UGE 8


D-kuldet 7 dage gamle

D-kuldet 7 uger gamle
17. juli
Uanset vejret gælder det om at få hvalpene med på græs, når de har spist eller sovet. Det går super fint. De kommer, når vi kalder - og tisser, som de skal. I morges var klokken lidt over fem, da firlingerne vågnede. Jeg hankede op i min dyne og gik ned for at lukke de små ud i haven. Vist bliver der da også tisset og pølset indendørs - men det er begrænset, og vi regner med, at Kelabørnene er lige så dygtige som Linabørnene - stort set renlige, når de flytter hjemmefra.
Vi har iøvrigt pletvist omdøbt Dina - til "Hoppebolden" (og "Modellen"). Dina har den sjoveste vane med at sidde foran én på sin rumpe og så sætte af i et stuuurt hop, når hun vil bide én i næsen :o) Alle firlingerne holder vældigt af at bide i næser.

først mormad

så tørkost

- og så skal der tisses

Djangos ører er ved at være rejste

drengene leger - Dina poserer. Klik HER for at se et modelbillede :o)
senere søndag
Når tidspunktet kommer, hvor vi serverer dåsemad sammen med tørfoderet, er der stor begejstring hos små og store hunde. Jeg ville gerne anbefale dette udsøgte hundemad, der består af 65-70 % kød, men det kan kun købes i Tyskland og England. Henrik og jeg overvejer dog at køre et smut sydpå i starten af august og fylde bilen med dåser, som vi kan sælge videre af, hvis nogle er interesserede. Dåsemaden er dyr og hverken kan eller skal erstatte et kvalitetstørfoder, men det er et lækkert og rigtig godt og sundt supplement, synes vi og vores hunde :o)
Som det kan ses på nedenstående billede, er hvalpetunnelens dage talte. Den har været rigtig god i op til flere år, men nu kunne den altså ikke holde til flere hvalpekløer. Firlingerne synes, det er helt fint med tre indgange til tunnelen.


De tre musketerer på nye eventyr :o)

De fire musketerer overvejer havearbejde

sovende Darco

våd Dino
18. juli
Sen opdatering i dag, da vi har haft gæster. Først var Anne og Jesper, der skal have Dino, på besøg. Siden kom to mødre (Henriks og min). Vi er nogle, der piver lidt over det kølige vejr - firlingerne gør ikke. De har tumlet rundt en stor del af dagen. Det er så sjovt at se, hvor meget fornøjelse de har af legepladsen. Gyngen og boldbassinet er særligt populære.
Der har været lidt fyrværkeritræning med balloner samt en portion musik - Vivaldi. Hvalpene var ret ligeglade med begge dele.
Darco og Django har nu et øre næsten helt rejst. Dino venter lidt endnu ("jeg gider ikke have alt det vind lige ind i ørerne!" :o))

Dino

Django

Dina

Darco

Dino og Anne

Verdens allerdejligste Lina - dagens yndlingsbillede
19. juli
Vi må lige starte med to dejlige billeder - af Celia og Barko. Tusind tak til Susanna og Christian for dem.
Cecilia skal udstilles i Vejen i næste næste weekend.


Dagens billeder er ikke noget at råbe hurra for. Det er svært at tage billeder i en skov med meget lys og meget skygge :o)
I dag skulle firlingerne så prøve at komme i skoven for første gang. DET var de vilde med. Der var høj haleføring over hele linien - begejstring og spænding fra snude- til halespids. Søen virkede måske liiiidt farlig, men både Django og Darco prøvede vandet. Darco tog sig sådan set en svømmetur i det. Det var muligvis ikke helt frivilligt. Der, hvor han gik ud, var der en smule dybere end beregnet. Men han blev ikke det mindste forskrækket - tog et par svømmetag eller fire og kravlede så op på det tørre igen. Dino gad ikke soppe, og Dina havde alt for travlt med at udforske området til at bruge tid på vandet.

Kela tog det helt roligt, at hendes børn var med i skoven. Hun havde jo også både Lina og os til at hjælpe med pasningen. Vi mødte en vældig spændende puddelhund, som firlingerne hilste glad på. Kela tjekkede også lige, om det var en venlig vovse, hvilket det var. Den var dog lidt overvældet af alt det mylder.
På vej tilbage til bilen over græsmarken, kom legebarnet op i Lina. Hun fik sat en lille smule gang i Kela i en tumleleg. Det benyttede Dino og Django sig af - at ingen tilsyneladende holdt øje med dem. De vendte om og løb tilbage til skoven :o) Henrik fik dog venligt fortalt dem, at dagens skovtur var slut. Tænk, at vi sidste år skulle holde styr på otte hvalpe. Da havde vi dog Rie og Leiko med som hjælpere - og såvidt jeg husker, fik C'erne kun en enkelt fællesskovtur. Derefter kom de afsted to og to.
Hjemme igen faldt alle hunde i søvn efter ganske få minutter.
Henrik laver en skovfilm senere i dag. 

Darco svømmer

Dina overvejer at smutte over træstammen

skråningerne skal også undersøges

Jeg tog selen af Dina. Den er simpelthen for stor endnu, og hun fik viklet sig ind i den. Det var synd! Væk med den.
Lad det være sagt med det samme: Vi synes, at ALLE Catalejmas hvalpe er smukke og dejlige - også dem med knækører. Vi synes ligeledes, at Lina og Kela er verdens dejligste hunde, selv de ikke er blevet "champignoner" hverken hist eller her :o) Men nu står det jo i raceprofilen, at eurasiere har opretstående ører, derfor ser vi jo helst, at vores hvalpe får dette, så vi er bestemt ikke utilfredse med, at vi allerede nu har to hvalpe med to stå-ører og en hvalp med ét. Fremmelige firlinger :o)

lille vidunderlige Dino arbejder skam også for at få ståopører - når han gider :o

Så har Henrik klippet en skovfilm - klik HER for at komme til filmsiden
20. juli
Inden gæstebud kan jeg lige nå at få et par billeder lagt ind. Firlingerne får i dag besøg af nogle små mennesker. Senere vil vi træne "gå tur på villavejene" med en eller flere af hvalpene - en ad gangen sammen med Kela og Lina. I går var Dino på villavejstur. Det gik super fint. Han måtte lige standse lidt op, da den første bil passerede tæt på - og da en mand larmede med en hækkeklipper. Men da Dino kunne se, at mor og mormor ikke fandt disse nye ting farlige, besluttede Dino sig for, at det var de så nok ikke.
Dagens yndlingsbillede kommer senere.

Django prøver at grave avnbøgen op med hjælp fra Dino og Darco

Dina beundrer drengenes arbejde
senere onsdag
Det kan konstateres, at firlingerne er glade for børn - og hensynsfulde. Der blev ikke bidt i Kira og Oliver, som der bliver bidt i Henrik og mig.
Oliver var en smule bange for hundene i starten. Kela taler jo vældig højt, når der kommer mennesker på besøg. Kira kælede og legede med alle fire i lange baner.
Efter besøget var det Darcos tur til villavejstræning. Han klarede det fint, på trods af en del forbipasserende biler og en rollator, han ikke var helt tryg ved. Der er mange mange ting, man skal lære at kende, når man er en lille hvalp.

Lina siger vov. Kela kalder børnene til sig (med piv) og siger derefter VOV

Nu er Oliver ikke bange mere

Farvel, farvel - dejligt at se jer, siger hvalpene helt bestemt :o)
21. juli
I dag bliver nok ikke så rig på billeder. Det regner! :o) og jeg er træt. Jeg håber, der kommer en lille regnpause, så Dina kan få sin første villavejstur. Django fik sin i går aftes. Han drønede afsted og var ikke det mindste bange for noget. Der var så heller ikke nogle biler, så Django skal have en alenetur mere, hvor der ER den slags.
Da jeg, i går, skulle tømme min bil, fordi David skulle låne den (og jeg gerne rooooder), lagde jeg lige et strandtæppe fra mig på terrassen. Nu kan jeg ikke flytte det, for Kela og hvalpene er SÅ glade for det.
Efter Dinos udbrydertur - over hegnet ind i stuen - sikrede Henrik vores to hvalpehegn. Dvs. han troede, han sikrede dem. Lidt i fem i morges kunne han konstatere, at to af firlingerne saaaagtens kunne komme over, hvordan pokker de så end har båret sig ad. De legede glade med Kela i stuen. Normalt går Kela op "i seng" igen, når hun har givet hvalpene morgenmad. I morges var hun så klar over, at hun blev nødt til at blive hos udbryderbørnene, indtil et af hendes mennesker stod op. Nu har Henrik lavet den ultimative sikring (medmindre hvalpene kan flyve!).
Henrik er, i skrivende stund, i gang med at kigge på råfilm fra i går og i morges. Der er rigtig meget godt - mere end til én film, mere end til to film, mere end til .... Ja det kan faktisk være, at der kommer ikke mindre end fem nye film senere i dag.

Dino holder meget af strandtæppet

Darco går ud for at pølse, selv om det regner. Dyyygtig :o)

fra venstre: Darco, Dina og Django (i går - og der kommer en film om halmgrisens endeligt :o))
senere torsdag
Så er der film - og yndlingsbillede. Noget af firlingernes yndlingslegetøj er de hundeposer, de kan finde i kurven med halsbånd mv. Det er også plasticdimser fra hængeplanter (se billede 3). Måskeeee kunne vi have sparet os sådan cirka halvdelen af de tøjdyr, bideting ol. vi har købt til Catalejmasbørnene - stik dem en hundepose :o) 

Når der serveres barf-foder eller dåsemad er firlingerne på pletten :o)
22. juli
Hvalpe + regnvejr = et ikke så nydeligt hjem :o)
I går væltede en buket roser ned fra bordet på terrassen i blæsten. Det kan så ses på stuegulvet.
Som fortalt, lavede Henrik i går den ultimative sikring af hvalpehegnene. Han satte papstykker på tremmerne, så firlingerne ikke kan kravle over. Hegn med pap er næsten en halv meter højt. Da det var sengetid i går aftes, skulle vi så afprøve installationen. Hegn blev sat op mellem stuen og køkkenet. Jeg satte Linasengen på stue-siden bare for en sikkerheds skyld. Der gik vel sådan cirka syv minutter, så var Darco og Dino i stuen. De tog simpelthen tilløb og sprang. Konsekvensen blev åben stue i nat - og mig på sofaen. Hegnet mellem køkken og gang fik en omgang gaffa, så det nu er 55 cm højt. Det kom Darco over i morges!!!
Det er faktisk en smule mærkeligt. Vi har haft tre kuld Lina-børn, der ikke forcerede hegn. Dette til trods for, at Lina er en habil springer og var udbryderdronning i sine meget unge dage. Kela derimod springer ikke over hegn. Vi måtte træne hende en del, da hun skulle lære at forcere babyhegn i forbindelse med B-kuldet.
Lad dette være en opfordring til D-kulds familierne: Vi har her at gøre med springfiduser :o) ihvertfald når det gælder Darco og Dino.
Jeg beklager billedkvaliteten. Det er svært at få skarpe billeder i dette mørke vejr - og af hvalpe, der ikke nødvendigvis lige står stille, når der fotograferes.
I skrivende stund sover firlingerne i stuen og på terrasssen. Saft suseme om ikke en fræk skade benytter lejligheden til at spadsere ind i stuen for at hugge hvalpemad!!! Den fik ikke noget, fordi jeg vendte mig om og sagde "fis af".

æv uskarpt - man sjovt, synes jeg

bemærk duen

DEN må ikke være i haven

hundehuset her lavede nogle af mine elever til Lina og Kela i 2008
senere fredag
Så har jeg fået ryddet en lille smule op efter firlingerne, og Henrik har været på genbrugspladsen med to sække brugte aviser - altså mere end læste :o)
Lina, Kela og jeg tog en tur i skoven i silende regn. Den slags er Lina slet ikke vild med. Hun udtrykker på alle mulige måder, at et sådant vejr er upassende. Regnen stilnede af, da vi nåede tilbage til bilen :o) Snart vil Henrik give Dina sin første villavejstur. Den blev droppet i går p.gr.af vejret.
I morgen får vi sidste hold D-kuldsgæster. Bl.a. kommer Cenja forbi med Pia og Tommy og byder på prægning med fremmed hund. De sidste fem dage, inden firlingerne flytter hjemmefra, har vi besluttet, at vi vil have hvalpene helt for os selv :o) Fredag flytter Darco og Django hjemmefra. Lørdag tager Dino afsted. Søndag kører Henrik og jeg med Lina, Kela og Dina vestpå, hvor Mette kommer til vores lejede sommerhus og henter Dina. David overtager så lige hus og kat, mens vi er væk.
Dagens yndlingsbillede er, synes jeg, super herligt - Kela på sin udkigspost omgivet af børn og mor.
Henrik har, på min opfordring, redigeret lidt i lydfilen med fyrværkeri. Jeg kunne simpelthen ikke holde ud at høre det stakkels grædende barn, der var bange for larmen. De fleste af nedenstående billeder er taget, mens der var HØJ fyrværkerilarm i stuen. I kan så se, hvad hvalpene sagde til dette - sådan cirka ingenting :o)
23. juli
Sen opdatering - mange gæster :o)
Først kom Cenja, Pia og Tommy. Det var SÅ sjovt at se Cenjas lyst til at lege med de små - og se, at hun tumlede rundt i boldbassinet som ingen af vores ældre hvalpe gør det. Boldbassinet KOM jo først, da vi fik C-kuldet. Kela løftede vældig meget overlæbe - passer gevaldigt på sine børn. Firlingerne fik en stor og spændende oplevelse med en af Linas yngste.
Resten af dagen - og en del af aftenen - har vi haft besøg af Henriks "bande" - en bunke gamle venner, der beundrede hvalpene på passende vis :o) selv om det faktisk slet ikke er hundemennesker. Som en af dem sagde en dag: "Jeg bryder mig faktisk ikke særlig meget om hunde - men Lina og Kela er da noget af det dejligste"
Nu er vi en smule trætte, så der bliver ikke mange billeder i dag.
PS. Dina fik sin første villavejstur i går og klarede den super fint. 

Darco

Dino

Django og Dina
Hop videre til uge 9
Tilbage til forsidenTilbage til info og hvalpe