SIDSTE NYT

til forsiden
april og maj 2012
3. april
Nu var sidste omgang sidste nyt vist ved at være lidt overfyldt................
Herunder ligger Lina og Kela og venter pænt på at få lov til at spise en godbid, jeg har lagt på gulvet. Hvis jeg venter for længe med at sige "værsgo", bliver Lina gerne irriteret og går sin vej. Selvsamme Lina kan også gerne finde på at blive sur :o) Vi har en stiltiende aftale om, at hun gør, hvad der passer hende - så længe det, der passer hende også passer os mennesker. Den sidste del af aftalen, er hun ikke vild med at blive husket på. I dag blev hun fx sur over, at jeg bad hende blive på stien i skoven. Hun var drønet efter en fugl ved vandkanten, og jeg tænkte, at der måske var fuglereder i nærheden. Derfor blev begge hunde bedt om at holde sig fra vandet. Kela accepterer den slags -  går pænt ved siden af mig med en masse glade øjekast, der siger "må jeg løbe nu? nu? nu?". Lina bliver sur. He he. Med hele kroppen og især øjnene fortæller hun, at det VIRKELIG er upassende, det jeg lige har bedt hende om. Jeg fniser for mig selv (det ville være temmelig uhøfligt at grine højt) og glædes over, at begge hunde er så udsøgt lydige - og vidunderligt helt deres  egne. 
4. april
Tusind tak til Birthe for ord og billeder. Django har nu klaret sit begynderkursus med en flot afslutning, hvor han kom på 2. pladsen i en lydighedskonkurrence. På hvalpekurset blev han nummer ét, så vi må sige, at Kelas søn er meeeeeeeeeeeget dygtig :o) Der kom en fotograf forbi og tog billeder af (bl.a.) smukke Django. Nu overvejer Birthe at fortsætte træningen af "den lille" på et rallykursus.
Nederste billede af Lina er mærkeligt :o) Sidste sommer købte vi den fine nye hundeseng til hende. Hun har på intet tidspunkt villet have noget med denne tingest at gøre - ville KUN ligge i sin gamle slidte, beskidte hundeseng, som vi ikke har nænnet at smide ud. Vi har så haft tre hundesenge stående. I søndags havde vi påskegæster og måtte flytte den nye hundeseng ud af køkkenet, for at få plads til alle. Om det er den nye placering eller hvad, ved vi ikke - men for en times tid siden indtog Lina ENDELIG den fine seng - og har ligget der siden. Mystisk :o)
6. april
Så er den første af Kelas hvalpe udstillet. Tusind tak til Lars, Birthe og Line for ord og billeder om og af dejlige Darco. Han fik exellent (det bedste) og certifikat - kom i store ring med skuets bedste hunde. SUPER godt gået. Godt nok er Henrik og jeg ikke de store udstillingsmennesker, men derfor kan vi da godt blive stolte af vores hvalpe :o)
Herunder har vi Lars og Darco - og derunder et par forårsskovhunde. Overfor hanhunde lyder Kela som en, der er tæt på løbetid. Hun gider IKKE have, at nogen snuser hende i bagdelen!!!! Hun er gået i fæld og er dermed en lille smule slidt kamel indimellem :o) 
7. april
Så er der tusind tak til Benitos Karin. De har været på eurasierskovtur i Gråsten arrangeret af Søs. Jeg regner med at få flere billeder og ord fra turen af Søs.
Hold da oooooooooop, hvor er Benito blevet en fantastisk smuk og velpropertioneret hanhund. Når han dertil har det dejligste temperament, må jeg erkende, at jeg bliver "lidt" stolt og meeeeeeeeeeget glad :o) Karin har skrevet et indlæg i forummet ("eurasieren"). Det har Charlies Karin også.  Tak til jer begge for bidrag til at fortælle om vores dejlige race.
11. april
I DAG ER DET A-KULDETS FØDSELSDAG
HURRA HURRA HURRA
Tillykke til

Aslan (senere Basse)

Aluka

Aleiko

Akema

Aiko

Amadeus (der flyttede til Norge)

Akela

og den stolte moder
I dag for fire år siden var en STOR og smuk dag  :o) Hvilke vidunderlige hvalpe vi dog fik - og hvilke dejlige hvalpefamilier, vi også fik. Heldigvis har vi kunnet følge næsten alle vores syv (kun Amadeus i Norge, har vi desværre mistet kontakten med). Vi ser frem til at møde jer igen og igen - både jer og alle vores andre dejlige hvalpe og familier.
Der er ikke lige noget nyt om Kela og løbetid, men vi er ret tæt på at være sikre på, hvem der skal være far til hendes hvalpe. Jeg glæder mig til at kunne bringe billeder - alt skal lige være på plads. Desværre vil Kela ikke være i smukkeste pelsform, når hun skal date. Hun fælder MEGET nu - som det kan ses på nedenstående billeder. 

HVAD - får mor OGSÅ noget? På MIN fødselsdag?
12. april
Tusind tak til Anne og Jesper for ord om og billeder af dejlige Dino. Han er den kærligste hund, der taler venligt til mennesker og andre hunde. Han kan også være en drillepind. Det er, som altid, dejligt at høre nyt fra "børnene".

Jeg er lige faldet over et par klip på Youtube. Det første fik tårerne frem - det andet smilet.

http://www.videozoo.dk/videos/laboratorie-hunde-ser-verden-for-forste-gang

http://www.youtube.com/watch?v=dv_gOBi8Wpk&    (hop evt. et par minutter ind i klippet)
13. april
Inspireret af "annonce" fra Jenny (tidligere publiceret), har jeg lavet denne lille eurasier. Farven er dawn (cremefarvet), og det er et udsøgt fredeligt lille dyr med vel ansat hale, men måske lidt for tykke forben :o) Moren, Kela, tog "fødslen" rigtig pænt, omend hun så lidt utålmodig ud indimellem.
Da pelsdyret nu er "gået" i haven, vil Drosselvangens kommende fugleunger ligge blødt og dejligt :o)
14. april
Søs og Tonni har fået ny bil - dvs. Aiko og Akema har. Tusind tak for umanerligt skønne billeder. Bemærk, hvem der selvfølgelig sætter sig på førersædet :o) Sådan er det også hos os. Henrik foretrækker, at det er ham, der styrer bilen.
Som barn kaldte jeg Morris Minor'en for "mosterbilen" p.gr.af dens buttede former. Da jeg selv blev moster, holdt jeg op med det. He he.
Til jer, der ikke lige ved, hvem Aiko og Akema er: Søster og bror til (A)Kela.
Om lidt skal jeg afsted til generalforsamling i Eurasier Klub Danmark, hvor jeg pt. sidder i bestyrelsen. Måske gør jeg det også i morgen :o)
17. april
Lige herunder har vi billeder af smukke Cenja. Tusind tak til Tommi og Pia - der skriver:

"Cenja nyder godt af at jeg har fri i øjeblikket, så vi tager rundt til de forskellige hundeskove i området og går laange ture på 1-1,5 time. Det elsker hun! Hun drøner rundt og udforsker det hele, og hun er meget opmærksom, intet undgår hendes falkeøjne og superhørelse, hun får øje på egern oppe i træerne og jagter alle de fugle hun kan få øje på – hun har heldigvis ikke fanget nogen endnu, selv om hun prøver ihærdigt :o) og så skal hun selvfølgelig hilse på ALLE hunde som vi møder. Så vi hygger os."

Generalforsamlingen gik fint, omend der var lidt roderi mht. hvem der var stemmeberettigede. Jeg håber, at klubbens medlemmer tilgiver og husker, at alt arbejde for klubben er frivilligt. Heldigvis synes flertallet af selvsamme medlemmer, at det er absolut vigtigt, at vi fokuserer på sundheden i racen. Eurasieren ER en meget sund race, og det skal den gerne blive ved med at være.

- Og vi venter staaaaaaadig på løbetid :o) 
Her har vi en mishandlet hund. Anja og Mogens udsætter den 11.4. stakkels Luka for BÅDE fødselsdagssang og kamera :o)
Jeg fik også dejlige billeder af Lukas "lillesøster", Bjanka. Desværre er opløsningen for lille.


 

Oh, at nyde en forårsdag i haven
19. april
Så er der nye billeder af smukke Cæsar. Tusind tak til Michael og familie.
Jeg må konstatere, at dette år er et lidt specielt år. Lina gik tom, og jeg har ombestemt mig mht. valg af hanhund. Det bliver ikke Barco alligevel. Lige nu afventer jeg godkendelse af den hanhund, jeg har valgt i stedet - og der er en alternativ klar :o)

Verdens dejligste puttehund, begejstring og finke

Verdens dejligste rolighed, særlighed og vidunderlighed
20. april
RAPPORT FRA EN SKOVTUR :o)
I anledning af, at jeg skulle tage nogle billeder af Leiko til EKD's hanhundegalleri - og fordi det er så hyggeligt, aftalte Rie og jeg forleden at mødes på engen i dag.
Rie kom cyklende, da hun var lidt forsinket. På lang afstand spottede Leiko sin mor og søster og styrtede afsted. De løb ham i møde, da de opdagede ham.
Nu skulle der hilses og snuses. Da det var gjort, kaldte jeg på dejlige Leiko, som kom styrtende og sagde hej.
Rie nåede frem, og Lina og Kela skulle hilse og kæles. Cyklen blev parkeret og vi gik ned til skoven og søen. Det er så fantastisk at fornemme foråret - se alle anemonerne og de små bitte bøgeblade.
Jeg tog en masse billeder af Leiko, men det er sin sag at få en hund til at stå lige præcis perfekt, så man kan se haleføring, statur, ansigt etc. Til gengæld viste Leiko hvor dygtig han er til alt muligt med træer :o) Dog synes jeg, at nedenstående billede til venstre er rigtig godt af smukke Leiko. 
Rie bruger gerne at gemme godbidder i træerne. Leiko var super dygtig til at finde godbidderne. Der blev også gemt nogle, Lina skulle finde, men DET var altså for besværligt i hendes øjne.
Kela kunne godt finde ud af det med de gemte godbidder.
Da vi nåede til "hjortestedet" anbefalede jeg Rie at tage Leiko i snor. "Der er da ikke hjorte på denne tid af dagen", indvendte Rie, men tog dog Leiko i snor. Jeg bad Lina og Kela om at "følge", hvilket betyder, at de skal gå bag mig. Dette for at jeg kan spotte eventuelle hjorte først og give de to snor på. Og det gjorde jeg :o)
Jeg tror i øvrigt, at de to rådyr ("ikke hjorte", sagde Rie :o)) ikke har læst "Håndbog for hjorte/rådyr". Hvad ligner det at stå frit fremme klokken cirka fem et sted, hvor mange mange hunde passerer hver dag?
Så var vi tilbage på engen. Leiko forsøgte at få Kela med på en leg, men hun gider sjældent lege med andre end sin mor.
Tiden går hurtigt, når man er i godt selskab. Jeg følte, vi havde gået en kort tur - men den var, viste uret i bilen mig, på sådan cirka en time og et kvarter. Tak for en hyggelig tur, Rie og (A)Leiko :o)
22. april
Herunder har vi smukke Celina.Tusind tak til Rikke for dejlige billeder. Rikke er, som flere ved, Linas opdrætter. Celina er datter af to af Rikkes "børnebørn". Hun har det kærligste og dejligste sind - holder af alt og alle og eeeeeeeelsker at lege.
26. april
Nu har vi besluttet os endeligt for, hvilken hanhund Kela skal parres med.
Det har godt nok være lidt af en omgang at finde den rigtige denne gang. Jeg har kigget på et utal af smukke, dejlige hanhunde i ind- og udland. Jeg har fået en masse oplysninger om hver enkelt - hvor der hver gang har været et eller andet, der ikke var optimalt. For mig/os er sundheden og temperamentet det vigtigste. I Casa Kallistos Alaska har vi fundet en dejlig, sund (og med sunde linjer) han med et super godt temperament.
Jeg afventer lige at få billeder (eller tilladelse til at "hugge" fra Casa Kallistos hjemmeside). Indtil da kan der kigges hér: http://www.casakallisto.dk/25210418

Nu må du gerne komme i løbetid, Kela :o)
27. april
Her har vi så Alaska fra Thisted. Jeg er sikker på, at der kan komme nogle fantastiske hvalpe med Kela og Alaska som forældre.
Der er også lige lidt skovtursbilleder på programmet. Lina går gerne i vandet, mens Kela plejer at holde sig på bredden. Af uransalige årsager fik hun også lyst til at få dyppet poterne i går, og begge hunde vandrede rundt i søkanten i op til flere minutter. Senere drønede Kela rundt på må og få, som hun plejer - af bar glæde over at løbe. I dag besluttede begge hunde sig for at rende efter en stor hanhund. Henrik bad dem opføre sig høfligt, men ejeren sagde, at det var helt fint - "det er så sjældent, nogen gider løbe efter ham".
- Og så lige et youtube-klip, Henrik fandt. Det viser, hvordan eurasiere IKKE opfører sig!!! :o)  
http://www.youtube.com/watch?v=90zucurHgmc

Kela fælder stadig effektivt

vandhunde

anemonehunde
26. april
Vi har fået flere (helt nye) billeder af dejlige Alaska - så der kommer lige et par mere.
Tusind tak til  Heidi og familie for ord og billede om og af skønne Caisa. Det er så sjovt, at nogle af Linas og Dustys hvalpe er blevet helt lyse - og nogle ret mørke. Det mørke ligger i Linas linje, har jeg ladet mig fortælle (af Rikke, Linas opdrætter). 
Heidi fortæller, at Caisa slægter sin mor på mht. til at have sine helt egne meninger om dette og hint - fx gerne at ville bestemme på lufteturene og ikke nødvendigvis gide løbe, når Heidi vil løbe :o) Caisa slægter vist også sin mor på mht. udtryk i ansigtet, når man ikke gider blive fotograferet. 
Det er, som jeg vist har sagt før, så umådelig dejligt at høre om vores Lina- og Kelabørn - ekstra dejligt med ord som disse:
  
"Selv om man ikke skulle tro at det var muligt, så bliver hun fortsat dejligere og dejligere dag for dag"
og
"Caisa er en fantastisk hund og vi er meget, meget glade for hende."

Dette ER jo den vigtigste grund til, at vi får hvalpe.
27. april
I anledning af, at jeg har lavet forsiden om (den var fx lidt for mørk, synes jeg) - og med håbet om, at hele skidtet virker :o) skal der lige være et billede. Det bliver så af Lina med to af sine A-kuldshvalpe - Akela og Amadeus. Hold da op, hvor var hun slank dengang (i 2008). Sådan er vi flere, der har det :o)
28. april
Jeg ville sådan set bare lige fortælle, at jeg har lavet et indlæg i Forum - om eurasiervaner. Når jeg nu alligevel skulle skrive noget (hvad jeg jo sjældent gør :o)), kunne jeg passende lave mit daglige tjek af Kela (løbetid). Både hun og Lina ved, hvad det betyder, når jeg tager et stykke køkkenrulle. He he. Den hund, jeg nærmer mig med køkkenrullestykket, lægger sig pænt og løfter et ben. I dag behøvede jeg bare kaste et bitte lille blik - BLOD!!!! Nu kan vi godt begynde at planlægge en tur til Thisted om 11 - 12 dage. Jubiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Senere lørdag
Ih, hvor er jeg glad :o)
Dagens skovtur bød på lidt af hvert. Først jagtede Kela en hanhund (retriever), som slet ikke gad hende. Siden mødte vi en svane, der hvæsede af mig, fordi jeg gik ud på en træstamme og tog billeder. Lina og Kela gik rundt på en anden træstamme og snusede. Senere mødte vi endnu en hanhund (kæmpestor blandings), som Kela også drønede efter. Han syntes, det var sjovt, indtil hun begyndte at tale uhøfligt. Han bad hende holde mund, hvad hun så gjorde. Et øjeblik efter kom Leiko drønende - uden Rie eller andre. Jeg blev stående ti minuttters tid for at vente på en eller anden, der manglede Leiko. Ingen kom. Så tog jeg Linas søn i snor for at køre ham hjem, men et øjeblik efter hørte jeg nogle råbe fra den anden side af marken. Det var vist Ries søn, så jeg slap Leiko, der drønede afsted. Han er altså lidt af en bølle :o)

de er vist væltet
30. april
Hvis jeg ikke havde hund(e), ville jeg ikke opleve dette mirakel, at det bliver forår - igen og igen :o) Arrr - jo, jeg ville vel opleve det - men ikke fornemme det på samme måde som nu, hvor jeg ustandselig er i skoven. Jeg hører nemlig ikke til blandt dem, der gik ture, FØR jeg fik hund. Det var jeg vist for doven til :o)
Kela er begyndt at stå at pive efter naboens kære Skipper. Han er en lille fin hvid hund med et racenavn, jeg aldrig kan huske. På mandag får vi taget blodprøve på Kela for at se, hvornår hun er klar til parring. Jeg har fået bevilget en fridag fra arbejde, og Henrik har mulighed for at flytte rundt på sin undervisning - så vi kan drøne til Thisted, når Kela er klar.
Jeg (vi) er super glad for, at I er nogle, der har holdt fast i at få en Catalejmashvalp. Jeg har fuld forståelse for jer, der har fundet en hvalp et andet sted, men det er selvfølgelig virkelig varmende, når nogle er parat til at vente. I vil blive mødt med åbne arme af resten af Catalejmasfamilien :o)
2. maj
Når Henrik, Kela og jeg drager til Thisted i næste uge, flytter min yngstesøn, Sebastian, ind og tager sig kærligt af Lina. Hun vil blive krammet i lange baner - og få lange dejlige skovture. Vi vil ikke tage Lina med vestpå, da mor ikke skal blandes ind i Kelas date :o)
3. maj
Endnu en smuk, smuk dag. Vi har endnu ikke haft gejle hanhunde i rumpen - og det slipper de heller ikke godt fra, sålænge Kela ikke er højløbsk :o)
Dejligt med sådan en bededagsferie. Jeg ved GODT, hvad jeg vil bede om :o) (fx manglende regnvejr, når vi skal parre i næste uge).
- Og noget helt andet: Min Cecilies mave blev scannet i går. Hun har en lille pige i maven :o) Lille Hjalte skal være storebror. Samme Hjalte er vild med hundene, men kommer de sådan pludseligt heeeelt tæt på, siger han "bange" og gyser lidt :o) Jeg glæder mig til at vise ham hvalpe - og dermed præge hvalpene med en lille to-årig. 
spejlbilleder

Alliken har et irriterende sprog (lyd) - men ER da en stilig fugl

"Fandens mælkebøtte", kalder man den. Hvorfor egentlig ikke
"mangfoldig sol"?
4. maj
Når vi går aftentur med hundene, går Sulejma gerne med - dvs. indimellem styrter hun afsted med høj haleføring - krydser veje, ind i haver og så hen til hundene. Engang var det svært for Kela, at hun ikke måtte krydse veje og suse ind i fremmede haver, når nu Sulejma måtte,  men i dag har hun vænnet sig til, at der er forskellige regler for hunde og katte. Det er ret hyggeligt at have den lille kat med på tur - eneste problem er, at jeg bliver nervøs, når hun drøner over vejen, og der kommer biler.
Sulejma er 11 år gammel, men det kan man hverken se eller mærke på hende.
Jeg er meget spændt på mandagens blodprøve :o) 
5. maj
Lina er tankelæser!
Henrik og jeg havde besluttet at tage i biffen til en eftermiddagsforestilling (Hvidsten Gruppen - fantastisk film). Jeg sidder ved computeren og tænker, at nu skal vi snart ud af døren. I det samme begynder Lina at pive og gå ud til hoveddøren. Hverken Henrik eller jeg har foretaget os det mindste, der kunne indikere, at vi ville gå. Lina bliver siddende ved døren. Kela kommer til - lidt forvirret. Vi har jo været i skoven for ikke så længe siden, og ingen gør anstalter til at forlade huset. Men Lina er ikke i tvivl. Sidder skiftevis ved døren og render hen til mig med et "jeg skal med, ikke?".  Ikke om jeg fatter, hvorfra hun vidste, at vi skulle gå.
6. maj
Tusind tak til Birthe for ord om og billeder af Buster og Django. Som det ses, har de to drenge det stadig herligt sammen. Det ser sågar ud til, at de tager sig en lille dans på græsplænen :o)
I går havde jeg en lidt væmmelig oplevelse med Lina på engen. Hun kom drønende med en lang gren efter sig. Jeg fik hende kaldt til mig. En tornet satan havde filtret sig ind i hendes mamelukker og mavepels. Kela jokkede på den, så den knækkede. Omkring 30 cm sad godt og grundigt fast. Jeg bad Lina lægge sig, men det var IKKE rart for hende at få grenen fjernet. Dels var den snoet ind i pelsen, dels kan jeg forestille mig, at tornene stak hende i maven. Nærmest hår for hår måtte jeg filtre grenen fri. Indimellem pev den stakkels hund, men hun accepterede, at jeg bad hende blive liggende. Det var en glad Lina, der drønede afsted, da hun blev befriet for tornene. Jeg tog selvfølgelig de to grenstykker med, så andre hunde ikke skulle få dem i pelsen eller træde på de skarpe torne. 
Vi får taget blodprøve i morgen klokken otte. Efter 2-3 timer skulle vi så gerne vide, hvornår turen går til Thisted.
7. maj
Vi venter lige et par dage med at tage til Thisted. Blodprøven vist 1 nanogram progesteron. Den skal vise 5, før vi kører. Nu har jeg bestilt ny blodprøvetid på onsdag. Det passer mig sådan set fint, da Kela vist slog sig i lørdags. Hun pev pludselig, da Lina stødte ind i hende og siden, når hun skulle hoppe op i sofaen eller min bil. I går pev hun også et par gange. I dag er det væk. Dyrlægen gennemtjekkede hende, uden at hun sagde et pip. Hun sagde i øvrigt heller ikke noget til at få taget blodprøven. Meget dygtig hund :o) Men hvis hun har været lidt øm, er det jo fint at der går et par dage mere før parring - selv om jeg da er "en smule" utålmodig :o)
8. maj
Hermed afsendes et tusind tak til Anja, for billeder af dejlige Luka og Bjanka - Linas datter og sønnedatter. Der er vist ingen tvivl om, at de to stadig har det super godt sammen.
Der kommer blodprøvenyt i morgen ved ét-tiden - medmindre altså vi skal køre i morgen. Så bliver det tidligere, da jeg så må aflyse en undervisningstime. Jeg regner nu ikke med, at vi skal køre før torsdag eller fredag.

Bjanka (Leikos datter) tv og Luka (Nilos datter) th

Kela efter endnu en mislykket egernjagt

nogen har vist fortalt de to noget sjovt :o)
9. maj (klokken 6)
Så har jeg fået rettet fejl fra i går. De "gamle" Catalejmasfolk vil vide hvilken fejl. Pinligt :o)
Jeg er ret spændt på blodprøven, så jeg vågnede lidt i fem. Begge hundene stod i dag op med mig. Det plejer kun at være Kela, mens Lina gerne bliver sovende hos Henrik. Kela lagde sig fluks i sin alternative hundeseng. Godt, at betrækket kan vaskes!
Lad mig starte med det positive: Kela blev igen rost til skyerne hos dyrlægen - både for sin skønhed og for hendes helt rolige måde at klare blodprøvetagningen på.
Lad mig fortsætte med det lidt irriterende: Dagens tal er kun 1,9, hvilket gør, at vi ikke ved, hvornår vi skal til Thisted - og vi skal have endnu en blodprøve fredag. Dyrlægen lever fedt på, at Kela ikke "gider" lægge æg ned. He he. Jeg vil vælge at se det positive i udsættelsen: Maj og Arne, der har Alaska, har også Dolce - som havde termin i går. Vi kommer så ikke og "forstyrrer" midt i fødslen. Som belønning for at være så hensynsfuld, fik Kela selvfølgelig et okseøre - og når Kela får, skal Lina naturligvis også have :o)
11. maj
Så er Kela ved at være klar. Vi kører til Thisted på søndag - glæder os meget. Henrik har bestilt nogle færger, og jeg skal have bestilt en hytte.
Dejlig dag :o)
Videre til næste omgang sidste nyt
Tilbage til forsideTilbage til sidste nyt index