SIDSTE NYT

til forsiden
6. august 2011
Så er vi tilbage fra Nr. Lyngvig - og der var billeder og ord i mailboksen. Dejligt, dejligt og tusind tak til Darcos og Djangos familier. Vi lægger ud med Darco:
Den lille eftertænksomme firling har det super fint. Han har lært husets kat at kende og har fået en dejlig legekammerat - en samojedehvalp, der er en måned ældre end Darco. Han har indtaget hus og have i Maribo OG det flotte hundehus, Lars har bygget til ham.
Så kommer vi til Django - og jeg bliver nødt til at dele lidt af Birthes dejlige fortælling med jer, der følger med her:

"Her i Rødovre vil jubelen næsten ingen ende tage. De to hunde har virkelig fundet hinanden og hygger sig så godt sammen. Det er så dejligt!

De første tre dage gik for Busters vedkommende med at lure Django af, snuse lidt, sætte på plads og overveje, hvad man lige kunne bruge sådan en uldtot til. Ind imellem fik vi et blik eller ti fra ham, som klart sagde "Det er jeres egen skyld. I har haft ham med hjem!" eller "Den er da meget sød, men hvad skal jeg bruge den til?" eller "Har du set, hvad han laver? Så gør dog noget!"
Imens vimsede Django rundt dybt betaget af Buster, forsøgte at få lidt gang i ham og så selvfølgelig på at undersøge ALT i hus og have. Jo, han havde travlt.

Om formiddagen på fjerde dagen lå Buster op af huset med udsigt til havelågen og vejen. Django lå på græsplænen og legede med en bamse. Pludselig sprang Buster op som skudt ud af en kanon og drønede over til Django, puffede til ham og løb videre op til havelågen. Django drønede selvfølgelig efter. Hm, jeg gik så også med, for jeg skulle da lige se, hvad  det gik ud på. Ovre på den anden side af vejen - lige over for lågen - sad en kat og kiggede meget provokerende på de to, som katte nu kan kigge. Ret sjovt, ikk? Et ganske godt tegn, tænkte jeg.

Senere samme dag skete miraklet så. Vi sad på terrassen med ryggen til hundene og lagde egentlig ikke mærke til, hvad der skete. Men pludselig gik det op for os, at der foregik noget. Der lå de så og gnaskede løs på hinanden, logrede med halerne og hoppede sidelæns og ....og....... Det var SÅ dejligt at se. Da de først havde fået hul på bylden, kunne de slet ikke stoppe igen. Der blev leget igennem. 
Kald mig indbildsk, men det virkede altså som om, de begge var ret lettede og glade over endelig at have fundet hinanden. Django var ellevild - JUBII nu er der igen nogen at lege med. Buster virkede meget lettet og blev helt sig selv igen. De første dage med Django virkede han nysgerrig og glad, men samtidig også lidt usikker over den nye situation - nok fordi han ikke helt vidste, hvad han skulle stille op med den. 

Midt i legen i går sprang Django op og lagde sig på drømmesengen og legen fortsatte med at nulre hoveder. Buster mente vist, at det var meget bedre at lege på jorden, for han tog forsigtig fat i nakkeskindet på Django og trak ham lige så stille ud over kanten af drømmesengen og ned på jorden og så fortsatte legen der.
Små episoder som denne, har jeg efterhånden mange af. Det er så sjovt at studere de to, når de leger - og jeg lærer meget hundesprog af at kigge med. Django er selvsagt noget vildere i sin leg end Buster, men Buster er ret god til at forklare Django, når han synes, at han er blevet for vild. En enkelt bevægelse fra Buster og Django lægger sig. Django har sågar gumpet løs på Buster indtil flere gange. Nogle gange får han lov (lad dog hvalpen!), andre gange rejser Buster sig bare. Hehe, så kan Buster selv prøve det, med omvendt fortegn, ha!
Der er også noget med, at voksne hunde tillader hvalpe langt mere, end de ville tillade andre voksne hunde, ikk? Det er tydeligt at se her."
Her følger otte skønne billeder af en lille og en stor - Django og Buster.
Da vi havde sagt farvel og på gensyn til Dino lørdag, fik Dina lov til at hilse på Sulejma. Det var meeeeget spændende :o)
Søndag var vi tidligt oppe, fik pakket bil og drog vestpå. Dina fik puden fra den lille hvalpeseng og lå på gulvet hos mig foran forsædet. Indimellem bad hun om at komme over til Lina og Kela på bagsædet, men jeg tænkte, at Lina ville blive irriteret, så Dina blev foran. Det gik fint. Senere lod jeg, som forsøg, Dina komme om til de store hunde. Da bagsæderne ikke kan køres helt frem (så der ikke er "hul" mellem forsæder og bagsæder), havde vi tasker mv. liggende i hullet. Dina lagde sig på disse foran Kela og faldt i rolig søvn.
Lidt over to "landede" vi i Vejen, hvor vi skulle mødes med Søs, Susanna, Akema og Celia. Dejligt, dejligt at møde alle fire - og lidt ekstra dejligt at se Celia, som vi jo ikke har set, siden hun flyttede hjemmefra. Hold op, hvilken smuk hund, hun er - og med det skønneste temperament, fortalte Susanna. Der var lovord i lange baner - og vi sugede dem til os med stor glæde :o)
Fra Vejen kørte vi til Nr. Lyngvig og det lejede sommerhus - tømte bilen i al hast for at være klar til, at Mette kom for at hente Dina tyve minutter efter "landing". De to store hunde og den lille drønede glade rundt - dejligt at være ude af bilen.

Celia

Akema og Celia
Så kom Mette, børn, svigerbørn og barnebarn. For første gang reagerede Kela på at et eller andet var i gærde mht. hendes barn. Dina kom godt afsted - og har det dejligt hos Mette (vi ringede sammen senere og dagen efter). Kela har ikke taget det så roligt som Lina med at aflevere børn. Når Henrik hentede morgenbrød, troede Kela, at han havde hentet Dina. Og da vi kom hjem i går, styrtede både Kela og Lina ind i huset og ledte efter børnene. Det var vist ikke en helt perfekt idé at tage afsted, før Kela havde accepteret, at hendes unger var flyttet hjemmefra. Så har vi lært det.
Vi havde en dejlig ferie ved Vesterhavet, selv om stedet ikke var optimalt. Man skulle have hunde i SNOR!!! :o) Det bruger vi jo lissom ikke. Og vi gjorde det så heller ikke heeeelt, selv om man skulle.
I morgen får vi Cæsar hjem. Det bliver spændende at se, hvad de tre hunde siger til hinanden.
I skrivende stund er Henrik ved at pakke legepladsen sammen - og går og synes, det altså er lidt trist :o) Vi har talt om at "springe over" næste sommer - tage på ferie i stedet for at have hvalpe. Nu må vi se, om vi holder fast i det. He he.

Kela, Dina og Mette
7. august
Så har vi fået ord og billede fra Dinos familie. Tusind tak til Anne og Jesper, der skriver:
"Vi har haft dejlige Dino en uge i dag, og det går meget fint . Om natten fortsætter han med at sove mellem os, dog under sengen, selv den første nat var der ikke antydning af piv, han sover roligt og trygt. Han er ude at tisse en enkelt gang - hurtigt. Vi står op ved sekstiden.
Dino er glad, kærlig og kvik! Det viser sig også på turene, hvor han med frisk mod hilser på flinke hunde og mennesker.
Han er selvfølgelig "krudtet" ind  i mellem, men som en hvalp skal være det. Han er bl. a. ved at lære, at dugen skal være på sofabordet, dynerne i sengen og pladerne i pladereolen (det kan jo være han savner musik). Dino er umådelig glad for alle sine legesager, spiser med god appetit, og vi har købt Olivers start."
He he til det med musikken. Jeg tror helt sikkert, at Kelas børn er meeeeget musikalske :o)
Vi har nu fået Cæsar hjem. Både Henrik og jeg var ved at græde, da Simon kørte - og Cæsar forsøgte at løbe efter ham. Henrik skyndte sig at sætte ekstra hegn op ved vores lave hegn. Det er en ulykkelig situation for både hund og familie. Men sådan kan livet jo desværre også være. Lina og Kela har taget pænt imod Cæsar. Kela reagerede lige på, at han nærmede sig hvalpehulen og lænestolen. Hun HAR jo endnu ikke helt accpeteret, at firlingerne ikke er her mere. Jeg gav hende et knurrr, da hun gav Cæsar et knurr (over lænestolssnuseri) og siden har der ikke været den mindste mislyd mellem de tre. Cæsar er, ser det ud til, super god til hundesprog - drejer hovedet til siden overfor Kela og siger dermed "jeg er helt fredelig". Det forstår "den lille" og lader ham være - eller slikker ham i mundvigene for at sige "jeg er også helt fredelig".  
Om lidt vil vi tage de tre hunde med i skoven. I skrivende stund står Cæsar og spiser af Linas madskål. GODT tegn - og Lina accepterer. 
9. august
Vi har fået billeder af dejlige Dina. Tusind tak til Mette.
Det går fortsat fint med Cæsar. I går legede han glad med sin tiger - og forsøgte også at få Kela med på lidt leg. I dag opfordrede Lina faktisk til leg. Det blev så ikke til mere, men vi tror på, at det kommer.
I lørdags købte Henrik et gitter, der adskiller bagsæde fra "bagagerum". Lina og Kela plejer at være på bagsædet. Cæsar skulle så være i "bagagerummet". Men tøserne har fundet ud af, at der vil de OGSÅ være. Fint nok - så længe det er korte køreture. Der er jo ikke såååå meget plads til tre hunde.
Vi er ved at komme ind i en rytme med to villavejsture (morgen/formiddag og aften) og en eftermiddagsskovtur. Cæsar er nemlig vant til tre daglige ture, hvor Lina og Kela kun har fået to. Vi kan så ikke sænke serviceniveauet for Cæsar :o) Villavejsturene er herlige, når kun ét menneske er afsted :o) Cæsar er i flexline og tøserne er løs. Når tre hunde skal pølse - og eventuelt samtidig - er der virkelig gang i poserne. He he. At samle op med den ene hånd og holde godt fat i en Cæsar, der gerne vil videre, med den anden, er lidt af et kunststykke. Heldigvis er han en lydig hund, der holder op med at trække, hvis jeg beder om det. Det med at trække skal vi så lige træne en smule - for han er bomstærk og vil selvfølgelig gerne derudaf - især hvis Lina og Kela er foran.
På dagens skovtur mødte vi adskillige hanhunde. Som hunhundeejere er der liiiige noget, vi skal vænne os til - at være opmærksomme på eventuelle uenigheder. Først var der boardercollien, Indy. Han og Cæsar er ikke bedstevenner, så begge blev holdt i snor. Vi snakkede med Indys ejer om at gå en tur sammen en dag - det hjælper at GÅ sammen - eventuelt med lidt afstand. Der var også en lille Busterhund (meget lille), der agerede som en FARLIG stor grand danois. Ham var Cæsar ret ligeglad med. Vel væk fra disse to, slap vi Cæsar løs - og mødte først en kastreret hanhund, der knurrede. Cæsar vendte siden til. Kort efter mødte vi en labradorhan. Ingen problemer her. Siden dukkede en dansk spidshan op. Ingen problemer. Cæsar er en dejlig, dejlig hund!
Hvis nogle af jer fra D-kuldet følger med: Send endelig ord og billeder, når I får tid og lyst :o)

Dina tror, hun er en sko :o)

Cæsar og tiger - som Luna sørgede for, at han fik med.
Den er han glad for, Luna :o)

trængsel

frihed
Jeg glemte lige noget, der ikke har en døjt med hunde at gøre:
Hvis nogle har lyst til at prøve noget, der omtales som verdens bedste brød, vil jeg hermed give en stor anbefaling. Det er over lækkert - også når det ikke er nybagt. Brug gerne mel fra De fire gårde eller andet, der ikke bare er "hvidt". Det skal langtidshæves og tager dermed noget tid, men det er super nemt at bikse sammen (skal ikke æltes). Opskrift er her
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/verdens-bedste-broed

Vi bruger ikke gryde men et ildfast fad med låg.
Det var så et sidespring :o)

Når jeg laver mig en ostemad med dette lækre brød, står hundene parat. De vil gerne have en ostebid med - og det får de selvfølgelig.
10. august
Så lykkedes det mig sørme at få de tre hunde til at posere. Desværre er billedet ikke optimalt - men dejlige ser de tre nu ud alligevel, synes jeg - omend Kela efterhånden er noget afpillet. Hun fælder i kæmpetotter. Det er sjovt at se store Lina være ikke så store Lina nu, hvor Cæsar er flokkens højeste. Han har i dag lært at spise ost :o) ville ikke stå tilbage for tøserne, der eeeeelsker ost.
senere onsdag
Jeg havde helt glemt, at Birthe sendte mig billeder i går - og ord i dag. Tusind tak for begge dele. Billederne er lidt mindre end normalt her på siden, fordi opløsningen er lavere. Nogle af ordene kommer her:
"Nå, der kom Django lige løbende med en rulle toiletpapir, godt legetøj, der fylder meget.....
Hvis han var et menneske, så ville han vokse op og blive flyttemand! Han rykker rundt på alting, tihi! Hundekurven skal stå midt på gulvet - ikke langs med væggen. Den taske dér skal stå ude i haven og ikke inden for døren. Skoene skal ikke være i entreen, men i stuen osv. Jo, han ville bestemt blive en god flyttemand!"
11. august
Ingen nye billeder eller ord fra D-hvalpene i dag. Jeg må vist presse nogle en lille smule. He he he. Og så huske, at MIN hang til billeder og ord ikke er ALLES hang :o) Men da jeg kan se, at I stadig er en del, der klikker ind her på siden, må jeg da bringe lidt nyt :o) Og det må passende være billeder af dejlige Cæsar. Han brugte ikke sin hundekurv hos Simon og Mette, men vi syntes alligevel, at han skulle have sit eget sted her. Sjovt nok bruger han det faktisk indimellem - lægger sig på vattæppet med legetøj. Det vil han få med, når han skal flytte herfra (og tårerne presser på ved tanken). Cæsar er VILDT begejstret for Sulejmakatten. Hun er da noget af det mest spændende, synes han - selv om hun (eller måske netop derfor) kaster poter efter ham. Hun vil jo bare lege, og det tror jeg, at han er klar over - en dejlig, lidt "farlig" leg p.gr.af de der poter :o) Lina og især Kela har også altid fundet den der poteleg (uden klør) rigtig sjov :o)
I dag har vi haft besøg af en rigtig sød og kvalificeret familie, der gerne vil have Cæsar. Vi skal hilse på en anden i næste uge, der bød ind først. Det bliver IKKE nemt at skulle af med ham igen, men jeg må nok erkende, at det vil være ret svært at have to løbetidshunhunde sammen med en hanhund - og ikke sjovt for nogle af dem.
13. august
Da Helene (familie to, der måske ville have Cæsar) ikke er 100% sikker på at ville have hund nummer to, er det nu afgjort, at Cæsar skal flytte til Roskilde. Det bliver slet ikke nemt at skulle af med ham igen. Han er jo stille og roligt ved at blive en del af flokken. Men vi ved godt, at det vil være bedst i forhold til løbetider. Indimellem tænker jeg, at jeg er alt for blød til at være hundeopdrætter :o) har brug for at være 487% sikker på at vores hvalpe bliver passet SÅ godt på i alle ender og kanter - og jeg blev da NØDT til at sove i stuen, så Cæsar ikke følte sig ALENE, når han ikke gik med os andre ovenpå. He he. Det gjorde han så i går aftes - og vi havde tre hunde og en kat omkring os i soveværelset.   

hanhunde holder af krukker :o)
Vi har fået nyt fra Dina - med lovning om billeder snarligt. Tusind tak til Mette for dejlig beretning. Hun skriver bl.a:

"I dag har Dina været til hvalpetræning for første gang. Jeg ville gerne sådan lige fornemme, hvordan man griber det an. Der var 7 andre hunde i alle mulige aldre og racer, og det var rigtig spændende for Dina, som ikke kunne vente med at komme i gang med at tumle med de andre. Hun er bestemt ingen kylling.
Vi skulle så træne at gå i rundkreds og hunden skulle sætte sig, når der blev sagt "sit".
(Det træner vi nu hver dag, og det er Dina rigtig dygtig til.)

Dina har været på besøg hos forskellige hunde i familien.
Først cairnterrierhvalpen på samme vej.- Den var det mest arrige spektakel, man kunne forestille sig. Dina forsøgte flere gange med de dæmpende signaler, men "Fie" kendte tydeligvis ikke noget til dem, så hun fór ufortrødent frem, indtil Dina lagde et par poter ovenpå hende for at dæmpe hende lidt mere håndfast. Det hjalp dog kun indtil hun slap fri igen.

Renlig har hun været fra dag 1. med nogle få undtagelser - små glædessøer etc. Jeg plejer gerne at vække hende om morgenen for at høre, om hun da ikke snart skal ud at tisse. Så trisser hun ud i haven og vander lidt og tager en morgenlur mere!"

- Og så er der billeder og ord fra Birthe. Tusind tak for begge dele. Birthe fortæller bl.a:


"Django er ved at udvikle sig til en lille bestemt hund med sine egne meninger om så godt som alt og han skal nok sørge for, at vi ikke glemmer hans tilstedeværelse. Samtidig er han en lille hystade, når han ikke får sin vilje. Hold da op, hvor kan han brokke sig. Sagt med andre ord - han er en ægte eurasier!
Lige så glad Buster er for Django, lige så træls synes han vist også, at Django er til tider. Hver gang Buster vil kæles, får Django møvet sig med ind. Når de skal have godbidder, skal Buster jo have først, men Django møver sig ind foran Buster og springer op for at komme først. Han bliver så puffet venligt til side og det passer bestemt ikke den lille herre.

Som du kan se på billederne (se nedenstående), så mente Django og Buster åbenbart at huset trængte til at blive bygget om. Om det er selve væggen eller nedløbsrøret, der skulle rykkes, vides ikke med sikkerhed. Men der blev arbejdet hårdt og ihærdigt under godt samarbejde. Buster var forgangsmand (hund) og gravede selve hullet, mens Django klarede oprydningen og fjernede jorden, så der var plads til mere. Godt samarbejde, hehe!
De to drenge bliver ved med at lege, lege og lege så meget sammen og det er bare så vidunderligt at se på. I går aftes havde de fat i hver deres ende af et meget langlemmet tøjdyr og så blev der ellers leget trækkeleg for alle pengene. Det var så sjovt at se på. Jeg kunne se, at Buster udemærket godt vidste, at han var den stærkeste. Mange gange legede han passiv, så Django kunne "slæbe" afsted med tøjdyr og Buster. Ind i mellem trak Buster igennem, så Django kurede på maven hen over gulvet. Det var ret sjovt at se på og så dejligt at se, hvor meget Buster gav efter."

Da jeg læste Birthes graveberetning kom jeg til at tænke på en lille historie om min nevø. Far skulle lave et urtebed i haven og gravede løs. Frederik på 4 år var med - med sin lille skovl. På et tidspunkt, stod Frederik lidt i vejen, og farmand bad ham lige flytte sig lidt. Så kom det indigneret fra den 4-årige: "Nu har jeg hjulpet dig med at grave HELE dagen. Så skal du ikke tale sådan til mig" :o)

jeg eeeeeelsker dette billede :o) udtrykket i begge hundes ansigter
14. august
Nu har jeg langt om længe fået gjort noget ved siden "Tips, artikler mm" - fået lagt mine gode råd ind. Med tiden håber jeg på at få samlet en masse brugbare hundeord hér. Birthes beretning til eurasierbladet om hund nummer to er også kommet med. Og så får jeg lige en idé. "Basses verden" skal sgu da OGSÅ med hér. Det kommer den. Jeg skal "bare" lige finde Stellas indlæg et eller andet sted i min kaotiske computer :o)
OK, Anja. Vi venter med at rejse, til vi bliver gamle (gæstebogen). He he. Når jeg sidder og skal finde billeder til illustration af ord - og dermed kigger igennem en masse hvalpebilleder, har jeg faktisk lidt svært ved at forestille mig, at vi kan vente næsten to år med at få hvalpe i huset igen. Hmmm. Vi får se :o)
Allerdejligste Cæsar har det stadig super fint i flokken. Jeg glæder mig ikke det mindste til at skulle af med ham. Vi har ikke aftalt dag endnu, men det bliver heldigvis snart - for Cæsars skyld. Det tager jo flere måneder, før en omplaceret hund føler sig helt hjemme et nyt sted - i en ny flok.
Der kan klikkes på "kløverbilledet" for at se det i større format. 
Senere søndag
I dag har stået i hjemmesidetegn. Nu har jeg fået to afsnit af Basses Verden lagt ind (Tips, artikler mm), så jeg nærmer mig at være opdateret - mangler dog at lave hvalpesider til D-kuldet. Vi har fået billeder og ord fra Anne og Jesper. Tusind tak for begge dele.

"Nu har vi haft hund i fjorten dage, ja, en dag til; hvor er vi heldige! Dino stortrives på alle måder og er både kær og "fræk"!
Han er begyndt at forvente morgentur og giver udtryk for både forventning og glæde, når vi tager remmen frem, og han samarbejder fint med at komme i selen. Han "læser avisen" med endog meget stor interesse.  Dino bliver beundret - og med rette - her i vores kvarter for han er en meget smuk hund."

Billedet her til højre er fra sidste uge. Nedenstående billede er helt nyt. Det er fantastisk, hvor hurtigt sådan en lille hvalp udvikler sig.
15. august
Nu er det ikke, fordi der vil komme daglige opdateringer. Det er der kun, når vi har hvalpe :o) Men vi har fået ord og billeder fra Mette og fra Line, Lars og Birthe. Tusind tak til jer alle fire. Vi starter med ord og billeder fra Maribo (Darco):
"Her går det som forventet fint. Vi trives alle fint i hinandens selskab. Darco spiser fint og tager godt på.
Han vejer i skrivende stund 8,0 kg. (målt på en digital badevægt). Vi var i går hos vores lokale dyrehandler (en af vores venner), for at få lavet et hundetegn, og Darco var selvfølgelig med. Dyrehandleren har en golden retriver hos sig i forretningen, og den skulle Darco selvfølgelig hilse/lege med i forretningen. Det kombineret med alle de dufte og indtryk, gjorde at det var en meget træt hundehvalp, der lå i sin kurv i aftes. Bortset fra det er vi alle godt trætte af regnvejret ikke mindst Darco. Det er ikke blevet til de store tumleture udendørs, da alt jo er temmelig vådt. Man har fundet ud af at når man går i kanten af græsset når man skal ud at besørge, kan man komme ind igen med næsten tørre poter."

- Og så ord og billeder fra Mette:
"Dina har i den senest uge lagt stor energi i mine højbede. Var ikke klar over, at hun havde SÅ grønne poter.

De sidste kartofler blev gravet op i går, så kom turen til ærterne og til dels pluksalaten. En enkelt gulerod og et par rødbeder blev også trukket op. Dilden har forløbigt fået lov at blive stående - måske er det ikke hendes livret."

Det ER da nogle fantastisk smukke og dygtige børn, Kela har fået.
17. august
I går fik jeg billeder og ord fra Birthe. Tusind tak for det. Jeg eeeelsker både mails og billeder fra jer derude :o)
Birthe skriver:
"Labrador hvalpen Holger og drengen Emil har været på besøg for at lege. Det er ret sjovt at kigge på, for Holger og Django leger løs, mens Buster mest kigger på. Man skulle næsten tro, at Buster føler, at han er blevet SÅ voksen, at han ikke længere skal lege med, men være pædagogen, der nøje overvåger og skrider ind om nødvendigt. Når han synes, at de to små bliver for voldsomme, går han hen og markerer -"Så, nu skal I lige dæmpe jer lidt!" 
Django har så fundet ud af, at Buster holder øje med dem - og benytter sig i den grad af at storebror holder vagt. Lige så snart Holger står øverst og Django ligger nederst, begynder den lille hystade at gø og pive, for det er vel nok synd for mig, at jeg ikke kan klare mig selv. Straks flyver Buster til assistance og fortæller Holger, at han skal opføre sig ordentligt overfor den lille. Ret smart og ret strengt af Django. Men det er samtidig så vidunderligt at se, at Buster passer godt på Django - omend Django benytter sig vældigt af det!"
Her på Drosselvangen går det også fint. Cæsar trives i flokken, og tøserne trives med ham, selv om Lina indimellem virker som om hun synes, han får lidt for meget opmærksomhed. I går gad hun fx pludselig ikke følges med os længere. Hun blev slet og ret hos nogle fremmede mennesker - satte sig på halen og BLEV SIDDENDE. Det har jeg godt nok aldrig oplevet før - så jeg gik jo bare videre ("hun kommer om et øjeblik"). Det gjorde hun bare ikke. Jeg måtte tilbage og hente hende. Hun lignede en, der syntes det var SÅ fornøjeligt!!!
Cæsar er stadig super god sammen med andre hanhunde - hvis han vel og mærke er uden snor. De kan knurre af ham, og han kan knurre tilbage - men samtidig bruger han flittigt de dæmpende signaler (kigger til siden, smasker, vender siden til mv.). Det er afgjort både godt og spændende at opleve en "voksen" hanhund. Vi glæder os IKKE til på fredag, hvor han skal flytte hjemmefra. Samtidig glæder vi os til den glæde, han vil bringe familien i Roskilde.
Jeg tror, at Michael og co. er glade for, at han ikke skal bo mange flere dage hos os. Vi lærer ham unoder. He he. Fx synes han, det er vanvittigt spændende og hyggeligt at hoppe op i vores seng og snuse efter kat og kæle. Han bliver dog ikke ret mange minutter. Vi undskylder - men når tøserne må, KAN vi jo ikke sige, at Cæsar ikke må, vel?

søgeleg efter godbidder i haven

Cæsar er vild med hvalpenes bamse - den får han med :o)
19. august
I dag er ikke en sjov dag - for Henrik og mig. I dag er en dejlig dag for Michael, Piamei, Malou, Nicoline og Mathilde. Jeg skal nok finde glæden frem - over deres glæde. De får en aldeles vidunderlig hund, og jeg er sikker på, at Cæsar får et dejligt liv i Roskilde.
Jeg tror, at (også) Sulejma vil savne Cæsar. Lina og Kela gider slet ikke lege så meget med hende, som han gør. Dog er det sjovt at opleve Kela, når Cæsar bare MÅ hen til kattedyret, når hun er i nærheden. Så skal Kela bestemt også lige hen til hende - og gerne mase sig forrest. Så står der to store hunde med snuderne op i hovedet på den lille kat - der ser ud til at nyde opmærksomheden :o)
PS til jer, der er medlem af eurasierklubben: Der er et blad på vej - juhuuuuu :o) 
senere fredag
Jeg kørte til Roskilde med Cæsar - og kørte derfra igen med tårerne trillende. Så var det, at jeg huskede, at jeg havde GLEMT at tage et billede. At vende bilen - og derefter huske Henriks ord om, at jeg ikke måtte køre og græde ("så kan du ikke se noget"). Måske er jeg virkelig alt for blød til at være hundeopdrætter. Hmmm. Det er liiiidt sent at tænke sådan. He he. Så i stedet vil jeg tænke på, at Cæsar får et super dejligt liv hos familien i Svogerslev - og at de vil elske ham lige så højt som vi er nogle andre, der gør.
20. august
Birthe var så sød at sende mig en dejlig beretning om Buster og Django i går aftes - og billeder i dag. Det var lige, hvad jeg trængte til :o) Hvad jeg også trængte til var at høre, hvordan det gik i Svogerslev hos Cæsars nye familie. Det var super dejligt at snakke med Michael i telefonen - høre, at alt gik fint. Cæsar havde leget med en af pigerne i haven og virkede glad og tryg. Jeg tror, Cæsar har savnet børn omkring sig, mens han var hos os.
- Og så til ord og billeder fra Rødovre:
"Da jeg kom hjem fra arbejde i går, åbnede jeg havelågen for at tage min cykel med ind i haven. Mens jeg baksede med cyklen, løb hundene mig i møde, dejligt. Men Django blev åbenbart mere fristet af den åbne låge end mig, for han fortsatte ud på fortovet med direkte kurs mod vejen. Mit glade kald med fistel stemme hjalp ikke - man er vel sluppet fri! Så luskede Buster også ud af lågen. PIIIIS! (undskyld!) tænkte jeg og kunne levende forestille mig, hvad der nu skulle ske. Hundejagt på Vamdrupvej! Men nej, aldrig har jeg taget så gruelig fejl. Buster luntede lige så stille hen til Django og stillede sig mellem ham og vejen for så at skubbe Django tilbage fra fortovet og ind gennem lågen og fulgte selv efter. Vel inde kiggede Buster på mig som om, han ville sige noget i retning af "Tilfreds?" eller "Når du nu ikke kan, så må jeg jo styre den uldtot." Jeg troede simpelthen, at jeg drømte, men Sebastian stod længere nede af havegangen og så nøjagtig det samme som mig, så den var altså god nok."
Den lille forsigtigper, Django, er vist ikke heeeelt så forsigtig mere :o)
22. august
Vi har fået ord fra Michael (Cæsar) og ord og billeder fra Anne og Jesper (Dino). Tusind tak for begge dele. Vi starter med Cæsar: Det går super fint med Linas smukke og dejlige søn. Han bliver behørigt beundret, og familien i Svogerslev er meget glade for ham.
Anne og Jesper skriver bl.a:
"I dag blev Dino revaccineret og undersøgt. Han er på alle punkter i topform, og vi fik megen ros for for ham af dyrlægen (Dan), som kom hjem til os.
Dino er begyndt at bruge sin hundeseng, så småt, hvis han bliver ved med at sove under sengen går det ham som Peter Plys ("en af os to har spist for meget, og det er ikke mig") Han bruger også hundesengen om dagen, når han leger.  Han har  fundet et nyt sovested i brusekabinen på badeværelset.
Den kære hund bruger megen tid i haven, (vores rododendron ser efterhånden lidt miserabel ud, men skidt med det.) Han graver også sine politistave ned (han tegner til at blive en stor "gravko")"
Dan er den dyrlæge, der HD- og AD-fotograferede fem af "vores" store hvalpe sidste år. Meget dejlig, god og prismæssigt helt fair dyrlæge. Hvilken luksus for Dino at få hjemmebesøg :o)
Vi glæder os meget til at se store og små hunde den 27. og den 4. Desværre er mange bortrejst eller på anden måde optaget den 27. så vi har kun få tilmeldinger. Måske skulle vi flytte hvalpetræffet for de store hunde til den 17. eller 18. september. Jeg sender lige en mail ud.

Kela har nu smidt (eller fået børstet) al underuld. Hun ser så tynd så tynd ud. Dog er hun ikke nær så afpillet, som Lina har været efter hvalpe. Måske skyldes dette, at Kela jo ikke havde 7-8 børn, der tærede på alt, hvad der kunne tæres på.
27. august
STORT ÆV. Vi blev nødt til at aflyse hvalpetræffet. Hele formiddagen gik vi og ventede på opklaring - og tjekkede vejrudsigter ustandselig. Vi skulle beslutte os inden klokken omkring 12, da nogle kommer lidt langt væk fra. Lidt i 12 styrtede regnen stadig ned, og det buldrede og bragede. Oveni dette var der afspærret ned til det sted, hvor vi skulle mødes, da lynet var slået ned i kirkens menighedshus, som brændte. Henrik tog cyklen derned og kunne konstatere, at biler ikke kunne nærme sig.
Nu satser vi på GODT VEJR søndag den 18. september, hvor vi har flyttet hvalpetræffet til (for A- B- og C-kuldet).
- Og så er der dejlige billeder af Buster og Django. Tusind tak til Birthe.
29. august
Først et tusind tak til Karin og Leif for billeder af dejlige Charlie - også selv om han ser en lille bitte smule dum ud på billede 2 (undskyld, Charlie :o)).
Kela ser generelt lidt fjollet ud pt. Hun har tabt al underuld og ser så tynd, så tynd ud. Dog er hun ikke lige så afpillet, som Lina har været det efter hvalpe.
I dag har jeg fået resultater fra Søs og Tonni - om Akemas og Aikos røntgen mv. tjek. Begge hunde har 0 på Patella. Akema har to B-hofter. Aiko har to A-hofter. Akema her AD O. Aiko har AD 1. Vi har nu 12 af 14 hvalpe undersøgt (C-kuldet skal først tjekkes om et par måneder), og kan konstatere, at vores hvalpe, med en enkelt undtagelse, har rigtig fine sundhedsresultater. Barko, der er vores undtagelse med en E-hofte, trives heldigvis. Der er, siger hans familie, intet at mærke til en dårlig hofte. Vi håber, det fortsætter sådan. Selvfølgelig havde vi helst set, at Akema havde A-hofter (som 9 af hendes 11 undersøgte søskende har det) og Aiko AD 0 (som alle hans undersøgte søskende har det), men der er intet alarmerende i "diagnoserne".
- Og så beder jeg til alverdens vejrguder om godt vejr de næste tre weekender. Nu MÅ vi da have fået nok regnvejr :o)

Charlie ER altså kønnere i virkeligheden :o)

aftenvand på terrassen
31. august
Vi har fået ord og billeder fra Maribo. Tusind tak for begge dele. Maribofamilien skriver:

"Darco er begyndt til hvalpemotivation (det er Birthe der går med ham). Det var tredie gang i går, og det går fint, men
ventetiden mellem øvelserne er lang, både for Birthe og Darco. Når de andre laver larm skulle man tro, at han tænker:
Vor herre bevares, ved de ikke bedre.
Darco var til dyrlæge i torsdags for at blive vaccineret, samtidig blev han vaccineret mod rabies og fik lavet et pas (vi
har fundet en ny dyrlæge, da vores tiltro til den gamle ikke er særlig stor). Det var en god oplevelse, da dyrlægen gav
sig rigtig god tid til Darco. Darco var rolig og følte sig tryg under hele forløbet. Meeeeget positivt.
Dyrlægen roste Darco meget. Han sagde bl.a. at Darco er meget rolig og velafbalanceret og selvfølgelig meeeeeget
flot. Darco´s vægt var 10 kg.
Alt går fint her. Darco har som forventet fået nogle hvalpeideer, og det er ikke dem alle vi er lige enige om, så dem
"snakker" vi lidt om."
Jeg er helt enig med dyrlægen. Darco er meeeeeeget flot. Vi glæder os vildt til at se tre af de fire små på søndag, og sandelig om det ikke ser ud til, at vejret holder tørt.
1. september
Jeg overvejede at udskrive en lille bitte konkurrence om, hvem den smukke hund på forsiden er. Meeeen, det var da for nemt. Forsidebilledet er selvfølgelig Lina - et halvt år gammel :o)
Nogle hunde drøner rundt, hvis deres familie ikke lige sørger for, at gå tur med dem, når de PLEJER at gå tur. Sådan gør Lina og Kela ikke. Lina sender blikke - og Kela? Tja. I går arbejdede Henrik til sent, og jeg var træææt efter et par effektive dage og havde hjemmearbejde. Hundene fik en villavejstur. Da tiden for den vanlige skovtur var OVERSKREDET, kom Kela hen til mig og ville kæle. OK. Kæle, kæle, kæle. Så lagde hun forpoterne op på mine ben og puttede sig ind til mig. OK. Kæle kæle kæle mere - og så "nu må du gerne lige flytte dig søde Kela". 30 sekunder efter var hun der IGEN med poterne og kælehovedet. Jeg blev faktisk lidt bekymret for, om hun var syg??? Kela er kælen, men SÅ insisterende plejer hun altså ikke at være. Jeg slap computeren for at sætte mig på gulvet og tjekke hende af. VUPTI sprang hun begejstret rundt, fulgt af Lina, der også sprang begejstret rundt: "NU fattede Isabelle endelig, at vi vil i skoven!!!" :o)
2. september
Så er der løbetid på Drosselvangen. Lina har lavet de fineste små røde pletter på gulvet :o) Sidst kom begge hunde i løbetid samme dag, så vi er spændte på, om Kela også begynder at dryppe i dag (eller i morgen). Vi havde sådan set ikke forventet løbetid allerede nu - der er jo kun gået omkring 5½ måned siden sidste løbetid. Men, men - Lina og Kela er ikke helt regelmæssige hvad angår rød dekoration af gulve. Selv om løbetid kan være besværlig, vil jeg holde fast i, at det er en velsignelse - en hilsen om, at man kan få børn. Dette også selv om man ikke skal have flere af slagsen :o)  Det kan så gerne være, at denne velsignelse betyder, at Lina og  Kela ikke vil være på Drosselvangen 22, når vi har hvalpetræf den 18. - eller skal være i snor.
4. september
Ih, hvor havde vi glææædet os til at se tre af de fire små (+ en af de store). Og så sandelig om ikke vejret var med os. Klik HER, hvis du vil have billeder og ord fra dagens hvalpetræf med D-kuldet. 

Darco og Dino

8. september

Tusind tak til Cæsars familie for dejlige billeder. Vi bringer et udsnit. Det går (stadig) super fint med Cæsar i Svogerslev. Også tusind tak til Anja for et lige så dejligt billede af Mogens og tøserne. Jeg venter med spænding på at høre, hvordan det går med Luka og lille Bjanka.
I morgen drager vi vestpå med vores tykke og vores tynde - hund :o) Der er eurasiertræf på Tåsinge. Udover en masse andre dejlige hunde og mennesker, skal vi mødes med Akema, Aiko og Charlie og deres mennesker. Akema og Charlie skal udstilles lørdag. Der kommer billeder og ord fra træffet søndag eller mandag - på en ny side, for denne er vist noget overfyldt :o)
Hop videre til næste omgang Sidste nyt
Tilbage til forsidenTilbage til sidste nyt index