SIDSTE NYT
april 2014 - maj 2014
28. marts
Så var sidste omgang "Sidste nyt" ved at være fyldt op ..................
Jeg har nu fået svar på Linas lungeormeprøve. Hun har også de ækle kræ, hvilket jeg jo havde ventet. Heldigvis har hun ikke særligt mange, så forhåbentlig har ingen af hundene været inficeret særligt længe. Hjerteorm har hun (igen heldigvis) ikke.
I går var det tydeligt, at Kela ikke er højløbsk længere. Airdaleterrieren, King, der bor her på Drosselvangen var stukket af fra sin ejer - og kom rendende, da Henrik gik aftentur med hundene. Han skulle IKKE nærme sig Kela. Henrik måtte hjem med vores to og så få afleveret King efterfølgende.
Kela har besluttet sig for at være kræsen. Vores vanlige hundemad gider hun ikke røre, så jeg måtte (selvfølgelig) i Netto efter kyllingelår i morges
PS. Henrik synes, min advarsel om hjerte- og lungeorm var lidt for bombastisk. Derfor vil jeg da lige tilføje, at der er steder i Danmark, hvor risikoen er større end andre steder - ihvertfald for hjerteorm. Nordsjælland er højrisikoområde.

Åh, hvilket vidunderligt forårsvejr - med guldstjerner
i skovbunden og fuglekvidren allevegne.

Og marken er fuld af mus - desværre gemmer de sig -
synes hundene. Jeg er godt tilfreds med, at de gør det.

Lina går sine egne veje

men kommer så efter en godbid
29. marts
Det sker, at vi pludselig har tre hunde. Jeg kan altid høre på Linas brummen, at Eida er smuttet hjemmefra for at besøge mor og mormor. Eida kan selv åbne vores havelåge og drøne ind med høj haleføring og "jubbiiiii - her kommer jeg". I dag gik Linas frustrationer over Kela i den grad ud over Eida. Lina ville lege - og humpe - og brumme - på samme tid  Kela havde travlt med at bede både datter og mor om at opføre sig ordentligt. He he. Allerkæreste Eida fræsede rundt, som hun gerne gør, når hun kigger forbi. Hun har arvet sin mormors evner hvad angår at bryde ud af sin have.
Jeg håber, at Kela snart holder op med at brumme af Lina - så sidstnævnte kan holde op med at gå rundt og pive løs om, at Kela er sur og tarvelig og mærkelig
1. april
 
I DAG ER DET LINAS FØDSELDAG.

Hun bliver 9 år.
Tillykke tillykke til smukke, dejlige, skønne Lina - og tillykke til mig og til Henrik, fordi hun er i vores liv, og fordi hun har givet os Kela og 21 andre vidunderlige hvalpe.
I skrivende stund har Lina 64 børnebørn - og (forhåbentlig) to kuld på vej. Hun har virkelig beriget fleres verden - i Danmark, Sverige og Norge 
Dagen skal fejres med kødben og en laaaang tur på marken, hvor Lina er vild med at snuse efter mus og andet godt. I forgårs kom hun saftsuseme spadserende med stor mosegris, hun lige havde fanget. Hun accepterede at spytte den ud og gå videre.
I dag er der kun to uger til scanning. Kela opfører sig afgjort som en drægtig hund - tager det rooooligt, har det indadvendte blik, brummer af andre hunhunde og render ikke i forvejen på ture.
PS. Også tillykke tillykke til Anja - der har Kelas søster, Luka
3. april
Lige et par billeder fra Linas fødselsdag. Hun NØD at få masser af tid til musejagt - fangede dog ikke noget Men jeg havde taget nogle lækre godbidder med, som blev kastet ud på marken. Begge hunde hyggede sig med at snuse rundt og finde DEM.

Sæt X i kalenderen den 27. april - til hvalpetræf. Mere information følger
7. april
Kela er så sløv så sløv Hun gider godt gå tur, men tempo er der ikke meget af - medmindre hun spotter et egern. Hun er ikke så skrap overfor Lina mere, men vogter stadig over hende. Lina skal IKKE mase sig frem!!! Indimellem er det som om Kela kommer i tanke om et eller andet, når vi skal på luftetur - noget med, at hun plejer at fjante med at bide i Linas halsbånd og manke. Så lægger hun lige an til at gøre dette, men finder straks efter ud af, at hun ikke gider alligevel 
Der er nu kun otte dage til scanning. Jeg glæder mig.
9. april
Så er der lige et par hundedørbilleder Indimellem prøver Lina og Kela at komme igennem samtidig. DET går ikke så godt.
Jeg har nu fået sendt invitationer ud til hvalpetræf den 27.4. og glæder mig meget til at se de hunde og mennesker, der nu har tid og lyst til at komme. Anja, der har Kelas søster, Luka, har sendt  idé til en sjov leg
- Og så venter jeg ellers videre på scanning. ALT, hvad Kela gør bliver bemærket nøøøøøøøje. Jeg MÅ jo erkende, at jeg er lidt nervøs, fordi hun gik tom sidste år. Henrik er lige så spændt og tager med til dyrlægen på tirsdag. Vi har champagne i køleskabet................ Jeg tror faktisk, at dyrlægen er næsten lige så spændt, som vi er. Hun er vild med Kela, der bliver nusset og pusset og rost, når hun er på dyrlægebesøg. 

"se min smukke mave"  

11. april 2008
11. april
Så skal der ønskes stort og glad TILLYKKE til vores vidunderlige A-kuld - til Basse, Luka, Aiko, Akema, Leiko, Amadeus og Kela. Herunder har vi disse udsøgt dejlige hunde (i alfabetisk rækkefølge) som hhv. 8 uger og 1½ - 2 år, bortset fra Amadeus, der er lidt under et år på "voksenbilledet". I dag fylder de 6 år. 
Denne 11. april vil hverken Henrik eller jeg nogensinde glemme - fx at Lina "snød os" ved ikke at gøre opmærksom på, hvor tæt hun var på at føde. Vi havde selvfølgelig heller ikke lige nogen erfaring med den slags - men hun tog det såååå roligt, og pludselig lød et piv. Linas første hvalp var født i hundesengen uden en lyd fra Lina. Klokken var 11, og solen skinnede varmt. Fantastisk dag  og en fantastisk tid, der fulgte. Vi var ikke i tvivl om, at dette med at få hvalpe, ville vi gøre igen. Nu håber vi, at vi får husets sjette kuld om sådan cirka halvanden måned. Kelas adfærd tyder i den grad på det.
Kela vil blive fejret med kødben, en musefangertur på marken (er hun nu også blevet meget glad for) og en masse masse kæl. Kela er, om muligt, blevet endnu mere kælen på det sidste. Selv overfor vildt fremmede folk stiller hun sig op og beder om kæl på lufteture. Drægtighedstegn - dejligt. 

Fødselsdagsbilleder er helt OK

Aiko

Akela/Kela

Akema

Aleiko/Leiko

Aluka/Luka

Amadeus

Aslan/Basse
12. april
Kela gad faktisk slet ikke musejagt i går. Hun tullede bare rundt sammen med Henrik og mig og spiste lidt græs. Der var ingen sjove egern i skoven, så her blev der også bare tullet - med Lina i front, hvilket er temmelig usædvanligt. Hjemme var der heldigvis et egern på hegnet, så Kela fik lidt fødselsdagsunderholdning.
Nu er der kun tre dage til scanning Hjalte (barnebarn på snart 4) sagde forleden, at Kela får fem hvalpe. Drengen har flere gange fortalt om kommende hændelser, han umuligt har kunnet vide noget om, så jeg er lidt spændt på, om han får ret i denne forudsigelse. Jeg sagde i øvrigt til Hjalte, at jeg gerne ville have syv hvalpe. Hans svar var: "Nå". He he.  
15. april
Endelig endelig nåede vi frem til scanningsdagen. Jeg var nok blevet småvanvittig, hvis jeg skulle have ventet længere
På nedenstående billede til højre ses dét, der fortæller, at der er et hvalpefoster i Kelas mave - den sorte plet med hvid kant. Måske ses der to? Dyrlægen så fem af disse. Er vi glade? JAAAAAAAAAA.
Dyrlægen så ikke hjerteslag, og det er selvfølgelig irriterende - men vi var også lige lovlig tidligt ude. Jeg havde talt mig frem til, at vi er på 24. dagen i dag - men talt forkert. Vi er kun på 23. dagen, og hvis befrugtning rent faktisk ikke skete første parringsdag, er vi endnu mere for tidligt ude. Hjerteslag ses ofte først fra dag 28. At der er fostre er der ingen tvivl om. Vi scanner igen lige efter påske - fordi vi vil have hjerteslagene med 
Jeg købte et stykke (nyt) hvalpelegetøj OG en pose okseører hos dyrlægen. He he.
Jeg tror, at Kela føder den 25. maj. Hun har i øvrigt taget lidt over et kilo på.
PS. Hvor mange hvalpe, der er i maven, ved vi ikke. Vi HAR jo været ude for, at en dyrlæge så to fostre - og der kom otte hvalpe 
Tusind tak til Anja og Mogens for dejlige billeder af skønne Luka - Kelas søster. Det var Anja, der bemærkede, at Lina vist var gået i fødsel, da hun ventede sit allerførste kuld. Det er noget af det, jeg aldrig vil glemme  Anja og Mogens var på besøg, da Anja spurgte til, om Lina normalt trak vejret så hurtigt. Nææ, det gjorde hun da faktisk ikke. Næste formiddag kom hvalpene - et par dage før forventet. Luka var en af dem. 
16. april
Hold da op en "dagen derpå"
Mange vil nok være fuldstændig uforstående overfor, at hvalpe eller ikke hvalpe kan være SÅ vigtigt, spændende, nervepirrende etc etc. Det kan det!
Henrik og jeg havde en flaske champagne i køleskabet. Den blev åbnet 


Åh, hvor vi glæder os.........
   
18. april
Tusind tak til Tonni for et fødselsdagsbillede af Akema, Aiko og A'ida (Akemas datter) sammen med Søs og Kezia (Tonnis datter). Akema slægter sin mor på mht. at iføre sig cykelhjelm, når der fotograferes. Jeg skal gerne sidde læææænge, før Lina muligvis tager sin af, når jeg har kameraet fremme. "Cykelhjelm" (nedslagne ører) betyder i øvrigt: "Jeg kan så rigtig godt lide dig".
Jeg er selvfølgelig spændt på at se hjerteslag på tirsdag - men ikke urolig spændt, som jeg var det før i tirsdags.
Vi er godt i gang med at udtænke udvidelse af hvalpelegepladsen - mest mig selvfølgelig. He he. I år SKAL der et eller andet med vand. Derudover skal der være en luftmadras. Det skulle være godt for hofter, balancetræning og prægning med uroligt underlag. Jeg tænker også på noget med en metalrist. Den slags er mange hunde jo utrygge ved at færdes på, så det må hvalpene lære. 
- Og så må det være på tide med en af mine konkurrencer: Hvor mange fosterblærer kommer vi til at kunne se på tirsdag? Skriv svaret på mail eller i gæstebogen. Præmien er noget lækkert til både hunde og mennesker. Det er FORBUDT at gætte på 5  Ved flere rigtige svar er det først indkomne, der vinder. 

Det bliver sååå skønt, når maven begynder at vokse for alvor
20. april
For nogle år siden blev en Birte skrevet op hos os. Hendes genbo havde en eurasier - tilfældigvis Linas bror. Vi havde mange skrevet op og fik "kun" syv hvalpe. Birte var vist nummer otte på listen. Hun fik i stedet en dejlig Zeus fra Kennel Arachun. Og så til sagen : Jeg har længe godt kunnet tænke mig at møde Linas bror, og det kom jeg så til i dag, hvor Birte og jeg havde aftalt en skovtur. Caiko har Linas blide udtryk - og blide sind. Han har sin mors farver - som Kela jo også har fået. Samme Kela gjorde klart fra start, at hanhundene ikke skulle forsøge sig med at snuse. De var begge udsøgt høflige og lod rappedullen være. 

Lina og bror, Caiko

Lina og Zeus ville bade/soppe

en lille bitte smule hilsen på onkel er OK - men

"hold afstand, tak"
22. april
Jeg var ikke urolig i dag - men alligevel en lille bitte bitte smule .......................................  indtil dyrlægen sagde "de er sørme vokset" Vi fik også set hjerteslag.
Desværre har ingen vundet min vanvittigt spændende konkurrence. He he. Lone talte nemlig igen til fem. Måske så hun seks, men var ikke 100% sikker. Jeg tror, vi får syv hvalpe, men fem er aldeles fint. Jeg laver selvfølgelig en konkurrence om DET, når vi nærmer
os 

Henrik og jeg er meget meget glade.
Kela/Cippo børnene er nu på størrelse med valnødder. Det er så fantastisk og spændende.
PS. Vores hvalpeliste er ikke fuldt booket, så interesserede er velkomne til at kontakte os.

- Og den kommede moder og mormoder skulle selvfølgelig fejres med et okseøre.
24. april
Kan I se Kelas lidelser - kvalme? Hun ER faktisk også blevet tykkere.
Denne opdatering er sådan set bare for at sige, at vi har udsat hvalpetræffet til august. Der kom kun 2½ tilmelding, så vi vil hellere vente og have flere med - og være ude i bedre tid. Hvis vi kan få "vores" sommerhus ved Hvide Sande i efterårsferien, laver vi et jysk hvalpetræf dér.
I 2008 sendte vi Kelas bror, Amadeus, til Bergen. Nu ser det ud til, at vi skal sende endnu en hvalp til Bergen. Marie og familie har været skrevet op siden marts sidste år, og jeg må da erkende, at jeg er rørt over, at de har orket at vente så længe. En af mine oldemødre kommer i øvrigt fra Bergen. Henrik, hundene og jeg MÅ derop engang!
Kela er blevet meeeeeget madglad. Normalt er det Lina, der stiller sig forventningsfuldt op, hver gang (næsten) jeg går i køkkenet - om jeg så bare skal hente en kop kaffe. Det er Kela også begyndt på.
- Og der er kun en måned til .............
28. april
Der bor to kære små piger her på Drosselvangen - 6 og 8 år, vil jeg gætte på, de sådan cirka er. De kigger indimellem forbi for at kæle med hundene - dvs. kæle med Lina, for Kela er jo ikke såååå vild med børn. Hun tillader kæl, hvis jeg beder hende om det, men frivilligt? Nej Og dog. For lidt siden kom pigerne forbi, og saftsuseme om ikke Kela selv gik hen til den ældste og bad om at blive kælet. Pigen blev ret overrasket - og glad. Bl.a. disse to skal nok sørge for at præge hvalpene til børn.
- Og så ville jeg lige tage et billede af hundene sammen. Lina gider ikke den slags. Hun lagde sig demonstrativt et stykke fra Kela - og med ryggen til mig. Nu er hun jo også rimeligt lydig, så hun kom da nærmere, da jeg bad hende - og smed sig på ryggen. Mon det er dét, Kela griner af?
1. maj
Tusind tak for fødselsdagshilsner  
Tjek lige Kelas tykke mave. Der er sørme ingen tvivl om, at hvalpene vokser derinde. Hun har taget  cirka tre kilo på siden parring. Jeg måtte lige tjekke vægtforøgelsen før E-kuldet. Da der var 26 dage til forventet fødsel, havde Kela taget tre kilo på. I dag er der 24 dage til forventet fødsel.
Kela er i øvrigt blevet mere snakkende - sådan a la huskyer. Især Henrik fører indimellem samtaler med hende. He he.
Kom forresten gerne med gode F-navne - i gæstebogen fx. Vi har Freddy/Freddie, Frida, Fiona, Fanny, Fenya, Felix, Fido - narrj ikke Fido
PS. Jeg har bl.a. fået en ny PC-skærm af Henrik i fødselsdagsgave - sådan en bred en med superopløsning. Nu er der flere sider, der ser helt idiotiske ud. Det må jeg lige rode lidt med, for det kan jo gerne være, at siderne ser idiotiske ud på andre skærme end min! 
Hav en dejlig 1. maj - med eller uden røde faner
4. maj
I dag er der tre uger til forventet fødsel 
Vi har haft besøg af flere søde familier, og det er jo altid både dejligt og spændende. Nogle kunne måske tro, at det bliver nemmere at skulle sende hvalpe ud i verden med årene. Jeg kan afsløre, at det gør det IKKE. Vi kigger ikke efter familier, der ved alt om hunde. Vi ønsker os familier, der udstråler kærlighed (jeps, intet mindre )  og ønske om at kende og forstå deres kommende firbenede familiemedlem. De familier, der besøger os, kan jo så kigge efter, om de ønsker sig sådan en Kelahvalp - og sådan nogle som os som opdrættere.
Lige pt. er der vist mange eurasierhvalpe på vej, så der er  mulighed for at vælge. Det er rigtig godt, synes jeg.

Husets absolutte yndlingshundeseng er (stadig) den, Lina fik som hvalp

Kela 6 år

Lina 9 uger
8. maj
Kela vokser - men hun vil helst ikke, at jeg piller for meget ved maven Dog har jeg konstateret, at hendes patvorter er vokset betragteligt - alle ti. Hun er nu sløvere end sløv. At gå tur er meget at stå tur - vente, vente, vente.
Om en uge tager vi hvalpekassen ind.  Om en uge skal Kela have sin anden herpesvaccination. Om en uge begynder jeg at tage temperatur på hende to gange dagligt. Om en uge laver jeg INGEN aftaler, der indebærer, at jeg skal ud af huset i længere tid, hvis Henrik ikke er hjemme.

- Og på en regnvejrsdag som denne, nyder hundene vores overdækkede terrasse meget Måtterne, de ligger på er i øvrigt hvalpeværelsets måtter - som skal give de små et skridsikkert underlag, når hvalpekassen åbnes, og de skal ud på deres første ture udenfor denne. Hvorfor vi egentlig har nogle af måtterne liggende på terrassen, ved jeg ikke helt. Men Lina og Kela kan godt lide at ligge på dem - måske derfor 
10. maj
Ventetiden er lang
Vi burde jo egentlig nyde, at vi kan sove en hel nat og stå lidt sent op (klokken kan skam være otte, før hundene beder om morgenmad. He he). Om nogle uger er den slags slut. Men det er svært at nyde på forskud - og især jeg bliver nødt til at finde på noget..... Hmmm. Stuen er malet og ændret på diverse punkter. Vi mangler lige en ny sofa + hyggestol, men jeg erkendte, at det vil være dumt at anskaffe nyt lige før en samling hvalpe skal drøne rundt. Jeg har fundet en lav kasse til hvalpebassin og en rist, der skal lære hvalpene, at metal ikke er farligt at gå på. Hvad skal jeg nu finde på? Jo, jeg så en Youtubevideo med anvisning på, hvordan man lægger et foto over på en træplade. Se nedenstående. Med lidt øvelse, kan det blive ret flot - sådan a la et impressionistisk maleri.
Står nogle i øvrigt og mangler et klaver? Vi har ikke plads til vores mere - et Nylund og Søn - og giver det væk.
Jeg tror i øvrigt nu, at Kela føder fredag den 23. Dette giver 13 dage til fødsel i dag. Hvorfor tror jeg så det? Jo fordi Kela fødte E-kuldet på dag 61 
11. maj
12 dage til forventet fødsel
Kela er overdrevent madfikseret. Kommer man hjem med en indkøbspose, skal den tjekkes. Bevæger jeg mig ud i køkkenet, følger hun mig, for måskeeeee går jeg derud for at finde noget mad til hende. Spiser jeg eller vi er Kela tæt tæt på og nedstirrer maden. For lidt siden væltede regnen ned - men den lille tykke havde fundet et par forladte tyggeben, samlet dem omkring sig og lå i regnen og gumlede ihærdigt. Hun fik en portion mad serveret indendørs!
Vi har ikke oplevet SÅ meget madlyst i forbindelse med tidligere drægtigheder, og vi har ikke oplevet Kela synderlig interesseret i mad tidligere. Hun overgår Linas madglæde med adskillige længder. 

Det er ikke ALTID, Kela ser yndig ud på billeder
12. maj
11 dage til forventet fødsel..........
- Og sikke et regnvejr. Morgenturen blev aflyst, for ingen af hundene gider gå tur, når det vælter sådan ned. Dog må jeg hellere tvinge dem lige om snart, for de SKAL jo røre sig

TILLYKKE til Kennel Arachun og Atsue, der fik seks fine hvalpe i går. Far til hvalpene er Linas søn, Charlie.
13. maj
10 dage til forventet fødsel. Der kan dog også være 11 eller ni 
I går mærkede både Henrik og jeg hvalpebevægelser i Kelas tykke mave. Det er simpelthen så rørende.
I dag har vi fået et vetbedtæppe til føde/hvalpekassen. Vi har to i forvejen, men det er rart at have et ekstra at skifte ud med. Jeg havde lige lidt problemer med at finde et ensfarvet hvidt - kan ikke huske, hvor jeg købte de andre to. De fleste vetbedtæpper laves med hundepoter, og dem synes jeg er mindre kønne
Kela er klar til hvalpe - mælken er løbet til. En vigtig skæringsdag er på mandag. Fra denne dag kan hvalpe overleve udenfor moren.
14. maj
Ni dage til forventet fødsel................
"Vil du lave en opdatering hver dag?" spurgte Henrik mig i går. Tjaaa - måske men jeg beklager, at billederne er temmelig ens. He he.
I morgen kører Kela og jeg til dyrlægen for at få anden og sidste herpesvaccination. Kela har ikke herpes, men uden vaccination risikerer man jo, at hun kunne have fået det - og det skidt slår hvalpe ihjel.
Jeg vil veje Kela hos dyrlægen - er spændt på vægten, selv om den ikke fortæller noget om, hvor mange hvalpe, vi kan forvente. "Den lille" har jo fx spist en del gennem sin drægtighed
15. maj
8 dage til forventet fødsel.
Får de hunde okseører hver dag? Ja. Pt. får de et eller andet lækkert hver dag Okseørerne er fedtfattige, så det er OK.
Kela klarede, som vanligt, dyrlægebesøget i fin stil. Hun fik sit stik og blev mærket på. Jeg fik lavet aftale med vores dejlige dyrlæge, Lone, om besøg efter fødslen. Dette bl.a. for at få tjekket Kela og hvalpene. Jeg er super glad for, at dyrlægen vil komme hjem til os. Ikke alle gider den slags. 
Kela kom også på vægten. Hun har taget 5,7 kg på siden parring. Med hendes vilde madlyst er det nok ikke hvalpe det hele Lone konstaterede da også, at Kela er ved godt huld. He he.
- Og så må vi vist have en konkurrence: Hvor mange hvalpe får Kela, og hvordan er kønsfordelingen? Konkurrencen løber til fredag den 23.maj klokken 12 - medmindre Kela altså har født før dette tidspunkt. Skriv svar i gæstebogen eller til isabelle-mandel@mail.dk
Præmien er noget lækkert til både hunde og mennesker.
Så fik Kela spist sit okseøre og kom ind. Hun er besværet af sin mave nu, hvilket nok kan ses på billedet. Vores lufteture afkortes, men røre sig skal hun nu. I går oplevede jeg igen, at Lina sørger for at holde andre hunde på afstand af Kela. Det er simpelthen så rørende at fornemme Linas beskyttelse. Det er forresten også dejligt at se (på vores tæller), at mange følger mine mange opdateringer  
16. maj
Så er hvalpeværelset gjort klar. Hegnet, der skal holde Lina lidt på afstand og siden danne hvalpekravlegård, kommer op om et par dage. Kela fik lidt godbidder serveret i fødekassen, så jeg lige kunne få et billede. Selvfølgelig  Da Kela skulle føde E-kuldet, gik hun selv op i fødekassen, da tiden var inde.
  
Tusind tak for deltagelse i min lille konkurrence Selv veksler jeg mellem at tænke fem hvalpe og otte hvalpe - måske mest fem, fordi jeg ikke synes Kela er helt tyk nok til otte. Dog var hun ikke tykkere, da hun ventede E-kuldet, hvor der jo var syv små. Hmmm. Vi må bare vente og se.

Hvor er det sjovt, som du beskriver Elaika i gæstebogen, Kristina:

"Vores Elaika har et fantastisk gemyt, så rolig og tålmodig, en rigtig glad lille pige - som på mærkværdig vis bare passer ind og gør alt det (næsten!) man ønsker af hende, uden at bede hende om noget."

Det er sådan cirka på den måde, jeg beskriver Lina og Kela - det med, at de gør det, man ønsker af dem, uden at man egentlig føler, at man har bedt dem om det.

I dag er jeg så gået i gang med temperaturtagningen - to gange dagligt. Normaltemperatur for en hund er 37-38 grader. Når den falder til under 37 (tommelfingerregel) og stiger til over 37 igen, kan der forventes fødsel indenfor et døgn. Der er så en del andre tegn også - fx at hunden går fra maden, bliver urolig og gispende, tømmer sig og graver. JA - jeg glæder mig vanvittigt meget
17. maj
Seks dage til forventet fødsel - af hvalpe, som vi ved vil give deres familier lige så meget kærlighed, sjov, oplevelse og glæde, som Henrik og jeg har fra og med vores to. Dagens billeder er en stille og rolig kærlighedserklæring til Lina og Kela 

PS. Alle hvalpe er vist reserveret.
18. maj
Så blev der beskåret på Drosselvangen.......... Naur'en var blevet lidt for bred, og syrenbusken, der ikke rigtig gad vokse, fik også en tur med saven. Kela var noget så inderligt ligeglad med vores rumsteren.. Hun lå, hvor hun lå - og der lå hun godt
Der er fem dage til forventet fødsel, og vi har det hele klar - næsten. I går kørte jeg lige lidt rundt for at finde hvalpemælk på dåse - just in case. Jeg fandt det ikke, men har nu bestilt noget plus pupppybost på nettet. Er det nødvendigt? Sikkert ikke. Men når det gælder hvalpe, ifører jeg mig livrem og op til flere hold seler
Det er så fantastisk at mærke de små rumle i Kelas mave, og i dag runder vi DAGEN - skæringsdagen, hvor hvalpene nu er store nok til at kunne klare sig udenfor maven. Jeg tror så ikke, at Kelas og Cippos børn har tænkt sig at komme endnu 
Kela er gået i hvalpekassen nogle gange. Vi tror, at hun udmærket er klar over, at det er hér, hun skal føde.
19. maj
Det er blevet lidt besværligt for Kela at komme op i min bil. Hun foretrækker, at der køres til skoven i Henriks, der er lavere.
Heldigvis er der ingen tegn på snarlig fødsel. Temperaturen er ikke faldet - og det er madlysten heller ikke Selv om hvalpene godt ville kunne overleve, hvis de blev født i dag, vil vi da helst vente til de er fuldbårne - dvs. ihvertfald et par dage endnu. 

februar 14

maj 14

- og Lina leger skjul

hængebughund
20. maj
Indimellem ånder alt af fred og ro. Sent i går aftes åndede alt af så meget uro, at jeg troede, at Kela var tæt på fødsel. Hun gispede og gispede. Efter en halv times tid faldt hun til ro igen. Der HAR jo heller ikke været temperaturfald eller manglende madlyst. Jeg tror stadig på fødsel fredag. 
21. maj
På nedenstående billeder kan man få en fornemmelse af, hvor meget Kelas mave er vokset på en måneds tid.
Der er ingen tegn på, at fødslen er nært forestående, så vi tager det heeeelt roligt  

21. maj

18. april
22. maj
7.30
Så er Kela i gang med opblokningen - dvs. livmoderhalsen er ved at åbne sig. Dette kan tage få timer - og det kan tage mange. Det er fantastisk, spændende og dejligt

For et kvarters tid siden var Kelas temperatur 36,4. Jeg skal tale indtrængende til mig selv om, at jeg IKKE skal tage temperatur hvert femte minut. He he. Hvor hurtigt temperaturen stiger, vil jo fortælle mig lidt om, hvornår vi kan forvente fødsel. Jeg har lige tjekket E-kuldets fødsel. Fra temperaturen ramte de vigtige 37 og til fødslen af første hvalp, gik der lidt over ni timer.
Jeg opdaterer i løbet af dagen.........
Kela ville i øvrigt ikke have morgenmad. I stedet gik hun ud og gravede - i hundenes huler og i sandkassen.

8.15
Så er temperaturen på 37,1. Det gik godt nok stærkt. Nu er der ingen grund til flere målinger. Det sætter Kela sikkert pris på, selv om hun tager det helt roligt, når jeg kommer med termometeret.
Det bliver en meget meget spændende dag

11.45
Der er fortsat fred og ro på Drosselvangen. Kela graver lidt nu og da, går lidt rundt indimellem, men ligger derudover og samler kræfter.

17.05
Intet nyt. Kela veksler stadig mellem at grave i huler, grave i fødekassen og så ligge hist og her i ro eller med gispen. Lige nu ligger hun i haven - se billede nederst.

19.15
Gad vide, om Kela faktisk har tænkt sig at vente til fredag - som jo var den dag, jeg regnede med? Hun har ikke flyttet sig fra fødekassen i 1½ times tid - gisper og hviler sig. Jeg har meeeeget svært ved at foretage mig noget som helst


23.10
- Og vi venter stadig. Det BLIVER vist den 23. vores F-kuld får fødselsdag Vist kan der da nå at komme en enkelt inden 12, og så tæller denne dag som fødseldag for alle, meeen mon ikke Kela har bestemt sig for den 23. 

efter endt gravning lagde hun sig og slappede af

23. maj

Der er kommet fostervand. Vi nærmer os
Det har været en laaang nat. Kela og vi er trætte. Henrik har fået hvilet lidt, men er vågnet ved den mindste lyd.

Jubiiiiiiiiiiiiiiiii

8.24
Dreng - 402 gram

8.29
Pige - 394 gram

9.32
Pige - 410 gram

- Og Kela nusser og pusser om sine små, der sutter løs og piver lidt, når mor vasker dem  Der kommer et billede eller to senere og flere i morgen. Jeg er en smule træt.

10.23
Dreng - 384 gram - og her er lige et par billeder af de første tre14.39
Kela tager sig en ordentlig pause. Hun presser indimellem - skal have hvalpen/hvalpene ned. Måske er hendes presseveer ikke så kraftige, fordi hun er træt. Vi får dyrlægebesøg klokken 16.
De fire små er noget af det kæreste 


14.45
Dreng - 328 gram
Nu er vi oppe på de fem - men mangler altså et par piger Det er for tidligt (for mig) at vurdere, om der er flere hvalpe i Kelas mave. Det ved jeg om en halv times tid - cirka - tror jeg...

15.03
Så gik det lige stærkt. Der kom en lille pige - 323 gram.
Søs og Maria fører i konkurrencen. Kristina, Anja og Stella er ude 
Nu må vi se, om der kommer flere.

17.39
Pige - 364 gram.
Dyrlægen, Anne, var forbi og tjekkede Kela og børn. Alle de seks hvalpe, der var født klokken 16, er perfekte. Vi er sikre på, at vores syvende pige også er det. Hun er en livskraftig lille pige.
Anne var i tvivl om, hvorvidt der var flere hvalpe i Kela. Men det var der - og det kunne jeg godt mærke på hende.
Hold da op, hvor er vi glade -og stolte af vores fantastiske og udholdende "lille" hund. Hun har fået lækkerier serveret i hvalpekassen. Snart vil vi fjerne håndklæder og beskidt hvalpetæppe og lægge et rent. Vi skal lige være 100% sikre på, at der ikke kommer flere.
Vi er så glade så glade - og hvalpene er så helt og aldeles vidunderlige og livskraftige.
Der kommer flere billeder - senere i dag eller måske rettere i morgen. Jeg er en lille bitte smule meget træt, men heldigvis giver glæde kræfter 


PS. Lige nu har Hanne vundet den fantastisk spændende konkurrence. He he. Kommer der ikke flere hvalpe, vil der afgå en hyggelig pakke til Vind indenfor nærmeste fremtid.  Tillykke til Hanne

22.02
Pige - 302 gram
I får historien om hende i morgen - jeg håber, hun overlever................
F-kuldets første uge
TILBAGE TIL FORSIDENTIL SIDSTE NYT INDEX