SIDSTE NYT
maj 2016 - marts 2017
STORT TILLYKKE til B-kuldet med
deres 7 års fødselsdag.


Tillykke til vores allerdejligste Benito, Buster, Bastian, Babushka, Barko, Beluca og Bianca.
Hvert af vores kuld har en helt særlig historie. B-kuldet er vores overraskelseskuld.
Da Lina blev scannet, fik vi at vide, at der var 2 max 3 hvalpe.
Vi fik endnu en nattefødsel - og Henrik gik i seng ved halv to-tiden - efter fire hvalpe, for NU kom der da ikke flere.
Jeg gik ikke i seng, for jeg mente ikke, at Lina var færdig med at føde.
Henrik blev vækket, da nummer fem var kommet - og da nummer seks var kommet - og da nummer syv var kommet
Nu troede jeg, at Lina var færdig med at føde. Alt åndede ro i hvalpekassen, og jeg faldt i søvn på en madras ved siden af denne.
Næste morgen kunne jeg tælle til otte! Den sidstfødte var lillebitte og havde desværre ikke kræfter til at overleve, men resten af kuldet var stærke, store og vidunderlige.

Benito


Bastian


Buster

Buster til højre - med Django, der også har fødselsdag i dag

Beluca

med sin dejlige familie på eurasierskovtur

Barko

Babushka


Bianca

STORT TILLYKKE TIL D-KULDET med deres 5 års fødselsdag.
Tillykke til vores kære skønne Django, Darco, Dina og Dino.
Disse særlige firlinger var så hensynsfulde at blive født om dagen. Det var Kelas første, og det var fantastisk at opleve HENDES måde. Hun larmede Hvor Lina ikke har sagt en lyd, når hun fødte, hylede Kela op - som hun hyler op, når telefonen ringer.
Kela var vild med at være "småbørnsmor". Hun lå hos sine små næsten konstant i de første uger. Lina gad kun sove med sine børn de første dage. Kela sov med sine børn i ugevis. 
Vi VAR da lidt skuffede over, at der kun kom fire hvalpe, men det var en særlig oplevelse at have så få - nemt og dejligt at kunne kende forskel fra dag ét og fornemme hver enkelt hvalp fra dag ét. 

Darco

Django

Dino

Dina
30. maj
Vi har købt nogle aktivitetstingester til hundene. De kan varmt anbefales.
Herunder er først en Trixie træner. Hundene skal dutte (med pote eller snude) på den flade tingest. Den giver en lyd, og så kommer der godbidder ud af den høje tingest. Det ER lidt svært med tre hunde, men de finder sig i at måtte skiftes. Har man kun én hund, kan man flytte den flade ting længere og længere væk fra tingesten med godbidder - hen i et andet rum fx. Dette giver flere udfordringer.
Lina lærte først at bruge Trixien. Så lærte Fie det, mens Kela ikke fattede en skid. He he. Det VAR også svært for hende at komme til, når de to andre masede sig frem.
Kela fik det lært, da Lina og Fie blev holdt inde i huset, mens Kela og jeg og Trixien var ude.
Ovenpå succesen med Trixien måtte jeg da liiiiiiige købe noget mere - et aktivitetstæppe. Her er Lina og Fie også klart bedst til at finde de gemte godbidder.
- Og når jeg nu er ved godbidder, fører det mig videre til vægt Hundene blev vejet i går. Lina er nu nede på 26,4 kg og TÆT på sin idealvægt (26 kg). Kelas vægt sagde 21,4. Hendes idealvægt er 21-22 kg. Det er SÅ dejligt, at slankekurene virker. Vi skal fortsat passe gevaldigt på, for forbrændingen nedsættes jo en del, når hunde steriliseres.
Fie vejede det samme som sin mor. Det er nok en smule i overkanten. Jeg vurderer, at hendes idealvægt er 21 kg.
I disse dage er Fie en lille smule falsk drægtig - på den klassiske måde. Dette giver sådan lidt "yngelpleje" 11-12 uger efter start på sidste løbetid. Fie begyndte at gå rundt med pipfuglen og pive lidt - om morgenen Jeg fjernede pipfuglen. Et par dage efter var det et tøjpindsvin, der blev båret rundt med lidt piv. Jeg fjernede pindsvinet. Siden har der ikke været noget.
Vi har besluttet at gå efter, at Fie bliver parret næste forår - dvs. i første løbetid i 2017. Jeg har været lidt tvivlende, fordi Fie var så reserveret overfor fremmede mennesker og har reageret ret utrygt i nogle situationer, hvor hun var alene fremmede steder. "Det vokser hun sgu da fra", har Henrik sagt.
Forleden måtte jeg bede Fie opføre sig høfligt, da hun lagde hovedet i skødet på en vildtfremmed kvinde, der sad på en bænk i skoven Jeg må også jævnligt bede hende lade være med at standse op og GLO på fremmede mænd i skoven - sådan en meter fra dem. De fremmede mænd skal stadig helst ikke grabse ud efter hende, men sætter de sig på hug, bliver hun ofte NØDT til at nærme sig dem forsigtigt og snuse. Alt i alt ligner Fie nok sin mor, som var et par år, før hun fandt fremmede mennesker søde.  
Tusind tak til aller jer, der sendte fødselsdagsbilleder. Selv om vi har FB-gruppen (som jeg er meget glad for), HAR jeg jo en veneration for vores hjemmeside Så hvis nogle føler for det indimellem, bliver jeg rigtig glad for billeder og ord. Gæstebogen er også stadig åben. He he. 

Babushka

Elaika

Elaika


TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN DEN 12. JULI TIL E-KULDET
En tur til Bornholm forsinkede lige fødselsdagshilsnen - men STORT TILLYKKE til Eddie, Eida, Eiko, Elaika, Enriko, Enya og Enzo med 4 års fødselsdagen. Jeg kan ikke helt forstå, at de dejlige syv allerede er blevet så "gamle" Det var jo næsten i går, vi fik vores sommerkuld - næsten
Jeg håber, at alle syv blev fejret med manér - et godt kødben fx. Jeg håber også, at alle arter sig vel og har det godt. Skriv endelig og fortæl, hvis I føler for det

Eddie

Eida

Eiko

Elaika

Enrico

Enya

Enzo
Da "vores" sommerhus ved Vesterhavet desværre ikke var ledigt, måtte vi finde på noget andet. Det blev dejlige Bornholm.
Vi tog via Ystad, og det var lidt af et kaos med tre hunde på en stopfyldt færge - fx at komme igennem et tætpakket vogndæk, op ad stejle trapper og så zigzagge mellem bunker af mennesker.
Det var Fies første sejltur, og hun var noget utryg. Kela var (på hjemturen) lidt belastet af konstant at skulle kæles af fremmede børn, men hun tog det super fint. Lina tog alt med ophøjet ro.
Sommerhuset viste sig at ligge helt vidunderligt i en lille skov og fem minutter fra vandet.
Det eneste uheldige ved alt dette skov var, at det vrimlede med kaniner - MEGET interessante kaniner, syntes Fie. Hun tog sig nogle springture, men var ellers OK til at blive fløjtet ind. Så fik hun en pølsebid. Lina og Kela skyndte sig også hen til os, når der blev fløjtet. De syntes, de skulle have en godbid, når Fie fik én
En aften opdagede jeg ikke, at Fie var smuttet - før hun kom spadserende med et kyllingelår??? For h...... altså. Hvor i alverden havde hun det fra? Den eneste tætte nabo var ikke hjemme, men jeg forestillede mig en familie længere væk, der nu manglede noget af deres aftensmad. Kyllingelåret blev smidt ud. Fie skulle IKKE belønnes for at være tyvagtig! To minutter efter kom hun med  ENDNU et kyllingelår. Jamen altså.............. Nu blev jeg nødt til at finde ud af, om der var andre huse end naboens i nærheden - så jeg kunne undskylde og så'n. Men der VAR ingen huse. Henrik kom frem til, at tidligere lejere af vores eller naboens hus måtte have smidt overskydende kyllingelår ud til skovens dyr. De lugtede heller ikke helt frisk, konstaterede jeg, da jeg pillede dem op af skraldespanden, efter at Henrik var kommet med sin idé til en forklaring.

godbid tak!

Vi tog til Gudhjem for at spise røgede sild mv. med søn
og svigerdatter, der også ferierede på solskinsøen

Camille (svigerdatter) har termin den 22. juli. Der
ligger en lille dreng i hendes mave.
Fie stak også af et par gange, da vi gik ned til vandet. Hun ER en uregerlig lille tingest - som fik snor på, fordi vi ikke gad stå at vente på, at hun kom tilbage. Et par gange gav vi også Lina og Kela snor på, fordi de lagde an til at følge Fie. Heldigvis nøjedes de med at lægge an til - og er tilstrækkeligt lydige til at standse, når de bliver bedt om det i god tid
Nogle tænker måske, om vi ikke blev urolige, når Fie stak af. Det korte svar er nej. Hun kan ikke fange noget, og hun vender jo tilbage. Den sidste dag på øen BLEV jeg dog urolig. Lina skulle ud at tisse klokken fem (hun skal muligvis tjekkes for blærebetændelse). Fie benyttede lejligheden til at stikke af, mens jeg lavede kaffe - skulle alligevel op klokken seks, fordi vi skulle tidligt afsted. Efter cirka fem minutter hørte jeg et "pivebjæf", og så gik jeg i gang med at tænke på væmmelige scenarier - og Fie kom ikke tilbage på hverken indkald eller fløjteri. Efter cirka tyve minutter gik jeg ud for at lede efter hende. Det eneste jeg så var hoppende kaniner. Efter noget tid gik jeg tilbage mod huset - og mødte Fie!!! Hun var "lænkehund" herfra og til vi kørte mod Rønne!
4. september
Med dette billede af den uovertrufne vinder til hvalpetræfkonkurrencerne, vil jeg fortælle, at der er billeder og ord om dette HER
Med stor tristhed vil jeg også lige fortælle, at Linas mor, Laika, døde i går aftes. Hun blev 14 år og fire måneder, så det var jo ikke uventet. Hun sov stille ind hjemme.
Tusind tak til dejlige Laika for al den glæde og kærlighed hun har spredt med alle sine børn, børnebørn og oldebørn.
På billedet sidder et af hendes børnebørn bag hende - Linas datter, Celina.
Tusind tak til Rikke, for at jeg fik lov til at købe Lina dengang i 2005.

9. februar 2017

Da vi fik facebookgruppe, døde hjemmesiden en lille smule. Nu må den lige få lidt hjertemassage
Jeg må jo også gøre mig klar til daglige opdateringer, når vi forhåbentlig får en bunke Fiehvalpe til sommer. Næste søndag skal Henrik, Fie og jeg afsted for at møde en mulig far til vores næste kuld. Jeg glæder mig MEGET.
Her på Drosselvangen går det fint fint med vores lille hundeflok. Lina nærmer sig de 12, og det kan selvfølgelig mærkes - for hende - på kroppen. Hun har brug for sit smertestillende medicin p.gr.af spondylosen og gigten i bagbenene, men hun er en glad og fjantet hund, der gerne tager en spurt på marken og en omgang leg med Kela og/eller Fie.
Kela nærmer sig de 9 år, men det kan kun mærkes, fordi vi har fjollerøven Fie at sammenligne med Kela løber ikke lige så stærkt som datteren - og som hun gjorde engang. Men hun elsker stadig at tonse afsted på marken og i skoven - og at lægge op til leg med Lina - og at, indimellem lidt nødtvungent, tage en omgang leg med Fie - der er MEGET insisterende og lige så legesyg 
Engang blev Kela omtalt som "skovens smukkeste hund". Nu er det Fie, folk falder i svime over. Jeg bliver gerne lidt fornærmet på Kelas vegne. He he. Lina har aldrig været skovens smukkeste hund. Hun har bare været skovens sødeste.

At tænke Fie og hvalpe er lidt mærkeligt - fordi hun er husets lille fjollehund. Men det var Kela jo også engang - og Lina før hende.

- Og her er så lidt snebilleder 

Skal vi lege mor?

Nej, ikke nu!

Jeg har travlt med at finde noget vigtigt - nemlig.

Nu har jeg også ledt - der ER ikke noget at finde
VIDERE TIL NÆSTE OMGANG SIDSTE NYT
TILBAGE TIL FORSIDENTIL SIDSTE NYT - INDEX