SIDSTE NYT

til forsiden
maj og juni 2012
14. maj
Som det kan ses på ovenstående billede, fik vi en fin parring i Thisted - men først i dag.
I går mødte vi op hos Arne, Maj og Alaska ved fire-tiden. Vi havde lige givet Kela lidt slappe-af tid efter landing i det nordjyske. Hun og Alaska var vældigt interesserede i hinanden, men Kela satte sig eller lagde sig konsekvent, når Alaska hoppede på hende. Den stakkels hanhund blev noget forvirret over hendes afværgemanøvrer. Vi forsøgte os med at gå ned til en græsplæne ved vandet - neutral grund. Det ændrede ikke på Kelas behov for at lægge sig og se kær ud :o) Hmm. Sidste år i Dortmund skete faktisk det samme. Vi gav så Kela og Balu en pause på en times tid. Det hjalp. Denne model prøvede vi så - og vendte tilbage efter en times tid. Kela fortsatte med at lægge sig. Efter nogen tid besluttede vi at prøve igen mandag - i dag. Hundene var trætte.
Vi havde lejet en fin lille hytte med udsigt over Limfjorden. Kela fandt sin hundeseng og slappede af. Det gjorde Henrik og jeg også - med aftensmad og en hel del spænding indeni: "Går det mon i morgen?".
Vi vågnede op til en bekræftelse af sangen "Blæsten går frisk over Limfjordens vande" - TEMMELIG frisk, vil jeg sige. Men det regnede heldigvis ikke - da vi stod op. He he. Efter en lille time kom regnen. Vi pakkede bilen, og jeg gik en tur med Kela, mens Henrik støvsugede de 1½ kvadratmeter (naarj, der var lidt mere plads :o)). Alaska bor to minutter fra campingpladsen, og kvart over ni var vi klar til en parring i ruskevejret. Kela stillede sig fint op - og lagde sig fint ned. Thisted ligger langt fra Farum, når man står der i regnen og blæsten med sådan en hund. He he. Jeg må erkende, at en lille opgivelse begyndte at snige sig ind i mig ("inseminering"?). Men Arne var vidunderligt optimistisk - og så VAR den der sgu (undskyld sproget). Kela blev stående fint og roligt. Jeg kunne gå hen og støtte hende - og efter fem minutters tid lade Henrik overtage, fordi mit ene bukseben blev vådere og vådere. Kela pev en lille bitte smule - og jeg tror faktisk, at det var glade piv. Hvis de bare var halvt så glade som jeg var, var de MEGET glade :o)
Efter parringen kom Kela ud i bilen, og vi mennesker fik ordnet papirarbejdet - og fik kaffe og overdådige kager. Vi fik selvfølgelig også hilst på husets to andre dejlige hunde - Dolce og Capella. Dolce har fire vidunderlige hvalpe, der er en uge gamle i morgen.
Så vendte vi snuderne mod Århus og en færge. Tyve minutter over fire var vi hjemme. Lina var i skoven med Sebastian, men kom hjem kort efter. Kelas reaktion på hende var som sidste år: "SKRID!". Nu skal Kela lige manifestere, at hun har ret til at få hvalpe, selv om Lina er højest rangerende i deres lille flok. Det tog en uges tid sidste år. Lina er heldigvis ret ligeglad med den slags. Hun kigger lidt undrende på Kela og resignerer så - "OK. Jeg skal nok lade dig være i fred, hvis du er sur". Henrik kørte efter bl.a. kødben til hundene, og så var der ren havehygge. Vi er meget glade :o)
15. maj
Jeg var lidt spændt på dagens skovtur - om der var nogen ændring i Kelas sædvanlige skovtursfacon. Og det var der. Ikke et eneste lille egern blev opsnuset, ikke en eneste fugl måtte flyve op, fordi Kela kom drønende. Stille og fredeligt gik hun det meste af tiden ved siden af mig eller bag mig. Vist er jeg i en risikogruppe, hvad angår overtolkning af hvadsomhelst, der handler om drægtighed :o) men hun VAR altså meget anderledes, end hun plejer.

16. maj
Nu er det ikke fordi, der kommer daglige opdateringer foreløbig :o) Men jeg har sakset en god artikel om myter og misforståelser om hunde. Den vil jeg lige reklamere for - find den HER.
Henrik var i skoven med hundene i dag. Kela løb efter et par egern, men tog det ellers rooooligt. Der kom en hanhund lidt for tæt på Kelas bagdel. Henrik stillede sig i vejen - og Kela sagde SKRID til hunden.
18. maj
Jeg "kom lige til" at kigge på nogle gamle billeder - begge er af Buster og Django og for sørme, hvor bliver jeg glad i hjertet :o)

19. maj
Så skulle Henrik og jeg for første gang passe lille Hjalte herhjemme - og med sovning. Hans forældre skulle til tema-fest (bemærk Cecilies fine mave :o)) Hjalte er en lille smule bange for de stoooore hunde - og vild med dem. De hedder begge Kela :o) Lina håbede på, at han ville dele sin aftensmad med hende, men det ville han desværre ikke. Der er nu kun 23 dage til scanning. He he. Jeg har fundet en masse fine E-navne og var lige ved at købe en "sten-måtte" i Netto i dag - til hvalpene som endnu et udfordrende underlag. Jeg dyede mig - men kan overveje at gå i gang med at strikke et eller andet til Hjaltes lillesøster :o)
22. maj
Oh at have en sø i nærheden på varme dage som disse, vi beriges med pt. Kela går helst ikke længere ud end til knæene, mens Lina gerne vil ud at få vand på maven. Kela tager det stadig temmelig roligt i skoven. En enkelt lille løbetur eller to kan det blive til, men helst går hun stille og roligt og nyder duftene. Det er meget nyt at opleve LINA drøne afsted i stedet for Kela.
23. maj
Mellem to nedenstående billeder er der lidt under syv år. Stedet er det samme. Tro endelig ikke, at Lina lagde sig frivilligt :o) Jeg syntes bare, det kunne være sjovt at få et billede af hende det sted, hun mødte Farum sø for første gang i sit liv. "Hvad skal DET gøre godt for???" spurgte Linas øjne. Og så skred hun et par meter. Jeg insisterede, og hun kom tilbage og lagde sig - og så kun LIDT sur ud :o)
Efter skovturen rundede vi araberkøbmanden - bl.a. for at spørge til kødben. Jamen er der ikke noget med, at muslimer ikke kan lide hunde - kan nogle spørge. Jo sikkert. Men jeg blev altså en dag anråbt på parkeringspladsen ud for købmanden: "Søde hunde. Hvorfor kommer du ikke ind og får nogle kødben?". Så det gør jeg nu - dvs. jeg betaler en lille sjat penge for dem. I dag fik jeg fx to store ben for en flad femmer. Hvis der er en masse kød på benene får jeg to for 15. Det er super godt for hundenes tænder at få sådan et (råt selvfølgelig) ben at gnave på.
-Og så lige endnu en lille ændring hos Kela: Når jeg kommer hjem, hilser begge hunde overstrømmende. Lina bruger mange minutter på at give mig rumpe og kysse mig på næsen. Kela plejer at bruge sådan cirka fem sekunder. Derefter styrter hun hen til skuffen for at få en godbid. Dvs. hun styrtede hen til skuffen, for den sidste uges tid er hun ikke styrtet til skuffen, men i stedet brugt tid på hilseriet. 

24. maj
Dette indlæg er til Athos - den allerdejligste eurasier og Linas gode ven her på Drosselvangen. Athos blev tolv et halvt år.
Da Henrik og jeg flyttede til Drosselvangen for seks år siden var det helt fantastisk at møde ikke mindre end to eurasiere, der boede ikke så mange huse fra os - Eska og hendes søn Athos - og dejligt at møde deres udsøgt søde mennesker. Athos . blev Linas super gode ven.
Vi håber og tror på, at Athos nu render rundt i hundehimlen med sin mor. 
Det er vidunderligt at have hund(e). Det indebærer også sorg på et eller andet tidspunkt.
"Det er bedre at have elsket og mistet end aldrig at have elsket".
Jeg har desværre ikke noget billede af smukke Athos.
25. maj
I anledning af, at Rie har en fridag, solen skinner, det er fredag, min bil brød sammen på vej hjem fra arbejdet (koblingen forsvandt??), så jeg fik chance for en tur med Falck - eller noget helt andet, mødtes Rie, Leiko, Lina, Kela og jeg på engen og gik en tur i skoven. Rie træner Leiko i alskens kunster. Han elsker det og er meget dygtig. Det er så hyggeligt at mødes og sludre på lufteture. Lina drønede derudaf - nyder tydeligt, at hun har tabt sig gennem det sidste halve år.
Kela tog det roligt, roligt.
Da vi passerede hjortestedet kom først Leiko og siden tøserne i snor. Der stod ikke mindre end tre hjorte og hyggede sig i solen ikke så hulens langt fra os.

mor og søn
 
det var imponerende at se Leiko vende sig på stammen

mor med to af sine ældste "børn" slapper af, mens Rie og jeg står og snakker
26. maj
Så nåede vi frem til eurasierskovtursdag. Hvis du har lyst til at se billeder fra denne - klik HER.
Siden åbner i et nyt vindue.28. maj
I dag er det C-kuldets fødselsdag. Hurra og stort tillykke til de otte dejlige C-hvalpe, der kom til verden i dag for to år siden - den første pige klokken 00.05 og den sidste pige klokken 5.20.
Tillykke til Caisa, Celia, Celina, Cenja, Charlie, Chili, Chivas og Cæsar.
Alle billeder er fra uge 8 i hvalpenes liv.

28. maj 2010

Caisa

Celia

Celina

Cenja

Charlie

Chili

Chivas

Cæsar

29. maj
I dag er det B-kuldets fødselsdag. Hurra og tillykke til Babushka, Barko, Bastian, Beluca, Benito, Bianca og Buster.
Henrik og jeg vil aldrig glemme en eneste af husets hvalpefødsler. Denne vil vi bl.a. aldrig glemme, fordi vi kun forventede 2-3 hvalpe (iflg. den scannende dyrlæge) og fik otte. Vi vil heller aldrig glemme den lille bitte nummer otte pige, der desværre ikke klarede at overleve. Men resten - hvilken fantastisk flok :o)


Babushka

Barko

Bastian
 

Beluca

Benito

Bianca

Buster


I dag er det også D-kuldets fødselsdag. Hurra og tillykke til Darco, Dina, Dino og Django - Kelas vidunderlige første kuld. "Den lille" tog sig en laaang opblokningstid, så jeg nåede skam at være nervøs op til flere gange. Heldigvis var alt, som det skulle være. Kela skulle bare lige tage sig sammen. Til gengæld fik hun så sine fire i løbet af halvanden time.
Efter Linas tre store kuld var det sjovt at opleve et lille - noget nemmere at kende forskel på hvalpene :o)
 

Darco

Dina

Dino

Django
30. maj
Tusind tak til Karin og Leif for fødselsdagsbillede af smukke Charlie. Vi har fået en forespørgsel fra Sverige på en parring. Hvis alt går vel, vil der komme små Charliebørn derovre hinsidan om nogle måneder.

fødselsdagsbillede fra i mandags

september 2011
31. maj
I dag har Kela løbet noget mere end vanligt - jagtet fugle og egern. Dog gad hun stadig ikke lege med Lina på engen - selv om Lina gjorde ihærdige forsøg på at få hende med på først en spurt og siden en omgang leg.
Nu er der kun 11 dage til scanning :o)


"lad mig nu være i fred, mor"

"OK, OK - jeg mangler også at snuse til noget vigtigt"
1. juni
Det er skide smart at få et barnebarn :o) Henrik og jeg HAR jo ikke være flinke nok til at sørge for jævnlig prægning med børn, når det gælder Kela. Det var ikke nok, at vi sørgede for at præge A-hvalpene med mennesker i alle størrelser i de første ni uger. Prægningen skal fortsætte, og det var vi ikke tilstrækkeligt obs på. Men nu får Kela jævnligt besøg af et lille menneske - og bliver mere og mere modig overfor sådan en lille størrelse. Om hun nogensinde vil være lige så glad for de små som hun er for de store, skal jeg ikke kunne sige, men vi er godt på vej.  Lina skelner ikke mellem små og store - især ikke, hvis de har noget spiseligt :o) Så da Hjalte gik rundt med et stykke knækbrød i dag, fulgte Lina ham troligt. Han endte faktisk med at brække små stykker af sit knækbrød og bede mig give dem til hundene.
3. juni
I mit næste liv, hvis jeg får sådan et, vil jeg være jyde!!! "Man" bor bedre og billigere - ihvertfald dem jeg har besøgt. I går var jeg fx i (nærheden af) Skanderborg - og sikken udsigt :o)

Imens jeg var vestpå skete der noget MEGET mærkeligt østpå. Henrik var i skoven med hundene og hørte pludselig et hundeskænderi. Det viste sig at være Lina, der havde snappet ud efter en hanhund (sagde ejeren), der så snappede ud efter hende. Dette er ALDRIG sket før - og Lina kender hanhunden og har ikke haft problemer med ham (eller nogen som helst andre hunde). At hanhunden tillod sig at "svare igen" kom noget bag på Lina, der klagede sig til Henrik et helt minut efter episoden. Herefter glemte hun den :o) Gad vide, om Lina er gået i "jeg skal passe på Kela"-mode.
4. juni
Søs har, fortalte hun mig i går i telefonen, (igen) været på udstilling med
Akema i Tyskland. Det gik rigtig fint - super god bedømmelse til smukke Akema, som klarede udstillingen fantastisk flot, selv om den var indendørs med larm, glatte gulve etc. Igen og igen tænker jeg på, hvor mange oplevelser og hvor meget glæde og kærlighed vi er mange, der får med og af vores vidunderlige hunde. Derfor får I lige et par billeder af hende, der har sendt så meget dejligt ud i verden. Jeg bliver aldrig træt af at glædes over, at jeg "fandt" Lina - og undskyld min rørstrømskhed :o)
Og her har vi dem så - de 26 Catalejmashvalpe :o)

Lina og Kela holder af at græsse :o) Før den 14. maj var det hovedsageligt kun Lina, der brugte den slags.
5. juni
Mens vi venter på scanning, er jeg lige faldet over et par søde hundeklip.

http://www.youtube.com/watch?v=MXYhn2Wwxhs

http://www.youtube.com/watch?v=igQRWZJklIo&feature=endscreen&NR=1

6. juni - og Kela har kvalme :o)

Tusind tak til Birthe og Lars for billedet af dejlige Darco, og tusind tak til Michael og Piamei for billedet af dejlige Cæsar.
Birthe og Lars er blevet bidt af udstilling - går til ringtræning med Darco og deltager i DKK-udstillingen i Ballerup lørdag den 16.6.

Darco med fødselsdagskødben. Hvor han dog ligner sin
smukke far :o)

Cæsar laver helikopterører, som Lina også ofte gør,
når der skal tages billeder
7. juni
Kela opfører sig, i skoven, lidt som om hun selv skal sørge for føden. Der bliver løbet efter egern - og SÅ bliver der slappet af i luntetrav. Lina ser så kær ud, når hun ta'r sig en begejstret spurt efter ingenting - med glade blikke til Kela: "Er du SIKKER på, at du ikke gider lege?" Vi vil aldrig mere lade Lina blive for tyk!!! Men lige for tiden ser vi gerne, at Kela tager på :o) Det gør hun heldigvis også - og det er ikke fordi, vi fylder hende med mad. I tirsdags vejede hun 23,1 kg mod normalt 21-22 kg.
 
8. juni
Et eller andet sted mellem kvart i syv og otte skal hundene ha' en morgentur (afhængigt af min mødetid). Som oftest hopper Lina over hegnet - gider ikke vente på, at jeg åbner lågen. I dag ventede hun. Og så skal der snuses, snuses og snuses. Af årsager, jeg ikke kender, snuser Lina tre gange så meget som Kela. Derfor går Lina gerne et pænt stykke bag os andre - som det ses på sidste billede. Dette er en smule irriterende, da jeg jævnligt må tilbage med en pølsepose :o) Det sker, at jeg venter på, at Lina når op til Kela og mig. DET passer ikke Lina. Hun kigger spørgende på mig og venter på, om jeg mon ikke vil overhale. Jeg venter også - og så går Lina laaaaaaaaaaaaaaaangsomt og standser nu ved hvert tredje græsstrå :o) Hvorfor denne særlige og dejlige vovse helst vil gå bagest, har jeg ingen anelse om. Kela vil normalt drøne afsted i forreste række. Pt. vil hun helst lunte lige så stille og roligt i nærheden af mig.
I morgen byder på fødselsdagsfejring af Cecilie (datter) og derefter en tur til Jyllinge, hvor Charlie skal date med svenske Onza. Det bliver super spændende. 
9. juni
I anledning af regnvejret i går, får Sulejma lov til at komme med :o) Hun gad ikke, lige som hundene, ligge ude i det våde. Hun fik så heller ikke noget kødben at ligge med. I øvrigt har selvsamme Sulejma en del af skylden for vores kennelnavn. Vi havde flere forskellige forslag - som vi ikke fik lov til at bruge. Dertil havde vi ét, der var lidt for sjov - en sammentrækning af Catalina (Linas stambogsnavn) og Sulejma: Kennel Catalejma's. Og sådan blev det.
Kela lå i timer med sit ben i går. Hun gider ikke rigtig tørfoder pt. Dåsemad (det super lækre tyske med 70-80% kød) og kødben er OK.
SKØNT at vejret er smukt i dag. Det er bedre med solskin og tørvejr, når der skal hundedates :o)
- Og så er der kun to dage til scanning - der er klokken 16.15 på mandag.
    
I går var der billeder fra morgenturen. I dag må det så være passende med billeder fra aftenturen. Sulejma går jævnligt med forår og sommer.
Hvis nogle synes, at jeg er temmelig måske overdrevent fokuseret på hundene pt, har de helt ret :o) Nogle opdrættere drøner rundt til udstillinger ustandselig med deres vovser. Jeg tager billeder og opdaterer ustandselig. Sådan er vi så forskellige i vores hundeverden :o)  Indimellem får jeg en portion ekstraarbejde, fordi mit hjemmesideprogram gør mærkelige ting - ændrer skrifttype, indsætter brudstykker af tekst, jeg har skrevet i andre programmer og lignende. En eller anden fortalte mig engang, at computere aldrig gør noget, man ikke har bedt dem om. Det er godt nok en sandhed med temmelig mange modifikationer :o) 

Engang syntes Kela, at det var DYBT uretfærdigt, at Sulejma måtte gå på gaden, når hun nu ikke måtte. I dag har hun vænnet sig til, at sådan er det bare.

Dårligt billede, men bedste venner

Engang syntes jeg faktisk, at denne kat var en smule grim - 
men ikke mindre dejlig af den grund. Hun er 11 år og holder sig
ret godt, synes jeg :o)

Jeg ville have et billede af alle tre - og sagde "stop" til Lina og Kela.
De to er faktisk udsøgt lydige - og Sulejma stoppede også.
Hundenes ører og Linas øjne fortæller, hvad de synes om at blive standset.
Hvis nogle forresten føler for at kigge forbi udstillingen i Ballerup (jeg regner med at komme begge dage) skal eurasierne på i ring 24 lørdag den 16.6. klokken 9 og i ring 33 søndag den 17.6. klokken cirka 10. Det koster 60 kr. for mennesker og 90 kr. for hunde. Adressen er Topdanmarkhallen, Ballerup Idrætsby 36. Jeg regner med at tage Kela med lørdag.
Herunder er lige et par udstillingsbilleder fra 2009, hvor Rie og jeg tog Leiko og Kela med til Fyn for at udstille - med super fine resultater. Begge hunde fik en førsteplads i deres klasse og Kela fik certifikat. I baggrunden på billede to ses Rikke med Laika, der er Linas mor.
senere lørdag
Jeg ankom til Jyllinge lidt efter Anette og Onza. Charlie hilste kærligt, som han plejer. Kort efter blev Onza lukket ud af bilen. "Jeg starter lige med at have hende i snor", sagde Anette (på svensk forstås :o)). Snoren nåede ikke at komme af. Fra billede 1 til billede fem er der gået cirka et minut. Charlie er ikke bare smuk og dejlig. Han er - ved vi nu - også en udsøgt avlshan, og Onza har fået tre kuld hvalpe og ved, hvad HUN skal gøre.
Jeg havde regnet med at få nogle legebilleder, men sådan skulle det altså ikke gå :o)
Efter cirka ti minutters sammenhængeri smuttede de to hunde fra hinanden. Charlie var lidt øm - men fit for fight efter ikke særligt længe. Så blev Onza sat ud i bilen. De to får endnu en date i morgen.

Onza kan GODT lide Charlies galante facon :o)

Charlie kan godt lide Onza - slet og ret :o)
10. juni
Denne dag bliver laaaaaaaaaang :o)
Eurasierklubbens forum er nu i gang igen. Denne version er kun for medlemmer af EKD, hvilket de, der fulgte med i balladen i det tidligere forum, nok godt forstår :o) Jeg håber, der kommer en masse konstruktiv debat.
senere søndag
Jeg har lige fået nogle super fine billeder af smukke Charlie fra Onzas ejer. Han klarede endnu en vellykket speedparring i dag :o)
Kela præsterede tidligere i dag at hugge en halv ristebolle fra køkkenbordet. Hmmm. Kela bruger normalt IKKE at hugge mad fra køkkenbordet. Jeg må erkende, at jeg vil blive temmelig overrasket (samt stinkende sur og skuffet :o)), hvis der ikke er hvalpe i maven på "vores lille".
VIDERE TIL NÆSTE OMGANG SIDSTE NYT
TILBAGE TIL FORSIDENTIL SIDSTE NYT INDEX