UGE 8

GÅ DIREKTE TIL SIDSTE NYE I DENNE UGE
Hvis I har ventet på dagens billeder er grunden til, at de kommer så sent: COMPUTERBØVL!!!!!
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Så er vi nået til dagen, hvor hvalpene skal seletrænes. De har taget det rigtig pænt. Nogle tænker måske, at det er et nyt stykke legetøj, der skal bides i, men det ser ikke ud til at genere.

Når vi har valgt at købe seler fremfor halsbånd, er det fordi disse vældigt pelsede pelsdyr lidt for nemt kan møfle sig ud af et halsbånd, medmindre det er så stramt sat på, at pylrede mig IKKE kan lide det :o) Dette præsterede Lina ihvertfald et par gange, mens hun var hvalp - og derefter et par gange siden. Nu bruger vi sele, når Lina er i løbetid!!! Men ellers er halsbånd da foretrukket - også fordi det lissom klæder hunden bedre :o) Dertil kommer, at Lina er blevet så voksen og fornuftig, at hun ikke bare lige hopper ud af halsbåndet (medmindre hun altså er meeeeget forelsket og så'n). I øvrigt er det sådan set Henrik, der oprindelig foreslog, at vi købte seler i stedet for halsbånd. Faktisk :o)
I dag har vi også fået et hundehus. Div. lærere og elever fra skolen har lavet et superfint et, som I kan se.

Aiko - for første gang iført sele og line

Nyt legehus

Akema

Aleiko

Akela

Aluka

Aslan

Amadeus

Cecilie har lidt svært ved at tale i telefon her

Akema og Akela har en snak om noget vigtigt

Når man kommer hjem, bliver man mødt cirka sådan

Næsekys til Henrik
31.5.
"Hvalpe begynder at finde deres plads i flokken, når de er omkring syv uger" Den slags udsagn synes vores hvalpe at tage helt bogstaveligt. I går var de syv uger gamle. I går startede magtkampene! Aiko og Amadeus samt Aleiko og Amadeus røg alvorligt i totterne på hinanden. Vi skilte dem ad, da vi syntes, det så voldsomt ud. Efterfølgende var der ro og fredsommelighed. Senere tog Aiko og Amadeus et par omgange mere, uden at der dog blev kåret en vinder. Det gjorde der i formiddags. Amadeus gik af med en foreløbig sejr. Efterfølgende lå de to og sov sødt sammen. Aleiko har kun gidet slås den ene gang i går. Aslan holder sig helt udenfor - gider ikke den slags pjat, siger han :o) Det gør pigerne heller ikke.
Som professionel konfliktløser, har jeg vældig meget lyst til at intervenere med et par gode og pæ-
dagogiske ord :o) Men, men - respekt for hundens egenart. I naturen er det vigtigt, at der vælges en fører, og at føreren er den stærkeste. Så vi må pakke vores menneskepædagogik sammen og bare se til, at hvalpene ikke skader hinanden i deres indbyrdes rollespil. 

I dag har også været dagen for hvalpenes første køretur og spadseretur i sele og snor. Det første gik superfint. Der var ingen piv - bortset fra Aiko, der på et tidspunkt brød ud i ulvesang. Men det gør han jo så tit - når der bliver spillet på flyglet fx. Så kommer han rendende og synger glad med. Spadsereturen var, for at sige det mildt, kaotisk. En efter en skulle hvalpene ud af bilen og i snor. Jeg løftede de små ud og gav dem snor på. Henrik skulle så stå med med hvalpene. En kvinde kom forbi og ville hilse på. Da vores hvalpe jo er vældigt glade for mennesker, ville de selvfølgelig gerne sige hej. Efter et øjeblik var kvinden viklet ind i hvalpe og snore. Kort efter røg kamphanerne, Amadeus og Aiko, igen i totterne på hinanden. DEN kamp er åbenbart ikke helt afgjort. Vi skilte dem ad og holdt dem fra hinanden.
Spadsereturen blev ikke så vældig lang - og næste gang bliver det i to hold :o)
Henrik havde i øvrigt medbragt videokamera for at lave en "gå tur film". Jeg havde medbragt kamera for at tage et par fine billeder. DET blev der ikke noget af :o) 

Nu ligger alle de små og slapper af. Det er jo en frygtelig varm dag for sådanne små pelsdyr. 

Amadeus byder indenfor i hundehuset

Egentlig kunne vi godt lide disse blomster

Der var engang en sommerfuglebusk

Henrik vil redde georginerne

Kamphanerne, Amadeus og Aiko, tager en lur i det nyrenoverede bed sammen med Aluka og Aslan

En anden lur i græsset

Det var hårdt at være på tur!!!!
1.6.
I dagens anledning (det er søndag , solen skinner og det er den første officielle sommerdag) må det være passende, at der sker noget nyt på denne hjemmeside!
Det ene er følgende: Klik HER for at se en samling billeder af  den spændende kunst at opdrage hvalpe. At jeg har lagt dem på en ny side skyldes, at denne ellers bliver så overfyldt, at det vil tage jer en halv som-
mer (cirka) at få billederne loadet.

Den anden nyhed: I dag kan I deltage i en vildt spændende konkurrence :o) Billederne nedenfor er udsty-
ret med et tal i stedet for et navn. Hvem er hvem? Klik på mailadressen nederst og send jeres svar. Præmien (eller præmierne, hvis der er flere rigtige besvarelser) vil vi ikke afsløre endnu.
Sidste frist for at deltage i konkurrencen er i morgen klokken 16.08.

De korrekte navne samt vinder(e) kommer på i morgen aften.

1 - Amadeus

2 - Aluka

3 - Aiko

4 - Akema

5 - Aslan

6 - Aleiko

7 - Akela

8 - Lina
Send besvarelse til isabelle-mandel@mail.dk
- Og så "bestilte" vi lige Henriks søster til at komme forbi med Kylja, som er en islandsk fårehund på et halvt år. Vi skal jo gerne sørge for at hvalpene har mødt andre hunde.
At møde Linas og Nilos børn var muligvis lidt overvældende for Kylja. Disse syv små er jo ikke bange for særlig meget og fandt det SÅ sjovt og spændende at få besøg af en artsfælle. De skulle alle hen at hilse på - og det i en vis fart :o) Kylja accepterede og tog det hele vældig pænt.
I øvrigt har vi ikke haft mere end et par  magtkampe i dag. De udspillede sig i morges mellem Aiko, Aleiko og Amadeus. Da Lina syntes, at de blev lidt for voldsomme (kamp nr. to), sagde hun STOP, og så faldt der ro over gemytterne. Denne ro har varet resten af dagen. Måske er disse vilde vovser ved at finde deres plads. 
2.6.
Så er vinderne fundet. Fantastico (forestil jer venligst lige en fanfare her).
Og det bleeeeeeeeev (har man måske set for meget X-factor eller lignende?):
Stella og Jannik + Louise og Claus
Tillykke til jer. I har styr på samtlige hvalpe + Lina. Jamen er det ikke mageløst????
- Og hvilke odds I alle havde at kæmpe med - varieret lyssætning fx. Uden at afsløre nogen, vil jeg lige si-
ge, at en vis kendt hvalpefilmmager faktisk ikke kunne placere navnene sådan helt rigtigt :o)  
DEJLIGT, at I gad lege med. Og jeg skal nok lade være med at nævne den familie, der ikke kunne genken-
de deres egen hvalp. He he. Men jeg skal gerne nævne, at det kunne jeg faktisk heller ikke, da Lina var på den alder.

- Og præmierne: Lad det være en overraskelse, når I henter jeres Aslan og Aiko.
Nu vi lige har fat i de to: Her følger en lille historie med og om dem - faktisk tilfældigt, at de lige stillede op til fotografering netop i dag. Alle hvalpe er ellers meget sløve i denne, for eurasiere, pokkers varme. Så man kan, stort set, kun få billeder af sovende hvalpe. Om et par timer vågner de op til dåd - når køligheden lægger sig så vidunderligt.
Hvis I forresten vil se de rigtige navne, er det bare at rulle op på siden.

Alle sover - undtagen Aslan og Aiko

Aiko gemmer sig under stolen, fordi mor vil opdrage

Aslan vil bare lege med den søde, lille bamse

Så kommer Aiko ud. Han vil ikke opdrages men gerne lege lidt

Et par "bittesmå" provokationer overfor mor, får hende på banen. I disse dage får Aiko faktisk enetimer :o)
Aslan gider ikke blande sig - og går

"Se hvor artig jeg er, mor"

"OK min søn. Men husk det nu - IKKE spille fræk"

Amadeus og Akema nyder køligheden (i går aftes)

Aluka vælger kølige fliser ( i dag)

Aleiko ser lidt "krøllet" ud. Det skyldes, at han tog en kamp med Amadeus tidligere i dag
3.6.
Endnu en dejlig sommerdag i Danmark :o) Hvalpene vælger nu oftest at hvile på fliserne i køkkenet. Dagen har ikke budt på de helt store hierakiske kampe. Kun skulle Aiko lige udfordre Aslan (ups). Lina gav Aiko en reprimande, og Henrik bad Aslan holde op med at spille bred.Aleiko har (også) fået en omgang eneop-
dragelse i dag. Det er faktisk ret fascinerende at se på, hvordan Lina logrende men bestemt fortæller de små, hvordan de skal agere ude i den store verden. Når man nu ser tåbelige mennesker stå og råbe og skrige af deres hunde, kunne man have lyst til at bede dem holde op med den idiotiske adfærd og i stedet holde sig til at være logrende men bestemte.

Hvalpene efterligner Lina mere og mere - siger fx vuff til avisbudet og prøver at komme til skuffen, der indeholder godbidder.
- Og så til dagens øvrige nyheder: Der er to nye film - en kort og en længere. KLIK HER for at komme til filmsiden.

4.6.
I dag har hvalpene været hos dyrlægen for første gang i deres liv. De er blevet helbredstjekkede, vaccinerede og chippet.
Tillad lige lidt blær ;o) Disse hvalpe blev ROST TIL SKYERNE. Alle er helt perfekte i alle ender og kanter - sagde dyrlægen. Udover det rent fysiske fik de ros for deres rolige og absolut IKKE pivede måde at klare det hele på. De tog hele seancen med udsøgt ro og sagde ikke en lyd hverken til vaccination eller chip (lige bortset fra Aiko, der jo taler en del. Han gav et meget lille brok over førstnævnte). "Når man ser disse hvalpe, forstår man ikke, hvorfor racen ikke er mere udbredt", sagde dyrlægen. Henrik og jeg labbede rosen i os. Det ER jo dejligt, når andre værdsætter det, man selv holder meget af.
Hvalpene blev også vejet. Vi kan konstatere, at pelsen snyder en del. Vi troede, at Akema var mindst og Aslan størtst. Sådan er det ikke pt. Aleiko er størst og Aiko mindst. Vi har noteret vægten ved de bille-
der, vi selvfølgelig måtte tage af dagens hvalpeople
velse.
Vi har nu en sundhedsbog klar til jer alle, hvor I bla. kan se, hvad hvalpene blev tjekket for. 

Aslan - 5,85 kg

Akema - 5,8 kg

Aleiko - 6,4 kg

Aluka - 5,7 kg

Amadeus - 6.15 kg

Aiko - 5,45 kg

Akela - 5,55 kg

Man kan godt blive træt efter sådan en oplevelse
5.6.
Vi har fået en klage! Og det er sikkert rimeligt nok på en Grundlovsdag som denne. Tingene må være i orden, ikke sandt? Men altså klagen - eller det var det sådan set slet ikke - det lyder bare bedre :o) - går ud på, at billedet af Akema hos dyrlægen slet ikke ER Akema. Nu har Henrik og jeg gennemkigget vores dyrlægebilleder igen og igen. Vi kan godt se, at denne mørke snude ikke lige ligner Akemas brune. Samtidig tror vi nu lidt på, at det er lyset, der snyder. Men helt sikre er vi ikke. Vi fik ikke skrevet navne ned hos dyrlægen - kun rækkefølgen. Og der blev taget flere billeder af enkelte hvalpe. Vi husker desværre ikke hvilke :o) Hvad gør vi nu??? Hmmmmm. Et dejligt billede af kære Akema kan måske være på sin plads.
Det ER svært at kende forskel på visse af hvalpene på billeder!!!
Dagen i dag har, indtil videre, været vældig fredsommelig. De små holder til i det barberede rosenbed, hvor der er kølig jord og skygge. Dette varer indtil ved 6-7 tiden. SÅ kommer der gang i hvalpene. En lille smule aktivitet har der dog været. Fx har Aleiko og Aiko være på spadseretur i sele og snor. Det gik vældig fint. Begge fandt det ganske interessant med de nye dufte, lyde og synsindtryk. Senere i dag er det Amadeus' og Akemas tur til at komme udenfor haven.
Dyrlægen spurgte i øvrigt i går, om Lina er ved at være træt af hvalpene. Det er hun ikke - nærmest tværtimod. Hun ser ud til at nyde at lege med dem og opdrage. De kræver heller ikke mælk ustandselig mere, så hun kan ligge og hygge med dem uden konstant at skulle være mælkebar.
Gå til "Uge 9"
TILBAGE TIL FORSIDEN