~~~~ SIDSTE NYT ~~~~

til forsiden
marts og april 2010
Første gang Lina skulle parres, kom hun i løbetid en måned før beregnet. Anden gang hun skulle parres, kom hun i løbetid en måned senere end beregnet. Nu, tredje gang, har hun valgt at gøre som første gang. Jubiiiiii :o) I går var der futtog på engen - flere hanhunde i rumpen på Lina. Hun sagde SKRID - som hun gerne gør det, når hun er i løbetid men ikke højløbsk. Senere så Henrik et par små pletter i hendes pels. Vi turde ikke helt tro på, at det var blod, omend placeringen kunne tyde på det. I dag har jeg lavet køkkenrulleprøven. Ingen tvivl om løbetid. Det er simpelthen perfekt timing. Det må også konstateres, at Dorte, hvis familie er skrevet op til en hvalp, har en fantastisk intuition. Dorte gættede på parring mellem den 13. og den 20. marts. Det er godt nok tæt på. Vi regner nu med parring fra den 21. eller 22. marts. 

Vi har fået nye forsyninger fra Olivers - bl.a.
"Big beef bites".

"NEJ, Kela"
(men først skulle Henrik lige tage et billede :o))

16. marts
Det sker, at familier finder ud af, at de ikke helt har tid og overskud til deres hund. Det er altid en ulykkelig situation for alle parter. For Aiko ser det så lykkeligvis ud til at gå fint. Claus og Louise har givet deres allerdejligste hund til Søs og Tonni. Egentlig ville Søs og Tonni have en hvalp på et tidspunkt - til udstilling og legekammerat med Akema. Men deres store hjerter valgte at give Aiko et nyt hjem. Endnu er det egentlig prøvetid. Det SKAL jo være fuldstændig sikkert, at det er godt for alle, at Aiko er flyttet til Sønderjylland. Det ligner det så heldigvis, at det er. Når jeg taler med Søs i telefonen (dagligt :o)) lyder det igen og igen: "Han er SÅ dejlig". Akema har selvfølgelig brug for at manifestere sig ("husk venligst, hvem der kom først" :o)), men hun nyder også at have en legekammerat. Selv om Aiko aldrig har hilst på en kat før, går det super fint med ham og husets tre misser. Aiko har ikke gået uden snor og har haft tilbøjelighed til at stikke af (ud af haven). Det har han også præsteret hos Søs og Tonni, men han har ligeledes præsteret at komme flere gange, når Søs kaldte på ham. Han får flere lange ture dagligt - og en masse leg, så mon ikke, han snart vil lære, at det sjove slet ikke er forbi, selv om man kommer, når der bliver kaldt. At han har fået bunker af kærlighed hos Claus og Louise er der ingen tvivl om. Han ville ikke være blevet den dejlige og kærlige hund, han er, uden det. 
Aiko er i øvrigt kastreret, så der er ingen problemer mht. at have ham sammen med Akema.

kys fra søster til bror

kys fra bror til søster
18. marts
HVALPETRÆF! tænkte jeg pludselig for lidt siden. Det skal jo være i maj. Og Lina skal føde i maj, så det må planlægges NU :o) "Hvad med den 9. maj?" spørger jeg Henrik. "Hvad med din datter?" svarer han. He he. Hun skal jo OGSÅ føde - og lige i nærheden af den 9. maj. Da jeg har fået lov til at være med, når Cecilie føder, er denne dag nok ikke så smart. Efter lidt roden rundt med datoer, har vi nu besluttet os for den 30. april.
ALTSÅ: ALLE A-KULDS OG B-KULDS FAMILIER ER HERMED INVITERET TIL HVALPETRÆF PÅ DROSSELVAN- GEN DEN 30.4. KLOKKEN CIRKA 14.
Vi regner med dejligt og varmt vejr, så vi kan sidde på terrassen og nyde hundene (og hinandens gode selskab selvfølgelig).
Billederne er fra vores første hvalpetræf - september 2008.
22. marts
I lørdags besluttede vi at udskyde søndagens parring til i dag, mandag. Lina virkede ikke helt klar, og der var lovet regnvejr :o)
I dag tog vi så over til Dusty - og skyndte os afsted igen. Lina er meget interesseret i hanhunde, men IKKE i parring endnu - som det vist tydeligt fremgår af billedet (et øjeblik efter snapper hun ud efter ham). Dusty var helt klar til at kæreste :o) men når hunhunden ikke er det, bliver hun temmelig sur, hvis han prøver på noget.
I morgen vil finde en hanhund i nærheden og se Linas reaktion på ham. Virker hun klar, tager vi afsted til Dusty sidst på eftermiddagen.
23. marts
Oh hvilken dag! I formiddags "testede" jeg Lina overfor en fredsommelig Berner Sennen. Hun var helt med på, at han snusede hende i rumpen. Senere besøgte vi Linas og Kelas gode ven Athos, som er eurasier - og kastreret. Lina var vild med ham - struttede med rumpen og lagde halen til side. FINT, tænkte jeg - og vi drog til Lyngby og Dusty. Der skete præcis det samme som i går. Lina satte sig, skældte ud, rasede, når stakkels Dusty forsøgte sig med lidt kæresteri. Der kan være flere  forklaringer på Linas afvisninger. Vi respekterer dem, omend vi slet ikke synes, hun opførte sig særlig pænt. I morgen prøver vi en sidste gang. Lykkes det ikke, har vi en anden hanhund i baghånden.
24. marts
Efter et utal af telefonsamtaler om projekt parring i går aftes, ringede Rikke, Linas opdrætter, og foreslog at få taget en blodprøve på Lina. En sådan kan fortælle, om hun har haft ægløsning og dermed er klar til parring. Vi fik den taget i formiddag - og Lina er overhovedet ikke klar!!! At hun flirtede med andre hanhunde skyldes formodentlig, at hun var klar over, at de hverken kunne eller ville indgå nærmere bekendtskab :o) Det er SÅ dejligt at få en forklaring på hendes furiøse adfærd. Det sker, fortalte dyrlægen, at hunhunde først får ægløsning sent i løbetiden. Dette har Lina så valgt denne gang. Det betyder desværre, at vores tur til Sønderjylland ryger. Vi skal parre søndag og mandag. Men vi er super glade for, at Linas afvisning ikke gjaldt Dusty men slet og ret, at en parring her og nu ville være spild af tid :o)
Et lille kuriosum: Sidste år blev Lina parret den 28. og 29. marts. I år bliver Lina parret ........ den 28. og 29. marts, hvis alt går vel - og det gør det selvfølgelig (sagde hun besværgende). 


Lina sender mig indimellem bebrejdende blikke :o)

Kela elsker at finde visne planter, jeg har kasseret.
25. marts
Åh hvilket forår - og hvilke forårsfornemmelser, der fylder temmelig meget i Lina :o) Det er muligt, at hun ikke vil parres endnu - men flirte med alverdens hanhunde vil hun GERNE. I går stak hun af fra mig. Dumme mig - der tænkte, at hun jo ikke var klar, så snor var vel ikke nødvendig, så længe jeg holdt hende tæt på mig. Til det er der kun at sige: JO. Snor er nødvendig. Hold op, hvor var det hårdt at løbe op ad bakke, ned ad bakke og så et godt stykke ligeud, indtil jeg nåede frem til en fjantende Lina og to lige så fjantede hanhunde. Nu står den på snor og sele de kommende dage. Lina sender os forurettede blikke og står provokerende stille ustandselig.
Jeg glæder mig, af op til flere årsager, til på søndag - bl.a. plejer Lina at slappe en del af, når hun først er parret :o)
28.marts
Nogle kan kigge på nedenstående billeder og tænke: "Sjovt, så forskellige farver hanhunden har på billederne". Det er der en helt naturlig forklaring på. Det er to forskellige hanhunde!
Rikke, Linas opdrætter, ringede i går og spurgte, om vi ikke skulle bytte hanhund. Rikke skal have parret sin Gobina. Tilo skulle være far. Men Tilo ville slet ikke have noget med Gobina at gøre. Jeg har tidligere haft et godt øje til Tilo, så efter en snak med Henrik, besluttede vi, at vi gerne ville hjælpe Rikke. Hun har hjulpet mig så mange gange. Tilo er en lille hanhund, hvilket ikke gør noget, da Lina jo er en stor hunhund.
I morges kørte vi så til Grevinge. Aftalen med Rikke var, at hvis det ikke lykkedes med Tilo, holdt vi fast i Dusty. Det lykkedes ikke. Begge hunde var MEGET indstillede på at kæreste, men højdeforskellen var for stor. Lina prøvede at gå ned i knæ. Det hjalp ikke. Efter en halv time og en masse forgæves forsøg opgav vi. Både Lina og Tilo var tydeligvis trætte. Vi vendte bilen mod Lyngby og Dusty. Hvis du vil høre om denne parring - samt se nogle billeder, kan du klikke HER.

Lina og Tilo (Kennel Balule)

Lina og Dusty
29. marts
Igen i dag havde Dusty ikke tid til pjat. Han hoppede på Lina cirka 20 sekunder efter vi var kommet. Lina fandt ham en smule utålmodig og ville gerne liiiiige hilse på først. Hun løb lidt rundt med Dusty efter sig og valgte så en lille skråning til dagens parring - som gik lige så fint som i går.
Der er billeder fra daten HER.
Henrik filmede også. Hvis råfilmen er OK, kommer der levende billeder senere i dag (vi skal lige male stuen først) eller i morgen.
Mht. hvalpetræffet viser det sig, at der er konfirmationer denne dag, så flere kan ikke komme. Vi vil derfor flytte træffet til weekenden før, hvis flere kan komme da - eller til august. A- og B-kuldsfolk må rigtig gerne give et praj, om I kan den 24. eller 25. april.
Klokken er mange, stuen er malet, Lina er træt - og Henrik har klippet en film :o) Klik HER, hvis du vil se den.
30. marts
Nu er det ikke fordi, der vil være daglige bulletiner frem til den 27. maj, hvor vi forventer fødsel.  Jeg tog bare lige en sød lille serie billeder om en pind :o) Henrik og jeg har lige været i skoven med hundene og kan konstatere, at Lina ikke er heeeelt færdig med at flirte. Vi mødte fx en haneurasier, som hun lagde lige lovlig kraftigt op til. Dog er det tydeligt, at hun ER blevet parret. Hun protesterede ikke imod at blive bedt om at komme med videre.
Om fire uger vil vi få Lina scannet. Det er altid vanvittigt spændende.
Hvis I ikke har set den sene annoncering af film i går - klik HER.
1.april 2010
I dag er det Linas fødselsdag
hurra, hurra, hurra.
Hun fylder 5 år. 

Lina får lidt hjælp med udpakningen

Kela får selvfølgelig også lidt lækkert
- bare ikke af Linas gave :o)
Jeg hopper lige (næsten) fem år tilbage. Det er, tror jeg ret sikkert, Lina, der ligger i front. Hun var lys og havde det røde skær på hovedet.
Tusind tak til Laika (Linas mor), Brandy (Linas far) og Rikke (Linas opdrætter) for at have givet os vores aldeles vidunderlige Milaikas Catalina.
5.4.
Jeg stødte lige på et sødt billede :o)
Hvide Sande - 2008.
Nu er der bestilt tid til scanning: Onsdag den 28. april. Sjovt nok blev Lina også scannet den 28. april sidste år.
11. april
I dag er det A-kuldets fødselsdag
hurra, hurra, hurra.
Aslan, Akema, Aiko, Aluka, Aleiko, Amadeus og Akela fylder to år.
STORT TILLYKKE til Linas og Nilos børn.
Vi har fået og taget fødselsdagsbilleder af de fleste af dem - men først skal vi selvfølgelig have et par billeder fra den 11. april 2008 - en fantastisk dag, vi aldrig vil glemme.
Senere i dag vil Kela få sin fødselsdagsgave - lækkerier pakket pænt ind :o)

Første hvalp kommer til verden klokken 11.

Syvende og sidste hvalp kommer til verden klokken 17 - cirka.

Akema

Aiko

Aslan (Basse)

Akela

Aleiko får "fødselsdagskage"

Aleiko hin hoppende :o)
Lina er nu i sit absolut tydelige "vordende moder humør". Hun ligger og ligger det meste af dagen. Da jeg beder hende posere i anledning af børnenes fødselsdag, ser hun træt på mig - "jeg har kvaaalme".

- Og så vil jeg lige anbefale en bog: Hvis nogen har lyst til at lære noget nyt om hunde, deres sprog og adfærd plus samspillet med mennesker, skulle I læse "Hundelytteren" af Jan Fenell. Hun (ja, det ER en kvinde) fortæller bl.a. om HVOR vigtigt det er for hunden, at vi mennesker er tydelige alfaer i flokken - og om hvordan man viser, at man er det. Man bliver helt sikkert klogere af den bog - synes altså jeg.
PS. I går blev jeg medlem af bestyrelsen i Eurasierklub Danmark. Så jeg vil selvfølgelig (igen) opfordre alle til at melde sig ind i klubben :o)
 13. april
 Mens vi venter på den 28. og scanning, skal der lige bringes      et billede af Linas smukke og dejlige søn, Leiko. Vi passede      ham en lille stund forleden, fordi Rie, midt i en skovtur,          skulle haste til København, hvor hendes datter var faldet og    kørt på skadestuen. Heldigvis var der ikke sket noget              alvorligt.
16. april
Vi har fået nogle dejlige billeder fra Søs og Tonni af Akema og Aiko. Tusind tak for dem. Stakkels Aiko har styrtet så meget rundt i haven mm. at han sled hul på sine trædepuder. Derfor fik han de flotte sokker på :o) At han og Akema får lov til at lege parring er fint. Han er jo kastreret - og som Søs og Tonni skriver:  "Incest ser vi igennem fingrene med, så længe det bliver i familien". Hmmmm og he he.
Lina har nu besluttet at tillægge sig alternative spisevaner. Hun spiser jord og coleslaw!
21. april
Hos Henrik og jeg, Søs og Tonni er der desværre lidt trist i disse dage. At "parre" Akema gik ikke i de to hundes indbyrdes forhold. Der går desværre jævnligt koks i hormonerne, når hanhunde kastreres. Aiko angreb Akema forleden - alvorligt - så det dur ikke at have de to sammen. Det er så rædsomt, fordi Aiko er en vidunderlig, kærlig og fredelig hund - bare ikke samboende med en jævnaldrende hunhund i løbetid. Og da Akema jo vil fortsætte med at komme i løbetid, må vi finde et hjem til Aiko uden en hunhund - et lige så godt og kærligt hjem, som han har hos Søs og Tonni. Hvis en af jer, der følger med her på siden kender et sådant, må I endelig skrive eller ringe.
Kela er nu (også) i løbetid, så om et par dage må vi nok finde selen frem.
Nu er der (jubiiiii) kun en uge til, at Lina skal scannes - og der er kun tre uger til datteren min har termin. Livet er, må man igen og igen konstatere, råt og vidunderligt - nogle gange på samme tid. Så der må være et par rolige billeder i dag.
24. april
Så kom vi endelig frem til dagen med hvalpetræf. Hvor var det fantastisk dejligt at se Buster, Bastian, Barko, Bianca, Aluka og Aleiko - og deres dejlige mennesker.
Ord om og billeder fra hvalpetræffet kan findes HER.
27. april
Nu er der kun én dag til scanning. Jeg har meeeeeget svært ved at vente :o)
Lina har fundet på en ny version af den spisevægring, hun havde i sin første drægtighed. Hun spiser KUN hundemad, hvis hun er 100% sikker på, at vi ikke har andet at byde på. Derfor bliver der gerne først spist om aftenen, men til gengæld tigget om menneskemad, kattemad eller lækre ting fra hundeskuffen resten af dagen. I går så hun sit snit til at hugge en stump gulerod fra mig! Dog foretrækker hun stadig sine grøntsager fint snittet og helst med en god dressing. 
VIDERE TIL NÆSTE OMGANG SIDSTE NYT
TILBAGE TIL FORSIDENTILBAGE TIL SIDSTE NYT - OVERSIGTEN