SIDSTE NYT

til forsiden
11. september 2011
Vi ankom til Tåsinge (Carlsberg Camping) ved halv-otte tiden fredag - og har haft en super hyggelig eurasiertræftur, der dog afsluttedes med lidt af et chok. Det vender jeg tilbage til længere nede.
Henrik, hundene og jeg skulle bo i en ældre campingvogn, der var helt fin - især p.gr.af forteltet. Dette var dog ikke nødvendigt fredag aften, da vejret var fint. Vi stillede bord og stole ud - og et par minutter efter kom Karin, Leif og Charlie forbi. Kort efter dukkede også Søs, Tonni, Akema og Aiko op. Vi hyggede og sludrede nogle dejlige aftentimer. Hundene fik lov at være løse en del af tiden. En ekstra hund blev det også til, da Rikke kom forbi og spurgte, om vi lige ville passe Laika (Linas mor) et par timer, mens familien gik på restaurant.
Lørdag var det (forholdsvis) tidligt op. Udstillingen skulle starte klokken ti. Regnen siiiiiiiiiilede ned. Det var godt nok kedeligt :o) Fem minutter over ti - sådan cirka - holdt regnen op.
Charlie var den første Catalejmashund i ringen. Han (OG Karin) klarede det super flot. Charlie fik excellent (det bedste) og en andenplads i gruppen. Noget tid efter var det Akemas og Celinas tur til at være i ringen. Akema (OG Søs) klarede det også fantastisk flot. Men dommeren havde noget at udsætte på ryggens længde og et eller andet mere, jeg har glemt, så Akema måtte nøjes med Very Good (det næstbedste), der altså ER very good :o) Celina (OG Rikke) klarede også det hele flot - omend Celina ikke var helt med på at løbe hele tiden. Det lagde dommeren heldigvis ikke vægt på. Celina fik excellent og en førsteplads i gruppen. Alle vores dejlige hunde fik very ekstra excellent og store førstepladser i vores øjne og hjerter :o)

Lina gør hanhundene kylrede (løbetid!), så hun må være på afstand af ringen. Kela holder hende med selskab.

udsigt fra udstillingspladsen

Charlie vil FREM

Aiko er noget af det kæreste

FLOT stil, Søs

Godbid til Celina
Efter udstillingen hyggede vi seks mennesker og fem hunde igen ved "den ældre campingvogn" (campingpladsens betegnelse), og så tog Søs og Tonni hjem med hundene.
Om aftenen var der fællesspisning i en hal. Karin, Leif, Henrik og jeg valgte dog at spise udenfor hallen, da man ikke måtte have hunde med derind, og vi ikke ville efterlade vores vovser alene. Efter spisning kørte Karin, Leif og Charlie hjem. Henrik tog Lina og Kela med tilbage til campingvognen, og jeg gik ind i hallen og var social. Det var super hyggeligt og festligt.
Hvis nogle kunne overveje at tage med til eurasiertræf næste år, må I endelig give mig et praj. Jeg synes, det kunne være sjovt at samle flere Catalejmasfolk til træffet - og være i så god tid, at vi fx kunne leje hytter tæt på hinanden.

Karin har styr på Lina

KæleKela er noget afpillet at se på
I dag, søndag, stod jeg lidt tidligt op - klokken omkring otte. Mit hoved var noget tungt :o) Dagens program hed, for mit vedkommende, medlemsmøde og derefter bestyrelsesmøde. Henrik ville tage sig af hundeluftning, pakning af bil og rengøring af vores weekendhjem.
Kvart i elleve gik jeg til medlemsmøde - der ikke var startet endnu. Mennesker kom dumpende - deriblandt Christina fra Kennel Balule, der fortalte en rigtig sjov historie om Marianne og hendes Castro, der var stukket af midt om natten. En mand, jeg ikke kan huske navnet på, fortalte om en meget ihærdig hunhund, der havde forfulgt ham og hans hanhund tidligt om morgenen. Pludselig var der rigtig mange store grin til mig. Alle, der havde været forbi vores ældre campingvogn med en hanhund, var jo GODT klar over, at Lina er i løbetid. Jeg blev også gjort opmærksom på, at døren til vores fortelt havde stået lidt åben!!! Det gjorde den ikke, da Henrik og jeg gik i seng - med campingvogndøren åben, fordi Lina og Kela helst ville sove i forteltet. LINA havde skubbet lynlåsen på forteltets dør op. LINA havde været ude - og måske aftalt en date med Castro. Lina BURDE ikke være højløbsk endnu - men vi ved jo ikke med sikkerhed, hvornår hendes løbetid er startet - og hun var meget, meget indladende overfor hver eneste hanhund, der var i nærheden.
Sagt kort: Lige nu aner vi ikke, om vi skal have et kuld hvalpe engang i november!!!!! Vi krydser fingre for, at vi ikke skal, men abortsprøjte vil vi ikke give Lina - og hvis det endelig SKAL være, er Castro en smuk og dejlig hund med et super godt temperament. 

Lina stillede sig an - selv overfor sin søn!!!

Marianne og Castro
12. september
Vi har fået ord og billeder fra Anja. Tusind tak for begge dele. De første ord er liiige et par dage gamle. De kommer her:

"I kan simpelt hen bare være SÅ stolte af prinsesse Luka - hun opfører sig bare så fantastisk over for Bjanka. Hun er allerede nu gået i barndom og vil lege med Bjanka hele tiden - dog lidt for hårdt, så Bjanka ikke rigtigt kan finde ud af det endnu, men Luka tager så fint hensyn til hende, når hun sover, så vi kan vist ikke have ønsket os en bedre start - vi kan slet ikke få armene ned :-) som Anette sagde, så ville Bjanka ikke have taget det hele med sådan en ro og tillid, hvis ikke det var, fordi Luka udstråler, at hun er velkommen, og det er jo bare så dejligt :-)"

- Og så er der nogle helt nye:

"Jubiiii - vi har fået vores drøm opfyldt - de to skønne prinsesser har fået hul igennem til hinanden og hopper rundt i leg sammen. Hvor er det fantastisk at være publikum til :-)"

Hvor ER det dejligt at høre, at det går godt med Luka og Bjanka. Vi er flere, der glæder os meget til at møde hende. Anja kommer med Luka til hvalpetræffet på søndag, men der er lidt planer om en skovtur i Borup omegn i oktober, hvor begge hunde er med.
Vi har også fået ord og billeder fra Mette - tusind tak for dem. Dina er dejlig og dygtig, skriver Mette - kan fx selv tage telefonen :o)
Det er lidt sjovt med billeder. På nedenstående af Dina ser det ud til - på det ene billede - at hun er vildtfarvet. På det andet er hun ulvegrå. Jeg glæder mig til at se hende live i efterårsferien :o)
- Og så er min plan lige nu at få Lina scannet omkring den 10. oktober for at finde ud af, om Drosselvangen skal beriges med et kuld hvalpe i november. "Vi bruger ikke at få vinterhvalpe", sagde jeg til de grinende mennesker på eurasiertræffet. "Det gør I så nu", svarede én. Frækt!! :o)
Hmmm. Vi satser stadig på, at Lina bare løb ud, fordi hun skulle tisse - og/eller hun bare spillede op til hanhundene for sjov og slet ikke ville andet og mere end at lave aftaler.................. Lina vidste jo IKKE, at vi skulle hjem lige om et øjeblik. 
14. september
Tusind tak for tilmelding til hvalpepasserholdet :o) Nu får vi se, om der bliver nogle hvalpe at passe. Jeg har bestilt tid til scanning den 10.10. Dyrlægen foreslog en abortsprøjte - men det var FØR, hun hørte, at det er en eurasier, Lina har haft en affære med :o)
17. september
Tusind tak til Anja for et dejligt billede af Bjanka. Vi glæder os meget til at møde Leikos datter.
Lina hin tyksenberg opfører sig temmelig drægtigt (hvis der er noget, der hedder sådan). Dog kan hendes lettere sløvhed også gerne være den vanlige i forbindelse med løbetid. Uanset hvad er der meget fokus på Linas indtagelse af føde nu. Vi kan ikke give hende diætkost (uhensigtsmæssigt, hvis hun er drægtig), men det er slut med fri indtagelse af foder. Vi glæder os MEGET til den 10. oktober - at vide, om vi skal have hvalpe på Drosselvangen i snarlig fremtid. Vi glæder os også til at møde Charlie, Aluka, Beluca, Caisa og Chivas i morgen. Hvis nogle ikke har fået meldt sig til, men har tid og lyst til at komme, er I velkomne.

Linas barnebarn - Bjanka

Lina - der altså ER lidt for tyk :o)
18. september
Her til højre ses de først fremmødte til hvalpetræffet. Fra venstre har vi: Leif, Karin, Anja, Bjanka, Mogens, Henrik, Tommy og Pia - og i forreste række: Charlie, Luka, Kela, Lina og Cenja. Klik HER for flere ord og billeder.
Henrik er ved at klippe en film. Den kommer senere.............. :o)
senere søndag
Nu er der en ny film i Catalejmasbiografen. Klik HER for at komme til filmsiden.
23. september
Oh hvilket smukt efterårsvejr .......... For første gang i fire dage var jeg i skoven i dag - har været groundet af en effektiv forkølelse, så Henrik har haft fornøjelsen af skovturene. Kela styrtede begejstret rundt, som hun plejer. Lina styrter IKKE pt!!! Lina lunter. Kela gider ikke engang prøve at få hende med på markleg mere. Hmmmm. Jeg veksler mellem at tænke "selvfølgelig er Lina ikke drægtig" og "det ville godt nok undre mig, hvis Lina ikke er drægtig". Den sidste tanke har fået mig til at undersøge div. om DNA-tests af hunde for at fastslå fadderskab :o)
Hvorfor har ingen dog lavet en graviditetstest til hunde? Jeg vil jo GERNE vide, om vi skal droppe juletræet i år. He he he. Tålmodighed er stadig ikke min stærke side. Vores højt elskede Lina sørger skam gerne for, at vi ikke går rundt og mangler noget at tænke på :o)
Vi har fået dejlige billeder af Luka og Bjanka. Tusind tak til Anja.
Det går super fint med Cæsar, har jeg i dag hørt fra Michael. Det er meget, meget dejligt at vide, at Cæsar har det godt.
Husk, at tilmelde jer skovturen den 8. oktober i Kirke Hvalsø, hvis I har tid og lyst.

ved Storebjerg er der den mest vidunderlige kløvermark, hundene kan gå rundt og lege køer i :o)

Linas datter - Luka

Linas datterdatter, Leikos datter - Bjanka
30. september
Så skal der lyde et tusind tak til Birthe, Mette og Anja for ord og billeder.
Det er så sjovt at høre Birthes fortællinger om ballademageren Django, der bliver beskyttet på alle måde af storebror Buster. Billederne taler vist for sig selv :o)
Luka og Bjanka har det også stadig dejligt med hinanden. Det er SÅ fedt at høre. Det går jo ikke altid problemfrit med hund nummer to.
Mette har sendt vidunderlige billeder fra Vesterhavet af lille smukke Dina - nu med sæl. "Er det ikke et marsvin?" spurgte Henrik. "Nej - og det er sgu heller ikke en hamster", svarede jeg sødt :o) Den lille sælunge valgte at smutte tilbage i vandet, da Dina og Mette kom.
I dag smuttede hundene og jeg til hundeskoven ved Bøndernes Hegn (3-4 km hjemmefra). Her er aldeles dejligt - oplagt til en eurasierskovtur en dag.
Der er ikke noget nyt mht. Linas mave, men måske tager vi hende med til dyrlægen på onsdag, hvor Kela skal tjekkes. Efter 22. dagen kan små fosterblærer muuuligvis mærkes - så bare for sjov .... :o)
Jeg havde både Lina og Kela med til dyrlægen i mandags. Kela har haft lidt rød rumpe et par uger. Det skulle lige tjekkes. Sandsynligvis har det været irritation over en fyldt analkirtel. Hun får nu penicillin og bliver smurt med noget kløestillende. Lina skulle have taget en blodprøve for nedsat funktion af skjoldbruskkirtel. Jeg vil være 100% sikker på, at hendes hang til at blive for tyk ikke skyldes sygdom. Det gør det heldigvis ikke. Hendes tal er helt fine (lissom de har været det de to andre gange, hun er tjekket (hvilket man skal i forbindelse med avl)). Vi begrænser maden nu og vil sætte hende på diætkost, hvis hun ikke er drægtig.

Buster og Django
 
Dina

Dina kom i snor, da Mette spottede sælungen

Luka og Bjanka

2. oktober
Dagens opdatering er sådan set bare for at fortælle, at jeg nu har fået lavet hvalpesider til D-kuldet :o) Jeg har også fået lagt nye billeder ind hist og her på resten af hvalpenes egne sider. 
I går lagde Henrik og jeg hus til min fru moders 87-års fødselsdag. Lina og Kela blev selvfølgelig kælet, kælet og kælet. For Kelas vedkommende dog IKKE af børn, som hun jo ikke er så vildt begejstret for. Lina accepterede at blive krammet og nusset - indtil hun simpelthen ikke gad mere. Så drejede hun hovedet mod lille Alvilda og sagde VOV. Heldigvis er Alvilda en gæv pige med fornemmelse for dyr, så hun trak bare på skuldrene med et smil og lod Lina være i fred.
4. oktober
Der er kommet dejlige billeder af smukke Celia. Tusind tak til Susanna. Det er så super dejligt at se, hvordan vores hvalpe udvikler sig - og så sjovt at se ligheden mellem Celia og Lina. Billederne til højre er mindre, fordi jeg har fået dem i lav opløsning.
Lina kommer alligevel ikke med til dyrlægen i morgen. Dels er det usikkert, om dyrlægen kan mærke noget overhovedet, og så er det nok fjollet at stresse Lina med et dyrlægebesøg, dels har jeg fået ekstra timer på skolen og kan ikke tage med.
Vi venter i spænding til mandag, hvor vi vil finde ud af, om terrassen skal laves om til hvalpelegeplads :o)
                                
7. oktober
Lige en fredagshilsen fra et par sløve hunde og deres sløve mig. Nu er der kun TRE dage til scanning :o)  Det er femte gang, vi får en hund scannet, men aldrig har jeg været så spændt. De andre gange har jeg jo lissom regnet med at se hvalpe - har været spændt på antallet. Denne gang er det nooooget anderledes.
I morgen er der eurasierskovtur i Kirke Hvalsø - medmindre regnen vælter ned. Jeg HÅBER, tørvejret er over os mellem 14 og 16. Vi aflyser, hvis det ligner dagsregn.

Det er sjovt med Lina og Kela. Lina blev meget meget moderlig og roligt værdig efter sit første kuld. Kela opfører sig igen som et glad legebarn overfor Lina. Mennesker, der ikke kender hende, tror hun er en stor hvalp :o)      
8. OKTOBER

SKOVTURSORD OG BILLEDER ER AT FINDE HER
9. oktober
Da jeg lige skulle kigge efter et billede, fandt jeg flere, der sørme burde have været med i gårsdagens skovtursberetning :o) De kommer her.
Nu er det jo ikke hensigten at lave daglige opdateringer - men der kommer også en i morgen, kan nogle nok regne ud. Henrik og jeg har selvfølgelig ikke kunnet lade være med at kigge efter TEGN på drægtighed (Linas). He he. "Har hun rosa patvorter?" (som er et tegn på drægtighed) spurgte Anette mig i går. Ja. Det har hun. Spiser hun mere eller mindre? Nej. Hun spiser, som hun plejer.
Klokken 14 på Ølby dyrehospital!!!

Kela i front

Bjanka

Lobo og Biargo

Lina, Luka, Buster, Kela og vistnok Biargo bagest

Biargo og Lobo

Biargo og Luka

Lobo

Bjanka, Django og ?
10. oktober
Så nåede vi endelig frem til scanningsdagen. Ventetiden har været lang. Jeg har ikke kunnet finde ud af, om jeg gerne ville se små fostre i Linas mave, eller jeg helst ikke ville.
Vel ankommet til Ølby dyrehospital og konsultationen, sagde dyrlægen, at Lina havde hævede (eller var det mon spændte?) patvorter, hvilket tydede kraftigt på drægtighed. MEN - der var ingen fostre at finde i Linas mave. Det var en lille skuffelse og en stor lettelse - også fordi mit deltidsjob i dag blev konverteret til et fuldtidsjob, og selvfølgelig fordi vi jo stadig foretrækker sommerhvalpe.
Lina er formodentlig falsk drægtig - har derfor øget vægten og fået hævede rosa patvorter.
Nu kan vi i ro og mag overveje, om Kela skal have et kuld hvalpe til sommer. Jeg tror faktisk, jeg har fået en "lille smule" lyst til ikke at springe over, som Henrik og jeg ellers har overvejet. Vi får se :o)
13. oktober
Jeg har fået dejlige billeder af Basse og Kiki. De er sådan set sendt til mig som mulig illustration til næste omgang "Basses Verden" i eurasierbladet - men da det er længe siden, at vi har haft Basse med hér, bliver jeg nødt til at bringe dem :o)
I dag har vi (dvs. hundene og jeg, da Henrik arbejder til sent) haft besøg af en sød familie, der overvejer at få en eurasier. Jeg tænkte forud, at Lina og Kela ikke er sådan særlig præsentable pt. - den ene for tyk og den anden noget afpillet :o) Familien syntes, at de var smukke trods det. Og sådan HAR jeg det jo også - ligesom I andre sikkert har det med jeres hunde - verdens smukkeste og dejligste.
15. oktober
Inden vi drager vestpå, må jeg lige bringe de allerdejligste billeder af Darco. Tusind tak til Line, Birthe og Lars.
Det går stadig super fint med den lille i Maribo. Han klarer flot at være alene hjemme og er god til at hjælpe til i haven :o)
Darco har arvet Kelas hang til at at sætte lyd på - fx gaben.
Jeg vil aldrig glemme fødslen af firlingerne - hvordan Kela både hylede og smågøede, når hvalpene skulle ud. Lina har aldrig sagt den mindste lyd, når hun fødte. Men, men - Lina siger jo heller ikke noget, når telefonen ringer, hvilket man ikke kan beskylde ulven Kela for :o)

Hold da op, hvor er han smuk - og meget sin mors søn, når man ser udtrykket i øjnene. De flotte ører og farverne har Darco fra sin far.
21. oktober
Hjemvendt fra Vesterhavet er der dejlige billeder og ord fra Jesper og Anne. Tusind tak for begge dele - og så overlades ordet til Dinos mennesker:

"Nu er Dino blevet næsten fem måneder, og han udvikler sig fint. Fysisk er han blevet stor og tandskiftet er (heldigvis) fremskredet,  og også mentalt ligner han mere og mere den voksne hund. Han er altid glad og i godt humør og meget kærlig; han er også nem det meste af tiden. Hvalpenykkerne er ikke helt forsvundet endnu, men vi har en god fornemmelse af den voksne hund (rolig, harmonisk og opmærksom).
Dino passer umådelig godt til os,og vi kunne ikke have fået nogen bedre hund."

Man bliver rigtig glad i hjertet af sådanne ord :o) 

hvis datoen passer, kan det vist ikke være Dino her :o)

men det ligner nu godt nok - he he (og længe leve teknikken)
Vi er vist en del, der laver en liste, når vi skal på ferie. Henrik og jeg gør ihvertfald. Vi havde mange ting på listen - bl.a. oplader til kameraet. Cirka 40 km fra hjemmet - med pakket bil og snuder vendt mod Vesterhavet - var det, at jeg kom i tanke om noget, vi havde GLEMT at få på listen: KAMERAET!!! Der var 17 sekunders krise hos de billedfreaks, Henrik og jeg er, men vende om gad vi ikke. Derfor er efterårsturens billeder ikke af synderlig høj kvalitet. Det er taget med min mobiltelefon, som jeg jævnligt overhovedet ikke kan finde ud af (pludselig laver den fx video i stedet for billeder???). Men vi har haft en dejlig tur i det vilde vesten - med blå himmel, grå himmel og sort himmel, med solskin, haglbyger og fantastiske bølger - og med et dejligt møde med Dina, Mette og Åge.
Når vi er på tur medbringer vi altid hundenes senge. Linas har, besluttede vi, udtjent sin værnepligt. Den er gennembidt mm. Vi kørte til Ringkøbing dyrehandel og fandt en rigtig fin ny hundeseng - som Lina under ingen omstændigheder gider ligge i. Lina bryder sig slet ikke om nyt modsat sin datter. Henrik sagde, da vi kørte hjem fra Ringkøbing, at Kela nok ville udtrykke: "Sikken en fin ny ting. Den er nok til mig". Og ganske rigtigt. Kela hyggede sig gevaldigt i den fine nye ting, mens Lina rynkede på næsen af den med et "hvad var der dog galt med min gode gamle hundeseng?".
Disse billeder og ord skal vist være de sidste på denne omgang "sidste nyt". Her er ved at være fyldt godt op :o) 

godbidder i marehalmen (tror jeg nok, det er :o))

- og så kom lille Dina på besøg

dejlige Dina

hundemøde

mor vil lege

Dina er dygtig

Vesterhavet ER fantastisk

hjemme igen - hos Sulejma (bemærk Linas fine nye seng :o))
Tilbage til forsidenVidere til næste omgang Sidste Nyt