SIDSTE NYT
marts 2017 - juni 2017
Så har vi fundet en kæreste til Fie og er meget glade for at præsentere ham: Balules Inxs - kaldet Enzo. Han er en udsøgt skøn hund på alle måder - sundhedsresultater helt i top, dejligt temperament plus smuk og lækker. Indavlskvotienten i en parring med Enzo og Fie er på 0,391.
Vi besøgte Enzo og familie sidste søndag. Han var meeeeget interesseret i Fie. Hun var lidt forbeholden - hvilket hun gerne kan være, hvis hanhunde er MEGET interesserede. Men hun tøede op og var med på en omgang leg. Jesper og Vibeke, Enzos mennesker, ville hun gerne kæles af.
Nu kan vi så gå i gang med at vente spændt på løbetid. Den kommer næppe før april - midt eller slut. Det vil være helt OK, hvis den kommer før

7. marts
Lina og Kela slås lidt med overvægt. De nåede faktisk begge ned på idealvægt, men så begyndte vi at slappe lidt for meget af mht. at veje maden. UPS. Der kom lige et par kilo på, som nu skal tabes igen. Især Kela påstår, at hun bliver sultet, så jeg stak hende for sjov en gulerod en dag. DEN blev hun glad for. Fie ville også have én, når nu mor fik. Lina ville også have én - indtil hun opdagede, hvad det var. Så vrængede hun på næsen Dagen efter havde Kela måske fortalt hende, at gulerødder faktisk smager OK - og nu får alle tre sådan én hver dag. 
1. april
TILLYKKE TILLYKKE TILLYKKE til verdens bedste, dejligste, skønneste, smukkeste, mest vidunderlige ................... LINA.
For præcis 12 år siden ringede Rikke fra Kennel Milaikas og fortalte, at Laika havde født en pigehvalp til mig. Min verden har ikke sådan helt været den samme siden 
Tusind tak til Laika - og til Rikke - og til fødselsdagsbarnet.
En eurasier på tolv år ER ikke en ung hund længere, og Lina har da også sine skavanker. Men hun er en glad hund på alle mulige måder. Selv synes hun, at alderdommen må give visse privilegier - fx at man selv skal bestemme en hel del. Forleden bestemte hun fx, at hun ikke gad gå i skoven i regnvejr. Dette var ellers min plan, men Lina mente, at en lille marktur måtte være rigeligt - og sådan blev det så
 
Her følger først 12 års fødselsdagsbilleder.

Det allerførste billede, jeg fik af (kun) Lina - på min fødselsdag den 1. maj

april 2006

april 2007

april 2008

april 2009

april 2010

april 2011

april 2012

april 2013

april 2014

april 2015

april 2016
Lina fik, som hun plejer, en laaaang tur på musemarken. Henrik og jeg havde kaffe med - og særligt lækre godbidder.
Egentlig var det vel Lina, der skulle fange en mus på sin fødselsdag - men hun spiste mest græs Fie hapsede til gengæld en mus.
Hjemme igen fik Lina sin fødselsdagsgave, som var en halv kylling (næsten, for jeg skar vingen af, for at hun ikke skulle foræde sig).
I dag er Lina IKKE på slankekur, men faktisk vejer hun også kun omkring et halvt kilo for meget, så det går nok.

april 2017

Kela og Fie spiste også løs af det lækre forårsgræs

- og så var der kylling
11. april

STORT TILLYKKE til A-kuldet med 9-års fødselsdagen.
Den 11. april 2008 klokken 11 kom Catalejmas allerførste hvalp.
Vejret var fantastisk - Lina og de små var ligeså
Tillykke til Aslan, Aiko, Aluka, Akema, Aleiko, Amadeus og Akela - og alle jeres mennesker. Det er lidt mærkeligt at tænke på, at der er gået ni år - allerede. Henrik og jeg husker jo dagen, som var den - OK måske ikke i går, men så i forgårs
Jeg har fået billeder af og ord om A-hvalpene fra vores allerførste hvalpefamilier. Tusind tak for dem.
Vi starter fødselsdagsbillederne med Aiko og Akema:
                  

Akema: Altid været vores øjesten. Født tre kuld /23 hvalpe – alle sunde og ”fundet gode familier!!

Akema er alfa-dronningen! Opmærksom og ”styr på hvad der skal ske”! Hun er noget stille, og noget doven! Hun vil helst blive hjemme, når vi skal på vores morgenløbetur!

Hun er nem at håndtere. Lydig og er tiltagende imødekommende over for fremmede!

Aiko fik vi som to’årig! (Han er fra samme kuld som Akema). Han var kastreret da vi overtog ham!

Aiko har et dejligt sind! Charmerende og venlig over for alle fremmede! Han er stadig legesyg – trods sine 9 år og han har gigt i albuerne – som han får noget smertestillende for!

Han kan være dominerende over for fremmede hanhunde på hjemmebanen.

 Akema og Aiko er ude det meste af dagen.

 Mange Kærlige fødselsdagshilsner

Søs og Tonni

AKEMA
AIKO
ALUKA
Da vi for 9 år siden fik Luka hjem, havde vi slet ikke forestillet os, hvilken påvirkning og indflydelse sådan en lille bamse ville få på vores liv. Vi har fra dag 1 været smaskhamrende forelsket i hende, og vi kan i dag slet ikke undvære hende for lang tid ad gangen ❤️
Luka var en yderst legesyg hvalp og havde mange legevenner i området, men hun blev egentlig ret hurtigt voksen og dermed en meget rolig hund. Dette skyldes måske, at hun følger racebeskrivelsen "reserveret" og derfor har det bedst, når hun bare har os at forholde sig til. Hun er det mest kærlige, trofaste og bedårende væsen, som slet ikke har trang til at udfordre os, men bare vil elskes ❤️
Med alderen er hun dog blevet mere dreven ift. at udnytte sin charme for at lokke godbidder ud af os - og det virker! Luka er i det hele taget meget lidt diskret, når hun vil opnå noget af os, hvilket selv nu så mange år efter stadig er helt vildt kært.
Der er også med årene kommet mere lyd på hende - både som snorken og når hun grynter i velbehag 😊
Og så er hun i den grad blevet mere madglad med alderen. Hun gik fra at gå til og fra sin madskål som en kat til at sluge al sin mad som en retriever 😜
Luka er i dag en veltilfreds 9-årig tæve, som nyder roen, gåturene både hjemme og ved sommerhuset og leg med sin søster. Og vi håber på mange dejlige år endnu med verdens dejligste Luka ❤️
ALEIKO

Den skønne hund Leiko, nu i morgen 9 år gammel.
Sød,  glad, tillidsfuld, opsøgende, kærlig, opmærksom, trofast men meget initiativrig til frivillige og selvvalgte afstikkere. Store hanhunde omgås med stigende respekt. Tidligere i hans liv var alle store hanhunde bare små pomfritter, der blev mødt med oprejst pande og direkte blik i øjnene. Nu er han faktisk blevet bedre til hundesprog, og meget klar over, han ikke altid er den stærkeste.
Leiko er blevet lidt lysere i pelsen, har grå hår under snuden,  bliver stadig meget beundret, og vurderet yngre end han er. Der er stadig god gang i ham, når vi går tur, men han synes vi skal vende hjemad når turen er 1 ½ time, og han sover godt derefter. Er turen derimod for kort, er man ikke i tvivl. Så går han meget langsomt, når han opdager, vi er på vej hjem.
Leiko har lidt problemer med den ene forfod, hvor han af og til har smerter. Dyrlægen kan ikke diagnostisere. Ingen hævelse eller tegn på brud. Nogle dages hundesmertestillende med nedtrapning kurerer det for en tid.
Fantastisk hund, jeg ikke helt kan forstå og acceptere nu er en hund, der nærmer sig at blive gammel. Han ER den bedste ❤
ASLAN (kaldet Basse)

Basse er trods 9 år på bagen stadig ligeså legesyg og skrupskør. Han står og går stadig i vejen. Han står ikke op før mig uanset hvor meget de andre lokker, og han tror stadig sofaen er hans. Efter skønne 9 år har vi jo lært at kommunikere men ham. Vi synes faktisk han kan fortælle mange ting. Vi er førstegangs hundeejere, men kan slet ikke forestille os at kunne have en anden hund. Basse er super speciel og verdens bedste. ❤️ Her er par billeder af en elsket hund, der IKKE gider det fis med at blive fotograferet.
AMADEUS

Amadeus har vi desværre mistet kontakten med. Han bor/boede i Bergen, og vi håber, at han og hans familie har det godt.
AKELA

Kela er vores lydige og dydige kærlige kælne, blide vidunderlige lille diva. Kærlig over for alle er hun dog ikke. Snusende hanhunde risikerer en seriøs skideballe, men fatter de, at Kela ikke gider have dem i rumpen, kan hun gerne næsten lege med dem. He he. Helst vil hun dog lege med sin mor og datter - eller gå hyggeligt sammen med sine mennesker. Os skrider hun dog gerne fra, hvis et sjovt egern spottes. Kela elsker egern - at løbe efter dem og stå ved et træ og håbe på, at de gider komme ned at "lege". Endnu har ingen gidet
Vi kan godt mærke, at hun er blevet ældre, men hun kan stadig fjante vildt rundt, når der er godbidder, en haveleg eller en skovtur i sigte - og tage nogle skønne løbelegeture med Lina og Fie i skoven og på marken. Hun elsker kæl fra, stort set, alle mennesker.
Som ung blev Kela omtalt som skovens smukkeste hund. Vi synes, hun stadig er det

PS. Aleiko bliver omtalt som samme skovs mest velbørstede hund
Farvel til verdens smukkeste dejligste og mest vidunderlige Buster
Buster blev født den 29. maj 2009. Han tog herfra onsdag den 12. april efter kort tids sygdom. Hvad Buster fejlede, ved vi ikke - måske kræft. Hans familie besluttede at give ham fred. De græder nu, men glæden, han gav, vil altid være i hjertet.
Birthe skriver:
"Buster var bare en helt særlig og speciel hund. Vi får aldrig en hund som Buster igen. En glad, god, dejlig og mild hund, men bestemt også en fræk ballademager, super selvstændig med sin egen mening om næsten alt, og man var aldrig i tvivl om, hvad han mente. Han lystrede, når det passede ham - super charmerende træk og til tider møgirriterende træk. Han var bare den bedste."
Birthes søn skriver:
"jeg sidder tilbage med et stort, Buster-formet hul i hjertet, der lige nu føles, som om det aldrig vil kunne fyldes ud igen"
"Du og Henrik skal vide, at I og jeres dejlige hunde har været med til at give os 8 fantastiske år"
 
Alle vores hvalpe har en stor plads i vores hjerter. Buster har en lidt ekstra stor, fordi vi har haft ham hjemme et par dage for ikke så længe siden, og fordi Birthe og jeg har mødtes og mailet sammen en del. Derfor græder Henrik og jeg også for Buster - og for hans familie, men vi glædes over al den kærlighed, vores "lille" Linahvalp har givet.


Buster 8 uger

Det var HANS drømmeseng

Buster fik en "lillebror" - Kelas søn, Django
"Det er bedre at have elsket og mistet end aldrig at have elsket"
er et af mine yndlingscitater - som jeg har tænkt på mange gange de sidste dage.
At få en hund er frivilligt at få en kommende sorg, men for sørme hvor får man uendelige mængder af kærlighed og fantastiske oplevelser først.
Løb frit og glad i hundehimlen, dejlige Buster 
27. april
Der er gode vitaminer til hunde i æg. Gives de rå, skal man dog nøjes med blommen, da et stof i rå æggehvide forhindrer optagelse af det gode i æggeblommen. Men, men - i dag fik jeg lyst til at prøve at give hundene et helt æg - sådan bare for opgavens skyld. Det kan anbefales. Alle tre hunde fik virkelig brugt hjernen, da de skulle finde ud af, hvordan de fik knækket koden - øh skallen 
Kela var hurtigst, hvilket er lidt sjovt - for når hundene får andre hjerneopgaver, er Kela gerne den sidste, der finder løsningen.
HVORFOR hundene ikke bare tygger igennem, som de gør med et kødben, ved jeg ikke lige 

PS. Og Fie skal vist have et bad inden udstilling på søndag. Hendes ture i bl.a. beskidt skovsøvand er ikke SÅ godt for en nydelig pels Hun er i forvejen sjusket at se på, fordi hun er i fæld. He he. 

Fie: "Hvordan faen gjorde hun lige dét?" 
23. maj
STORT TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN TIL F-KULDET

Tillykke med de tre år til Faiko, Feline, Fenja, Felix, Fie, Findus og Freddie
Hver fødsel, vi har oplevet, har været noget ganske særligt og fantastisk. Kela gav os lige lidt ekstra spænding, da hun skulle føde F-kuldet. Hun var længe om at komme i gang, så jeg nåede lige at blive bekymret. Men hun var human og fødte om dagen og fik et kuld helt og aldeles vidunderlige hvalpe 
Jeg husker glæden fra jer, der var skrevet op til en hvalp - og så det helt særlige, at en pigehvalp pludselig blev til en drengehvalp over night. He he og he.
At følge sådan nogle små fra det sekund, de kommer til verden og til de er store bamser, der drøner rundt i hus og have er helt helt fantastisk. Vi er glade for også indimellem at kunne følge dem ude i den store verden - hos deres familier.

Freddie

Findus

Fie

Felix

Fenja


Feline

Faiko
Fie har fejret sin fødselsdag med gaver og en yndlingsbeskæftigelse: At gå i skoven, hvor hun kan vandre på stammer og hoppe op på diverse En tur på musemarken ville også have været et hit, men den er tilsået pt. så her kommer vi ikke. I stedet får hun en tur på en lækker "slette" senere.
Dagen første fødselsdagsgave var en and, der kan "rappe". Egentlig HAR Fie allerede sådan en and - men den kan ikke rappe mere.
Dagens anden fødselsdagsgave var et kæmpe tyggeben. I aften trakteres hun (OG de andre to) med rigtige kødben.

verdens bedste mormor Lina

29. maj
STORT TILLYKKE til C-kuldet med deres 7 års fødselsdag i går

C-kuldets fødsel glemmer Henrik og jeg med garanti aldrig. Det var den nat, vi besluttede at spille Bezzerwisser, fordi Lina var lidt længe om at komme i gang  Men hun fandt vist, at det var upassende, at vi sådan bare ville spille spil, så i det sekund brættet var på bordet, fødte hun sin første hvalp 
Vi havde fem familier skrevet op til pigehvalpe, men troede ikke på, at vi fik så mange tøser. Det GJORDE vi skisme - og tre hanner. Det var en dejlig dejlig nat

Caisa

Cæsar - død af mavedrejning november 13

Chivas

Chili

Celia

Celina

Cenja

Charlie

STORT TILLYKKE til B-kuldet med deres 8 års fødselsdag i dag
Lina valgte også at føde B-kuldet om natten. Det var et overraskelsernes kuld. Dyrlægen, der scannede, sagde to max tre hvalpe. Det var vi da noget skuffede over - men pyt
Henrik gik i seng, da vi havde fået fire hvalpe. Det var da et fint resultat. Jeg lagde mig på en madras ved fødekassen - og kunne jublende tage imod nummer fem, seks og syv hvalp
Nu mente jeg, at Lina var færdig med at føde. Men da jeg vågnede et par timer senere, kunne jeg tælle til otte hvalpe. Den sidste var bittelille og overlevede desværre kun få dage. Men resten var store og fuldbårne.  

Babushka

Barko

Bastian

Beluca

Benito

Bianca

Buster - død april 2017
Dagens sidste STORE TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN skal lyde til D-KULDET, der fylder 6 år i dag
Lina fødte sit første kuld om dagen. Kela var så kær at gøre det samme med SIT første kuld.
Kela er en hund med lyd på. Hun hylede højt, da hun blev parret første gang - og hun hylede højt, da første hvalp blev født. Det blev et lille kuld - kun fire hvalpe, men fire udsøgte små dejligheder
Kela var en fantastisk mor, der nødigt forlod sine børn de første uger.

Darco

Django

Dina

Dino
Hop videre til næste omgang sidste nyt
TILBAGE TIL FORSIDENTIL SIDSTE NYT - INDEX