SIDSTE NYT
til forsiden
7. august
Så er vi kommet hjem fra Hvide Sande efter nogle vidunderligt dejlige dage med sol og blæst, sand og vand samt udsøgt afslapning. Hvor skønt at komme hjem til billeder og beretninger fra fire af hvalpefamilierne. Jeg har også fået billeder og SMS'er fra Rikke og Celina. Desværre kan jeg ikke finde ud af at overføre billeder fra mobilen til computeren. Celina er, skriver Rikke, fræk og glad - og så har hun rejst et øre :o) Celia klarede den lange tur til Trosa (syd for Stockholm) i fin stil og har det dejligt i det svenske med sine to "storesøskende", omend de vist finder hende en lille smule irriterende. De skal lige vænne sig til at få et barn i huset. Også Caisa har det fint i sin nye familie. Hun er begyndt at sove længe (dvs. seks timer om natten) og er glad og positiv, skriver Bo. Også Cæsar har fundet ud af at sove en lille smule længe. Han er lidt af en bølle, der "kræver" at blive underholdt, hvis han keder sig. Hans familie er begyndt at træne "gemme sig", og han gør, som han skal - leder efter dem. Charlie er en lille vovehals - løber ud på en badebro og ud i vandet. Sjovt med ham - han brugte jo gerne at plaske i vandskålen, så han er nok lidt af en vandhund.
Lina leder, mærkeligt nok, stadig lidt efter sine børn. Selv i sommerhuset kaldte hun på dem, da hun ville dele en godbid med ungerne. Men det er og var ikke voldsomt. Hun og Kela legede vildt og dejligt i bakkerne og på stranden. Indimellem gik de en lille tur for sig selv og havde det lige så dejligt som Henrik og jeg.
Tusind tak til alle for beretninger og billeder.

Celia

Celia

Caisa

Caisa

Caisa

Caisa

Charlie

Charlie

Cæsar og Magnus

Jeg eeeeelsker de vilde bølger - Lina og Kela tør ikke gå ret langt ud :o)

Aftenstemning ved Vesterhavet
9. august
Så er der flere billeder og ord fra hvalpefamilier. Tusind tak :o)
Det går super fint med Chivas, Cenja, Celina og Celia, skulle vi hilse at sige. Alle tre piger har nu rejst ørerne, og alle fire hvalpe har det dejligt i deres nye familier. Lina er nu helt holdt op med at lede efter sine børn. Til gengæld bliver hun mere og mere fjantet og legende sammen med både Kela og hundevenner i skoven.
Jeg er gået i gang med at lave hvalpesider om C-kuldet. De er nok klar i morgen.

Akira, Celia og Flinta

Celia

Celia

Chivas - i lidt lav opløsning, derfor det lille billede.
10. august
Så har vi fået flere ord og billeder - deeeejligt. Cenja, skriver Pia og Tommy, har et godt sovehjerte :o) Selv på en fortovscafé kan hun lægge sig og slappe heeeelt af.  Hun sover nu til klokken cirka 5.30 om morgenen og er i øvrigt både fræk og vældigt nysgerrig.
Cæsar har vi hørt er en meget modig hund - indimellem :o) Han er god til at holde sig til flokken, når han går uden snor. Han råber gerne op om, at han vil lege, som han gjorde det her, hvis familien lige laver noget andet end at bemærke ham. Den slags kan Kela i øvrigt stadig finde på både overfor Lina og overfor os andre.
Til A-kuld og B-kuld, der ikke har fået nyhedsbrevet fra eurasierklubben: Husk lige, at der er eurasierskovtur den 21. Luka og Basse kommer - og selvfølgelig Lina og Kela (samt Casai). Send mig en mail, hvis I har lyst til at deltage. Stedet er Klosterskoven ved Kalundborg.
- Og så er C-kuldets hvalpesider færdige. Nu mangler jeg bare at opdatere A- og B-kuldets sider.......
Klik HER for at komme til hvalpenes egne sider.Cenja
11. august
I dag vil jeg overlade ordet til Dorte:

"Det går absolut strålende med Chili. Hun har prøvet alskens ting : været nede i gågaden, ude og køre, ude på gården og møde andre hunde plus et par islandske heste. Hun har været ude at gå selv og sammen med Lucca, været alene hjemme med Lucca og har også prøvet at være alene hjemme (5 minutter). Hun har været med henne og hente morgenbrød og klarede sig rigtig fint da hun gik løs på engen. Hun undersøgte mange ting, men havde konstant et øje på hvor vi var henne og kom glad når vi kaldte.

 Hun er rigtig skæg og fuld af spilopper. Hende og Lucca har mange forskellige slags lege f.eks.: ”Nu har jeg den her og du får den ikke” eller ”vi deles lige om den her  mens vi løber rundt”og den sødeste er når de leger ”Okay så leger vi at du er rigtig farlig og jeg overgiver mig”. Når de leger den ligger Lucca på ryggen med alle fire ben i hvert sit verdenshjørne, med en Chilli der møver og bøver rundt på maven.

Er I iøvrigt sikre på at Chili ikke er iblandet noget Labrador? Aldrig har vi da set så madglad et lille dyr. Hun EEEEElsker sin mad (og Luccas), hvilket er helt fornøjeligt (og vi skal til at tænke noget mere over hvor vi stiller mad, det skal ikke være hundehøjde). Hun er også vokset meget. Jeg har nu ikke vejet hende men det er helt tydeligt."

- Og billederne er naturligvis af Chili og Lucca :o)

I morgen kommer Rikke og familien med Celina, som vi skal passe en uges tid. Vi glææææder os :o)

12. august
Charlie er kommet til et hjem med papegøje. Caisa er kommet til et hjem med kanin OG skateboard :o) Hun tager sig en lille tur på boardet, når hun kommer ud på terrassen, fortæller Bo og Heidi. De første seks billeder er af Caisa (+ kanin og Magnus og Marie). Tusind tak for dem og for et dejligt billede af Charlie, der gerne vil overtage Leifs stol.
I dag har vi så fået en af hvalpene tilbage til låns. Rikke har fortalt om, at Celina er en meget rolig, glad og fræk lille hund - og det kan vi skrive under på. Hun logrer mere eller mindre konstant, nusser og kæler og drøner rundt. Lina vil gerne lege. Det vil Kela også, omend hun samtidig gerne vil fastholde sin rolle som STORESØSTER med tryk på store.
Det er super hyggeligt at have en hvalp i huset igen.
Dorte spurgte i dag, hvor tit vi opdaterer hjemmesiden nu, hvor vi ikke har hjemmeboende hvalpe. Det gør vi, når der kommer nye billeder af A'erne, B'erne eller C'erne - og så indimellem, hvis der sker noget særligt :o) Nogle opdrættere bruger meget tid på udstillinger, andre bruger meget tid på deres hjemmeside. Vi hører til sidstnævnte kategori.
16. august
Nu er der vist styr på knopperne på maven hos de tre hvalpe. HVAD det egentlig var, er ikke helt afklaret - men: Charlie slap af med sine via noget kløestillende shampoo og et middel mod skab (dyrlægen ville ikke udelukke skab). Chili er vist sluppet af med sine via noget Fucidinsalve (dyrlægen sagde rifter med lidt betændelse). Caisa er sluppet af med sine via foderskift (Isabelle sagde "prøv evt. det" :o)). Så blev vi så meget klogere - eller?
Selvsamme Caisa, fortæller Heidi, tager masser af gæster og tordenvejr heeelt roligt. Charlie, som vi har fået dejlige billeder af (tusind tak til Leif og Karin - og til Heidi også) er også en sej lille gut, der nu er startet til hvalpetræning. Han er oppe på at veje 9,6 kg. STOOOR DRENG.
Her på Drosselvangen er der fuld fart på Celina - og Lina. Kela er vist indimellem lidt jaloux på mors fokus på lillesøster, men det går. Lina og den lille leger og tumler i lange baner. Kela nyder, når vi er på engen og i skoven, hvor hun møder SINE legekammerater - og også får sine lange legeløbeture med mor. Forleden blev Celina forskrækket over nogle (helt fredelige) fremmede hunde. I dag mødte hun endnu flere på engen og tog det helt roligt - snusede og lod dem snuse. Hun kælede glad med deres mennesker og holdt sig så lidt tilbage fra den vilde leg - indtil vi gik videre over marken og ned i skoven. SÅ skulle der løbes. Celina følger mest sin storesøster, som hun vist finder ret sej :o) En af de kommende dage vil jeg finde et larmende sted (biler og mennesker), så Celina også kan lære noget andet end fredelige Farum at kende. Måske skal Rikke og familie i gang med at vænne hende fra sofaer ol. når de kommer hjem fra Sverige. Her i huset MÅ hundene jo gerne være i møblerne, hvilket Celina har taget så vældigt til sig :o)

Oh hvor dejligt med kølige fliser.

Leif har sørget for, at Charlie har noget at lege med.

Ingen tvivl om, at denne lille glade hund har det godt.

Smukke Charlie (på sin harley)

Schæferen Zita har faktisk pletvis blå tunge som en eurasier. Hun er heller ikke heelt ren schæfer, selv om hun  ligner.

Denne lille hund er også noget af det gladeste :o)

Boardercollien, Indi, er Kelas meget gode ven.

Med mor på engtur.

Lille hund i højt korn.

Celina slægter sin søster på :o)

Før vi fik Kela, lå Lina aldrig i sofaen - faktisk!

Jamen, jamen - er de ikke bare noget af det sødeste????
17. august
Så er der mere nyt fra hvalpefronten. Tusind tak for ord og billeder til Cenjas, Chilis, Celias og Charlies familier.
Cenja har nu prøvet at køre både i tog og elevator - og klaret det flot. Tommy og Pia sørger for også at vænne Cenja til at shoppe :o) Hun får lov til at komme med ind i div. forretninger, fordi hun er så kær.
Chili, fortæller Dorte, har nu været alene hjemme med Lucca en hel time og klaret det flot. Hun kommer, når der kaldes, hvis hun er løs på engen og er en kælen og dejlig lille hund.
Om Celia fortæller Susanna, at hun er sød og dygtig samt lidt kaxig og ganske ubange overfor store hunde. Til jer, der ikke ved, hvad "kaxig" betyder, kan jeg fortælle, at det betyder "kæphøj" (jeg har nemlig fået google til at oversætte :o)) Jeg tror faktisk, at dette kuld er umanerligt kæphøje! Celia er nu oppe på en vægt af  8,5 kg.
Charlie har fået en legekammerat i papegøjen Ricko (synes ihvertfald Charlie). Ricko har lært at sige som et pivedyr samt også at sige "nej", "av" og "Charlie", har vi hørt fra Karin og Leif. Han er også startet hvalpetræning, hvor træneren syntes, at han er så dejlig, at hun bad om at få ham med hjem. Det blev der nu ikke noget af :o)

Det ser ud til, at de fleste hvalpe (måske alle) nu er ved at være lidt mere humane overfor deres mennesker - sover lidt længere. Vi hører ihvertfald fra flere, at klokken nu er OVER seks, før de små vågner. Vores plejebarn, Celina, har faktisk sovet til omkring syv de sidste par dage. Også hun er ganske kaxig - og dertil meget glad for vand. I søen springer hun frejdigt efter de store, selv om hendes endnu korte ben gør, at vandet når maven. Hjemme i haven plasker hun lystigt rundt i den nu noget vandfyldte sandkasse, og når der skal drikkes vand af den store træbalje, skal der også lige plaskes lidt med forpoterne i vandet. 
For Henrik og jeg er hvalpene jo lidt vores børnebørn. I dag har der så også sneget sig et billede ind af et menneskebarne- barn :o)

Cenja

Cenja

Chili

Chili og Lucca

Celia

Celia

Charlie

Lina og Celina

Celina holder også meget af vand

Cecilie og Hjalte - datter og barnebarn
18. august
I dag har jeg ikke haft tid til at tænke på hjemmeside. Men Celina har lavet en hilsen til sin nye familie, der er i Sverige og, skriver Rikke, følger med i Celinas gøren og laden :o) Klik HER, hvis I har lyst til at se hendes hilsen.
19. august
Det er sådan set ikke planen at uploade dagligt :o) Men jeg må lige dele dette flydebillede med jer, der følger siden. I nogle hjem er møblerne forbeholdt mennesker - og det forstår jeg sådan set godt. I vores hjem er det så ikke lige sådan - indimellem føles det som tværtimod. Kela er fx slet ikke vild med, at Henrik indimellem sætter sig i HENDES STOL. Det er godt, at sofaens og stolens betræk kan vaskes!!!
21. august
I dag var så dagen, hvor Helene (Casai) og jeg havde arrangeret eurasierskovtur. Lina og Celina fik ikke lov til at komme med. Celina, fordi det ville være for langt at gå og måske for voldsomt for hende. Lina, fordi det sådan set er godt for Kela indimellem at være uden mor. Celina og Lina hyggede sig hjemme -  bl.a. med det brændestykke, den lille har fundet sig og nyder at ligge at gnave i.
Vi mødtes otte hunde og og tretten mennesker ved Klosterskoven i Kalundborg. Trods truende vejrudsigter de seneste dage, skinnede solen og temperaturen var udsøgt behagelig. Såvel hunde som mennesker havde nogle dejlige timer i skoven - både da vi gik og da vi sad og sludrede med kaffe og kage.  Måske laver vi en efterårs- eller vinterskovtur i nærheden af Roskilde, for det var super hyggeligt at møde både vores udsøgte hvalpe og deres mennesker (Basse, Luka, Stella, Jannik, Kris, Kiki og Anja), B-kuldets far, Casai og hans Helene samt nye hunde- og menneskevenner.   

- og så kom et par irske ulvehunde forbi vores kaffested

godt selskab i lange baner
23. august
Det første billede må være i stort (større) format, fordi jeg synes, det er så sjovt og sigende :o) Jeg vil gerne have et billede af alle tre hunde. Det småregner en lille bitte smule. Jeg går ud i haven og kalder. Celina kommer glad løbende. Lina og Kela kommer også glade løbende - ud af stuen - stopper på terrassen: Det regner!!! Jeg kalder lidt mere og en smule instisterende: OK OK. Jeg beder de store hunde sætte sig. Lina hin lydige sætter sig cirka, hvor jeg beder hende om at gøre det - og flapper ørerne ned i protest. Kela sætter sig næææææææææsten, hvor jeg beder hende gøre det - og virrer misfornøjet med SINE ører. Celina sætter sig glad og synes at overveje, hvad denne leg går ud på. Celina oplever (naturligvis) det meste som dejlig leg - knitrende aviser, lugning af bede, skovture, de store hunde, os mennesker med meget mere.
Vi har fået flere billeder af dejlige Caisa. Bemærk hendes sjove ører :o) Det ser ud til, at Caisa har store ører (som sin mor), hvilket gør det lidt sværere at rejse dem. Mon ikke hun bliver en vandhund ligesom Celina?
- Og til C-kuldsfamilierne: Vi har hvalpetræf på Drosselvangen for de små den 3. oktober klokken 14.
- Og til alle: Jeg har planer om at arrangere endnu en eurasierskovtur, denne gang i Kirke Hvalsø, den 9. eller 10. oktober. Datoen ligger endnu ikke helt fast, men det bliver ihvertfald i oktober :o)

Henrik er ude efter avisen -
Celina ville gerne have været med.

Aviser har sådan en dejlig lyd, når man rusker dem.

Kelas og Henriks stol er nu også blevet Celinas.

De to elsker at tumle i sofaen.

Magnus, Caisa og Marie

Hvor ER hun blevet stor.........
25. august
Så er der billeder fra Sverige :o) Celia vokser og vokser, skriver Susanna - især hendes ben vokser. He he. Hun er en glad og dygtig lille pige, der snart skal på sin første udstilling. Det skal Celina også - den 12. september til eurasiershow i Fredericia.
I går havde vi en temmelig hård dag og nat - især stakkels Celina havde. Først på eftermiddagen begyndt hun pludselig at kradse vildt i sofaen og et gulvtæppe. Hun gned også hoved og krop op ad diverse. Det var tydeligt, at et eller andet kløede voldsomt. Indimellem styrtede hun rundt og pev. Dette fortsatte en halv times tid. Så faldt hun til ro. Efter en times tid var den gal igen med kløe og piv. Lopper kunne det ikke være, da alle tre hunde fik loppekur i forgårs. Det var i øvrigt slet ikke vanlig loppekløen, der jo oftest er ved haleroden. Jeg kunne ikke finde nogen forklaring. Søgning på nettet gjorde mig ikke klogere. Hendes adfærd passede ikke på en eneste af de diagnoser, jeg fandt. Hun havde ikke spist noget specielt, såvidt jeg vidste - og ikke rørt noget. Vi havde endnu ikke været i skoven, men kun en tur rundt i kvarteret. Efter endnu en halv time med kløen ringede jeg til dyrlægen. Han anbefalede, at vi så tiden lidt an. Celina faldt til ro igen, og vi håbede, det var overstået. Det var det ikke. Så kørte jeg afsted med hende. Selvfølgelig var der ikke det mindste tegn på kløe, da vi kom over til dyrlægen!!! Celina gik frejdigt rundt og, da det var vores tur, slikkede hun venligt dyrlægen på næsen og lod ham undersøge sig. Han kunne ikke finde det mindste, men gav hende en anti-kløeindsprøjtning. Kort tid efter, at vi var kommet hjem, begyndte hun at pive og klø sig igen. "Det varer nok lidt, før indsprøjtningen virker", sagde jeg håbefuldt til Henrik. Som aftenen skred frem, måtte vi erkende, at den IKKE virkede. Celina kløede sig, faldt til ro og kløede sig igen. Jeg gik i seng ved 23-tiden, hvor der var ro på - og så begyndte den vilde kradsen og piven. Henrik tog Celina med ned og satte Mozart på anlægget. Mozart siges at have en beroligende virkning på både børn og hunde - og det havde musikken. Den lille hund faldt i søvn,  sov en times tid og vågnede så op igen med kløen. Jeg stod op og serverede A-38 i et lille desperat forsøg på at gøre noget for den stakkels hund. Og så ringede jeg til Københavns dyrehospital. "Kom med hende", sagde de. Jo, ja - men vores egen dyrlæge havde jo ikke kunnet se noget på hende. Jeg ville bare VIDE, om dette var farligt - og gerne få et bud på, hvad pokker der kunne være galt/være sket. "Du kan ikke komme til at tale med en dyrlæge her", fik jeg besked om. Det kunne jeg så alligevel (for jeg kan være ret insisterende :o)). Han beroligede mig med, at hvis Celina ikke var sløv og ikke var hævet nogle steder, var der ikke fare på færde. Hun måtte have spist et eller andet, der gav en allergisk reaktion, der nok snart ville gå over. Han sagde også, at hvalpe jo ER ret pivede :o) Således beroliget gik vi alle fem i seng - og sov. Om kombinationen Mozart og A-38 havde en virkning, skal jeg ikke kunne sige, men der har ikke været kløe siden :o)
De første fire billeder er af dejlige Celia. De sidste fire er Kelas morgenleg med lillesøster. Bemærk den lilles ene øre. Jeg tror, den hårde dag i går har flappet det ene øre pletvis ned. Vi beder til, at det er HELT overstået, og hun kan komme til kræfter i dag.
26. august
Vi har fået et dejligt billede af Beluca. Tusind tak for det. Hun er nu blevet tjekket for HD mv. Vi venter i spænding på resultatet. Beluca og familien kommer med på næste eurasierskovtur - juhuuu :o)  Hvis andre læsere af denne side også skulle have lyst til at deltage, kan jeg fortælle, at skovturen afholdes den 9. oktober i en hundeskov ved Kirke Hvalsø (omegnen af Roskilde cirka). 
I dag har vi så måttet af med Celina for anden gang :o) Her er lidt tomt uden hende, må jeg indrømme. Som det kan ses på billedet, har hendes flapøre rejst sig igen - dog er det  stadig et vinke-øre - "vinker", når hun løber :o) Inden hun tog med Rikke og familien hjem, nåede hun lige at blive stukket af en bi. Det medførte høje hyl - men kun et minuts tid. Så var der høj haleføring og leg igen.
Som man måske kan ane på billede tre er Lina nu godt i gang med at smide pelsen, som hun plejer efter at have haft hvalpe. Hun ligner sådan lidt en slidt kamel, når underulden hænger i flager :o)  Benmæssigt er der en smule giraf over hende. Sagt kort, er vores smukke hund ikke sådan heeeelt smuk pt. :o) Men dejlig: JA! 
TILBAGE TIL FORSIDENHOP VIDERE TIL NÆSTE OMGANG SIDSTE NYT