SIDSTE NYT

til forsiden
Februar - april 2012
5. februar 2012
Dejlig, dejlig dag - dejlig vellykket parring.
Jeg må erkende, at jeg ikke var vildt begejstret for vejret, da jeg stod op. Det sneede voldsomt, og jeg forestillede mig en laaaang tur til Skælskør. Det  fik vi også - på flere måder. Cirka en kilometer hjemmefra punkterede Henriks bil. Jeg spadserede tilbage efter min. Imens fik Henrik skiftet hjul, men vi tog min alligevel. Der blev kørt langsomt - meeeeget langsomt på de glatte snefyldte veje. Henrik havde taget en næsten dybfrossen sodavand med, der havde ligget i hans bil. Af uransalige årsager åbnede han den - og så var der pludselig sodavand alle vegne :o) En lille time senere end beregnet nåede vi frem. Vi var MEGET spændte på, om dyrlægen havde ret i, at Lina var klar - eller om laboratoriet havde ret i, at hun ikke var.
Det tog ét sekund at konstatere, at dyrlægen heldigvis havde ret. Lina fjantede vildt med Nilo - og han var på hende efter 10-15 sekunder. Det var dog kun en indledende øvelse :o) Fra vi kom, til hundene slap hinanden gik et kvarter. Hvor ER de bare hensynsfulde de to. Det var en kold fornøjelse at sidde eller stå stille - de siddende for at sikre, at hundene ikke forsøgte at komme fra hinanden. Som vanligt så Lina lidende ud og pev lidt, men så snart sammenhængningsfasen var overstået, gav Lina sig til at flirte med Nilo igen. Han så dog ud til lige at trænge til en pause - og Lina blev sat ud i bilen. Hun pev hjerteskærende efter sin kæreste, da vi vendte snuderne mod Farum. I morgen tager vi afsted igen.
Vi forventer fødsel omkring den 6. april.

Vil du se en film om kæresteriet? Klik HER for at komme til filmsiden.
               

Hunhunden tjekker hanhunden af - jagter ham og driller ham for at finde ud af, om han har den styrke, hun ønsker for sine børn. Bliver han forskrækket, vil hun ikke tillade parring. Sådan gik det selvfølgelig ikke med Nilo :o)
6. februar
Alt går ikke altid efter planer. I dag gjorde fx ikke. Lina og Nilo var jublende glade for at se hinanden. Susan var ikke helt klar, da jeg kom (i dag for tidligt). Derfor måtte Nilo blive inde og Lina ude, mens Susan iførte sig varmt tøj. Der blev pevet inderligt såvel indefra som udefra, og stor var gensynsglæden, da Nilo blev lukket ud. Han og Lina drønede rundt, og Nilo hoppede på Lina adskillige gange - bare ikke sådan helt på. Det virkede som om, han var øm - pev et par gange, når Lina blev for voldsom, hvilket hun i den grad gjorde. Hun kunne ikke forstå, hvorfor det ikke bare gik. Susan og jeg blev enige om, at de to lavede rigeligt med hvalpe i går :o)
Jeg satser på at få en tid til scanning den 5. marts. Der skal gå fire uger fra parring til man kan se fostre i maven.

venter hjemme i haven - og KORS hvor Lina fælder :o)

venter i Nilos have

Sebastian (søn) gik tur med Kela, mens mor var i Skælskør

Kela har haft snuden i sneen - det er ikke skæg :o)
7. februar
Selv om det da ikke passede mig heeeelt godt, at vi ikke fik en parring i går, har jeg en super god fornemmelse :o) Jeg havde lige en telefonsnak med en opdrætterkollega i går - der fortalte om 8-9 og 10 hvalpe i en tæve, der kun havde parret en enkelt gang. Jeg glæder mig vildt til den 5. marts, hvor jeg får Lina scannet klokken 13. Sådan har det også været med vores andre kuld - at det først blev VIRKELIG virkeligt, at vi ventede hvalpe, når jeg så fostrene i maven.
9. februar
Hvis noget menneske kan stå for sådanne hundeøjne, må hun eller han have is i hjertet. Og nu er der kun 25 dage til scanning :o) 

10. februar
Når man, som jeg, sidder med en gevaldig forkølelse, der gør hovedet tungt som en betonklods af rimelig størrelse, kan man gerne kede sig en smule. I den anledning har jeg lavet en ny side samt et puslespil :o)  Klik HER, hvis du har brug for lidt tidsfordriv.
Siden med tidsfordriv er at finde under "Tips, artikler mm". Hvis nogle har indlæg til denne side, må I endelig sende dem til mig.
Lina har muuuuligvis valgt at være småtspisende og MEGET småtspisende, som hun var det, da hun ventede A-kuldet. I skrivende stund har hun ikke spist andet end en kyllingegodbid siden i går sidst på eftermiddagen. Jeg håber, hun ombestemmer sig, for det var ret dyrt at købe hvalpedåsemad og mørbrad for at få noget i hende. Godt, at Lina ikke er undervægtig :o)

PS. Nu virker links på tidsfordriversiden :o)

Lina holder meget af sin gamle, hærgede hundeseng - og Kela holder meget af "sin" snart lige så hærgede lænestol.
Linas nye lækre hundeseng står stadig af Lina urørt i køkkenet. Kela bruger den indimellem som supplement til sin egen.
11. februar
Kaleidoskopisk Lina :o) der er her for at fortælle, at jeg har lagt en artikel ind om børn og hunde ("Tips, artikler mm"). I "Tidsfordriv" er der også kommet et ret sjovt klip om en temmelig dygtig hund.

12. februar

Ny tekst, da konkurrencen er sluttet :o) 
13. februar
Tak til Karin og Birthe for at gide lege med. Det var selvfølgelig dejlige Django, der var på billedet, der var klippet i stykker, men nu er sat sammen igen :o) Præmien er et ganske særligt puslespil til hver af vinderne. Jeg håber, de virker :o) Puslespillene finder I HER.
Vil der faktisk komme daglige opdateringer fra nu? Nej, det vil der ikke - kun indimellem :o)
Synes jeg faktisk ALTID, at det er vidunderligt at have hunde? Ja. Det synes jeg faktisk, men det afholder mig ikke fra indimellem ikke at gide gå tur med dem. Jeg gør det alligevel - eller Henrik gør det - eller vi gør det begge to - og ender altid (næsten altid :o)) med at nyyyyde at komme ud og især i skoven. I går havde vi en fantastisk tur på den frosne sø ved skoven - min barndoms vinterlegeplads ("tag en skruetrækker med, så du kan hakke dig op, hvis du går igennem isen", sagde min mor fornuftigt :o)). Hundene fik sig nogle glideture derude.
Hvis nogle af jer, der ikke bor så langt fra Farum, har lyst til en istur på søen, kan I lige ringe eller skrive. Så laver vi en hurtig søtur i den kommende uge. 

Lille Kela ser ret stor ud her :o)

- og hun holder meget af at bide i Linas halsbånd

Der var helt eventyragtig derude på søen med den stille tåge

Ups. Her er glat

kære Kela

lækre Lina
15. februar
I går fik Henrik en våd tur i skoven med sjap og slud. I dag fik jeg (og hundene selvfølgelig) en fantastisk smuk tur i skoven - dvs. mest på søen - med høj sol og glitrende sne.
Vi har haft besøg af endnu en super sød familie, der måske vil have en Linahvalp - så vi fik støvsuget i dag. He he.
Lina og Kela synes, det er så hyggeligt med gæster. Så får man lige en portion ekstra kæleri.
19 dage til scanning :o)  

Personificeret begejstring - billedet kan ses i stort.
Klik på det og brug tilbagepilen for at komme tilbage :o)

Kela FIK faktisk Lina med på en lille smule leg på isen
Det sidste puslespil i denne omgang (det er faktisk ret skægt at lave :o)) bliver lidt sværere - og med alle Linas og Kelas børn + mødre. Klik på billedet.
16. februar
Jeg sad lige og skulle finde et billede af mit barnebarn - og stødte på nedenstående af Dina og Darco. Hold da op, hvor jeg glæder mig til at have sådan nogle vidunderligheder i huset igen.
 
17. februar
I dag har Lina været med-babysitter for lille Hjalte (barnebarn). Han er meget glad for hundene, men da Kela ikke er helt tryg ved børn (vi fik godt nok vænnet hende til børn, mens hendes søskende boede hjemme, men herefter var vi ikke obs på det. Dumt!!!), tog jeg kun Lina med til København. Det skabte stor glæde hos den lille - der omtaler Lina som "Gli" :o) Hjalte fik både spillet bold med Lina og givet hende en bid rugbrød med hånden. Selv om Lina ikke er vant til børn i det daglige, har hun det helt fint med Hjalte - og andre små mennesker. Kela vælger gerne at smutte, når to-benede under 1½ meter er i farvandet :o) Dog accepterede hun, at Hjalte gav hende en godbid forleden. 

18. februar

Da Lina ventede sit første kuld hvalpe, snakkede jeg i telefon med en Gitte fra Bornholm - eurasieropdrætter. Hun kom med gode råd og et "du kan ringe til mig døgnet rundt, hvis du får brug for hjælp, når Lina skal føde". Det har jeg aldrig glemt hende for - varmen og hjælpsomheden. Siden har jeg mødt Gitte og hendes dejlige hunde mange gange, så det var frygteligt i dag at se på eurasierklubbens hjemmeside, at Gittes og Lars' Darko ikke er her mere. Han var en fantastisk hund - og Danmarks mest vindende eurasier.
Tusind varme tanker til Gitte og Lars.
19. februar
Herunder ses to hunde, der gerne vil have en big crunchy bite.
Hvor er det fantastisk at fornemme, at foråret er på vej. Og nu er der kun 14 dage til scanning :o)
20. februar
Tusind tak til Birthe for fantastiske billeder af dejlige Buster og Django. Det går stadig super fint med de to. Django er ved at være kønsmoden og er pludselig blevet meget interesseret i at snuse til hilsner fra andre hunde - og markere territorium.
For nogle dage siden fik jeg en mail fra Birthe med bl.a. nedenstående beretning. Den skal med, da den giver et fint billede af, hvor egenrådige eurasiere kan være indimellem. Vi er mange, der elsker dem for det :o) også selv om det kan være en smule besværligt nu og da.
"Lørdag holdt vores naboer fest, hvilket bla. betød et rend ind og ud af deres hoveddør, fordi der vist kun måtte ryges udenfor - efter antallet af udendørs rygende gæster at dømme. Det betød så, at hundene havde en travl aften, for de skulle jo fortælle om alle, der kom ind og ud af døren. Læs: De sad vagt ved det store vindue og gøede hver gang, der var bevægelse hos naboen. Noget træls for både nabo og os. Beskeder som "stop", "det er okay","de må gerne være her" osv. hjalp ikke meget, så efter et stykke tid beordrede jeg hundene ned i den anden ende af stuen, hvor de ikke kunne holde øje fra vinduet. 
Begge hunde gloede på mig, som om jeg var tosset og det skulle jeg overhovedet ikke bestemme, mente de. Jeg mente nu alligevel, at det skulle jeg, så jeg blev ved med at give min ordre først til Buster om at gå hen og lægge sig. Efter at have gloet længe på mig, gik han meget modvilligt ind og satte sig op af væggen. Jeg gentog mit "Læg dig" indtil flere gange - lystre, det skulle han - samtidig med at vi nærmest havde en stirrekonkurrence kørende. Til sidst gav Buster sig, kravlede ind under sofabordet og lagde sig med et stort suk. "Sure mokke!"

Kelas Django

Linas Buster
Bagefter beordrede jeg Django på tæppet, som vi har lært til træning - og Buster er ved at lære herhjemme. I øvrigt en god ting i en situation som denne ( har ikke helt kunnet se meningen før nu). Han stod også bare og gloede på mig. Efter gentagne "På tæppe" gik han til sidst hen og stillede sig på tæppet, kiggede på mig "Tilfreds?" og gik væk fra det igen. Fnys! Efter at have lavet det stunt et par gange, endte også han med at overgive sig og lagde sig på tæppet. Men.... aldrig så snart havde jeg sat mig i sofaen, før kræet rejste sig igen, for jeg skulle overhovedet ikke bestemme over ham. Han lagde sig så ind under bordet til Buster og så parkerede vi den der.
Er det ikke bare typisk euraiser? Du skal ikke komme her og fortælle mig, hvad jeg skal gøre i mit eget hjem!
Mage til provokerende hunde skal man lede længe efter, men heldigvis kan jeg være nøjagtig lige så stædig som de kan være provokerende! HA!" (mail fra Birthe)
21. februar
Dette billede af et træt sofadyr er bare med for at fortælle, at jeg har lavet et nyt indlæg i Forum - med opfordring til at skrive løs :o)
23. februar
Da eurasierklubbens blad gerne skulle være ude nu - er Basses Verden nu også at finde her på siden. Vil du læse Stellas femte afsnit, kan det gøres HER.  Rigtig god fornøjelse med endnu en dejlig beretning om livet med en eurasier.
- Og så er der kun 11 dage til scanning :o)
25. februar
Da vi har det mest fantastiske sted at lufte hunde - med skov, sø, mark og eng - er vi ikke de bedste til at finde nye steder at gå, men hundene ELSKER, når vi gør det, så vi har lovet os selv og hinanden at blive bedre :o) I sidste uge tog jeg til skoven ved Bregnerød Kro (nogle kilometer hjemmefra). Det var ikke den helt store succes. Der var en h.... larm fra motorvejen, og Lina stak af, da hun fik fært af et eller andet. Hun kom tilbage efter få minutter fyldt med burrer. I går var Henrik så i hundeskoven ved Bagsværd sø, hvor vi har skovtur næste søndag. "Skovbrynet 55 2880 Bagsværd" på GPS'en sender én til den rigtige parkeringsplads. 
I dag tog jeg så hundene med til en anden del af Farum sø end den vanlige. Yngstesønnen Sebastian havde fortalt, at der var fascinerende "musik" lavet af bølger og isstykker. Kela styrtede begejstret rundt. Lina gik adstadigt og snusede, som hun gør det pt. Begge var ret uinteresserede i "musikken", men for sørme hvor var det særligt at høre isstykkernes "sang".
Vi skulle over en lille træbro. Det var sjovt at se Kelas udtryk - "er det HELT ufarligt med denne bro?". Da hun kunne konstatere, at Lina og jeg ikke så ud til at være bange for broen, kastede hun sig ud i det :o) Tilbageturen over broen tog hun med en stolt mine "SE hvor modig jeg er. Jeg tør gå først!!!" 
27. februar
I dag om en uge - ved denne tid (20 minutter over 12) - er jeg på vej til Ølby dyrehospital for at få scannet Lina. Fingre og tæer vil være krydsede (i tankerne ihvertfald) for, at jeg får de første glimt af fine små hvalpe. Lina opfører sig bestemt som en vordende moder - tager alting meeeeeget roligt. Kela synes, hun er ret kedelig.

venter på mor - "kom, vi skal lege"

men Lina gider afgjort ikke lege pt.

et sjældent syn - at Lina OGSÅ kigger efter egern

- og egernet kigger ned på hundene
28. februar
Nu er det ved at være RIGTIG svært at vente på scanning. Derfor må jeg hygge mig lidt med hjemmesiden :o) Herunder har vi en samling vidunderlige B-kuldshvalpe med mor. Det er et syn, jeg glæder mig til - og jeg har tidsfordrevet lidt med et puslespil, fordi jeg simpelthen ikke kan tage mig sammen til at lave noget fornuftigt - burde fx køre på genbrugspladsen eller vaske nogle gardiner. Vi får vist i øvrigt brug for genbrugspladsen, da vi ikke kommer til at nå at få samlet nær nok aviser.  
Endnu en dejlig familie har været forbi og efterfølgende valgt at blive skrevet op til en Lina/Nilo-hvalp. Det glæder os selvfølgelig meget. At vente hvalpe ER jo også at tro på, at der er de dejligste familier til disse hvalpe. Det har der været hidtil, og vi sender selvfølgelig kun vores små afsted til familier, vi tror på vil gøre deres ypperste for at give dem et godt hundeliv.
PS. Puslespillet er at finde HER - scroll ned til Puslespil med B-kuldet i haven.  
29. februar
Sidste dag i en vintermåned. Jubiiii :o) I den anledning må der bringes nogle dejlige sommerbilleder af to vidunderlige hunde, der har samme forældre som vores E-kuld: Akema og Aiko. Jeg har hugget billederne fra Søs' og Tonnis dejlige hjemmeside (www.eurasiersiden.dk) - og håber på tilgivelse :o) Jeg/vi håber også, at Lina får lige så fantastisk smukke og dejlige hvalpe denne gang.
Akema skal parres i næste løbetid, som forventes snart. Det bliver SÅ spændende at følge.  
1. marts - forår juhuuuuuuuuuuuu
- Og hundene får serveret mad på den vinterslidte græsplæne.
I dag var min skytsengel med mig - godt for det, for Henrik har nemlig ikke tid til scanning på mandag :o) På vej til arbejde begyndte min bil at "sejle" fra side til side, og rattet opførte sig, som om det havde mistet kontakten til hjulene. Kort før havde jeg kørt rimelig stærkt og med modkørende biler. Var bilen gået bananas her, tør jeg ikke rigtig tænke på, hvad der var sket. Det lykkedes at få bilen lidt ind til siden - og bremserne fungerede da heldigvis. Det var godt nok lidt af en forskrækkelse.
Falck kørte mig og bilen på værksted. Nu skal jeg - dvs. bilen - have skiftet en tandstang.
- Og der er kun fire dage til scanning :o)
2. marts
Dette indlæg er her for at fortælle, at der er endnu en dejlig beretning om eurasieren i Forum. Jeg er super glad for, at I gider skrive - synes det giver mange facetter af såvel eurasieren som livet med eurasiere. Henrik og jeg er selvfølgelig også MEGET glade for jeres søde ord om os, men nu må der ikke skrives flere, da jeg bliver lidt flov - eller hvordan jeg nu skal udtrykke det :o)
Tre dage til scanning - og jeg har tænkt mig at blive deprimeret, hvis jeg ikke ser fine små hvalpefostre i Linas mave!!! og he he. Men Linas patvorter er godt i gang med at blive mere og mere rosa, hvilket er tegn på drægtighed, så .........
I mit næste liv (hvis der kommer et sådant) vil jeg være én, der er meget tålmodig overfor ALT :o)
3. marts (og i dag for 25 år siden fødte jeg Sebastian :o))
Er det ikke lidt fjollet med daglige opdateringer, når der faktisk ikke sker en skid? Jo! :o)
Lina og Kela ligger og småknurrer af et eller andet ude på vejen. Det lyder ret sødt. Lina finder det lidt forstyrrende, at jeg kommer med kameraet, men med de tusindvis af billeder, jeg efterhånden har taget, har hun valgt at resignere - fortæller mig bare med ørerne, at jeg er en smule irriterende :o)
Tænk, at man kan glæde sig til weekenden er gået. Det gør jeg - dvs. først glæder jeg mig til skovturen i morgen, og derefter til weekenden er gået, så det kan blive mandag og dermed store scannedag. Vi parrede den 5.2. scanner den 5.3. og føder måske den 5.4.
PS. I øvrigt ER der noget nyt - som så bare ikke har noget med hunde at gøre. Jeg skal være mormor igen. Hjalte skal have en lillesøster eller lillebror :o)
4. marts
Dagen før dagen.........
Desværre har vi måttet aflyse skovturen, da Stella er blevet syg - og det var jo hende, der bestilte turen. Oveni har jeg en irriterende mave i dag (spænding måske). Vi afholder i stedet skovtur den 24. eller 25. marts. Måske har flere mulighed for at komme en af disse dage. Send mig endelig en mail, eller skriv i gæstebogen.
I kan forvente svar på scanning i morgen mellem 14 og 15. Kryds gerne fingre for os og de dejlige familier, der er skrevet op til en Linahvalp - senest én fra Sverige. Do kan jag få möjlighet at prata lite svensk - jätte härligt :o)
5. marts
Her gik jeg og troede, at det kun var NABOEN, der kom ud for den slags. Her gik jeg (og vi og mange) og glædede os til endnu et kuld Lina og Nilo hvalpe. Men sådan skulle det ikke være. Hold da op, hvor er jeg skuffet. Dyrlægen kunne ikke finde en eneste lille hvalp i Linas mave. Der er ikke lige nogen forklaring på fænomenet. Vi må bare acceptere, at naturen indimellem ikke følger vores planer. Æv. 
Jeg har tænkt mig at være skuffet resten af dagen og i morgen med. Men jeg er dårlig til at holde fast i den slags, så jeg vil straks gå i gang med at finde en vidunderlig hanhund til Kela - og håbe på, at hun gør som sin mor mht. at have kort tid mellem sine efterårs- vinterløbetider. Hvis vi er heldige, får vi løbetid i slutningen af marts. Hvis vi er meget heldige får vi løbetid i midten af marts.
6. marts - dagen derpå
Indrømmet - en ævdag. Men i går fik jeg talt med dejlige mennesker, der både havde medfølelse og opmuntrende ord. En opdrætterkollega sendte mig fx adskillige billeder af dejlige tyske hanhunde til Kela. Og Mette, der fik Kelas datter, Dina, hjem i sommers, fortalte mig om sin aldeles vidunderlige hund, der slægter sin mor på bl.a. med at være personificeret begejstring - og dertil jublende glad for mennesker af alle størrelser (Kela er ikke SÅ vild med små børn), for alle andre hunde (Kela bliver jævnligt irriteret på nærgående hunde) - for livet i alle ender og kanter (DET er Kela også :o)). Mette lovede at sende billeder ved lejlighed - og indtil da må vi nøjes med et barndomsbillede af lille smukke Dina.
7. marts
Den stedlige dyrehandler sælger vegetabilske griseører (???) - og hundene er vilde med dem. Lina går rundt og er en vidunderlig hund - der åbenbart synes, at hun har gjort sit til at berige verden med dejlige børn. Kela får hvisket i øret, at det er helt OK, hvis hun kommer i løbetid inden alt for længe - og hun fjanter glad rundt, ligegyldigt hvad, vi hvisker hende i øret. Livet med hunde er dejligt :o)
9. marts
Skuffelsen har lagt sig. Vi accepterer naturens gang - modvilligt OK - men dog :o) Nu glæder vi os til "den lille begejstring" kommer i løbetid. Hvor Lina er rolighed og fredsommelig glæde, er Kela indbegrebet af jublende fjantet glæde. Og vi glæder os til hendes løbetid og formodentlig en tur til Tyskland.

Bemærk katten med de super blå øjne i baggrunden :o) Sulejma, Linas og Kelas dejlige miauwven. 
11. marts
Så er der et tusind tak til Birthe for billeder og ord. Birthe skriver bl.a:

"Django er, som jeg vist tidligere har fortalt, begyndt at lette ben og gør det efterhånden lige så ofte, som han sidder overskrævs. I går på gåturen lettede han så ben op af en hæk. Ham og Buster har åbenbart indgået en form for pagt med hensyn til avislæsningen. I hvert fald er det sådan, at når den ene hund snuser til noget godt, så kommer den anden også, for det må være virkelig godt. Mens Django stod og lettede ben, kom Buster op på siden af ham for at snuse med. Man skulle næsten tro, at Django blev irriteret over at blive forstyret, for han sendte Buster et blik, der godt kunne tydes som "forsvind, det er min plads", hvorefter han lettede ben til Busters side og tissede Buster lige i hovedet. Aldrig har jeg set Buster springe så hurtigt til siden og så blev der ellers skulet tilbage. Nu er det jo kun gisninger, men det så altså meget ud som om, den lille lettede ben op i hovedet på den store med fuldt overlæg. Magen til frækhed!"

- Og så satser jeg på at finde en hanhund til Kela i løbet af de næste par dage.

Herligt udtryk Buster har :o) "Nu kommer den lille og fylder IGEN!" Djangos siger "Ih, hvor vi hygger os sammen".

Det er så sjovt at se, at Buster i den grad har Linas rolige
udtryk i ansigtet - og Django har Kelas frække :o)
12. marts
I dagens anledning (solen skinner og fuglene synger) vil jeg komme med lidt blær :o) Lina og Kela er på deres villavejstur, da jeg beslutter mig for at træne lidt. Vi skal træne "bliv". Hundene bliver bedt om at sætte sig og får såvel håndtegn som ordet BLIV, hvorefter jeg marcherer afsted på fortovet. Efter et pænt stykke vej vender jeg mig - og de sidder PÆNT og venter på at få et "værsgo". Alle, der kender os ved, at vi ikke træner såååååå meget, ikke desto mindre er Lina og Kela umanerligt dygtige - synes vi ihvertfald :o)
- Og så lige noget, der intet har med hunde at gøre: Som engelsklærer får man indimellem nogle dejlige grin - i dag fx, hvor jeg skulle rette nogle oversættelser:
"Børnene får ikke en gulerod" var blevet til "The kids do not sheep one carrot". He he og he. Sådan kan det gerne gå, når man søger oversættelse på Google.
Jeg glæder mig meget til at præsentere den hanhund, vi finder til Kela. Der arbejdes ihærdigt på sagen :o) 
13. marts
Hvilken udsøgt smuk dag. Tilfældigvis tog jeg kameraet med i skoven og kunne forevige en fantastisk svane-oplevelse. Gad vide, hvor de var henne - svanerne - mens søen var frosset til. Nu er de her ihvertfald, og jeg nyder deres majestætiske skønhed. De hvæser af hundene, der er ret ligeglade med svaner, som hvæser :o)
Jeg må lige dele "et par" af skovturens billeder med jer, der følger med her på siden.
15. marts
Kela og Lina har et fast ritual: Når jeg kommer hjem fra arbejde, vil de i skuffen!!! Den med hundelækkerier. I dag fandt jeg et marvben til dem hver. Ud i haven med dem. Efter kort tid "bankede" Lina på døren. Det viste sig, at Kela havde fået narret Linas ben fra hende og nu lå og vogtede over begge marvben. Kela kan være en bølle!!! Men Lina tog en grusom hævn :o) Hun marcherede ud i køkkenet og huggede en tør skive brød, der lå på køkkenbordet. Lina hugger ellers kun mad, når hun er drægtig eller har hvalpe. Men nu mente hun tilsyneladende, at der måtte gøres en undtagelse. Med brødet i munden spankulerede hun ud i haven - hvor Kela naturligvis blev SÅ misundelig på Linas brød. He he. Jeg tror, Kela nærmer sig løbetid. Hun er blevet ret madfokuseret de seneste par dage. Det kan dog godt være ønsketænkning :o)
I Sønderjylland er Akema nu kommet i løbetid og skal parres, når højbrunsten sætter ind. Det er meget, meget spændende (også) for mig -  (forhåbentlig) at skulle være hundemenneskemormor for første gang. He he. Søs og Christina (fra Avls- og sundhedsudvalget i eurasierklubben) har fundet en super fin hanhund til Akema i Tyskland.
19. marts
Så er der kommet ord og billeder fra Darcos og Busters/Djangos familier. Tusind tak til begge.

Det går fortsat fint med Darco. Han skal nu til at starte ringtræning og skal på skue i april. Det bliver spændende at høre, hvad dommeren siger til den smukke hund.
Birthe går også til træning med Django og Buster. Her er der en lille bitte smule problemer med Buster :o) der er langt mere interesseret i holdets andre hunde end i træningen. Django derimod er koncentreret om øvelserne og har helt styr på dem.
Vi venter fortsat spændt på Kelas løbetid :o)  

Darco

Darco

Django

Buster
23. marts
Hvilken fantastisk forårsdag. Svanerne lå smukke i den næsten blikstille sø. Jeg måtte ud på en træstamme for at fotografere. Kela ville også med - og skvattede i vandet med bagdelen. Et lille garnnøgle kom til og var fjantet. På den ene mark kørte traktoren med en hale af fugle efter sig. På den anden mark satte jeg mig og lod hundene snuse rundt, hvilket de begge elsker. De snusede efter mus dog uden at finde nogle. Jeg nød roen, den forsigtige varme, fuglesangen og hundenes glæde. Stille idyl i Farum :o)
I morgen er vi "et par stykker", der mødes i hundeskoven ved Bagsværd Sø. Hvor ER vi heldige med vejret. Jeg glæder mig, som altid, til at møde både mennesker og hunde. 

Kela og "garnnøgle" - lille jublende glad stor hanhvalp

Opstillet billede :o)

En samojede kom forbi på engen
27. marts
Hver dag kigger jeg på Kela og spørger: Hvad så med løbetid? Hun gider ikke svare. Det må vi vist leve med. Til gengæld er hun lige så glad for foråret som vi andre. Hun styrter begejstret rundt i skoven - ikke efter noget, men bare af glæde over at drøne rundt. Linas glæde er mere afdæmpet, men det er tydeligt, at også hun nyder forårsduftene - lige som jeg gør og derfor bliver NØDT til at tage billeder af "det hele" :o)
Hjemme i haven gumler hundene videre på gode ben, de fik i går. Ben er sundt og godt for hundene inkl. deres tænder.

Kela i skovstjerner

jeg KAN ikke lade være med at tage billeder af svaner :o)

Find snogen :o)

jeg eeeeeeeeeelsker anemoner - fordi de taler om forår
28. marts
Jeg har fået nedenstående annonce fra Jenny, der er skrevet op til en Kelahvalp. Google hjalp mig med at oversætte fra svensk :o)
Pris: 5000,-
Type: Hund
Sted: Sundsvall
Årets første afkom. Omplacering planlægges.
Det er en sort uldtot af racen Belgisk Hyrdehund. Usædvanlig sød og velopdragen, er dog lidt genert og gemmer sig i hjørnerne, hvis man render for meget rundt. Konditionen er så som så. Han har lidt svært ved at holde farten på lufteture, men hos den rette person kan han blive en god bluse eller et par vanter. Faren er meget fin, moren ukendt :-) meget let at passe, kræver ingen motion, er renlig og billig i foder.
29. marts
Hvis nogle føler for måske at fælde en rørt tåre (jeg gjorde ihvertfald): Tjek dette link

  http://www.hyggestedet.dk/flashplayer/hyggeplayer.php?videoid=261164

- og betrækket på sofaen trænger i den grad til en vask :o)
30. marts
Eurasieren skal opdrages med positiv motivation. Sådan lyder ALLE gode råd fra eurasieropdrættere. Igen og igen oplever jeg rigtigheden af, at ros for hensigtsmæssig opførsel virker 100 gange bedre end skæld ud for uhensigtsmæssig opførsel. Vores allerdejligste Kela er fx ikke nødvendigvis altid høflig overfor hanhunde. Hun irriteres og siger SKRID - selv om de stakkels hanner intet har gjort hende. Beder jeg hende "tale pænt" gør hun det naturligvis (dvs. går sin vej) - indtil hun møder den næste hanhund, der af uransalige årsager irriterer hende. Sagt kort: Min irettesættelse virker sådan set ikke efter hensigten. MEN - er jeg hurtig med at rooooooooooooooose, når hun hilser pænt og høfligt på andre hunde, kigger hun glad på mig og gør sig umage for at være allersødeste og høfligste Kela :o)
Som fx Birthe og Anja har fortalt om i forum, er det fantastisk at have to hunde - og ekstra, når man har to hunde med vidt forskelligt sind. Det har vi. Lina er roligheden selv i alle situationer - den flegmatiske i familien. Kela er indbegrebet af begejstring og barnlig glæde - og en lille mokke overfor hunde, der irriterer hende. Ikke at Kela nogensinde har gjort nogen noget. Hun har bare sine meget klare meninger om, hvem hun kan lide (af hunde), og hvem hun ikke kan. Når det gælder mennesker, kan hun lide stort set alle over en meter og tyve sådan cirka :o) - lige bortset fra dem med fuldskæg. Den slags er lidt skumle iflg. Kela. Vi er dog godt i gang med at præge hende mht. mænd med skæg - da min yngstesøn pt. har anlagt sig et sådant.
1. april
I DAG ER DET LINAS FØDSELSDAG
HURRA HURRA HURRA
og tillykke til Lina, til os og til alle jer, der har Linas dejlige børn og børnebørn.

der er lækre kyllingelår i fødselsdagsgave

mums

Kela får lov til at snuse til gavepapiret. Bagefter får hun selvfølgelig også kyllingelår :o)
VIDERE TIL NÆSTE OMGANG SIDSTE NYT
Tilbage til forsidenTil sidste nyt - index