UGE 7
4. juli
Ører rejser sig - og ører skvatter ned igen. Førstnævnte gælder for Fie og  sidstnævnte for Freddie
I går kom to kære små piger fra vejen på hvalpebesøg. Nu truer de med at komme hver eneste dag. He he. Det er dejligt for hvalpene at have børnegæster, men det er mindre dejligt for Henrik og mig at skulle holde øje i tide og utide. Vi finder en passende balance. 
Kela er ved at vænne hvalpene fra modermælken. I nat fik de vist ikke mælk overhovedet. Der er hvalpemad til dem i skålen, hvis de bliver sultne.
I weekenden vil vi sætte "hvalpesøen" i haven. DEN er jeg spændt på
At have hvalpe indebærer en masse små og større ændringer i ens liv - fx at man vænner sig til at gå med høje knæløft (over div. hegn i huset), at man går med små bitte slæbeskridt (når man har syv hvalpe om fødderne på én), at hjemmet er temmelig kaotisk og med tissepletter rundt omkring (selv om hvalpene er SÅ dygtige til at gå ud at tisse), at ens fodtøj ikke nødvendigvis befinder sig dér, hvor man satte det, at det første man gør om morgenen IKKE er at lave og drikke en kop kaffe, at det sidste man gør om aftenen gerne foregår på en halvmørk terrasse - AT man døgnet rundt mødes af syv små og to store pelsdyr med så uendelig meget glæde, fjant og hundekærlighed - samt lidt tænder fra de små 
I skrivende stund har Faiko og Feline lagt sig ved mine fødder under mit arbejdsbord. Så gælder det om at sidde stille - ikke komme til at ramme de små med kontorstolens ben/hjul. Fie, Freddie og Findus sover på terrassen. Fenja og Felix render lidt rundt, men er ved at finde sig det sted, DE har lyst til at sove. Det er sååå hyggeligt.

Felix

Faiko

Fenja

Freddie

Findus

Feline

Fie

dygtiiiiiiiiiiige hvalpe
5. juli
Så er fordelingen af hvalpe faldet på plads. Det er meget meget dejligt at vide, hvor hver af vores små dejligheder skal flytte hen, når vi (om ALT for kort tid) skal af med dem. Jeg er sikker på, at hver eneste hvalp har fået den helt rigtige familie - og omvendt.
I dag er en vaaarm dag, så hvalpene har ikke været særlig meget vågne. Det kommer, når køligheden lægger sig over hus og have. I den anledning har vi etableret hvalpenes swimmingpool/sø. Se sidste billede. Henrik tror ikke meget på, at den vil blive brugt til andet end endnu en vandskål. Han kan gerne have ret, men nu HAR jeg tænkt på sådan en til hvalpene i flere år, så det må altså afprøves  Den er ikke blevet helt som planlagt - af varierede årsager. Men nu er den der. He he.
Dagen har også budt på støvsugertræning. Hvalpene HAR hørt en støvsuger før, men i dag lod jeg den stå og larme i stuen. Kela plejer at skride, når støvsugeren kommer frem, men i dag lagde hun sig ved siden af den for at beskytte ungerne mod larmetingesten. DYGTIGT, Kela Ikke alle unger var vågne, men de der var, fik en fredelig oplevelse - og en godbid. 

Findus flytter til Glostrup til Gitte, Morten, Camille og Jonas

Feline flytter til Stevns til Ole, Ann og Alma

Freddie flytter til cirka Hillerød til Ulrik,
Katja, August og Amanda

Fenja flytter til Århus til Maria, Thomas, Filippa og Isak

Faiko flytter til Allerød til Tanja, Kim, Ksenia og Lukas

Felix flytter til Glostrup til Ditte og Tonni

Fie bliver boende hos os

og det skal hun lige fortælle mormor
6. juli
Herunder er bl.a. en lille serie billeder af et måltid mormad. Billederne er fra i går, og jeg får næppe tid til at tage så mange i dag - som byder på gæster det meste af dagen.
I går sov hvalpene sig, som forventet, igennem de meget hede timer. De vågnede lige indimellem for at spise og lagde sig så et køligt sted igen. Ved aftentid kom der liv i dem, og SÅ blev der leget
Bjerget er, som hos E-kuldet, et stort hit, men også Ayers Rock (de røde paller) blev der tumlet på.
Her i haven har vi et solsortepar, som er meget frimodige overfor Lina, Kela og os mennesker. Da jeg ordnede hvalpenes swimmingpool, gik fru Solsort rundt omkring den 20-30 cm fra mig - overbevist om, at den var til hende. Hun fandt sig lidt orm i den nygravede jord og tog sig efterfølgende et bad. Hvalpene synes, at solsortene er spændende - og jager dem rundt i haven. Det er faktisk lidt synd for hr og fru Solsort Forresten kan I se dette, hvis I klikker HER.
Jeg har lidt bøvl med dejlige Lina. Hun holder af at ligge foran havedøren - og spærre. Når hvalpene så vil ind eller ud, fortæller hun dem, at de ikke skal forstyrre hende. Hmmm. Jeg fortæller så Lina, at det er urimeligt, at hun ligger der og spærrer - og beder hende flytte sig. Så kigger hun glad på mig, logrer med halen - og bliver liggende. Lina er et stædigt asen Hun er i øvrigt kommet i løbetid, hvilket altså er lidt upraktisk. Vi skulle jo have besøg af nogle fremmede hunde, så hvalpene kan møde andre hunde end mor og mormor - fx hvalpenes far. Men nu er hanhunde udelukket de næste 2-3 uger, medmindre vi selvfølgelig lige kan få Lina passet under besøg. Hun er skrupkulret i løbetider - fuldstændig hanhundegal. Kela er heldigvis ikke helt så skør, når hun er i løbetid 

"Det ser ud til, at mor giver mad - men kan det nu have sin rigtighed???"

"YES - den er god nok"

måltid sluuuuuuuuut ....

løftet overlæbe betyder "jeg sagde MÅLTID SLUT"

"men er du nu heeelt sikker, mor?"
7. juli
I går havde vi gæster - og en del gæster. Der var fx vennerne, som skulle se hvalpe. Men dagen var varm, så hvalpene sov det meste af tiden. He he. Der var den lille pige fra vejen hér, som så gerne lige ville sige farvel til hvalpene, inden hun tog til England. Der var Eidafamiliens voksne datter, der da liiige måtte hilse på de små, nu hun var hjemme på besøg (Eida bor på også på Drosselvangen) - og så var der yngstesønnen, som tog uanede mængder af billeder og film af de fantastiske syv. Menneskekontakt mangler hvalpene ikke 
I dag kom en laaarmende lastbil og stillede sig ud for haven. DET var lidt farligt, syntes hvalpene. Fenja drønede ind i stuen. Ikke om hun skulle risikere noget. He he. Vores lille dampbarn er ikke den modigste. Fenja kom dog ud på terrassen igen, da det gik op for hende, at hendes søskende tilsyneladende tog det ret roligt.
Hvalpene har tillagt sig et lidt specielt forhold til mad. De gider hovedsageligt kun spise råt kød fra deres madskål. Tørfoderet får lov til at ligge. MEN - er der tørfoder i Kelas madskål, er det noget af det lækreste?

Der er en, måskeee farlig, larmende lastbil på vejen

Felix er lige vågnet

mor og mormor skal i skoven

"æv, vi vil med"
I 2009 flyttede Linas Buster hjem til Birthe, Thomas, Sebastian og Andreas. I 2011 flyttede Kelas Django ind. Her er en dejlig lille beretning om de to. Tusind tak til Birthe for ord og billeder. Birthe fortæller også, at hun kan genkende meget i Buster og Django, når jeg fortæller om Lina og Kela - som mødre så sønner 

Forleden dag have jeg en ret sjov og god oplevelse med hundene. Det lyder måske som om, det er sjældent, at det sker, så jeg skynder mig at nævne, at jeg dagligt har gode og sjove oplevelser med dem... Men, men... Hundene var i haven og jeg var i stuen, da der pludselig lød et hyl fra Django. Da jeg kigger ud, står hundene ved siden af hinanden og kigger ind på mig. Nå, tænkte jeg, de har sikkert bare leget lidt vildt og så har Buster fået lidt for hårdt fat i Django, hvilket har fået ham til at hyle lidt. Han er jo en hund med meget lyd på og til tider noget krukket og hysterisk. Så jeg fortsatte det, jeg var i gang med. Meget hurtigt kom Buster hen til mig, kiggede intenst på mig, løb hen til døren, kiggede på Django og så på mig og Django igen, kom tilbage til mig og startede forfra. Okay, tænkte jeg, han prøver da vist at fortælle mig noget, så jeg rejste mig og gik med ud. Her blev jeg mødt af Django, der humpede afsted på tre ben og så meget ynkelig ud. Når han en sjælden gang satte det fjerde ben i jorden, småpev han, trak hurtigt benet op igen og så om muligt endnu mere ynkelig ud. Da jeg kom hen til ham, lagde han sig helt frivilligt ned på ryggen, stak det sårede bagben i vejret og lod mig kigge på det. Igen peb han meget ynkeligt, hver gang jeg rørte ved poten. Der var absolut intet hverken at se eller mærke på det ben. Op at stå igen og humpe rundt. Ganske langsomt begyndte han igen at bruge benet, om end noget ynkelig. Men efter nogle minutter gik han igen helt normalt og pev heller ikke mere. 
Efter først at være bekymret for, hvad der var sket, blev jeg faktisk glad. Ja, det lyder måske underligt, men for det første gjorde det mig helt varm om hjertet, at Buster kom og hentede mig, så jeg kunne hjælpe. De to holder bare sammen som ærtehalm, så dejligt. Dernæst blev jeg rigtig glad, da jeg kom til at tænke på, at Django helt frivilligt lod mig kigge og ikke mindst RØRE ved benet og poten. Ham, der normalt er så hysterisk og sensitiv omkring poter og ben, at jeg normalt aldrig får lov til at røre ved dem, til trods for at jeg har pillet, rodet og raget på dem, lige siden han kom ind af døren. Det vil han bare ikke have, slut punktum! Det viste mig jo, at når nu det for alvor gælder, så ved Django altså godt, at jeg skal have lov til at kigge og føle på poter og ben for at kunne hjælpe. Det gjorde mig glad - og så bekræftede det mig også en lille bitte smule i, at han er og bliver en lille hystade, hehe.

Jeg har i meget lang tid vidst, at det er Buster, der bestemmer - altså i forholdet mellem Buster og Django, for jeg bilder mig ind, at JEG bestemmer over dem begge. Ind imellem har jeg dog været i tvivl, fordi jeg ofte ser, at Django kører rundt med Buster. Som jeg ser det, kører Django stadig på hvalpelicens. Han får f.eks.lov til at bide Buster i halen og trække afsted med ham. Han tager fat i Busters bagben og hiver ham ud over kanten på terrassen. Han møver sig altid ind imellem Buster og mig, når vi kæler, hvilket ofte betyder, at Buster rejser sig og går. Det gider han sgu ikke, Buster. Ofte siger jeg til Buster, at han skal sige fra, men det gør han ikke og jeg tænker tit, at han er en meget tålmodig og god hund, når han finder sig i SÅ meget fra Django. Derfor kan jeg ind imellem godt komme i tvivl om, hvem af de to, der egentlig bestemmer. 
Igår oplevede jeg så en lille, men meget sikker demonstration fra Buster, der i den grad slog fast, at det ER Buster, der har førertrøjen på. Han lå under sofabordet og slappede af. Django lå i gangen foran døren, begge hundes ynglingsplads. Buster rejste sig og gik hen mod gangen. Da han så, at Django lå der, gav han lyd fra sig. Ikke et knur, ikke et pib, men nok mere bare et grynt. Django, der ellers så ud til at sove tungt, sprang op og rykkede sig straks væk fra døren. Buster gik ud og lagde sig, nøjagtig hvor Django havde ligget. Imens stod Django pænt og ventede til stormesteren havde lagt sig og lagde sig så ved siden af - dog med behørig afstand. En meget lille aktion, men med et stort udbytte og en klar demonstration af, hvem der bestemmer, mener jeg. 
De er altså ret sjove, de to.
8. juli
Hvor er det dejligt med varmen - ja lige bortset fra, at hvalpene bytter rundt på nat og dag Vi havde et show med de små i går aftes. Ikke om de ville finde sig i at skulle forvises (råbte de) til køkkenet klokken omkring midnat. De stillede sig ved afspærringen ind til stuen og råbte op, mens de forsøgte at komme over. Det var der så et par stykker, der lykkedes med. OK. Vi (læs: Henrik) måtte lige finde på noget. Havedøren blev lukket, og adgang til stuen åbnet. Fluks drønede et par hvalpe ud af hundelemmen. Jamen altså og he he. Det har de ikke prøvet før. Sikken et gedemarked. Vi vil jo ikke have dem til at lægge sig i hulen, når det er mørkt - og vi SYNTES altså også, at det var godnattid.
Henrik gik i gang med at forhøje babyhegnet mellem stue og køkken. Imens faldt børnene til ro i stuen - og så forsøgte vi igen at bære dem ud i køkkenet - og jeg satte mig på køkkenterrassen for at holde eventuelle vågne med selskab. Ved halv et-tiden var der ro. Det varede indtil kvart i fire. Så sad jeg igen på køkkenterrassen Henrik har taget sig af natteriet nogle dage, så nu måtte det være min tur.
Børnene legede omkring halvanden time. Så faldt de til ro, og jeg gik i seng. Henrik tog tjansen lidt i syv. Jeg er dybt imponeret af, at manden faktisk FILMEDE på dette tidspnkt, som slet ikke er hans yndlingstidspunkt mht. at være vågen. He he. Men der er kommet en dejlig lille morgenfilm. Klik HER for at finde den.
De første fire billeder er fra nattevågneriet.
Jeg har vejet i dag. Hvalpene har 10-11-12 doblet deres fødselsvægt. Lina skal på kur, når hvalpene er flyttet hjemmefra, og Kela skal nok tabe de par kilo, hun vejer for meget i løbet af de næste par uger. Især fordi hun faktisk har tillagt sig en god portion kræsenhed. 
De sidste fire billeder fortæller noget om, hvad en hundemor bruger et kødben til - udover at spise det. Hun lærer hvalpene det med at holde sig væk fra andre hundes ejendele. Det lyder RET HÅRDT, når der er gang i denne opdragelse. Kela lægger benet tæt på hvalpene - og giver dem en skideballe, hvis de nærmer sig det. Eurasiere har jo gerne en del lyd på - OG er nogle pivedyr, så der kommer meget høje hyl i den forbindelse.

Findus - 4,45 kg

Faiko - 5,42 kg

Der er ved at falde ro over syvlingerne

ja lige bortset fra ..............Fie - 4,13 kg

Freddie - 4,53 kg

Fenja og Kela - hhv. 4,62 kg og 24,3 kg

Lina og Felix - hhv. 31 kg og 4,36 kg

Feline 3,98 kg

Fie forfølger gerne mormor rundt i haven

Freddie kommer for tæt på kødbenet og får et "VÆK - det er MIT" fra Kela

Han løber hylende væk og bliver trøstet af lillesøster

SOM OM det er bedre at tage benet med ind!!!
9. juli
I går skulle hvalpene, for første gang, have hver deres kødben - dvs. det var sådan set en andevinge Hvis nogen så tænker "åh, må hunde gerne få ben/knogler fra fjerkræ?" er der kun at svare: "JA. Det må hunde gerne, hvis det er utilberedt - endelig, endelig utilberedt".
Hvalpene var ret vilde med disse andevinger. Sjovt nok fandt de morskab i at prøve at hugge hinandens vinger. Kela gik rundt og holdt øje - forsøgte sig ikke med at hugge vingerne. Hun og Lina er faktisk heller ikke så vilde med andevinger. He he.
I går bestilte jeg ikke mindre end 40 kg. råt kød til alle ni hunde - og til jer hvalpekøbere. Der er overhovedet ikke PLADS til 40 kg. kød i vores to små frysere Vi kan heldigvis lige låne lidt fryserplads hos min fru moder.
Vi har nu fundet en ny nattestrategi Hvalpene vil jo ikke acceptere ikke at måtte komme i stuen, når de vågner ved fire-tiden. Godt så. Der bliver åbnet her ind til og til haven. De render så herud og tisser og leger. Når de begynder at falde lidt ro, lukkes terrassen af, så de bliver her eller i stuen eller køkkenet. Fortsat menneskesovning foregår så på sofaen, så "vagthavende" er tæt på de små. Dette fungerer til alles tilfredshed. 

Fenja

Felix

Freddie

Faiko

Findus

Fie

Feline

Klokken omkring 22 i går aftes
Lina har, som jeg tidligere har nævnt, denne (for hvalpene) irriterende vane med at lægge sig foran døren. Her til morgen fandt jeg på noget. He he. Jeg har jo købt risten for at vænne hvalpene til at gå på sådan noget. Lina gider (tænkte jeg) næppe ligge på tingesten, så hvalpene kan få lov til at komme ud og ind uden at forstyrre mormor og få et brum. AT slå to fluer med ét smæk. Hvalpene skal selvfølgelig lige finde ud af at gå på risten, men flere har været over den uden problemer - kun lidt tøven og "er der mon en mulighed for at undgå dette stads?"
For lidt siden satte jeg lige en omgang musik på - og kan konstatere, at pigerne ikke var vilde med det, mens drengene var fuldstændig ligeglade. Det vil vi træne mere. Feline skal bo hos en musikproducer, så her må vi nok lige sikre en alsidig smag. He he. Henrik må fx spille trompet for ungerne. Senere i dag får børnene en omgang fyrværkerilyd - en lydfil, der ligger her på siden.

- Og hvis nogle tænker: "Bruger hvalpene mon Isabelles hvalpepool på disse varme dage?" er der kun at svare: "Nej - ikke til andet end vandskål - æv"
PS. Det blå Feline sidder på i gangen er et køletæppe. Dem kunne vi godt have 5-7 af i disse dage.
Senere onsdag
I skal lige have historien om et stykke råt kylling - billedhistorien.
Forhistorien er, at jeg har lidt problemer med at få mad i Kela i disse dage. Hun vrænger på næsen af det meste - måske p.gr.af varmen. I går fik hun en halv kylling, som hun ikke gad spise. I dag fik hun så lidt over en kvart - som var OK at indtage i haven. Lina skulle ikke snydes og fik også et stykke kylling - som hun så ikke gad. Hun var jo ikke sulten. Kyllingestykket lå lissom bare der i hendes madskål altså indtil Felix fik øje på det. Så lå det der ikke mere. Resten af historien er i billeder.
PS. Jeg håber, at alle, der følger med her på siden, fodrer eller vil fodre med ihvertfald delvist råt. Jeg har det skidt med at have budt Lina og Kela kun at få det kedsommelige tørfoder dag ud og dag ind i flere år - og have rådgivet vores hvalpefamilier til at byde deres hunde det samme.  Tørfoder er fint nok - som supplement - synes altså jeg, der er blevet lidt klogere. He he. 
10. juli
Ny nattestrategi - igen. He he. Tidligere har hvalpe fået lov til at få stuen om natten en ugestid før, de flyttede hjemmefra. Det er aaalt for sent, mener F'erne - så de fik stuen (og køkkenet selvfølgelig) i nat - og haven fra klokken fem i morges. Et rullegardin lukkede af for hundelemmen ved midnatstid. Vagthavende (mig) sov så i stuen - og fik masser af søvn sammen med de syv dejligheder samt mor og mormor. Henrik fik en rolig søvn i soveværelset ovenpå. Win win faktisk Og der var ikke så meget som en enkelt tissetår indendørs, da jeg lukkede børnene ud i morges. De ER altså dygtige, de små
Kela giver nu kun mælk et par gange i døgnet. Hvalpene er ved at vænne sig til det - og er jo glade for deres alternative mad. Kela er ikke så glad for mad i disse varme dage, men i går aftes fandt vi noget, hun gad spise: Salade Nicoise! Jeg havde lavet en lidt stor portion til Henrik og mig, så der var rigeligt til frokost i dag. Så var der bare lige det, at de store hunde tiggede om at smage. Jeg er en svagpisser på det felt, så de fik liiiige en lille smagsprøve - som blev ÆDT i rivende hast. OK - lidt mere, og lidt mere og så resten. Jeg er jo så GLAD for, at Kela spiser. He he.
Her til morgen gad ingen af hundene spise - heller ikke de små. Vi er løbet tør for råt kød, dvs. jeg havde ikke lige fået taget det, jeg har købt til hvalpene, op af fryseren, og kyllingen i køleskabet gad jeg ikke partere dér klokken fem. Jeg gad heller ikke "kyllingekamp" på det tidspunkt. Hmmm. Der var en portion lever i køleskabet, så det fik alle tilbudt. BWADR - råt lever ville ingen æde. Alt andet råt er godt - men ikke lige lever, som ellers er så sundt (hunde!!!). OK OK - jeg kogte leveren, og SÅ blev der spist. 
I morgen henter jeg vores 40 kg. kød i Roskilde Hvis nogle tænker på, hvad 40 kg. kød mon koster, kan jeg svare: 1110 kr. hvilket er langt billigere end 40 kg. tørfoder. Hvis nogle tænker, at jeg plæderer meget for råfodring, kan jeg svare: Jeps, det gør jeg. He he. 
Her er lige et par billeder fra i dag. Hvalpene er inde det meste af tiden, fordi huset er køligere end haven. De har fundet ud af, at det lille badeværelse/toilet har dejligt svale klinker, så her sover flere gerne, men den smalle gang ind til Henriks arbejdsværelse er også behageligt kølig.
Senere torsdag
Nu med rettelse: Det er sgu 50 kg kød, jeg har købt - inkl. 10 kg ben. Det har vi da SLET ikke plads til i fryserne. Ups med ups på. Gider I lige hente jeres hvalpe lidt tidligere, så vi kan komme af med noget af alt det kød? He he he - og neeeej.  
I går startede vi fyrværkeritræning. Der blev knaldet balloner og afspillet lydfil  ( http://eurasier-catalina.dk/fyrvaerkeri.html ) . Ballonerne var hvalpene temmeligt ligeglade med. Fyrværkeriet skulle et par af dem lige flygte fra - for så at komme ind i stuen igen. Vi fortsætter træningen, indtil alle er inderligt ligeglade med larmen. I hvalpekøbere må rigtig gerne fortsætte med denne, når I får hvalpene hjem. 
VIDERE TIL UGE 8
TILBAGE TIL FORSIDENTIL F-KULDETS INDEX