SIDSTE NYT

til forsiden
30. oktober
Nu må det vist være på tide med en hundehilsen fra Drosselvangen. Her går det fint med masser af arbejde - også for Lina, der jo skal tabe sig. Henrik og jeg cykler rundt i smuk efterårsskov og får tyksenberg op i fart :o)  Hundeskoven vi cykler i, vil også danne ramme om den næste eurasierklubskovtur, der afholdes den 12. november. Hvis nogle har lyst til at deltage, kan I skrive til heleneh@rild.dk (Casais menneskemor).
Det er en fantastisk dejlig skov med masser af løse vovser og den smukkeste udsigt over Bagsværd sø for enden af "hovedvejen". Jeg tror, det bliver her, vi holder "kaffepause". Skoven ligger 6-7 km. fra Farum.
Den 21. november holder vi dyrlægetræf :o) Fem af hvalpene fra C-kuldet skal tjekkes for HD, AD og Patella hos Dan (Frihedens Dyreklinik) i Hvidovre. Vi får det billigt, når flere hunde samles. Normalpris er mellem 2000 og 2700 kr. for undersøgelsen. Frihedens... tager 1300 kr. og jeg tager kaffe med :o) Jeg glæder mig til at se hunde og mennesker - og en lille smule ekstra til at se Cæsar. Henrik og jeg er godt nok næsten kommet os over, at vi skulle af med ham igen - men ikke heeeelt :o)

puh hvor var det hårdt at løbe efter cyklen

der sker en masse spændende nede ved søen
31. oktober
Vi har fået en masse dejlige billeder og ord fra Birthe. Tusind tak for dem. Alt går fint i Rødovre. Django er en charmerende lille bandit, der har udpræget sans for "SE MIG" - fx når Buster bliver kælet. Så møfler Django sig ind.
Birthe har fundet et super godt hvalpemotivationskursus hos to trænere, der er uddannet hos Irene Jarnved. De har et stort racekendskab (dvs. også forstand på eurasiere), hvad alle hundetrænere absolut ikke har. Mange VIL fx have vores hunde til at opføre sig som schæfere eller retrievere - hvilket eurasiere absolut ikke gider.
Jeg vil lige have denne anbefaling med:

 
"Sidste gang anbefalede de, at man bruger fløjte til indkald, bl.a. fordi lyden går direkte i et bestemt hjernecenter, der får hunden til at reagere på lyden. Jeg købte en fløjte med hjem, for det kan jo ikke skade at prøve. Vel hjemme strøg hundene ud i haven - gensynsglæde - og drønede rundt helt optagede af hinanden. Fløjten for munden og to pift. Begge hunde stoppede øjeblikkeligt legen og drønede ind til mig med høj haleføring. Ah, begynderheld, tænkte jeg og prøvede så igen noget tid senere. Det samme skete! Jubel! Så nu er jeg begyndt at lære begge hunde indkald med fløjten og det virker hver gang! Dog er vi indtil videre ikke nået til de store afstande - små skridt ad gangen - men det skal helt sikkert nok komme hurtigt."

Jeg vil købe mig en fløjte. Henrik bruger at pifte - men jeg kan desværre ikke finde ud af at pifte :o)

På vejen skriger et barn op, og en hund gør vildt. Jeg når lige at overveje, hvor de nærmeste træsko er for at løbe ud (evt. med Lina og Kela) - men der er fredeligt igen efter 4 sekunder.Jeg tænker igen, igen på, at man skal være varsom med at sende (små) børn ud for at lufte hunde alene - også små hunde. 

Betagende Buster

Dejlige Django

Djangos mor - 5-6 måneder ung
1. november
David (søn) fortalte i går om nogle fantastiske billeder af øjne, han havde set på nettet. Det måtte jeg fluks prøve - at tage nærbilleder af øjne. Lina og Kela syntes nu ikke, at det var helt i orden at få kameraet SÅ tæt på - som jeg gerne ville have. Især Kela skyndte sig at vende hovedet væk. Måske ligner kameralinsen et kæmpe øje.  Jeg prøver igen en anden gang :o)
Lina spiser mærkelige ting pt. - jord og grene. Måske er det i protest mod, at vi har sat hende på diæt.

hvad laver mor mon?

har hun fundet noget virkelig spændende?

hun SPISER det?

ADDD, det er bare en gammel gren!
5. november
Nu er det snart jul! Ifølge alskens reklameaviser er det ihvertfald. Der bliver ingen marcipan til Lina!
I dag har jeg, udover skolearbejde, rodet med at få sendt ekstra ekstra nyhedsbreve fra eurasierklubben ud - om to skovture i næste weekend. Jeg håber, at alle I, der er medlemmer af klubben, har fået en eurasiermail - og at nogle har lyst til at tage med på skovtur på lørdag.
Dagens skovtur bød på en omgang "hundefangning". En dreng styrtede rundt for at fange sin lille gravhund, da Lina, Kela og  jeg ankom til parkeringspladsen. Kela fandt den lille, lange hund interessant - og siden irriterende. Hun og han drønede efter hinanden med høj haleføring og indimellem sure "skrid" fra Kela. Drengen drønede rundt med spjættende armbevæ-
gelser for at fange sin hund, hvilket naturligvis ikke lykkedes. Spjættende armbevægelser og  tydelig desperation dur afgjort ikke, hvis man vil have sin hund til at komme. Ved at kalde Kela til mig, lykkedes det mig at få et tag i gravhunden - der hylede op om, at "den der fremmede dame er sådan cirka ved at slå mig IHJEL". Sådan har man så mange spænden-
de oplevelser, når man har hund(e) :o)
13. november
I går bød på eurasierskovtur. Klik HER, hvis du vil se et par billeder.
Jeg har fået en beretning fra Birthe til skræk og advarsel. Scroll lidt ned og læs..................

VELKOMMEN TIL EURASIERSKOVTUR - si'r Rie :o)

Kela er kommet i løbetid
Birthes beretning:

I dag har været en heftig dag, puha.
Andreas, der er hårdt ramt af en forkølelse, var blevet hjemme fra skole. Tidligt i eftermiddag ringede han til mig på arbejdet for at sige, at han havde taget Django i at gnaske i en køleskabsmagnet. Det er en lidt pudsig magnet lavet af plysstof og hele fem magneter, en stor i maven og fire små fordelt i alle fire ben. Andreas kunne ikke finde tre af de små magneter og var derfor nervøs for, at Django havde slugt dem. 

Inden du får dårlige nerver, så skynder jeg mig at fortælle, at det hele endte godt....

For noget tid siden havde vi på arbejdet en dreng, der ved et uheld havde slugt tre eller fire stykker Geomac legetøj - magneter i forskellige størrelser, der kan sættes sammen i forskellige 
faconer - og han blev indlagt til observation i flere dage, fordi det faktisk kan være ret farligt. Hvis magneterne sætter sig sammen nede i maven, kan de stoppe tarmsystem, blodomløb osv. Så du kan tro, at jeg skyndte mig at ringe til dyrlægen og advare dem om, at vi kom. Heldigvis havde jeg bilen lige præcis idag, da Thomas er i Finland med arbejdet, så jeg skyndte mig hjem efter Django og videre til dyrlægen. Skal jeg lige nævne, at Django og Buster drønede rundt og legede, da jeg kom hjem, og han så ikke ud til at lide synderligt.
Dyrlægen sagde, at det var godt vi kom, netop fordi Django havde slugt flere magneter og forklarede ovenstående. Jeg fortalte så, at det netop var derfor jeg kom og fortalte så historien om drengen. Dyrlægen grinede og sagde, at det havde han også prøvet med sin egen søn. De var blot taget ned på dyrlægeklinikken for at tage røntgenbilleder, men der havde kun været et stk magnet, hvilket ikke er farligt.  Django fik så en beroligende sprøjte og fik taget et par røntgenbilleder, som heldigvis viste, at han ikke havde slugt en eneste magnet. Puha. 
Sprøjten bestod bl.a. af lidt metadon og som dyrlægen sagde, så vil Django føle sig som på en lille lyserød sky resten af aftenen. Det skal jeg da lige love for. Hold da helt op.
Da vi gik ud til bilen, vaklede Django helt sidelæns. Han skulle lige pølse og tisse, før vi kørte hjem og kunne næsten ikke holde balancen, mens han sad og pressede. Bagefter jokkede han i bogstaveligste forstand rundt i sit eget lort, for han kunne slet ikke styre sin krop.
Vel hjemme har han været yderst rolig og stille. Når han endelig bevæger sig, foregår det meget langsomt og meget slingrende. Han har hele tiden et noget pudsigt udtryk i hovedet og som Andreas siger, så er det ikke lige til at blive klog på, hvor vidt han halvsover eller stener i en gevaldig koger. Jeg kan altså ikke sige mig helt fri for at synes, at det er lidt sjovt at se på - og jeg er sikker på, at stakkels Django ikke lider overlast, så jeg kan godt grine lidt med god samvittighed. Hej, han svæver jo på en lille lyserød sky!
Det sjoveste var, da vi lige var kommet hjem. Han gik over til vandskålen for at drikke, men fik ikke stukket hovedet langt nok ned til at nå vandet, så han stod og slikkede lige ud i luften i den tro, at det var vand! Beklager, men det var altså ret morsomt og jeg tror slet ikke, at det gik op for ham.......
Lige så bekymret jeg var, mindst lige så lettet blev jeg naturligvis, da dyrlægen sagde, at alt var i den skønneste orden.  Men hellere en gang for meget end en gang for lidt. Det ville jeg aldrig kunne tilgive mig selv!

Hæng aldrig køleskabsmagneter i hundehøjde - lad det være til skræk og advarsel!

Django vasker Busters ører

Den lille er ved at få en flot eurasierhale
16. oktober
Vi har fået dejlige billeder af Akema og Aiko. Tusind tak til Søs og Tonni. De to sønderjyske Linabørn er vist blevet vegetarer :o) Gad vide, om jeg kunne få Lina og Kela til at spise rå gulerødder? Det må komme an på en prøve.
Bemærk forskellen på hundenes ører. Akema har fået Linaører, og Aiko har fået Niloører. Dog sidder hans ører ikke permanent så tæt på hinanden :o) Det er vist ren koncentration om guleroden.
Kelas løbetid forløber indtil videre fint og fredeligt. Hun er fantastisk god til at holde sig ren, og hanhunde viser hun ingen interesse - endnu!
20. november
Tusind tak til Anja for det dejlige billede af dronningen og prinsessen :o)
Det sker, at "man" slet ikke gider gå i skoven med sine hunde. Når man så alligevel gør det, fordi det SKAL man jo, er det umanerlig dejligt. En dag som i dag, hvor disen ligger tungt over søen, ænderne laver "svømme-striber" i det uendelige grå, Kela drøner rundt efter egern, og Lina læser 1000 hilsner fra andre hunde, bliver jeg igen og igen fantastisk glad for, at jeg SKAL lufte vores vidunderlige vovser.
Lina er ved at komme godt op i gear - og er dertil på en skrap slankekur. Vi overvejer at ændre beslutningen om, at hun ikke skal have flere hvalpe. Dette er et ekstra incitament for at få hende ned i vægt. Kela er ved at være højløbsk, men opfører sig meget anderledes end sin mor i denne fase. Hvor Lina er fuldstændig ustyrlig, når hun er højløbsk (også når hun er tæt på at være det), er Kela  langt mere afdæmpet. Hun var bestemt interesseret i sin gode ven, Indy, da vi mødte ham på engen. Men hun accepterede også at komme i snor og gå væk fra ham. Havde det været Lina, var hun smuttet ud af halsbåndet for at kæreste :o) Derfor kommer Lina i sele, når hun er i løbetid!!!
I morgen har vi store dyrlægedag. Jeg glæder mig meget til at se vores C-hvalpe og deres mennesker.

Luka og Bjanka
21. november
Så nåede vi frem til "store dyrlægedag", hvor fire af Linas C-hvalpe blev sundhedstjekket. Caisa havde måttet ændre sin tid (ja, hun gjorde det så ikke lige selv :o)) og var hos dyrlægen klokken 9. Cæsar, Chivas og Charlie mødte op mellem 14.15 og 14.45. Det var dejligt at se både hundene og deres mennesker. Nu venter vi spændt på resultaterne.
Bemærk venligst: Hundenes farver på nedenstående billeder er ikke nødvendigvis lig med hundenes farver i virkeligheden. Blitzen har tendens til at forvrænge :o)

først skal man vejes

så skal man falde i søvn - undersøges for Patella og derefter røntgenfotograferes for at se på hofte- og albueled

så vågner man laaaangsomt op

imens andre står og hygger sig udenfor

nogle får kaffe og kage

andre må nøjes med at slikke sig om munden :o)
22. november
Så er der nyt fra dejlige Darco. Tusind tak til Line, Birthe og Lars - der skriver:

"Lige et par ord fra Maribo. Her går alt fint. Darco vokser og vokser, samtidig med at han bliver smukkere og smukkere.
 Det har været nattefrost et par gange hernede, og Darco er helt pjattet med at komme ud om morgenen og rulle sig i det
 rim der er på græsset, og nyde den kolde friske luft. Vi venter spændt på at der måske kommer lidt sne.
 Darco nyder (det gør vi også) når vi kører en tur til stranden for at gå en lang tur, så får man nemlig lov til at løbe frit rundt,
 og undersøge alle de spændende ting.
 Vi læste om jeres indkøb og anvendelse af hundefløjte, og tænkte at det måtte vi også prøve. Jeg tror ikke Darco's ører
 fortalte ham, hvad han skulle gøre, der skete ihvertfald ingenting, så det blev til et gammeldags pift og raslen med
 godbidder. Det virkede bedre. Hundefløjten er dog ikke opgivet."

Vi eeeelsker at høre nyt fra Linas og Kelas børn :o) Darco ser ud til at komme til at ligne sin far RET meget - udsøgt smukke begge to.
24. november
Op til mange tak til Birthe for dejlige billeder og herlige ord :o)
Afslutningen på et super godt hvalpemotivationskursus havde bl.a. følgende indslag:

"Vi stod på en lang række og blev kommanderet fremad og "Stands", hvorefter der kom en kommando med f.eks. "hunden skal sidde foran dig", "hunden skal dække til venstre for dig" osv. Den eller de hunde, der ikke udførte kommandoen, røg ud, indtil der kun var en hund tilbage, som jo så blev vinderen....... og vinderen er........Django! Ja, ja jeg ved det godt. Kun for sjov - men vi vandt!"

GODT GÅET DJANGO - og Birthe selvfølgelig :o)

- og endnu en lille beretning fra Django/Buster fronten:
"Dagens gåtur gik ned forbi kirken, hvor klokkerne bimlede løs, vist nok fordi klokken var fem, hvilket er fuldstændig irrelevant i den her sammenhæng, hm! Django har jo hele tiden været en hund med god lyd på. Der bliver pevet flittigt og ind imellem også hylet lidt. I dag oplevede jeg så for første gang, at han kan hyle ligesom mor Kela. Han satte sig simpelthen ned, lagde nakken tilbage og så blev der hylet igennem i bedste ulvestil i takt til kirkeklokkernes ringen - til stor underholdning ikke bare for mig, men også for forbipasserende. Buster satte sig ved siden af mig og kiggede skiftevis på Django og mig med et udtryk, der klart sagde "Hvad fanden sker der nu med ham? Fjols!" Det blev det så ikke lige mindre underholdende af......."

Det ER altså sjovt, at Django har arvet sin mors hang til ulvehyl :o)
Kela er nu højløbsk, men mærkeligt nok ret uinteresseret i de fleste hanhunde. Kela er MEGET selektiv :o)
I dag har vi kontrolvejet de to damer og kan med glæde konstatere, at de begge har tabt omkring et kilo på en uge. Kela er nu ganske tæt på sin idealvægt, og Lina er på vej til at nå sin. Vi har tidligere haft problemer med at Lina åd Kelas mad, så vi dermed ikke kunne styre Linas indtagelse af foder, medmindre vi stod vagt ved madskålene. Nu får begge 100 gram tørfoder og en sjat super lækker dåsemad (den fra Tyskland) blandet i om formiddagen. Den lækre dåsemad gør, at Kela gufler sin mad samtidig med, at Lina gufler sin. Sidst på dagen får de en lille håndfuld tørfoder kastet ud på græsplænen.
Da Lina har tendens til overvægt i perioder, har vi tidligere forsøgt os med diætkost uden held. Tak til Henning for godt råd om slet og ret at skrue VOLDSOMT ned for foderindtagelsen. Hundene er glade og aktive og på ingen måde sultende :o)
- Og så har jeg fået et herligt link fra Helene (Casais menneskemor):

http://www.youtube.com/watch_popup?v=P9Fyey4D5hg
28. november
Dagens billeder byder på egernjagt - samt et par ænder og verdens dejligste Lina.
Kela spotter stort set altid egern, når vi er i skoven. Det er stadig ikke gået op for hende, at hun ikke kan fange dem. Lina kigger undrende på sin datter, når hun står ved et træ og koncentrerer sig dybt om at håbe, at egernet skvatter ned :o) Lina undrer sig vist også lidt over Kelas mokkeri pt. Hvor Lina for tiden jævnligt opfører sig som en fjantet teenager, der vil have Kela med på en leg, er datteren lige nu den surmulende teenager, der siger "skrid" til sin fjollede mor. Det er ret sjovt at observere. Heldigvis er Lina en fornuftig mor, der trækker på skuldrene og giver Kela et slik - "rooooolig nu, min søde ven".
Jeg tror, vi har fundet faren til Linas uigenkaldeligt sidste kuld hvalpe. Vi har faktisk allerede to familier skrevet op til en Linahvalp.

egern i sigte

æv, at man ikke kan klatre i træer

fald NED, egern!!!

"skøre kugle" - tænker Lina muligvis :o)

dette billede er jeg ret vild med - klik på det for at se det i stort :o)
30. november
Med dette dejlige billede af Dino, vil vi lige ønske lidt forsinket tillykke med D-kuldets halvårs fødselsdag.
Tusind tak til Anne og Jesper for at huske mig på det :o)
Jeg/vi vil aldrig glemme den store dag, hvor Kela fik sit første kuld - og HVILKET kuld!
I øvrigt landede vores besøgstæller på det flotte tal 40.000 lige præcis på D-kuldets halvårsdag :o)
1. december (derfor er Lina garneret med en nisse :o))
Dette indslag bringes for at fortælle, at det går SÅ godt med projekt "Lina skal tabe sig". For 14 dage siden vejede hun 33,8 kg. I dag sagde vægten 31,1 kg. Det er sådan en super god cirkel, vores dejlige tyksenberg (snart tyndenberg) er inde i - hun løber ustandselig og tog sig sågar en gevaldig spurt på engen i dag. Jeg vil nu sige til alle, der får en lidt for rund hund: Drop diætkost. Det virker ikke. Skru i stedet kraftigt ned for mængden af foder. Vi har så samtidig skiftet til proteinrigt fisketørfoder til Lina - og med "et skvæt" af det lækre tyske dåsemad blandet i.
Vi regner ikke med, at vægttabet fortsætter med samme hast, men vi tror på, at hun når sin idealvægt, inden hun skal parres.
Redigeret (d. 2.12.) version. Jeg havde liiiige fået et par forkerte tal med i går aftes - og manglede lidt om AD og Patella :o)

- Og så har jeg lige fået en opringning fra Christina fra Kennel Balule. Hun holder godt øje med, hvad DKK lægger ind af nye hofteresultater, så hun ville ønske tillykke med resultatet af store dyrlægedag for C-kuldet: CAISA, CHIVAS, CHARLIE OG CÆCAR HAR A-HOFTER. Nu vil jeg vente spændt på resultatet af AD-undersøgelsen - og selvfølgelig på, at de sidste fire C-hvalpe bliver tjekket.

Vi kan konstatere, at ud af 16 undersøgte Catalejmashunde, har de 13 A-hofter, en har en A- og en B-hofte, en har to B-hofter og en har en B- og en E-hofte. Mht. AD (albueledsdysplasi) har vi resultater fra 12 hunde. Heraf har de 11 et flot 0 og en enkelt et 1-tal. Mht. Patella er der 15 af 16 med et flot 0. Kela har som den eneste valgt at få et 1-tal på det ene knæled (et minimalt et-tal, der ikke betyder noget, sagde dyrlægen).
Alle jer, der får og de, der tidligere har fået tjekket hundene er med til at sikre sunde og raske eurasiere. DERFOR stiller vi krav om at få vores hvalpe tjekket for HD, AD og patella. Vi ved, at det er en udgift, men vi håber, at alle hvalpekøbere er bevidste om, at denne udgift er med til at sikre (desværre ikke 100% men noget, der ligner) raske hunde - både de, der er født og de, der kommer.  
3. december
Redigeret indlæg, da tråden (i EKD's forum) jeg skrev om, er lukket.

Kela holder af gardiner :o)

Hjalte (barnebarn) og onkel
5. december
Så er der flere tal :o) Charlie er helt igennem sund og rask - skjoldbruskkirtel inkl. Nu mangler han bare en øjenlysning for at være gennemtjekket på alle områder.
Stort tillykke til Charlie - og til os selv :o) for at have lavet endnu en sund og rask hund. I dagens anledning bringes et forårsbillede af smukke Charlie.
6. december
Nu har Cæsars familie fået sundhedsoplysninger: HD: A, AD: 0. Skjoldbruskkirteltal indenfor normalområdet.  Dejligt - og stort tillykke til smukke Cæsar, hans famile og os :o) Også Cæsar mangler nu kun øjenlysningen.

Nu venter vi spændt på at høre om AD-tallene fra Chivas og Caisa.
10. december
Herunder har vi to hunde, der får serveret mad kastet ud på græsplænen :o) Kela har tidligere ikke gidet den slags - stået undrende, når jeg kastede foder ud i det grønne. Nu, hvor der ikke er fri adgang til mad, gider Kela godt, hvilket jo sådan set er logisk.
Det går fortsat super godt med projekt "smid nogle kilo" (ja, ikke lige for mig. Det må vente til efter jul :o)). Lina er nu nede på 29,3 kg og Kela på 21,7 (normalvægt hhv. omkring 27 og 21 kg). Linas vægttab er så tydeligt at mærke på hende. Hun drøner op og ned ad skrænterne i skoven og sætter gerne gang i leg med Kela. "Den lille" der har været en fræser hele tiden, ser indimellem undrende på sin mor, når hun kommer drønende :o)
Det kan i øvrigt konstateres :o) at alle de fire hunde fra C-kuldet, der blev undersøgt den 21.11. har perfekte albueled - dvs. AD 0. 
18. december
Bare en lille hilsen fra Drosselvangen, der har fået besøg af en effektiv forkølelse, som driver mig til sådan cirka vanvid indimellem, når jeg er ved at hoste lungerne ud af kroppen og hovedet er tungt som cement. Henrik sørger heldigvis for hundeluftningen.
Nu er folk ved at komme i gang med at fyre af. Hvis Lina er i haven, når der lyder knald, har hun en ret effektiv måde at "banke" på havedøren for at komme ind :o) Normalt kommer der lige en pote, hvorefter hun venter pænt, til vi åbner døren. Fyres der af, vælter hun "27" poter på døren i gevaldig hastighed. Når døren bliver åbnet, marcherer hun målrettet ud i køkkenet eller ind på Henriks arbejdsværelse og lægger sig under et bord. Det kan dog gerne være, at hun vil ud fem minutter efter.
Torsdagens vejning viste, at Lina har taget lidt på. Dette er helt OK - dels fordi hun har tabt sig lige lovlig hurtigt, dels fordi vægtforøgelsen kan skyldes, at hun ikke havde fået pølset forud for vejningen. Vi fortsætter diæten. Kela havde samme vægt som sidste torsdag - 21.7 kg.
21. december
Når man, som jeg er det i disse dage, er banket ned af rallende lunger, uendelig hoste og  en næse, der kræver 5-8 pakker papirlommetørklæder om dagen, er det fantastisk at have medfølende hunde, der kommer med  smilende øjne,  kyssende snuder og bagdele, der skal kæles - glade hunde, der fjanter rundt og siger "kom nuuuu, vi skal lege".  DET er stort, men udover dette, er det uundværligt på sådan nogle "orker-faktisk-ikke-en-skid" dage at have en Henrik, der sørger for alt det, jeg ikke orker. Dette indlæg på "Isabelles blog" (som Leikos Rie har kaldt det :o)) vil bare sige: Tusind tak til min dejlige mand :o)  Jeg håber, alle har nogen, der passer på jer, når I/vi har brug for det.
22. december
Tusind tak til Caisas familie for dejlige billeder. Hun ER da en skønhed :o)

Magnus og Caisa

Marie har taget dette super flotte nærbilllede af Caisa.
25. december
Tusind tak til Birthe for dejlige billeder og ord fra Rødovre. Buster er nu midt i sin ikke-yndlingsperiode - fyrværkeri! Familiens ihærdige indsats sidste år har dog heldigvis formindsket angsten. Django er helt ligeglad med fyrværkerilarm, hvilket har en positiv virkning på storebror.

Andreas, Buster og Django

Buster
Årets juleaftensdag blev noget alternativ. Normalt fyldes huset med kigge-forbi-gæster i løbet af dagen. Jeg ringede og bad folk blive væk :o) Dels orker jeg ikke en døjt i disse dage, dels synes jeg ikke, at nogen skal udsætte sig selv for at blive smittet af sådan en kold kedelig lungebetændelse. Cecilie, Jan og Hjalte kom dog lige forbi - terrassen :o) Især Hjalte skulle IKKE ind i et hus, der sikkert er fyldt med smitte. Den lille fik sine julegaver - bl.a. en kæææmpe tøjhund (selvfølgelig). Han er meget glad for Lina og Kela og har nu sin egen vovse. Det er dejligt, at Kennel Catalejmas fremover har et "fast barn" til prægning af  hvalpe :o)
Sønnerne befinder sig "rundt omkring" i verden - David fx i Indien. 

Henrik og jeg havde en dejlig juleaften - og Lina gik lidt med rundt om juletræet.
28. december
Så hunde - nu skal jeg lige have et billede til en nytårshilsen. Hmmm. Man placerer sig nogle meter fra hinanden. Kom nuuu - I skal sidde SAMMEN. Kela nærmer sig Lina og lægger sig gabende. Lina flapper ørerne bagud. Hun samarbejder, men under en lille protest :o)
Begge hunde er gået i fæld, så vi får efterjulepyntet gulvene med fint hundeuld.
Projekt diæt er gået lidt i stå her i juledagene. Dette ikke fordi vi overfodrer, men en lille godbid har hundene vist fået hist og her. Dertil kommer, at min lungebetændelse har begrænset luftningen. Jeg GLÆDER mig til at komme ud og i gang igen - ikke at skulle bede Henrik klare alle daglige gøremål. Jeg glæder mig også til at finde den kommende far til Linas forårskuld. Ham, jeg havde i kikkerten, viste sig ikke at være optimal. Nu har jeg fundet andre (i Tyskland), der skal tjekkes nærmere.
29. december
Tusind tak for hilsen og billeder til Anja, der holder jul i Sønderjylland med Mogens og hundene. I den anledning mødtes Borupfolkene med Søs, Tonni, Akema og Aiko ved Diernæs strand. Det er så dejligt, når I Catalejmasfamilier hygger jer med at mødes.

Aiko, Luka, Bjanka og Søs

Aiko og Søs

Akema

31. december

Lad mig starte denne sidste dag i det gode år 2011 med at sige tusind tak til alle, der har sendt ord og billeder i løbet af året. Det glæder os altid at høre og se nyt om vores hvalpe og jer familier.
Herunder har Søs og Tonni sendt billeder fra minihvalpetræffet med Anja, Mogens og hundene.


Luka
Det er en smule ærgerligt for os mennesker, at tågen har lagt sig over landet. Vi får lidt svært ved at se fyrværkeriet i nat. Til gengæld vil det helt sikkert glæde mange hunde, at en del af lysshowet gemmer sig på den anden side af tåge og skyer.
Der er nu ved at komme gang i for-skyderiet. Når vi går tur generes Lina ikke synderligt af bragene. Dog valgte hun i dag at holde sig på skovens øverste sti, mens Kela og jeg gik nede ved søen. Lina fulgte os, omend hun indimellem tog sig en spurt, men efterfølgende ventede hun og stod smilende oppe på skrænten med et udtryk a la "jeg bli'r her, OK?" Da skyderiet kom fra den anden side af søen, tænkte Lina nok, at hun burde holde sig på afstand af denne. Hjemme går det super fint. Det er faktisk de færreste knald, Lina overhovedet gider reagere på. Når hun gør det, er det ved lige at gå ind på Henriks arbejdsværelse - og så tilbage til stuen eller køkkenet igen efter et øjeblik. Hun vil nok ikke tage det helt så roligt ved midnatstid, men det lover godt. Hmmmm. Nu var jeg vist lige lovlig hurtig. Der kom en masse knald, som fik Lina til at kræve opmærksomhed. Det skal hun selvfølgelig endelig ikke have, da en sådan vil bekræfte hende i, at hun har noget at være bange for. 
Henrik, hundene og jeg ønsker jer alle et smukt og dejligt nyt år
VIDERE TIL NÆSTE OMGANG SIDSTE NYT
TIL FORSIDENTIL SIDSTE NYT - INDEX