UGE 2

Kela får stadig roomservice :o)
19. juli
Tænk, at der allerede er gået en uge - og HVILKEN uge. Den har godt nok været nervepirrende oveni alt det dejlige. På nedenstående billeder kan man se, at der er fuld trivsel i hvalpekassen. De ta'r på, de små :o) Eleika, som jeg jo var en lille bitte smule bekymret for i går, har taget 50 gram på på lidt over et halvt døgn. Det er super fint, så ingen grund til bekymring. Senere i dag vejer jeg alle - og mon det så ikke er på sin plads med en "Hvem er hvem?" konkurrence. Jo, det tror jeg faktisk :o) - dog kun, hvis jeg kan få taget nogle gode portrætbilleder.  

12. juli

19. juli
Senere torsdag
Så er der vejet, skiftet tæppe og fotograferet lidt mere. Kela var i skoven med Lina og Henrik imens alt dette gik for sig. Mht. vægten kan det konstateres, at alle tager fint på, omend de ikke helt har nået en fordobling af fødselsvægten endnu. Dog er de blevet store nok til, at Henrik har fjernet de nederste rundstokke :o) 
- Og så til konkurrencen: Send en mail til isabelle-mandel@mail.dk med navne på syvlingerne. Hvem er hvem? Hvem  er Eiko, Enzo, Eddie (svært :o)), Enrico, Eida, Eleika og Enya? Sidste frist for deltagelse er i morgen klokken 10.08. Præmien er god (læs: Jeg har endnu ikke fundet ud af, hvad præmien er. He he).

1 - Eleika

2 - Enrico

3 - Eddie

4 - Eida

5 - Enzo

6 - Enya

7 - Eiko

- og det er så Lina :o)

Enya forrest - klippet lidt i pelsen :o)
20. juli
Så har klokken passeret 10.08, og konkurrencen er slut. Tusind tak til jer, der gad deltage i mine fjollerier :o) Lad en fanfare lyde til familien fra Als - Kim, Betina, Alex og Patrick - har vundet igen. TILLYKKE, og hvor er I bare gode. I har gættet rigtigt på ALLE syv hvalpe. Præmien er ét stk. aktivitetslegetøj. I kan forresten scrolle op for at se, hvem der er hvem. Opgaven var slet ikke nem - og ekstra svær, fordi blitzen jo gør, at hvalpenes farver gengives forskelligt fra billede til billede. 
Herunder er et pt. sjældent syn: Kela UDE af hvalpekassen. Hun lå på terrassen cirka fem minutter, så rejste Lina sig i stuen, og Kela marcherede målrettet ind til sine børn. Om det er fordi Kela har været syg eller fordi Lina (måske p.gr.af løbetid) er helt vild for at få lov til at komme til hvalpene, ved jeg ikke. Det kan bare konstateres, at Kela er den mest hønede hønemor vi har oplevet. I går fik Sebastian (yngstesøn) lov til at kigge forbi OG at holde en af de små. Dette fik prompte Lina til at forcere hvalpehegnet med et "jeg vil OGSÅ" blik. Hun blev selvfølgelig bedt om at forføje sig, hvad hun gjorde - og satte sig  med et "det er simpelthen uretfærdigt" udtryk på den anden side af hegnet. Kela accepterede, at Sebastian holdt hendes barn - bare han kælede hende samtidig.
Nu, hvor Kela ikke er så meget i haven, er "vores" egern blevet meget modige. De fiser sågar rundt på græsplænen, hvilket Kela aldrig ville tillade :o) 

Enrico, Enzo, Eddie og Eida

Enya og Eiko

Eleika
Senere fredag
Når vi er i nærheden af noget højløbskhed hos Lina, er en sele nødvendig. Et halsbånd smyger hun sig ud af, hvis der er en dejlig hanhund i nærheden (dvs. indenfor en kilometeres tid :o)). Lina kan IKKE lide selen, hvilket jeg udmærket forstår. Den klæder hende overhovedet ikke. Men da vi går ind for arrangerede hundeægteskaber, er der ingen vej udenom. Undskyld Lina :o) Som det kan ses på billedet, er Kela helt med på at skulle i skoven. Det er første dag, hvor hun ikke skal lokkes. DEJLIGT at opleve hende frisk og glad.
Mens de store er i skoven, skal de små vejes. Der er super fin vægtstigning hos alle. Enzo og Eida har passeret de 800 gram med hhv. 40 og 31 gram. Eleika har taget 56 gram på siden i går. Jeg vil gætte på, at alle har fordoblet fødselsvægten i morgen.
Syvlingerne er gået i gang med at øve sig i at gå. Det ser ret kært ud. At sige vov øver de sig også flittigt på. 
Der kommer muligvis en lille film senere i dag. 

vores nye hvalpetæpper ligner skyer - eller eurasiernes yndlingselement: dejlig sne :o)
Endnu senere fredag
Som det ses på nedenstående billede til venstre, stiller Catalejmas ingen krav om, at hunde ikke må se lidt dumme ud :o) Lina og Kela har fået oksegodbid fra købmanden. Hvalpe må også gerne ligne både sælhunde, flodheste og smågrise :o) Det er så overhovedet ikke dette, denne opdatering handler om. Den kommer slet og ret, fordi Henrik har klippet en film. Klik HER for at komme til filmsiden.
PS. På terrassen hænger et hvalpetæppe til tørre. Vi har opgivet at få tæpperne i vaskemaskinen, så Henrik klarer rengøringen i en vandtøndelignende ting samt efterfølgende skylning med vandslange. Det fungerer aldeles fint. 
21. juli
Bare lige en kort morgenhilsen. Der kommer billeder af hver enkelt hvalp senere.
Vi har igen haft en rolig nat. Det er nogle meget hensynsfulde små, vi har fået os :o) Det spiller nok vældig meget ind, at Kela stort set ikke viger fra hvalpene. Der er konstant åben mælkebar, så det eneste man eventuelt behøver råbe lidt over er, hvis man ikke får lige præcis den patvorte, man havde tænkt sig. De bageste er de bedste, så dem kan der gerne være lidt diskussion om. Kela får nu ikke roomservice mere, men hendes mad serveres dog i hvalpekravlegården for at forhindre Lina i at spise eventuelle rester af Kelas mad. Lina skal IKKE have hvalpefoder.
Jeg har læst mig til, at sommeren kommer i morgen og derefter midt i august. Det er jo helt perfekt. Derfra vil hvalpene jo være ude hele dagen. Snart kan vi begynde at kigge efter åbne øjne - som kommer på 12. - 15. dagen.
- Og så vil jeg gerne klage over en uretfærdighed :o) Når jeg kommer ud til hvalpekassen, får Kela jævnligt et "åh nej" udtryk. Dette sker ikke, når Henrik gør det. Hvorfor? Fordi det er mig, der har rendt rundt med termometeret og mig, der har taget hvalpene for at veje dem. Dertil kommer, at Lina gerne følger med, når jeg sætter mig ved hvalpekassen. Så sidder Lina på den anden side af hegnet og kigger laaangt efter de små. Kela er slet ikke begejstret for at have Lina så tæt på sine børn, selv om hun da har forstået, at Lina ikke gør dem noget. "Jeg vil bare HJÆLPE med at passe dem", siger Lina. "Tak, det klarer jeg fint selv", svarer Kela. He he.
Hov. Den morgenhilsen blev lidt længere end kort. Sorry :o) 
Senere lørdag - en lille historie fra hvalpekassen:
Alt ånder ro og fredsommelighed 

Eleika har fundet et hyggeligt hjørne

Enrico, Eiko, Eddie, Enzo og Eida spiser formiddagsmad

Enya er lige vågnet og er sulten

De fem fylder det hele - så nu skal der mases

At kravle UNDER sine søskende fungerer

Eddie gider ikke det maseri. Han er i øvrigt også mæt

Eiko slipper også patten og lægger sig til at sove

Enzo skal lige strække benene

Enrico falder i søvn hos mor

Eida finder SIT hjørne
Eleika finder også ud af, at hun er sulten - og nu har hun og Enya alle patvorter for sig selv. Da de har spist, går Kela i stuen et øjeblik - med skarpe blikke på mig :o) Da jeg liiiiige vil have et billede til et særligt vægtskema, kommer Kela straks og lægger sig beskyttende hos sine børn i det tilfælde, at jeg skulle finde på at VEJE dem. Jeg har fortalt Kela, at det er meget vigtigt, at hvalpene har menneskekontakt fra de er små. Hun accepterer, men forlanger, at denne kontakt sker under hendes opsyn - medmindre hun altså er i skoven. Så er det OK, at jeg passer på børnene imens. Det særlige vægtskema er forresten at finde HER - for jeg vejede faktisk hvalpene :o) De har alle fordoblet deres fødselsvægt.
Senere endnu lørdag
Dette indlæg kommer bare for lige at fortælle, at jeg har lavet en ny tråd i vores Forum og håber, at I der følger med (og allerede har en hund)  - eller nogle af jer - har lyst til at skrive et par ord om, hvorfor I valgte at få en hanhund eller en hunhund - og jeres erfaringer med at have det køn, I valgte.
Da jeg vejede i formiddags, kunne jeg tage hundene i skoven for første gang i mange dage. Dejligt - også at se Kela med høj haleføring. Tillad mig lige lidt blær: Vi mødte en kvinde med mindre hund i snor. Hun udstrålede i den grad "min hund skal IKKE hilse!!" Jeg bad Lina og Kela om at holde sig tilbage og lade kvinde og hund passere - og det gjorde de lydige hunde naturligvis. "Du har da GODT NOK styr på dine hunde", sagde kvinden. Jeg smilede venligt og tænkte "selvfølgelig har jeg det" :o) 

Der er trængsel ved mælkebaren, da Kela kommer hjem fra skovtur
- Og så lige en godnathilsen, da jeg alligevel skal opdatere forsiden. Alle hvalpe er nu reserveret af dejlige familier rundt omkring i Danmark i og med, at vi har fået en reservation på den sidste han.

godnatbillede fra hvalpekassen
22. juli
I går gav Kela sig selv lov til at ligge i haven med en oksegodbid. I dag har hun ligget op til flere minutter uden for hvalpekassen, mens de små har sovet sødt. Kommer der en lyd fra et af børnene, styrter Kela dog straks hen og lægger sig hos dem :o) Det er helt utroligt så stærkt det går med hvalpenes udvikling. Der bliver trænet ben i lange baner - også når der spises. Her gælder det om at bruge forbenene både til at sætte gang i mælkestrømmen og til at holde sine søskende væk fra den patvorte, man har valgt sig - alternativt tilkæmpe sig en anden. Der "snakkes" højlydt under måltidet. Indimellem ligger de fredeligt og laver disse allerkæreste sutte- og gryntelyde.
I haven er Henrik gået i gang med at bygge et nyt hegn. Vi har nogle meter med et lavt hegn, som Lina snildt kan hoppe over. Kela kan såmænd også. Hun gør det bare ikke. Dette lave hegn udskifter Henrik med ét på 1,10 meter, så vi ikke behøver rulle dyrehegn ud, når der er løbetid. Lina vil sikkert ikke sætte pris på det nye hegn. Hun holder jo meget af at hoppe ud og hilse på gæster.
- Og her kommer "et par" stemningsbilleder. Bemærk Kelas næsten rene hale :o) Jeg vaskede og børstede hende i går, hvilket hun faktisk nød.
Senere søndag
Jeg har været til familiefrokost, og Henrik har passet på Kela og børn på fortræffelig vis imens - OG arbejdet på et hegn. Lina nød at blive forkælet med godbidder fra frokosten. Hmmm. Hold jer fra den slags, hvis I ikke gider yndige hundeøjne i nærheden af bordet. Når vi ikke gider den slags, beder vi hundene fise af - og det gør de så et øjeblik :o)
Inden jeg drog til frokost (hos min fru moder sådan cirka fem minutter hjemmefra), vejede jeg syvlingerne. Hold da op, hvor de tager på. Enzo vejer nu over et kilo og resten er godt på vej. Denne lille hvalpebande er aldeles vidunderlig og uimodståelig på alle mulige måder :o)

hvalpe i bunkevis

Smilende Kela

Kærlige Kela
23. juli
Der sker faktisk ikke så meget i hvalperiet (tusind tak for dejligt ord, Anja :o)). De små spiser og sover, sover og spiser. Indimellem øver de sig i at gå, sige VYF - og derefter sover eller spiser de. Indenfor en overskuelig fremtid skal vi have alle ledninger gemt væk, belave os på at få beskåret enhver plante på terrassen, have lavet trin til den nye sandkasse og ophøre med at have springvand i terrassetønden, da der ikke skal være noget strømførende indenfor hvalperækkevidde. Vi skal have hvalpelegepladsen etableret, og jeg skal et smut i Ikea for at købe en tunnel (D-kuldet fik nedlagt den gamle sidste sommer) samt i Silvan for at købe en metalrist (prægning mht. at gå på metaltrapper ol). Indtil da skal vi bare sørge for god og nærende mad til Kela - og så ellers, hvad vi lissom plejer at sørge for :o)
På trods af Kelas lettere modvilje over for, at vi blander os for meget i hendes børn, er det dejligt at fornemme, at de små faktisk er trygge ved menneskeduften.

Enrico faldt i søvn - og tjek selv vægten :o)

Eida - 1078 gram

Enya - 997 gram

Eddie - 963 gram

Eiko - 1030 gram

Enzo - 1060 gram

Eleika - 896 gram

Lina, iført cykelhjelm :o) overvåger vejningen med håb om, at jeg lader hende nussepusseslikke et af børnebørnene
Senere mandag
Menneskemødre giver deres børn ble på. Hundemødre vasker - dvs. stimulerer hvalpene til at tisse og pølse ved at slikke dem. Herunder er en samling billeder af bl.a. dette "vaskeri".
Det bliver sjovere og sjovere at følge syvlingerne - lave små iagttagelser om de forskellige hvalpe. Hvis der er højlydt snak i hvalpekassen, kan man være næsten sikker på, at det er Eida eller Eddie, der kæfter op :o) Man kan være næsten lige så sikker på, at det ihvertfald hverken er Eleika eller Enrico. Enzo og førnævnte Eida træner til et formel 1 løb for eurasiere, og lille Enya har besluttet sig for at blive yndig og fredelige fotomodeleurasier, som sin mor :o) Og så skal man i øvrigt vare sig for at sige særlig meget, når hvalpene ikke er ældre. Så det gør jeg selvfølgelig ikke.....
På dagens skovtur mødte vi en Balder-gravhund. Han pev højlydt over de dejlige hun-dufte. Kela sagde "SKRID", da han nærmede sig hendes bagdel. Lina sagde sådan set det samme, da han nærmede sig hendes. Stakkels Balder - og vi kan så konstatere, at Lina ikke er højløbsk længere :-)
Sådan lidt senere mandag
Man skal VIRKELIG passe på med, hvad man siger, tænker og skriver. Næppe havde jeg nedfældet noget om, at Enrico er sådan en fredelig lille én, før der var et vældigt råberi i hvalpekassen - anført af - hmmmmmmmmm - Enrico :o) Jeg må konstatere, at jeg ikke kan konstatere andet end, at vi har syv små dejligheder og to store ditto.
24. juli
Oh hvilket herligt vejr. Syvlingerne er dog ikke helt begejstrede. De klager lidt over varme, så jeg har lagt viskestykker i hvalpekassen. Disse er køligere end det ellers så lækre tæppe.
Dagens vejning siger "hold da op, hvor de tager på" :o) Eida er den største med sine 1170 gram. Elaika er den mindste med sine 997 gram. Hun er den eneste, der ikke har rundet 1 kg. men hun tager fint på - 101 gram siden i går. Faktisk behøver jeg ikke at bruge eftervejningssted mere. Jeg kan jo godt kende forskel på børnene, men da hvalpetæppet skulle skiftes, måtte de små lige være et andet sted imens. Flere benyttede lejligheden til at gå på opdagelse i hvalpekravlegården. 

eftervejested - og så skal man på opdagelse

tilbage i en fin og ren hvalpekasse

åbne øjne lige straks, ser det ud til - og kunstinteresseret :o)

Eddie har fundet en dejlig "madras"

Eida synes så godt nok, brormand er for tung :o)
Senere tirsdag
Varmen blev simpelthen for meget for hvalpene. De gik rundt i kassen og pev. Viskestykkerne var ikke nok. Stakkels små. Så fandt jeg på at tage nogle isterningposer fra fryseren, lægge dem i ekstra plastikposer og lægge et viskestykke omkring denne kølende foranstaltning. På nedenstående billeder ses det, hvad syvlingerne synes om den idé :o) Der er igen fredeligt i hvalpekassen, hvor syv små ligger i rolig søvn og ikke sveder. Vi har lagt flere isterningposer i fryseren - samt et par køleelementer og en varmedunk halvt fyldt med vand. He he.
Når man læser i bøger om det at få hvalpe (hvilket jeg gjorde en del engang) tales der kun om varmelamper og den slags. Der burde altså også stå noget om køleelementer :o)
Endnu senere tirsdag
Nu har Henrik lavet en film om at gå og snakke højt. Kom til filmsiden HER.

Her er dejlig køligt for hundene - men vi trænger vist til lidt rengøring af væggen mm :o)

25. juli

I morges så jeg de første kære små øjne. Lille store Eida havde åbnet sine. Hun har også tredoblet sin fødselsvægt, hvilket "reglerne" siger, hvalpene skal have gjort i morgen. I løbet af formiddagen har Elaika, Enya og Eddie fulgt Eida og åbnet små øjensprækker. Nu MÅ jeg virkelig få rettet på billederne i hvalpeværelset. He he. Iøvrigt tror jeg, at alle hvalpe vil have tredoblet vægten i morgen - eller være meget, meget tæt på. De er blevet meget dygtige til at bruge benene allesammen. Snart vil de kræve at få mere plads.
Hvalpene har ikke haft det for varmt i formiddag, men for lidt siden begyndte de at brokke sig. Nu ligger der køleelementer omviklet af viskestykker, og jeg har bestilt en kølemåtte beregnet til hunde, der har det for varmt. Det varer heldigvis ikke så længe, før syvlingerne kommer i haven, hvor de så kan finde dejlige kølige steder - fx i hulen under en af buskene ved terrassen. Her har alle Catalejmas' hvalpe holdt af at ligge, når solen stod højest på himlen.

Eida - nu med øjne :o)

Enrico faldt i søvn :o)
Senere onsdag
Hold da op, hvor går det stærkt. I går var syvlingerne stadig nogle små puttehoveder, der hovedsageligt spiste og sov. I dag er der kommet ikke bare øjne, men også leg til - OG en Eida, der lige syntes, hun skulle kigge ud af hvalpekassen (se billede). Eiko har også åbnet en lille bitte smule øjne, så nu mangler vi bare Enrico og Enzo. Når der nu er kommet gang i hvalpene, syntes jeg, at de skulle have lidt legetøj. Det blev modtaget med stor interesse på flere forskellige måder. Bamsen blev bidt i og koen brugt som hyggehule.

forhøjning på kassen NU :-)
VIDERE TIL UGE 3
TILBAGE TIL FORSIDENTIL E-KULDETS INDEX