte Henrik (eller jeg afhængig af hvem, der sad på kældertrappen og observerede, åbnede paraply eller smed et nøglebundt i en metalskål) prøve at afholde såvel Lina som de andre hvalpe fra at svare på "nødråbene" fra kælderen. Det var SÅ sødt at se både Linas og Kelas glæde, når hvalp efter hvalp kom tilbage til flokken.
OG - i morgen kommer en svær men vanvittigt spændende konkurrence for alle, der følger med på disse sider. Jeres hvalp eller voksne hund vil blive rigtig glad for præmien - tror vi på :o)
- Og så har vi fået svar på Kelas blodprøver: Tip top fint hele vejen igennem.
PS. Der er ingen af Linas og Casais hvalpe, der er det mindste bange for tordenvejr.

Videre til uge 9
Tilbage til forsidenTilbage til hvalpe og info