UGE 4

23. maj

3 uger efter 23. maj  
13. juni
Hold da op, hvor dagene flyver afsted........ Samtidig synes jeg jo egentlig, at hvalpene har været hos os længe. Ulogisk
I nat vækkede banden mig klokken omkring to og omkring fire. Jeg vil IKKE påstå, at jeg elsker at blive vækket midt om natten. Kela påstod, at børnene VAR ammet og mætte. Jeg gav dem et nus og lidt ekstramad alligevel - og åbnede hvalpekassen. Der kom hurtigt ro på.
I disse dage, hvor regnen indimellem vælter ned, er det godt at have en tørretumbler til hvalpetæpperne. Hold da op, hvor bliver de grisset til, når børnene har været en tur i madskålene. He he.
Det er så sjovt at fornemme hver enkelt hvalps temperament. Lige pt. er det klart pigerne, der er mest fremme i skoene - men sådan er det jo også med menneskebørn. Drengene er ikke helt så hurtige, men de kommer efter det Fenja er stadig størst, og jeg HAR eftertjekket, at hun altså er en pige. He he og he. 

Freddie er mooors dreng

Fenja er ikke helt tilfreds med, at der er et hegn

Fie keder sig. Alle søskende sover, og det gør hun ikke

"Nu vækker jeg altså de her to"

"Spændende med det dér våde noget"
14. juni
Lina er meeeget interesseret i hvalpene - men også meget opmærksom på, hvad Kela finder acceptabelt i forhold til børnene. Det bliver mere og mere. Nu kan Kela fx godt finde på at ligge i haven, mens Lina er inde. For bare nogle dage siden, sørgede Kela for konstant at være tættets på sine børn. I går ville Sulejma lige gå igennem køkkenet. Dér måtte moderen altså rende efter for at tjekke, at katten IKKE nærmede sig hvalpekassen.
Hvis jeg får tid senere i dag, tager jeg nogle portrætfotos - måskeeee i forbindelse med, at vi åbner døren til hvalpenes terrasse. Vi skal lige fejre lidt fødselsdag. Jeg skal hjælpe yngstesønnen med lidt flytteri, og vi får hvalpebesøg.
Hvis nogle synes, det er liiiidt tyndt med film (mig fx ) vil jeg bare sige, at Henrik har afsindig meget arbejde i denne periode. Men det er ikke helt umuligt, at han kan få klippet en film i løbet af weekenden.
Hvalpenes sjove benstillinger under spisning skyldes, at de endnu ikke helt har lært at styre benene på glat underlag.
Der sker så ufattelig meget med børnene nu. Når man sætter sig hos dem, kan der gerne være én, som lige siger VYF af én , indtil han eller hun opdager, at det jo bare er mig og kommer rendende hen for at hilse. Nye lyde reageres der også på, så vi skal i gang med at larme. He he. Vores espressomaskine larmer. Men den HAR de vænnet sig til.
Bemærk forresten lige, at hvalpene er begyndt at få rigtige eurasierhaler - med "krølle" på (billede 3)
Senere lørdag
Portrætbilleder bliver det ikke til i dag - men lige et par fra hvalpenes første lille tur under åben himmel. Puden (plus hyggetæppe) fra Linas gamle hundeseng blev brugt som trappetrin - og alle hvalpe minus Fenja var ude. Fenja havde lagt sig til at sove 
Kela var ikke helt med på, at børnene skulle ud - men hun accepterede og tog lige en inspektionstur for at tjekke, at der ikke var noget farligt - eller noget i den retning
Jeg er imponeret af, hvor frimodigt hvalpene gik ud på køkkenterrassen - og gik lidt rundt derude. Efter kort tid begyndte flere dog at kalde på mor, så alle kom ind - en spændende oplevelse rigere.
- Og så er der en ny film på programmet. Klik HER for at komme til filmsiden. 
15. juni
Så har børnene været ude igen. De fik serveret frokost på terrassen. Det var stor succes, omend de da også liiiige måtte sikre sig, at mor var klar over, at de var ude. Hvalpene gik rundt og gryntede sødt - og Feline satte sig til at lave et autentisk ulvehyl - helt som mor gør det, når telefonen ringer. Det lød RET kært - og sjovt.
Når jeg skal have navne ved billederne, er jeg nødt til at være en smule systematisk. Lyset kan nemlig gerne spille mig et puds, når jeg efterfølgende skal se, hvem der er hvem. Jeg HAR fået en reprimande engang, hvor jeg havde skrevet det forkerte navn. Det skal jeg sørme ikke risikere igen (Søs) 
Alle hvalpe var meget modige i dag - fik undersøgt terrassen grundigt. To forcerede det lille trin og gik ned på græsset. En lagde sig til at sove på fliserne. Meeeen SÅ store er de altså ikke blevet - at de får lov til at sove ude. De får i øvrigt aldrig lov til at være ude uden opsyn. Alle hvalpe blev båret ind og ligger nu rundt omkring i hvalpeværelset og sover sødt.
Mht. vægten ville Faiko ikke finde sig i, at hans søster var størst. Han har overhalet hende med 10 gram. He he. Alle tager super fint på. Felix har fx forøget sin vægt med 140 gram siden i går. Lille fine Feline er stadig mindst, men dette forhindrer hende bestemt ikke i at tage en hyggelig slåskamp med sine brødre - og knurre af dem, hvis hun synes, de er frække 
For første gang skal fire af vores hvalpe gå på samme hvalpekursus. Halvdelen af holdet bliver Kelabørn. Det bliver RET  hyggeligt, sjovt og spændende.

Feline

Felix

Findus

Freddie

Fenja

Faiko

Fie
16. juni
Det sker, at syvlingerne er besværlige De bad fx om natmad klokken to. Det skulle ikke bare være mormad. De ville også have noget af det der lækre blendede hvalpefoder med A-38. Joo ja. Henrik stod op og serverede. He he.
Kela kan godt få et lidt træt udtryk i ansigtet, hvis børnene ikke lige falder til ro efter mad og leg. For en times tid siden havde de små fået masser af mad og leg på terrassen. Nogle lagde sig til at sove, så alle kom ind og døren blev lukket. DET passede ikke hvalpene. Kela og jeg tjekkede, at alt var OK - fordi Faiko havde sat i med et ulvehyl. Så var det, at Kela sendte mig et træt og spørgende blik Jeg "svarede" hende med et "gå du bare ind i stuen og slap af. Børnene har det fint". Det gjorde Kela så, og hvalpene lagde sig til at sove.
Lina har aldrig brugt det med at ulvehyle, men Kela har - og det har hun vist givet videre til sine børn.
Kela er ikke 100% tilfreds med, at hvalpene kommer på terrassen. Hun går lidt uroligt rundt og tjekker, men hun udtrykker også ét "jeg satser på, at du har styr på det hér" til mig.
I dag har jeg bare taget billeder uden at tænke på, hvem jeg tog billeder af. Der KAN altså være fejl i navnene

Faiko (bagerst), Felix og Fenja

Felix (forrest), Faiko og Freddie

Fie og Feline

Fenja

Findus og Freddie får et lille ekstramåltid

Felix
- Og så et tusind tak til Birthe for dejlige billeder af og ord om hendes to vidunderlige vovser: Buster og Django. Buster er søn af Lina. Django er søn af Kela. De to har det helt fantastisk dejligt sammen - med leg og hygge. Buster er bange for fyrværkeri og tordenvejr (efter at være blevet skræmt af et kanonslag få meter fra ham). Django er ikke det mindste bange for den slags - så han gør, hvad han kan for at berolige "storebror", når der er den slags væmmelige larm. Ret sødt
Billederne med viskestykker er aktivering/opgaveløsning. Birthe skriver:

"På de første billeder er hundene i fuld gang med at finde godbidder, der er gemt i viskestykker, endnu en Lotte-ting. Viskestykkerne bliver foldet eller rullet flere gange, så hundene skal bruge tid på at få gufferne ud. Nogle gange ruller jeg dem til en lang pølse og slår knude på den. Det kan de sagtens finde ud af. 
Det er ret sjovt at se, hvordan de går til opgaven. Buster tager den slaviske vej, hvor han løfter stykket op i luften og svinger det rundt, indtil han kommer ind til gufferne. Det kan tage laaang tid. Det gør Django også tit, men han synes vist, at det går alt for langsomt, så han har udviklet en ny teknik. Han snuser sig frem til gufferne og bider sig vej igennem viskestykket til dem. Det går meget hurtigere. Smart tænkt, ikk?"

Hvis nogen har lyst til at læse Birthes beretning om at få hund nummer to - klik HER  og scroll lidt ned.

Django

Buster

Busters yndlingssommerplads

- og der er kun plads til én på solsengen
Senere mandag
Så fandt jeg lige hvalpemadskålen frem. Den dur ikke i starten, da den er for stor, men nu er den helt passende.
I fugleperspektiv er det tydeligere at se hvalpenes klipning. Fie har en lys plet midt på ryggen - klipning Ved siden af hende står Faiko, der er klippet ved halen. Så kommer Findus, Freddie og Fenja, som ikke er klippet. Til sidst har vi Felix, der har klip både på ryggen og ved halen. Det var en fejl, så klippet ved halen bliver ikke holdt vedlige. Feline er også klippet ved halen - men det kan man så ikke se på billede 1, da hun ikke var mere sulten.
Da alle hvalpe var mætte, kom Kela og spiste rester. Mens hvalpene spiste, havde jeg sendt hende i haven med et griseøre. Hun ville nemlig GERNE spise det blendede foder, selv om jeg HAR prøvet at forklare hende, at hun altså er for stor til blendet mad
Nu sover hvalpene sødt igen, og jeg er ved at tørre hvalpetæpper og måtter. Sidstnævnte er ret gode at have. De giver hvalpene et godt underlag (dvs. ikke glat som gulvet), og de er nemme at rengøre. Vejret er ikke helt optimalt til tørring, så her må tørretumbleren hjælpe til.
17. juni
I går var jeg i kontakt med en kvinde, der har en hunhvalp efter Cippo. Hendes hund er rød som Freddie - men det var hun IKKE som lille hvalp. Da var hun ret lig Fenja i farven. Jeg er altid spændt på, hvilke farver hvalpene får som større og store, men denne gang er jeg mere spændt, for SÅ stort et (muligt) farveskift har jeg ikke oplevet tidligere.
I nat vækkede Kela mig klokken omkring to for lige at fortælle, at nu ville hun give børnene natmad??? Siden vækkede hun mig klokken seks for at fortælle, at nu skulle de små altså have morgenmad. He he. Det kan gerne være, at hun også bad mig om lige at sørge for ekstramaden - men det havde jeg ikke tid til i første omgang. Hvalpekravlegården trængte RET meget til at få skiftet måtter og aviser mv. Hvalpene bliver endnu ikke lukket ud om natten, så der tisses og pølses lystigt indendørs 
Senere var der servering på køkkenterrassen. Kela kom og spiste rester. Efterfølgende gik hun ud i haven forfulgt af op til flere hvalpe - ooooog mig. He he. Jeg ville ikke risikere, at Kela fik hvalpe med ind i hulen under en af buskene. Det er de for små til - at lægge sig til at sove derinde - synes pylrede mig. Og det er ikke så nemt at få hvalpe ud fra buskadset. Børnene er også for små til at sove på kolde morgenfliser, synes jeg. De lægger sig derude alligevel - men bæres så ind.
I skrivende stund var der lige et eller andet Lina og Kela skulle sige VOV til i haven. Dette vækkede en af hvalpene, som skyndte sig at gøre det samme - sige et par ret farlige VYF

Freddie, Findus, Fie, Feline, Fenja, Faiko, Felix

DYGTIG hvalp 
18. juni
I går fik hvalpene deres første tur på græs. Det taclede de super fint, men selvfølgelig med en masse lyd på sådan a la "mooor, er det her OK?" Felix og Findus gik, efter kort tid på græs, ind i en af de store hundes huler og lagde sig til at sove. Det har vi altså ikke oplevet før - at hvalpene indtog hulen SÅ hurtigt. I skrivende stund ligger alle hvalpe i eller ved hulen. Sidstnævnte under de gule blomster, jeg ikke kender navnet på, men som er ved siden af hulen. Det er de ikke længe. Flere af hvalpene ER gået i gang med beskæringen 
Jeg skal, som vanligt, lige vænne mig til, at hvalpene ikke ligger i hvalpeværelset og sover - så jeg kan SE dem. Og er det nu ikke lidt køligt at ligge i hulen??? He he. NEJ, siger Henrik. Hvalpene ligger der jo lige præcis fordi, der er dejlig køligt at ligge på en varm dag som i dag.
I weekenden vil vi sætte hvalpelegepladsen op. Lige nu er det rigeligt nyt og spændende med græsset, blomsterne og busken.
Billederne er fra i går og i dag. 
Senere onsdag
Det har været en spændende og dejlig dag for hvalpene. De har NYDT at ligge i hulen og at udforske et lille stykke have.
Det har været lidt svært for Lina. Hun vil sååå gerne i nærkontakt med børnebørnene, men Kela tillader det endnu ikke. I dag var det faktisk lige før, hun skruede bissen på, fordi Lina insisterede på lige at ville snuse lidt. Det er fascinerende at observere det, de to siger til hinanden med snuder, kroppe, mundvige og ører. Kela slikker fx Linas mundvige ("vi er gode venner") samtidig med, at hun skubber Lina væk fra hvalpene med halvt tilbagelagte ører. 
Ved sekstiden var det tydeligt, at Kela mente, at nu skulle hvalpene ind. Hun gik i hulen og vækkede dem, der lå her og gik herefter mod køkkenterrassen - og gik tilbage igen for at vække resten. Da hvalpene ikke har lært vejen fra haven til køkkenterrassen endnu, og da Kela var lidt usystematisk, bar Henrik og jeg hvalpene ind med hjælp fra Kela, der sørgede for, at de ikke gik i hulen igen.
Nu sover alle sødt i hvalpeværelset. 

hulen under busken

Fie og Freddie finder mor og får et mellemmåltid

Feline vil også have lidt ekstra mælk

19. juni
At have hvalpe er også at vænne sig til at være snasket ind i hvalpemad og at sætte sig i en sød lille tissetår eller pølse, når der skal kæles på terrassen
I dag er vejret for køligt og ustadigt til, at hvalpene kommer i haven. Vist kan de da sagtens tumle rundt derude, men busken er for kold at sove i på sådan en blæsedag, synes jeg.
Kela var vældig smart tidligt i morges. Hun ville gerne have morgenmad lidt i seks og vækkede Henrik. Han gad ikke stå op. Hvad gør smarte Kela så? Hun vækker HVALPENE og kommer op i soveværelset med et "står I SÅ op?".  Det gjorde jeg så. He he. Hvalpene kom ud for at tisse mv. og fik så serveret morgenmad. Efterfølgende kom Kela og gav dessert - mormad. Hun er nu begyndt at sige NEJ til børnene, hvis de vil patte, når hun synes, det HAR fået mad nok. Dette udløser meget høje hyl fra ham eller hende, der har fået et nej. Det hører med. Samtidig er Kela meget omsorgsfuld og beskyttende - jager fx skader ud af haven. De KUNNE jo tænkes at genere hendes børn.
Hyl kan vi også høre, når (især) pigerne bliver for voldsomme - for det er faktisk Fie og Feline, der pt. er de strideste - overfor brødrene.
I dag byder på ikke mindre en to nye film. Klik HER for at komme til filmsiden.

Felix

Freddie

Fie og Faiko

Fenja

Findus og mor

Feline
Senere torsdag
I går købte jeg en kattehule til hvalpene i Netto (billede 1). De kan godt lide putteting. Der er to åbninger - og den vejer ikke særlig meget. Fie fik den hurtigt vendt på hovedet med sig selv under  Men de er glade for den - helt bestemt. He he.
Når hvalpene vågner, lukkes terrassedøren op. Der tisses OG der kæles. Syv hvalpe vil gerne op på skødet af en. Syv hvalpe vil gerne nusses og bide lidt i en. På billede to vil Fenja og Freddie gerne legeslås lidt på min arm Efter kæleri skal der spises, leges og undersøges - og så falder de små til ro. Nogle går ind, og nogle lægger sig på fliser eller puden/"dørtrinnet". Her kan de godt få lov til at ligge en lille tid, inden jeg bærer dem ind - men ikke for lidt siden. Da lignede det snarligt regnvejr og både hvalpe og pude kom indendørs. Et minut efter væltede regnen ned. Det gør den stadig. Henrik får æren af at transportere vores store parasol hen til køkkenterrassen, så hvalpene kan komme ud at tisse mv. i tørvejr næste gang, de vågner 
VIDERE TIL UGE 5
TIL FORSIDENTIL F-KULDETS INDEX