UGE 4


D-kuldet 3 dage gamle

D-kuldet 3 uger gamle
19. juni
Dette er dagens første opdatering. Der kommer en mere, for vi skal da have portrætter og vejning på denne, den første dag i firlingernes fjerde leveuge.
Men jeg må lige fortælle, at Henrik i nat klippede ikke mindre end to film. Klik HER for at komme til filmsiden.
I dag får vi besøg af endnu to hvalpefamilier. Vi håber, det går lige så fint som i går.
Når jeg sidder og opdaterer, tænker jeg indimellem på dengang - omkring januar 2008, hvor jeg skulle lære at lave hjemmeside. Hold da op, hvor var det indviklet - selv om Henrik sagde, at det var et meeeeget nemt program. Jeg fattede ikke alt det med celler og tabeller, links og ankre, relativ URL og upload. Ustandselig skete der mærkelige ting med billeder, der forsvandt, tekst, der så helt åndssvag ud og meget andet. Jævnligt måtte jeg kalde på Henrik: "Det virker ikkeeeeeee". He he. Det kan stadig ske, at jeg glemmer at sætte flueben i en eller anden firkant, men det sker dog ikke så tit mere. 
senere søndag
Lille Dino har besluttet sig for at blive stor. Han har faktisk overhalet sine brødre, hvad angår vægt.
I dag har vi haft nogle hyggelige timer - først med Birthe, Thomas, Sebastian og Andreas, der skal have en Kelahvalp med navnet Django (hvem af hannerne det bliver, vides endnu ikke) og bagefter Jesper og Anne, der skal have en Dinohvalp. Birthe og familie er jo allerede en del af Catalejmasfamilien. Hvor er det dejligt, at I skal have endnu en Catalejmashvalp - og hvor er det dejligt at byde velkommen til nye familier - mærke jeres engagement i og glæde over de små. Kela byder faktisk også nye mennesker velkommen nu og vil rigtig gerne kæles og kæles (og have godbidder :o)). B-kuldsfamilierne kan måske huske, hvor eurasieragtig forbeholden Kela var engang. Det var dengang, hun kendte til racebeskrivelsen. Den har hun glemt :o)

Django - 2296 gram

Dino - 2249 gram

Darco - 2135 gram

Dina - 2052 gram

Darco og Django

Darco, Dina og Django - Dino sover

Darco: "HVEM sagde, at jeg ikke kunne gå på alle fire???"
20. juni
I dag er jeg sløv igen - efter en effektiv arbejdsdag med dejlige, til tider en smule vilde børn :o) Hjemme venter en samling sovende hvalpe. Men jeg skal have skiftet hvalpetæppe og underliggende aviser, så jeg snakker lidt med de små - og vips vågner de op til dåd. De føler ikke umiddelbart for at forlade den trygge kasse, men jeg lægger dem i Kelas hundeseng, og så vil de gerne lege på gulvet, mens jeg gør børneværelset rent. Da dette er gjort kommer Kela og tjekker om alt er i orden - og så kan de små også lige få en mælketår.
Jeg har fået taget 50-60 billeder, og går i gang med at finde nogle brugbare. Der er lidt snak i køkkenet, men så falder hvalpene vist i søvn. Der er et par småpiv, så jeg går lige ud og tjekker. Alt ånder fred - og Dino syntes vist så godt om at være ude i hvalpekravle-
gården, at han er smuttet fra kassen og har lagt sig til at sove i Kelasengen. Kort tid efter har Kela lagt sig i sin seng med alle firlingerne.

I dag har min mor været hvalpebabysitter, mens Henrik og jeg var på arbejde. Alt gik fint :o)   

Birthe, Thomas, Sebastian og Andreas havde legetøj med til firlingerne

lille hund - stort gaaab :o)

skal vi lege, søster?

mor kommer med mad i den fine, rene hvalpekasse

Darco (bagest), Dina og Dino

Django

efter maden vil ALLE fire sove i Kelasengen
21. juni
Da jeg er tidligt oppe, selv om det er min fridag, kan jeg jo passende lave en lille opdatering.
Forleden fik jeg dejlige billeder af Aiko og Akema. Tusind tak for dem.Tonni skriver:
"Vores super hunde: Akema of Aiko har igen gennemført en halv marathon!
21 km og fin stil! Deres mennesker fulgte efter - i snor. Kun et enkelt
lille uheld.
Jeg var ved at falde over Akema - nåede at undgå - men faldt i stedet over
Aiko:-)
Kun et par hudafskrabninger!"
Godt gået af både mennesker og hunde.
- Og så er der lige et par billeder fra i går aftes. Hvalpene er ret glade for den islandske hest :o)

Akema

Aiko

Dino

Darco

Django og Dina
senere tirsdag
I dag har Dino været kuldets Columbus, der skulle ud af kassen næsten straks, den blev åbnet. Han snusede frejdigt rundt i hvalpkravlegården, mens Dina og Django møflede og Darco sov. Han vågnede dog og deltog i legen - senere også i udforskningen af omgivelserne udenfor kassen. Det kunne se ud som om - eller rettere lyde som om - Django har arvet sin mors hang til ulvehyl. Hvis nogle ikke har hørt, hvordan det lyder: Klik HER.
Bemærk: Ny kommentar i Forum ("Badning af eurasier")

Dina i front, så kommer Django, Dino og Darco (lige vågnet) i hjørnet

Dina møfler med Django

Dino går ud til mor

Darco er vågnet og undersøger gummitingen
22. juni
Laaaang arbejdsdag med besøg i Zoologisk have - og efterfølgende hygge med hvalpebabysittere, Cecilie og Hjalte, har gjort dagens opdatering lidt sen. Hjalte vil stå for hvalpenes prægning med ret små mennesker :o) og han er vild med hundene. Han fik så lige revet Lina i benet og fik et knurr. Det er jo hundemåden at sige "vær venlig at undlade at rive mig i benet" på. Hjalte blev lidt forskrækket, men der gik ikke lang tid, før han igen var begejstret for hundene. De var begejstrede for ham, da han kastede en del af sine rugbrødsstykker ned til dem.
Der er ikke mange billeder i dag. Jeg er lidt fladmast :o)

aaaaaaaaae - Hjalte (og Dino tog lidt voldsomhed SÅ fint)

blendet hvalpefoder og A38 - mums
23. juni
Vi har fået billeder af dejlige Balu. Tusind tak til Christine og Thomas for dem.
Jeg plejer at lave en eller flere konkurrencer om, hvem der er hvem af hvalpene. Jeg vist godt droppe at lave flere i år. Den konkurrence ville være for nem :o) Dina og Dino er ulvegrå - og Dina har sort snude. Darco og Django er vildtfarvede - og Django har sort snude. Hmmm. Jeg har dog en idé til at gøre det svært, så der skal nok komme en konkurrence :o)
Da jeg var i Zoologisk have i går, købte jeg en abe til hvalpene (da en af mine mandlige kolleger hørte, hvem der skulle have aben, så han på mig som om jeg var sådan cirka bindegal. He he - måskeeeee). Hvalpene er MEGET glade for den abe. De gik fluks i gang med at bide i den, og efter kort tid slæbte Dino af med den og ruskede den effektivt.
I dag skal hvalpene smage Barffoder iblandet A38.
- Og så er der kun én dag tilbage før sommerferien. Jeg er ked af at skulle sige farvel til børn og kolleger, men jeg glæder mig meget til ferie - til at have bunker af tid til at nyde hvalpene. Det med at sove længe bliver der måske også lidt af. Dog er der efterhånden godt gang i firlingerne om morgenen nu. Hvalpekassen er blevet for lille til de oplevelseslystne små. De vil ud at opleve en større verden end den, så kassen skal gerne åbnes, så snart de vågner - hvilket sagtens kan være klokken 5-6 stykker. Måske skal vi slet og ret lade kassen stå åben hele tiden nu.

Dina

Dino

Darco

Django
senere torsdag
Det kan konstateres, at både små og store er vilde med Barf - som betyder: biologisch artgerechtes rohes Futter - som googleoversat betyder: biologiske arter-egnede rå fødevarer. He he. Sagt på en anden måde: Rå hundemad velegnet til hunde. Og det er vores hunde så enige i. De skal dog have andet end Barf - både nu og senere. Men jeg har ikke oplevet så stor begejstring for nogen anden hundemad. 

"Vi kan bedst lide at spise af den samme skål"

"Nu er jeg faktisk mæt"
24. juni
SOMMERFERIE :o)
- Og der er SÅ meget gang i firlingerne - mere og mere for hver dag. I morgen skal de prøve at komme ud for første gang.
Det begynder nu at være svært at fotografere hvalpene. Når jeg sætter mig i hvalpekravlegården, kommer de myldrende og vil kæle og måske bide lidt i tæer eller tøj.
Dino og Django er gået i gang med at prøve kræfter med hinanden. Dino påstår, at Django spiller bred. Django mener, at Dino er ret provokerende. Hmmm. Måskeeee tillægger jeg de kære små elementer fra mit arbejde :o)
Vi har nu hvalpekassen åben hele tiden - også om natten.

Dina og Django

"er det OK, hvis jeg lige bider dig lidt i benet?"

Darco på eventyr

Django


Darco og Django tager sig en broderlig slåskamp. Dino leger først lidt med

men så smutter han, for det lyder altså lidt voldsomt, synes han

Django vælger at gumle lidt i hesten i stedet for

fodbad

ups
25. juni
Æv, hvor er det koldt og blæsende i dag. Henrik siger, at det bliver varmere i løbet af dagen. Jeg håber, han har ret. Men firlingerne har nu alligevel fået deres første tur under blå himmel (med skyer). Jeg bar dem ud på terrassen, hvilket Kela ikke var udelt begejstret for. Hun gik med og sikrede sig, at alt var OK. Siden bad hun hvalpene komme ind igen og få en tår mælk. De så nu ellers ud til at finde det ganske spændende at være under åben himmel.
Jeg har, i dag, fundet en lille bar plet på Linas ene forben. Om det er hotspot ved jeg ikke, men jeg vil prøve at få en tid hos dyrlægen på mandag. Hun slikker sig en del på pletten. Hun kan være blevet bidt af en flåt og deraf have kløe, der får hende til at slikke sig og slikke pelsen af. Der er jo ikke så meget pels på forbenene. Men for en sikkerheds skyld, skal dyrlægen lige tjekke. Vi er godt i gang med foderskift, hvilket jeg især nu er rigtig glad for.
Dino har i øvrigt en evne til (næsten) altid at placere sig i front, når jeg skal fotografere :o) 

Hvor er det sjovt at kunne kende forskel uden at bruge klip eller halsbånd (klippet i Dino var FØR jeg kunne :o)). Her har vi bagest Darco. Så kommer Dina, Django og forrest Dino.

Dino og Kela
senere lørdag
Først tusind tak til Birthe for et dejligt "kluddermor-billede" (som hun selv kalder det) af Buster og hans gode legekammerat.
Dernæst en opfordring til alle og i særdeleshed til os selv: Det kan gerne være, at man har det allerdejligste sted at gå tur - som vi fx har det med skov, sø, mark og eng. Men derfor skal man tage sig sammen til at gå andre steder også - for hundenes skyld, men som sidegevinst også for sin egen. Henrik og jeg skal helt sikkert blive bedre til det. Hundene eeeelsker at komme nye steder - som i dag, hvor de begge var helt oppe på dupperne af glæde og spænding over nye stier og dufte.

Buster og chowen Kenzo

Opstillet billede. Lina og Kela havde overhovedet ikke lyst til at hverken sidde eller stå stille

Får får får? Nej. Får får lam. Undskyld :o)

Jeg er ret vild med eurasierhaler og eurasiermammelukker

- og så kom mor hjem med mad.......
senere lørdag
Denne opdatering er kun for at fortælle, at der er en ny film i Catalejmasbiografen.
hop videre til uge 5
Tilbage til forsidenTilbage til info og hvalpe