UGE 7

26. september
I dagens anledning (6 ugers fødselsdag) har vi vejet. Firlingerne er STADIG nogle store bamser Jeg kiggede lige på E-kuldets vægt. Den største vejede omkring 3800 gram på dette tidspunkt. Gormsen vejer 5380 gram!!! Den mindste i E-kuldet vejede 3160 gram på dette tidspunkt. Gamille, som er mindst, vejer 4510 gram. Måske skal vi skrue lidt ned for fodermængden. He he.
I dag har firlingerne smagt fisk - nærmere betegnet torskefilet. Det kunne de godt lide. De har også fået klippet kløer på forpoterne. Det tog de helt fint.
Lina og Kela er blevet noget mere afslappede overfor hvalpene nu, hvor de små huserer allevegne fra tidligt til sent. Meeen - de to gamle synes nu stadig, at de små er lidt anmasende. He he.
Både Henrik og jeg har filmet i dag, så der kommer en film i aften eller i morgen. 

Gamillle - 4 kg og 510 gram 

Ganto von Gormsen - 5 kg og 380 gram 

Gabbi - 4 kg og 515 gram 

G'Balder - 5 kg og 5 gram 

Vores højt elskede tre voksne hunde skal også med

UPS - Ganto von Gormsen (he he) væltede


Åh, de farver er bare HELT forkerte

Gormsen tør næsten

Gamille tør ikke kun næsten

SÅ turde Gormsen

Gabbi holder af mor og gode grene at bide i
27. september
Hold op, hvor bliver det hurtigt mørkt nu. Heldigvis holder hvalpene sig på terrassen, når mørket falder på - bortset lige fra at gå ud på græsset for at tisse.
I nat afprøvede vi en ny model Døren til køkkenterrassen stod på klem, og firlingerne havde adgang til hele køkkenet og til stuen. Det var en stor succes. Henrik, der havde hvalpevagten, behøvede ikke stå op overhovedet. Hvalpene var vågne hist og her og drønede lidt rundt, men de gik selv ud for at tisse. MEGET dygtige hvalpe 

Lina og jeg har lige været en tur forbi dyrlægen. Hun har slikket meget på sit ene bagben, så der var en bar plet. Jeg har ikke kunnet se et sår eller betændelse, men der må  have været en rift, som har irriteret - og der ER noget betændelse. Nu skal Linas pote vaskes og smøres dagligt, og hun skal have antibiotika.

Bemærk lige, at nogle af hvalpenes ører er på vej op

Henrik klippede en dejlig film i går. Klik HER for at komme til filmsiden.

aftenhygge i går
29. september
Jeg beklager manglende billeder i går. Min mor fyldte 93, og hendes fødselsdag fyldte det meste af dagen
Jeg har ikke så mange ord i dag - bare billeder af disse helt vidunderlige små, der bliver sjovere og sjovere dag for dag.
På tirsdag skal de til dyrlægen og chippes, vaccineres og sundhedstjekkes. Desværre arbejder Henrik og vores yndlingsdyrlæge samtidig den næste uge. Derfor kan Henrik ikke tage med til dyrlægen med børnene. Heldigvis kan Kristina, der (sammen med Daniel) skal have Gabbi, tage med.
Åh, hvor jeg synes, at tiden går stærkt. VORES små er snart ikke vores længere. Hulk hulk og he he og det glæder mig så meget, at de skal ud og bringe glæde i deres nye familier.
Vi købte en lækker ergonomisk hundeseng til gamle Lina. Den er hun rigtig glad for - men det er Kela også. Hvad gør man SÅ? Tja. Man køber endnu én. He he. 
Det er sjovt at bemærke, at hvalpene allerede nu har forskellige måder at tisse på. Pigerne sidder, og drengene står
30. september
I dag er der ikke så mange billeder. Jeg er temmelig sløv i hovedet Til gengæld er der en dejlig film. Klik HER for at finde den.
I dag havde vi besøg af Christina, Jesper, Lucas og Silas. Super hyggeligt - og dejligt, at deres Gamille var vågen og i lege- og kælehumør. Det er hun faktisk altid, når hun er vågen
Henrik måtte en tur forbi dyrlægen for at købe en krave til Lina. Hendes sår på bagbenet ser ikke så godt ud. Men åh altså. Hun kunne SLET ikke have den krave, som også er kæmpe stor. Lina kæmpede for at få den af, gik ind i ting med den og havde svært ved at gå uden at skvatte i den. Hvalpene benyttede sig af hendes frustration og drillede hende. For faen altså, hvor var det synd. Vi pillede den af - kunne simpelthen ikke bære at se hende sådan.
Nu har hun fået en løs strømpe på. Forhåbentlig giver den luft nok til, at såret kan hele. Strømpen bliver, hvor den er, ved hjælp af noget selvklæbende bandage.
At ordne Linas ben (vaske og smøre og binde ind) har været lidt af en udfordring med fire vildbasser i huset. De har fundet det VILDT interessant at "følge med" i det hele - og de der sjove ting, jeg har brugt (desinficerende sæbevand, saks, plaster, gaze, salve) har de da rigtig gerne villet bide i/stjæle. Og når nu oldemor sådan skulle ligge stille, kunne man jo også lige bide lidt i hende. Bøllebørn siger jeg bare

firlingerne er vilde med stinkende fiskehapser

Fie vil OGSÅ have et lille sødt piveegern

drengeleg

pigeleg
1. oktober
Våd dag - æv - men firlingerne hygger sig alligevel. De er bare mere på terrassen og i stuen end i haven.
I nat var de noget fortørnede over ikke at måtte komme på haveterrassen, men her sætter jeg altså grænsen. De er virkelig ikke store nok til at sove ude hele natten De har en dør på klem til køkkenterrassen, men den bruger de kun til at tisse mv. på - ikke til at sove på.
I dag har børnene fået første omgang fyrværkeritræning (lydfil i stuen). Gormsen og Gabbi blev lidt forskrækkede og løb ud på terrassen. Gamille og G'Balder sad og lyttede undrende til larmen. Gormsen og Gabbi var dog ikke mere forskrækkede, end at de kom ind i stuen og legede med mig, da jeg kaldte på dem.
Vi vil give hvalpene nogle jævnlige "doser" af fyrværkerilarmen - og vil opfordre jer hvalpekøbere til at gøre det samme, når I får hvalpene hjem. Lydfilen er HER (findes under "Sundhed og gode råd mm") - og den skal afspilles både når det er lyst, og når det er mørkt.
Lina er bange for fyrværkeri (og torden), og det var hjerteskærende at se hende så angst hendes første nytårsaftener. Jeg havde ikke trænet hende forud. I dag tager hun det OK, men er stadig utryg. Kela og Fie tacler fyrværkeri og lignende larm helt roligt.
Jeg har diverse andre råd mht. nytårsaften. Dem vil jeg lige skrive ned og lægge på hjemmesiden.
Der er forresten da også en ny film  Det er en "dit og dat film" med lidt af hvert fra hvalpelivet på Drosselvangen. Klik HER for at komme til filmsiden.     

Gabbi

Gamille

G'Balder

Ganto von Gormsen
2. september
På en våd og meget våd dag som i dag, er det godt nok fedt at have en overdækket terrasse. Den holder hvalpene sig på, når de ikke lige er i stuen eller køkkenet altså. Men de går fint ud i det våde for at tisse og pølse.
I dag er firlingerne blevet præsenteret for halsbånd og seler. Vi lagde ud med seler til Balder og Gabbi - to gamle, vi havde liggende. Gormsen og Gamille fik to gamle halsbånd på. Ingen af de fire reagerede nævneværdigt overhovedet. Efter lidt tid tog jeg Balder under armen og kørte til Maxizoo. Han sad på gulvet ved passagersædet og syntes, det var lidt underligt - satte forpoterne op på sædet og fik lidt nus, men han sagde ikke en lyd.
I dyrebutikkken blev han behørigt beundret - og nusset  Det fandt han vældig hyggeligt, men selvfølgelig også lidt overvældende at være dette fremmede sted. Gå rundt i snor derinde følte han ikke umiddelbart for.
Og så var det tid til seleprøvning. Åh så tålmodig han var, lille Balder. Den ene sele efter den anden blev prøvet, rettet til, prøvet igen - og forkastet. Ny sele, tak. To ekspedienter hjalp til med at finde frem. Til sidst kom én (sele) jeg umiddelbart forkastede. Den fyldte da alt for meget, og det ER jo vigtigt, at hvalpene ser PÆNE ud i deres seler! Det endte så med at blive den, jeg valgte. He he. Min æstetiske sans blev overrulet af hvalpenes komfort.
Lige nu er drengenes seler lidt for store, men havde jeg valgt nummeret mindre (den størrelse pigerne har fået), ville de være blevet for små i løbet af de næste par uger. Dog tror jeg ikke nødvendigvis, at nogle af selerne vil være store nok mange uger endnu. Men I G-familier har ihvertfald noget at starte med. Jeg købte også lige fire halsbånd og fire nylonliner.
Gamille, Gabbi og Gormsen vil også lige få en lille biltur i dag. Det er fint at have prøvet, inden den "lange" tur til dyrlægen i morgen. "Lange" er 13-14 minutter
Hvis nogle ikke så min anden opdatering på FB i går, vil jeg lige huske på, at der kom to nye film.
De nye seler
Senere mandag
Nu har jeg flyttet gyngen op på terrassen, så der er lidt mere legeplads hér i det våde vejr.
Firlingerne har faktisk ikke brugt gyngen ret meget. Måske vil de gøre det nu. Hvis ikke, kan den bare få lov til at stå i vejen
Nu har Gabbi, Gamille og Gormsen også været på biltur og en lille bitte oplevelsestur derudover. Henrik og jeg tog Gabbi og Gamille med på Bytorvet, hvor Henrik gik til slagteren og købte kødben til de voksne hunde, mens jeg tog hvalpene med ud på parkeringspladsen. Begge piger var frimodige og gik rundt og undersøgte. Da der kom en flok unge piger, var Gamille vild med deres beundrende kæleri. Gabbi foretrak at lægge sig og kigge på det leben, der var omkring hende.
Vel hjemme igen fik pigerne selerne af, og vi tog Gormsen med i bilen. Jeg sad, som på den tidligere tur, på enkeltbagsædet, mens dobbeltbagsædet var lagt ned. Gormsen gjorde som Gabbi - lagde sig på mit skød og kiggede nysgerrigt ud af vinduet. Ingen af de tre sagde en lyd - ingen piven efter mor og ingen piven over bilturene. Jeg er glad og tilfreds med vores små
Gormsen fik i øvrigt lov til at hilse på en fremmed hund på SIN tur (ned til parkeringspladsen ved skoven). Han VAR lige lidt betuttet, da den kom - og gemte sig under mig (jeg sad på hug). Men da han fandt ud af, at det var en meget meget fredelig og venlig lille hund (gravhund), kom han frem og snusede til den. Da hunden gik videre, ville Gormsen gerne efter den.
Når vejret er til det, vil firlingerne komme på flere ture både hist og her - både med mor og uden
Videre til uge 8
TILBAGE TIL FORSIDENTIL G-KULD INDEX