SIDSTE NYT

til forsiden
1. januar 2012
Herunder har vi Linas nytårshule. Da klokken blev 24 skiftede hun den dog ud med sofabordet, fordi Henrik og jeg gik i stuen og siden på gaden for at se himlen blive dekoreret.
Jeg vil ikke påstå, at Lina havde en fredelig og afslappet aften/nat, men den var heller ikke slem. Hun forsøgte nu og da ihærdigt at få Henrik til at bekræfte, at bragene var farlige - hoppede nærmest op på skødet af ham indimellem. Han havde liiiidt svært ved at ignorere hende :o) så skrappe mig måtte bede ham lade være med at tale til hende et par gange. Hun slappede tydeligvis mest af, når hun ikke fik opmærksomhed, men bare kunne ligge på Henriks fødder under bordet.
Kela tog, som det ses på billedet, hele hurlumhejet med udsøgt ro - undrede sig nok bare lidt over sin mors "fjollerier".
I dagens anledning er Sulejma også kommet med. Hun har det som Kela mht. nytårsaften - ingen grund til at hidse sig op over lidt larm. I øvrigt var det helt tydeligt, at Lina havde det godt med, at vi satte musik på anlægget, så hun kunne lytte til noget andet en nytårsbrag.
Jeg håber, at I alle kom godt ind i det nye år, og at aftenen ikke var alt for slem for hundene.
Jeg håber også, at vi alle får et fantastisk dejligt, spændende og smukt nyt år, og at Kennel Catalejmas beriges med endnu et vidunderligt kuld hvalpe.

- og da jeg er ret vild med dette billede, kan der klikkes på det :o)

Birthe, Lars og Line har sendt dejlige nytårsbilleder af dejlige Darco. Tusind tak for dem.
Darco klarede nytårsaften i fin stil. Han slægter sin mor på :o)

2. januar
Så er der tusind tak til Dinas og Caisas familier. Hvor er de smukke begge to. Det er sjovt med Dinas "make-up". Hun ser sådan lidt vrissen ud på billedet - men helt vidunderlig :o) 
Dina slægter sin mor på ligesom Darco mht. nytårsaften - fuldstændig cool. Caisa fandt sig en hule under et bord og blev dér hele aftenen - hun var ikke rædselsslagen, foretrak bare en hule for en sikkerheds skyld :o)
Vi har fået et hav af vidunderlige billeder af Caisa (sådan et fikst album på nettet), så det er SÅ svært at vælge billeder.

Dette MÅTTE simpelthen med - Caisas fødselsdagskage.
Henrik og jeg har virkelig noget at leve op til :o)

1. januar - Caisa ELSKER at løbe i klitterne

Magnus, Caisa og Heidi

Marie og Caisa
   Når Henrik og jeg får ord om og billeder af "vores børn"      sker det ustandselig, at vi bliver en smule rørstrømske - i      hjertet så uendeligt glade for den glæde vores hvalpe giver    jer, der har fået dem.
   For 8-9 år siden var jeg kattemenneske og kunne absolut        ikke forestille mig at have hund. I dag kan jeg absolut ikke    forestille mig at leve uden. Sådan er vi vist flere, der har      det :o)
4. januar
Så har vi fået billeder af smukke Dino. Tusind tak til Anne og Jesper. Også Dino klarede nytårsaften i fin stil. Kela har, kan vi konstatere, givet sin ligegyldighed overfor fyrværkerilarm videre til alle sine hvalpe.
7. januar
Så skal der lyde et tusind tak til Birthe for dejlige billeder af Buster og Django. Buster klarede nytåret langt bedre end sidste år. Birthe og familie har fået en bunke gode råd af Anette (EKD's adfærdsterapeut) til at dæmpe Busters angst for fyrværkeri. De virker. Django er, som resten af D-kuldet, fuldstændig ligeglad med den slags. Det var Buster sådan set også - indtil nogle RIGTIG dumme fyrede et kanonslag af et par meter fra ham. 
Her på Drosselvangen kører vi videre med projekt "hunde skal lige tabe sig". Det går planmæssigt og super fint. Kela er nu på sin idealvægt (21 kg) og Lina er godt på vej mod sin.
- Og så en lille Lina-historie:
Hundene og jeg har været i Netto. OK - hundene var ikke sådan HELT med i Netto, men stod udenfor :o) På vej hjem skal vi krydse en vej. Hundene venter pænt på, at de må krydse. Jeg siger "værsgo", og så går vi over - og videre ad fortovet på den anden side. Efter et par minutter er der en bil, der dytter ihærdigt. Jeg vender mig og ser Lina spadsere adstadigt MIDT på vejen med en dyttende bil bag sig. Jeg havde jo lissom forventet, at hun kom med HELE vejen fra fortov til fortov (som hun plejer),  men i dag ville Lina det anderledes. At bilen dyttede rørte hende ikke. Hun gik, hvor hun lissom havde mest lyst til at gå!!! Jeg fik hende kaldt ind på fortovet - og vinkede undskyldende til bilisten. Linas veje er indimellem uransalige. Det er en af grundene til, at jeg elsker den hund så højt :o)
- Og her kommer billeder af dejlige Buster og Django.

Julekøkken med godbidder til Buster og Django

Kelas smukke søn

Blitz giver lidt uhyggelige øjne :o)

Django har stadig lang snor hos Buster :o)
10. januar
Oh hvilken smuk dag - oh hvilken smattet skov :o) Jeg ville lige have et par billeder helt nede ved søen og hang fast i mudderet. Men jeg fik nedenstående billede af (synes jeg) smukke Kela, der igen igen forsøgte at lokke et egern ned fra et træ. Det lykkedes ikke. Vel hjemme var det første selvsamme Kela så - et egern i baghaven. Så blev hun igen "nødt" til at stå længe for at afvente, at egernet faldt ned fra træet, det var smuttet op i. Atter en gang blev Kela skuffet. Egern falder IKKE ned fra træerne! Men jeg fik et billede af det kære lille røde dyr med busket hale.
- Og så en anden historie :o) Jeg har hunde og børn mv. på min skolekalender. I dag så min leder billedet af hundene og fortalte, at SÅDAN én havde nogle af hendes venner næsten lige fået. Hun fortalte lidt om hvalpen - OG at den bor i Holte. Jeg kunne så fortælle, at med 98% sikkerhed er det et af Leikos og Jabbis børn. To af disse er nemlig flyttet til Holte for omkring tre måneder siden. Verden er lille. 

Et af vores to faste haveegern.

Lina kan ikke forstå, at jeg ikke kommer og åbner døren.
12. januar
Nu må det være på tide med en lille Catalejmaskonkurrence. HVEM er denne udsøgt dejlige hund? Send svar til isabelle-mandel@mail.dk senest søndag den 15.1. klokken 12. Præmien er som vanligt en uge på forsiden. Er der flere rigtige svar, trækker Lina og Kela lod. Ejere af denne skønne hund må selvfølgelig ikke deltage :o)
15. januar
Så har vi fundet en vinder - og siger tusind tak til jer, der gad deltage i min lille konkurrence.
ANJA gættede ganske rigtigt. Den dejlige hund på såvel ovenstående som nedenstående (gamle) billeder er Celia, der bor hos Susanna i Sverige.
Nu kan vi alle glædes over smukke Luka en uge på forsiden.


Det går super fint med Celia. Hun er efterhånden udstillet et hav af gange - og med flotte resultater. Det sjove med udstillinger - eller måske især med dommere - er, at den ene dommer giver bedømmelsen "exelent" (bedst) og certifikat, den næste dommer giver bedømmelsen "good" (tredjebedst). Det sete handler også her om øjnene, der ser. Celia har adskillige "exelent" bedømmelser :o) og et dejligt, roligt temperament. Hun er en kærlig, rolig og glad hund - også overfor fremmede såvel mennesker som hunde. Nu står hun foran sine sundhedsundersøgelser, som vi selvfølgelig håber fortæller os, at hun er helt perfekt, så hun kan berige Sverige med sunde og dejlige eurasiere.
I går havde EKD bestyrelsesmøde hos Helene i Slangerup. Da Henrik pt. arbejder sådan cirka konstant (dvs. også i weekenden) tog jeg Lina og Kela med til møde. Det var hyggeligt - hundemøder bør indeholde hunde, som Helene skrev til mig. Lina er vist lidt lun på Casai - der blev nusset og pusset og drønet rundt med i haven i glad leg :o) Kela kunne ikke helt finde ud af, hvor hun skulle placere sig i tumleriet - så hun satte sig en del hos forskellige bestyrelsesmedlemmer og bad om at blive kælet - hvad hun selvfølgelig blev i lange baner.
Jeg havde desværre glemt at få kameraet med - men her til højre er et enkelt rimeligt billede taget med mobilen.
Som Lina opførte sig overfor Casai, er hun i DEN grad klar til en sidste parring :o)
16. januar
Stella efterlyser en skovtur. Er der nogle, der har set sådan én? :o) Vi kunne jo gerne lave en ren - eller næsten ren - Catalejmasskovtur. Det kunne jo fx være en Catalejmas/Jabbisskovtur. Send mig en mail, hvis du/I har lyst til at deltage i en sådan - med mulige datoer i den kommende tid (fx to måneder frem i tiden). Du/I kan også som Anja, skrive datoer i gæstebogen.
Nedenstående to svaner lå næsten helt inde ved bredden. Den ene hvæsede noget af mig, da jeg balancerede på et (ud i søen) væltet træ for at komme tæt på dem. Lina og Kela benyttede lejligheden til at spadsere ud på et andet væltet træ - dette dog med rod og græs. Jeg tager ikke kamera med i skoven hver dag, men når jeg gør, er det dejligt, hvis der dukker gode motiver op. Hundene er selvfølgelig altid gode motiver :o) Men de er ikke altid lette at fotografere, fordi de drøner rundt. Nogle kan selvfølgelig passende spørge til, hvad svaner og deslige laver på en hundeside. Til det er der kun at svare: De pynter! Og det er vist efterhånden slået fast, at dette er en meget underlig hundeside. He he.
17. januar
I anledning af, at Birthe har sendt dejlige billeder af Buster og Django, kommer der lige en opdatering. Tusind tak til Birthe og de dejlige hunde.
Dog fik jeg en chokerende (mindst) melding om Django: Han bider i sko - og ødelægger dem!!! Her har jeg siddet og bildt et utal af kommende eurasierejere ind, at eurasiere IKKE ødelægger ting. Så kommer Django og smadrer statistikken. Bølle! Fremover må jeg sige, at eurasiere minus en vis vidunderlig hund i Rødovre ikke ødelægger ting :o) Godt nok ved Birthe ikke med sikkerhed, at det Django, der bider i sko, når menneskefamilien ikke er hjemme, men da Buster aldrig har brugt at gøre den slags, er indicierne nooooget stærke.

Buster

Bøllen

Buster slikker leverpostej ud af en dertil indrettet tingest

Er de to ikke bare dejlige?
Så var der liiiiiiiiige en Anja, der blev inspireret af Djangohistorien og sendte mig dette billede. Vi kan jo kalde det "hundefest". Heldigvis kan jeg sige, at det ikke er en af VORES hvalpe, der roder sådan. He he he. Helt sikker kan jeg så ikke være, da billedet er fra stuen hos Luka og Bjanka - og måske bliver Henrik og jeg under alle omstændigheder nødt til at tage et medansvar, da Bjankas far jo lissom er en af vores. Men bortset fra Django og Bjanka ØDELÆGGER EURASIERE IKKE NOGET :o) 

Lina, Kela og boardercollien Indi - samt en smuk himmel
18. januar
Nu er det ikke fordi, der kommer daglige opdateringer - før vi får hvalpe. Men da jeg synes, det er hyggeligt at have andre hunde end Lina og Kela på forsiden indimellem, skynder jeg mig at lave endnu en lille konkurrence:
Hvad er Linas og Kelas gennemsnitsvægt, når de bliver vejet i morgen?
Vi vejer dem fast hver torsdag - har gjort det i den tid, de har været på nedsat kostmængde.
Kommende hvalpekøbere er velkomne til at deltage. Hvis alt går som planlagt, får jeres hvalp så en uge på forsiden.
Send svar til isabelle-mandel@mail.dk senest fredag klokken 15.08
En lille hjælp: Den 24.11. vejede Lina 32,7 kg og Kela 21,9 kg
21. januar
Ingen vovede (eller gad :o)) gætte på vægten. He he. Den er faktisk også lidt kedelig - stagnerende faktisk med hhv. lidt over 30 kg og lidt over 21 kg. For Kela er det OK. Hun har jo på intet tidspunkt vejet meget for meget. Lina har stadig et par kilo at tabe, og det skal hun nok få gjort.
Mht. skovtur ligner det, at vi skal til Bagsværd sø den 18. februar. Vi kan lige afvente Birthes melding, før vi lægger os fast - og jeg sender mails ud.
Søs, der har planer om et kuld hvalpe på Akema, har også tilbud om skovtur - den 7. april. Så hvis nogle skulle være i nærheden af Sønderjylland i starten af april, er der en dejlig mulighed for en eurasierskovtur.

venter på luftetur
24. januar
Oh hvilket vejr - jo, ja isnende koldt - men sol og en lille bitte bitte smule knirkesne. Lina og Kela bliver kåde af dette vejr - tumler rundt i haven med legetøj og hinanden. Lina blev også sådan lidt pludseligt småskør tidligere i dag. Jeg skulle pakke nogle fødselsdagsgaver ind (sad på gulvet). Lina prøvede at hapse såvel gaver som rullen med gavepapir. Hun blev udsøgt glad, da hun fik den tomme rulle - styrtede ud i haven med den. Den dejlige Lina (der pt. ligner et slidt kamel p.gr.af kraftig fældning) har altså aldrig interesseret sig for gavepapir før???
Hvad med om vi afholder Stellas Catalejmasskovtur den 4., 10. eller 11. marts?

fællessnusning i skoven

Ska' vi lege eller hva'?
Så gjorde hun det igen - Lina. Første gang, hun skulle parres, kom hun i løbetid en måned før beregnet - kun fem måneder efter sidste løbetid. Siden har vi lissom været forberedte på 5-måneders intervaller. Næste gang tog hun syv måneder. Det blev vi så OGSÅ indstillet på. Men Lina gider overhovedet ikke, at vi render rundt og tror, vi kan forudse noget som helst. Hun er kommet i løbetid NU - fire en halv måned siden sidste løbetid!!!
Af mange årsager har Henrik og jeg besluttet at gentage, hvad vi synes er en stor succes - et kuld hvalpe med Nilo og Lina. De to fik et superdejligt og supersundt kuld. Vi glæder os MEGET - selv om det kommer lidt bag på os, at det allerede er snart.
PS. Og så fik jeg forklaringen på, at Lina pludselig er aldeles fjantet :o)

Nilo blev dansk champion

dejlig første date for næsten fire år siden :o)
27. januar
Så er der bestilt tid hos dyrlægen - til blodprøve, så vi kan få et hint om, hvornår Lina er klar til parring. På torsdag ved vi det - forhåbentlig. For det kan også gerne være, at vi ikke ved det :o) Dyrlægen kan nemlig kun se, om tæven er klar nu eller indenfor de næste par dage. Vælger Lina først at være klar på 17. dagen (som med C-kuldet), skal vi enten få taget endnu en blodprøve efter nogle dage eller køre ned til Nilo og se, hvad der sker - eller ikke sker :o)
- Og her til højre er så et væltet træ + et par hunde.
28. januar
Herunder har vi et sjældent syn: Grisegodbidder har været forbudt i nogle måneder p.gr.af projekt ned i vægt. I dagens anledning (det er lørdag, iskoldt og jeg har fire fridage :o)) fik Lina og Kela lov til at "synde". Lina siger dog, at hunde overhovedet ikke KAN synde, og jeg giver hende ret. Derfor....
Der er nu otte hunde tilmeldt skovturen den 4. marts. Vi har stadig ledige pladser i skoven :o)
Er der nogle der ved, hvor man kan købe en lav plastikbakke - 10-12 centimeter høj og 60-70 cm lang og bred? Med en sådan kunne vi lave et lille (nedgravet) soppebassin til hvalpene. Bakken skulle så have et eller andet skridsikkert i bunden. Jeg tænker også på en eller anden form for rist, så hvalpene kan vænne sig til den slags underlag (som hunde generelt ikke er helt trygge ved). Men hvor køber man en rist, der ikke koster en halv formue?
Som I måske kan fornemme, er jeg ved at gå totalt i hvalpehumør. Rooooooooooolig nu, Isabelle :o) 
29. januar
Om ikke så længe kommer et nyt nummer af eurasierbladet - og selvfølgelig med "Basses Verden". I den anledning blev Stella NØDT til at få taget nogle dugfriske billeder af Basse (alias Catalejmas Aslan) :o) Læsere af denne side kan få lov til at smugkigge på billederne, som jeg har fået i dag, af smukke og dejlige Basse. Tusind tak til Stella - også for beretningen, der kan læses i bladet og senere her på siden (under "Tips, artikler mm.") Vores kommende hvalpefamilier bør bestemt læse Stellas beretninger bl.a. om, hvordan en eurasier opdrager sin familie :o)
Tusind tak også til Karin og Leif for billeder af smukke og dejlige Charlie.

Her vogter jeg!!!!!!

Her vogter jeg faktisk OGSÅ :o)

Charlie

og legekammerat
1. februar
Ihhhh, hvor jeg glæder mig............. og måske vil Nilo igen se på film med sine børn, som han gjorde det sidst - med A-kuldet (se billede).
Lina får taget blodprøve fredag. Vi har måttet udsætte det en dag, fordi både Henrik og jeg må arbejde længe torsdag. Det er helt OK, da vi ikke regner med højbrunst før i starten af næste uge. Dog VED vi ikke, da Lina jo tager egne beslutninger :o) Er hun klar fredag, er vi klar til en tur til Skælskør.
I dag er dyrehegnet rullet ud ved de to steder i haven, hvor vi har lavt hegn - og der bliver gået tur med sele :o)
3. februar
Så nåede vi til blodprøvedagen - som desværre ikke gav os et entydigt svar - dvs. dyrlægens undersøgelser er uenige med laboratoriets. Hmmm. Vi tager til Skælskør på mandag - men er forberedt på, at Lina først er klar tirsdag/onsdag. 

Der var noget, Kela IKKE opdagede i skoven ............

dette kære lille egern :o)

og denne udsigt er Lina ret ligeglad med - hun kigger efter HANHUNDE
- Og så har vi fået dejlige billeder af Buster og Django. Birthe fortæller, at Buster nu OGSÅ er begyndt at hyle som en ulv (ligesom Django og hans mor gør det). DET ville jeg gerne opleve - to hundeulvehylere, når Hjem-is bilen kommer :o)
Der kan klikkes på det første billede, hvis du vil se disse dejligheder i stort format.

Kald det kærlighed - kald det lig' hvad du vil ...... :o)

der findes ingen ord, ingen ord der helt slår til.....
(Lars Lilholt)


4. februar

Vi har besluttet at følge dyrlægen (der sagde, at Lina er klar søndag) fremfor laboratoriet (der sagde, at Lina ikke var klar de nærmeste dage) - og tager til Skælskør i morgen formiddag. I den anledning (???) bringes et billede, jeg har tyvstjålet fra en ny eurasierhjemmeside. Jeg håber på tilgivelse fra Søs og Tonni :o)
Klik på billedet, hvis du vil se en super lækker hjemmeside med og om en samling dejlige mennesker og dyr et udsøgt sted i Sønderjylland.
Jeg kan også lige fortælle, at Søs og Tonni nu har fået resultatet af blodprøve vedr. Akemas skjoldbruskkirtel-
funktion - den er helt perfekt. I Sverige har Susanna fået tjekket Celia. Hun har A-hofter og perfekte albueled og knæled (2 gange 0/0). 
Endelig kom der is på søen. I går så Henrik sågar en isbåd derude. Det var sandsynligvis min mors fætter på nogle og firs, der var ude at lufte båden. Han bor helt ned til søen og er ude, så snart isen er "en centimeter til halvanden". I anledning af isen (ja, jeg elsker anledninger :o)), fik Lina lov til at være uden snor et øjeblik. Kort efter fik hun flexlinen på, hvilket var afgjort nødvendigt, da der kom op til flere, i hendes øjne, meeeeget interessante hanhunde. Jeg forsøgte mig med et "HELT ærligt, Lina - en RETRIEVER???". "Jeg skal bare lige sige hej", svarede Linas blik, men da hun "hang fast" i den anden ende af en snor, som jeg havde godt fat i, blev det ikke til noget hej :o) I øvrigt er Lina møgirriteret over, at hun pt. skal have sele fremfor
halsbånd på. Seler er til BØRN, "siger" hun.
videre til næste omgang sidste nyt
Til forsidenTil sidste nyt index