SIDSTE NYT

til forsiden
fra januar 2010 til marts 2010
1. januar
Det var egentlig ikke min plan at lægge noget på hjemmesiden i dag - er lidt træt i hovedet :o) Men så kom der en nytårshilsen fra Babushkas familie med dejlige snebilleder af børn og vovse ...... Tusind tak for både ord og billeder. Sjovt, at også Babushka gik med rundt om juletræet - og skabte lidt kaos, når hun skulle klø sig midt i julesangene. Hun klarede nytårsaften i fin stil uden at være det mindste bange. Her slægter hun mere sin storesøster end sin mor på. Lina lå, som vanligt, under et bord - mens Kela fandt al "balladen" vældigt spændende. 
Hvis jeg i øvrigt ikke vidste bedre, ville jeg tro, at Lina var på vej til at komme i løbetid. Hun flirter helt vildt med div. hanhunde på engen - leger, skubber til dem, gumper og stritter med rumpen. Kela kigger undrende på sin teenageagtige mor - der også vil lege ustandselig. Lina er, i følge Henrik og jeg, en af verdens dejligste hunde - men forudsigelig, det er hun godt nok ikke :o) Selv siger hun: "Jeg er EURASIER!"
3. januar
I dag for 29 år siden fik jeg en søn. Tillykke med fødselsdagen, David :o)
I går besluttede vi os for, hvem der skal være far til Linas næste kuld: Milaikas Dusty.
Sidste år besøgte vi Dusty med henblik på, at han skulle være far til B-kuldet. Det viste sig så, at han havde ekstra øjenhår, og vi fravalgte ham, selv om vi fandt ham super smuk og med et rigtig godt temperament. De garvede opdrættere syntes, vi var enormt pylrede. Vi var og er fantastisk glade for vores valg af Casai til B-kuldet. Super dejlig far. Super dejligt kuld. Og-men vi har igen vendt øjnene mod Dusty. 23% af alle danske eurasiere har ekstra øjenhår, har jeg hørt. Ud af disse er det en brøkdel, der får problemer med dette. Hvis de får det, fjernes hårene let med laser.
At finde en avlshan (eller tæve for den sags skyld), der er 100% fri for sygdom 2-3-4 generationer tilbage, er ikke muligt. Vi har valgt at kigge på indavlskvotient og hofteindex. Begge dele er helt i top i kombinationen Lina/Dusty. Dustys mor havde problemer med skjoldbruskkirtlen, men da hverken Dusty, Lina eller hendes forældre har dette, er der ingen risiko (ifølge en dyrlæge, der er ekspert i genetik) for at at lave syge hvalpe.
Vi er super glade for vores beslutning men skal selvfølgelig helst finde en "reservehanhund", hvis Lina og Dusty nu slet ikke gider være kærester :o) Risikoen er dog temmelig lille, da begge er gode avlshunde/parringshunde. Dusty er far til et kuld danske hvalpe og et kuld hvalpe i Göteborg.
Nu vil vi bare glæde os til Lina kommer i løbetid. Hvornår det præcis bliver er ikke til at sige, da Lina, som tidligere nævnt, er noget uforudsigelig på dette område :o)
4. januar
Vi har fået en dejlig omgang billeder af Casai (far til B-kuldet). Et par af dem skal selvfølgelig med her på siden. Tusind tak til Tue og Helene - og selvfølgelig til smukke Casai.
5. januar
Nu er det ikke, fordi jeg har tænkt mig at lægge billeder ind dagligt. Det gør jeg jo kun, når vi har hvalpe :o) eller selvfølgelig, når der kommer billeder fra A-kuldet og B-kuldet. Men i dag tog jeg lige kameraet med i skoven - og på søen. Jeg har glæææædet mig, til isen blev tyk nok til at gå på. Det er den nu - ihvertfald et stykke. Hundene syntes, det var lidt sjovt at glide rundt derude. Indimellem smuttede benene under dem, men det så ud til også at være ret spændende at prøve et helt nyt element. Henrik og jeg overvejer at købe skøjter - dog ikke til hundene :o)
Lina opfører sig stadig som en teenager. I går stod jeg tre kvarter på engen, fordi der var det herligste hundetræf. Lina og Kela drønede rundt og legede - og flere undrede sig såre: "Sådan har vi da ikke set Lina i ret lang tid".

Ups. Her er glat.

Spændende med det væltede træ.
9. januar
Vi har fået mail fra og billeder af Catalejmas Bastian. Tusind tak til Camilla og Martin. Bastian klarede nytårsaften i fin stil. Der var ingen angst at spore overhovedet. Dejligt, dejligt at høre. Buster, skriver Birthe, tog ikke notits af fyrværkeri i løbet af december - før nogen skød en raket af få meter fra ham. Dette gjorde, at Buster ikke var helt tryg nytårsaften, men heldigvis heller ikke rystende angst. Han ville bare helst ligge under en seng, indtil sønnerne gik ud for at fyre af. Så blev han nysgerrig og virkede som om, han fandt det ret spændende. Barko, der ikke havde været udsøgt glad for fyrværkeriet i løbet af december, fik en "fredsommelig" pille (plegisil), der ikke påvirkede ham fysisk men gav en ro, så han slap for at være angst. Basse (alias Aslan) blev "pludselig" en skødehund nytårsaften - ville helst sidde på skødet af Stella, mens der blev fyret løs. Luka (alias Aluka) syntes ikke så vældigt om fyrværkeriet. Dog var hun ikke så angst som sidste år. Her slægter hun nok Lina på: Sjovt er det (overhovedet) ikke, men angsten bliver mindre år for år. Benito var fuldstændig upåvirket af fejringen af det nye år. Han er, skriver Karin, også vant til skyderi, da der er en del jægere i området. Sådan er hunde ligeså forskellige som os mennesker. Men det kan gerne være, at vi knalder ENDNU flere balloner af i nærheden af vores næste kuld hvalpe - så alle måske kan vænne sig til menneskers sjove vane med at larme nytårsaften :o)
Camilla og Martin gjorde i øvrigt noget, andre måske kan bruge: Når de gik tur med Bastian i løbet af december, havde de en bold i lommen. Hver gang, der blev skudt, skyndte de sig at lege med bolden og Bastian, så han lærte at forbinde skyderi med sjov leg. De gjorde det samme indendørs.  
PS. Send mig lige nogle billeder, jeg kan lægge på siden i morgen. 10.01.10 vil være sådan en flot dato at skrive på forsiden. He he.
10.01.10
Denne dato er flot :o) så jeg bliver, som nævnt tidligere, nødt til at lægge noget på hjemmesiden. Heldigvis har Søs og Tonni sendt mig nogle billeder af Akema (fordi jeg lissom pressede. He he), og jeg har et, endnu ikke bragt, billede af Bastian - og jeg tvangsindlagde Lina og Kela at posere i haven. Kela synes efterhånden rigtig glad for modelrollen - sætter eller lægger sig med glade øjne og stritører. Lina er lydig men giiiider ikke, hvad hun via blik og ører gør tydeligt opmærksom på. Så skynder Kela sig hen for at kæle opmuntrende.
Bemærk Bastians sjove øreføring. Han tager det stiiiiille og roligt med at få sine ører helt op at stå :o)
Det er sjovt med Akema. Hun er så anderledes end resten af både A-kuldet og B-kuldet - har så fine træk. Nu har jeg jo kigget på en del avlshanner fra Tyskland (EKW-klubben). De fleste minder en del om Akema mht. de fine træk. Igen igen vil jeg sige, at det er så dejligt ved eurasieren, at vi får lov til at have forskelligheden. Og er der mon nogen af os, der ikke mødes med et "neeeej, hvor er det en smuk hund (eller for vores vedkommende: to smukke hunde), når vi går tur med disse vidunderlige vovser?
19. januar
Eurasiervejret fortsætter. Vi nyder turene på søen - i går med en af mine veninder og hendes to hunde. Desværre er den ene ikke så god til at tale hundesprog, så han skældte jævnligt ud på de andre tre. Kela blev lidt utryg og svarede igen. Lina vendte siden til - "slap bare af. Vi gør dig jo ikke noget". Alle fire fik dog tumlet dejligt i sneen. Lina fik så meget fart på en spurt, at hun ramlede ind i Kela, fordi det var svært at bremse på isen :o) Senere drak vi kaffe på "kaffebænken" og hundene fik godbidder. Dejlig vinterdag i det fri.
- Og på lørdag får vi besøg af Babushka med familie. Det glæder vi os meget til.
23.januar
I dag skulle vi så se Babushka for første gang, siden hun flyttede hjemmefra. Hvilken skønhed hun er blevet. Det var super dejligt at se hende og familien. Som billederne viser, har Babushka også fået B-kuldets kendetegn - stor, flot manke. Udover at være smuk er hun en dejlig kælepotte - jeg fik maaaange kys og kærlige bid i næsen :o) Ingen tvivl om, at Babushka trives i alle ender og kanter.
Kela lagde som vanligt ud med at skælde lidt ud. Det gør hun gerne, hvis andre hunde kunne tænkes at tage mors opmærksomhed. Vi har prøvet at forklare hende, at det hverken er særlig venligt eller høfligt at modtage gæster på den måde. Hun ved det godt og ser skam også lidt flov ud - i syv sekunder. Heldigvis gik der ikke lang tid, før hundene gav sig til at lege. Babushkas glade opfordringer var ikke helt til at stå for :o)
Tak for et par hyggelige timer til hele familien Schrøder.

Babushka 8 måneder

Babushka og Bastian 7 uger

Babushka 8 uger

Babushka 8 måneder

mor og datter

Kela går på et tidspunkt i hulen :o)
27. januar
Søs og Tonni har sendt os et dejligt portræt af Akema. Det ER da fantastisk, at de to - Akema og Akela - er søstre. Smukke er de begge to - er vi ret mange, der synes :o)
- Og så har vi fået billeder af Aleiko. Tusind tak til både Søs, Tonni og Rie. Vi eeeeelsker jo at få billeder af vores fantastiske hvalpe.

Akema

Akela


Så skal der pakkes julegave op.

Skødehund :o)

Leiko er størst og stærkest - faktisk :o)

Liiiiige et par snevejrsjuhuuubilleder fra i dag.
29. januar
Så skal der sendes et tusind tak til Birthe for historier om og billeder af dejlige Buster. Han har muuuligvis besluttet sig til at have flapører :o) Jeg har fornylig fået at vide, at Casais moster faktisk har hængeører. Måske er der lidt arv her. Indimellem øver Buster sig nu lidt i at rejse ørerne. Men dejlig ser han ud under alle omstændigheder - synes heldigvis også Busters familie. Dertil kommer, at han er vældigt klog. Det med at hoppe over hegnet finder han for primitivt. Han åbner lågen i stedet :o)
I dag er der en nyhed på programmet: Alle vores hvalpe har nu fået deres egen side. Her er der "et par" billeder fra deres første ni uger - og så de billeder hvalpefamilierne har sendt og sender os. Vil du se en eller flere af de nye sider? Klik HER.
1. februar
Anders (Schrøder - Babushka) har foreslået, at vi laver et forum her på siden, hvor man kan komme med gode idéer, tips, spørgsmål ol. til hinanden. Vi synes, det er en god idé og vil se, om det kan lade sig gøre. Jeg ville, hvis vi havde sådan et forum, bidrage med følgende:
Kela er, de sidste par måneder, pludselig begyndt at manifestere sig mere - fx overfor Sulejmakatten. Kommer Sulejma  ind i køkkenet, mens Kela ligger i sin hundeseng, siger Kela "skrid" (giver et "snerrevov"). Hun kan indimellem virke lidt rastløs/urolig. Hun gumper en del på Lina - hvilket Lina faktisk opfordrer hende til at gøre. Ingen af delene har vi set tidligere. I formiddag blev jeg så ringet op af Henrik, der var på løbetur i skoven med hundene. Kela var forsvundet. Hun, der ALTID holder sig tæt på os og Lina, når vi er ude, var stukket af. Jeg kørte selvfølgelig straks til parkeringspladsen ved skoven for at se, om hun var løbet tilbage til bilen. Et øjeblik efter så jeg Kela lidt derfra - og så Lina - og så en halsende Henrik :o) Nogle hundeluftere fortalte, at Kela havde siddet pænt ved Henriks bil, indtil hun så åbenbart hørte mandens kalden i det fjerne. Hun var tilsyneladende blevet træt af at følges med mor og Henrik og var skredet. Men hvorfor? Jeg kunne ikke lige huske problemer med Lina i den alder, men Henrik huskede mig på, at Lina faktisk også kunne finde på "ballade" på det tidspunkt. En forklaring på Kelas ændrede adfærd kan fx læses her:  http://netdyredoktor.dk/sw16441.asp .
Her beskrives hundens tredje modningsperiode (17-22 mrd.) hvor han eller hun endeligt skal finde/have fundet sin plads i flokken. Dominansen er fremtrædende, og det kan være en ugunstig periode, hvor hierakiet skal afprøves. Altså kære A-kuldsfolk: Så er I advaret :o)

Måske var det også noget af det, der spillede ind, da det desværre ikke gik så godt for Akema på udstillingen i lørdags. Hun fik de fineste bemærkninger om udseende - men hun ville ikke tillade dommeren at røre sig, og det går jo ikke. Æv æv.
PS. I forbindelse med billedet til højre, vil jeg komme med en opfordring: Send mig et billede af jeres eurasier, når hun eller han ser allerdummest ud :o) så laver jeg en helt særlig side med "verdens smukkeste hunde kan også se dumme ud".

"tro endelig ikke, at jeg er et barn længere!!!"

Ser Lina dum ud - eller ser Lina dum ud?
2.2.
Så fik Henrik lige fikset et forum. Jeg kan stadig blive benovet over, hvad man dog kan med internettet. Jeg kan også sagtens blive hamrende irriteret over, hvad man IKKE kan - eller hvad den p...... computer pludselig ikke kan eller vil. Så sidder jeg og fnyser stille for mig selv - tror jeg -  fluks har jeg  Kela stående med forpoterne på min arm og hovedet på min skulder - "rooooolig nu". Hvis jeg bander, skynder Lina og Kela sig ind til Henrik  for at bede ham om at GØRE NOGET. He he. Flokdyr reagerer på signaler og ytringer fra HELE flokken. De dæmpende signaler bruges også overfor hundens mennesker. Sjovt, hvis vores forum også kan bruges til den slags historier - altså historier om samspillet mellem hunde og mennesker.
3. februar
Det er jo fantastisk som det vælter ind med dejlige billeder i disse dage. Tusind tak til Birthe/Buster, Anja/Luka og Stella/Basse.

Buster

Buster

(A) Luka

Luka

Luka

Basse

Basse

Basse

Basse
Stella har lovet at skrive et indlæg i forummet om, hvor dygtig Basse er til at opdrage familien :o)
At han og Luka er søskende kan ingen vist være i tvivl om - heller og slet ikke når man ser på udseendet. He he.
Basse har i øvrigt været hos en hundefrisør - og waugh en flot pels. 
7. februar
Dette lille indlæg har intet med hunde at gøre. Det er en "bare"  dybfølt opfordring:
SÆT RØGALARMER OP. SØRG FOR, AT ALLE I HOLDER AF HAR RØGALARMER SAT OP. NU - I DAG.
I torsdags brændte min mors hus - heldigvis ikke ned. Køkkenet udbrændte, stuen ødelagt og 1. sal delvist røgskadet. Lykkeligvis fik en heltemodig mand reddet min mor ud fra første sal gennem tæt, sort røg, da han hørte hendes råb om hjælp. Havde hun haft en røgalarm, havde ilden næppe nået at udvikle sig så voldsomt.
10. februar
Da jeg ikke "gider" have, at røgalarmer skal være sidens seneste indlæg i eeeevigheder :o) må der lige komme nogle andre billeder!
Vi har fundet et fint hus til min mor, hun kan bo i, indtil hendes eget er genopbygget. Lykkeligvis fik vi indfanget to af hendes katte. Den tredje lå død i huset. Der er ved at være styr på det meste, så jeg kan tænke på vores allerdejligste hunde igen. Dem har jeg vist forsømt en del siden branden i torsdags. Det har Henrik heldigvis ikke :o)

Kela låner lige den tøjhund, jeg har købt til min datters ufødte søn.

Den lille hund holder af sin udkigspostlænestol i stuen.

Stofbolden her købte jeg egentlig til næste hvalpekuld. Men Lina huggede den i posen.

"Skrid, det er MIN bold". Lina er faktisk lidt barnlig pt :o)
18.2.
Så har vi lige fået lidt kritik (mellem linierne) af Kennel Catalejmas i forummet. Sådan er det jo også, når man opdrætter racehunde. Nogle vil til hver en tid mene, at man gør dette eller hint forkert. Det er lidt træls, når vi synes, vi gør et stykke seriøst og engageret arbejde med at avle sunde, gode og dejlige eurasiere. Men, men - vi vil vælge at fokusere på vores hvalpekøberes glæde og tilfredshed og så anerkende Hennings ret til at mene, hvad han nu måtte mene. Derfor har vi også valgt at lade forummet være åbent. Gode råd fra alle til alle modtager vi altid med glæde.   
- Og så har jeg lige fundet på en lille konkurrence bare for sjov. Klik her, hvis du vil se, hvad den går ud på.
Du kan også bare vælge at nyde billederne af 15 vidunderlige hvalpe.
Nedenstående billeder er fra den fanstastiske konkurrence :o)
19.2.
Henrik fandt lige et link til en ret sjov lille hundefilm - på en vis Hennings side. Vi takker for linket :o) 
Filmen er her:
http://www.24.dk/article.jsp?articleId=8169
Jeg håber, det virker.
Er vi evt. ved at være liiiidt trætte af sne? Hundene er bestemt ikke. Lina og Kela bruger stadig det meste af dagen i haven med at tumle eller bare ligge at nyde vejret med en god gren ell.lign. Her har jeg nu bedt hundene om at posere - hvilket Lina hader og Kela elsker. Kela er vild med at posere :o)
Lina er nu gået i gang med at fælde og ligner pletvis en slidt kamel. He he. En dejlig, smuk og slidt kamel.  

Kela har fundet en ny måde at ligge i lænestolen på. Hun er RET mageligt anlagt :o)
24. februar
Så er der kun én dag tilbage, før vores fantastiske konkurrence slutter :o) Vi har fået tre meget kvalificerede bud - men I kan endnu nå at være med.
- Og så er dette indlæg faktisk bare en undskyldning for at bringe nedenstående link. Den lille film om en hund og en orangutang er SÅ rørende!

http://video.aol.com/video-detail/the-orangutan-and-the-hound/1234581161

Nu jeg alligevel er i gang med rørende film, skal I også se denne:

http://www.youtube.com/watch?v=1JiJzqXxgxo


OK - reeeeeeet amerikansk :o) men også ret nuttet.
25. februar
Så sluttede konkurrencen og vinderen kan udråbes.
STORT TILLYKKE til Karin og Leif (C-kuld) med et fantastisk resultat: ALLE navne er placeret rigtigt.
Præmien kommer, så snart jeg har fået den (er bestilt på nettet). Det er en super god bog, skrevet af Turid Rugaas: "På talefod med hunden - de dæmpende signaler".
Anja (Aluka) klarede sig faktisk også meget, meget flot: Ti navne rigtigt placeret.
Louise (C-kuld) klarede sig faktisk også meget, meget flot: Tolv navne rigtig placeret.
Søs (Akema) klarede sig faktisk også. Hun kunne kende både Akema og Lina. He he. Til Søs' forsvar skal siges, at hun havde travlt og dermed ikke tid til at tjekke hvalpesider.
Der er selvfølgelig trøstepræmier til Anja, Louise og Søs. Hvad skal jeg mon finde på? JO - I får en super god bog, skrevet af Turid Rugaas.....
"Er det ærlig talt ikke en mærkelig konkurrence?" Jovist er det så. Men det ER altså en super god, lærerig, letlæst og kærlig bog, som enhver hundeejer bør unde sig selv at læse, og som enhver opdrætter faktisk bør forære sine hvalpekøbere. Det vil jeg lige tænke lidt over :o)
Hvis nogen vil se, hvem der er hvem, kan der klikkes HER.

"Nu sner det f..... igen"
(citat Henrik, der er træt af at skovle sne)

"Wouffff (fedt)" (citat Lina og Kela, der ikke er trætte
af at se Henrik skovle sne)
1. marts
Så er der lidt nyt på hvalpenes egne sider - dvs. på Lukas og Kelas. Jeg har lagt deres sundhedsresultater ind og håber, der kommer flere fra de andre "hvalpe" hen ad vejen.
I går prøvede Kela og jeg for første gang sportræning. Rie og Leiko tog os med :o) Jeg vil ikke sige, at Kela var særlig dygtig (det er Leiko til gengæld). Men det var hyggeligt og sjovt at prøve. Nu vil vi træne lidt herhjemme og så se om "den lille" er bedre næste gang.
4. marts
Nu skal jeg lige finde en anledning til at bringe et billede af  - OK næsten et billede af - mit første barnebarn. Jeg kan faktisk ikke finde nogen :o) men her er det alligevel: Cecilie med Hjalte i maven. Linas C-kuld vil altså lære et meget lille menneske at kende.  
Lina har nu tabt sig, det hun skal efter den sædvanlige tagen på efter første løbetid efter hvalpe. Hun er i super god form - ta'r spurter i skoven og på engen og tumler rundt med Kela i haven. Så alt er klar til løbetid - når det lige passer hende :o)
11. marts
Nu må jeg vist snart lave en ny Sidste nyt-side. Denne er ved at være fyldt.
Vi har fået dejlige billeder af kommende "søskende" til to af Linas børn fra næste kuld. Øverst har vi Tina og Oles Aslan og Sille. Under Aslan har vi Dorthe og Michaels Lucca.
Ved siden af Lucca har vi "vores egen" Aiko. Der sker "lidt" omkring ham pt. Det vender jeg tilbage til.
- Og vi venter stadig på løbetid :o)

Aslan

Sille

Lucca

Aiko
TILBAGE TIL FORSIDENVIDERE TIL NÆSTE OMGANG SIDSTE NYT