SIDSTE NYT

til forsiden
19.10.2008
Så har vi fået halvårsbilleder af ALLE Linas og Nilos hvalpe. Tusind tak for dem.
Det er så dejligt at se, hvor smukke de er - og sjovt så forskellige.
Nu nærmer tiden sig jo, hvor de ikke helt er børn længere. Akema, Luka og Kela kommer nok snart i løbetid. Amadeus, Basse, Leiko og Aiko er snart kønsmodne og vil begynde at interessere sig for kærester og  tjekke egen formåen i forhold til andre hanhunde.
Men - lidt endnu kan vi vel få lov til at kalde vores "små" for SMÅ :o)

Basse (alias Aslan)

Akema

Akema

Luka (alias Aluka)

Luka 


Amadeus

Amadeus

Kela (alias Akela)

Kela

Leiko (alias Aleiko)

Leiko

Aiko

Aiko
Lina og Nilo er her ½ år gamle. 
25.10.
Så er Kela kommet i løbetid. Hun har slikket sig en del de sidste par dage, så i dag lavede jeg "køkkenrulleprøven" - dvs. trykkede et stykke køkkenrulle mod hendes kønsåbning. I formiddags var "aftrykket" brunligt. Her til aften var det flot rødt.
Det er godt nok mærkeligt at tænke på, at vores lille hvalpedyr nu skulle være klar til selv at få hvalpe. Vi vil finde selen frem, når højbrunsten nærmer sig!
Her følger lige et par efterårsbilleder. Hvor er det dog dejligt at have hund(e), så man får oplevet naturen i alle dens smukke farver.
27.10.
Som jeg har nævnt i et par mails, har Henrik og jeg været lidt bekymrede for Lina den sidste uges tid. At hun er træt efter en løbetid er helt normalt. Men denne gang har hun været SÅ træt. Der har ikke været nogen leg, næsten ingen løb og ingen jubii-glæde, når  det er tid til en skovtur.
I dag var Lina og jeg så hos dyrlægen - medbringende pølseprøver, som skal tjekkes for parasitter. Hun kan nemlig godt have lunge- eller hjerteorm uden at have andre symptomer end træthed. Vi får svar på pølseprøven i morgen. En blodprøve viste heldigvis, at hun ikke har livmoderbetændelse. Dyrlægen tror mest på, at hendes træthed skyldes falsk drægtighed. Mere end 50% af alle hunhunde bliver falsk drægtige og går i gang med at indstille sig på yngelpleje, ligesom de ofte vil starte mælkeproduktion. I naturen sker dette for at sikre flokken. Hvis en hvalpemoder bliver syg og/eller dør, kan andre hunner overtage pasningen og fodringen af hvalpene. Det er jo vældig smart, men ikke så rart for hunden, da hun bliver lidt trist i humøret, mens det står på.
I øvrigt sagde dyrlægen, at Lina ikke er for tyk :o)
18.11.
Så har vi fået et dejligt billede fra Søs og Tonni. Anja, Mogens og Luka var i Sønderjylland og kørte forbi Akema og hendes familie. Det fortælles (fra Anja), at Luka var lidt grov overfor Akema i starten. Men de fik leget en masse også. I morgen skal Henrik og jeg passe selvsamme Luka. Det glæder vi os meget til. Så må vi se, hvem der er grov :o) Sidst var det vist frøken Kela, der spillede bred. Det gjorde hun også forleden, da hun var SÅ træt af snusende hanhunde. Jeg måtte lige hæve stemmen for at få hende til at tage det lidt roligt. Det gjorde hun så. Nu er løbetiden vist overstået - i god ro og orden.
Lina er ved at blive helt sig selv igen. Hun tumler rundt med Kela og LØBER på engen!!! 

(A)Luka og Akema
Her følger så et par billeder af  hundenes yndlings-indendørsleg: At snuse sig frem til godbidder. Lina har lært at blive siddende i køkkenet, mens jeg gemmer godbidderne. Det har Kela ikke :o) Hun må vente med lukket dør i Henriks arbejdsværelse. Ellers kommer hun rendende og GLOR - og det er jo snyd!
Jeg vil lige sige, at Kela altså ser større og mere voksen ud på billederne end i virkeligheden. Henrik omtaler hende jo stadig som "lillevuf" :o)
Kela vejer nu lidt over 20 kg. Jeg er spændt på, hvor store hvalpene bliver, når de er udvoksede. Linas normalvægt er omkring 26-27 kg. Nilos er, ifølge Susan, 23-24 kg.

(Cata)Lina(A)Kela
19.11.
Det er bare SÅ dejligt at se og babysitte for et af Linas børn - dejligt at mærke, at Luka ikke helt har glemt sit barndomshjem.
Kela og hun er vældigt jævnbyrdige og tumler, i skrivende stund, rundt i glad leg. Lina husker stadig på at opdrage lidt på begge sine børn (samt gumpe lidt på dem bare for at vise, hvem der er størst :o))  Luka er vist ligeså meget en nussepussekælehund som Kela (hvad Lina ikke er i samme grad. Hun vil gerne kæles - men helst når det passer HENDE og i ikke alt for store doser).
Hermed lige et par billeder af de dejlige vovser.
22.11.
Så kom årets første sne til Danmark - helt vidunderligt for eurasiere. I den anledning har vi fået billeder af Lukas første møde med dette hvide (+ et fra hendes nylige tur til Vesterhavet). Hun nyder begge dele - sneen og stranden, fortæller Anja og Mogens.
Også Lina og Kela har tumlet rundt i skov og have. Det er en fryd at se Lina lege igen.
Selv nød jeg bestemt ikke sneen, da jeg klokken lidt over fem i morges kørte til lufthavnen for at sende yngstesønnen, Sebastian, afsted. Vejene var SÅ glatte!!!  Med sin guitar på ryggen drog "barnet" til Venezuela, hvor han og en kammerat vil rejse rundt i små fire måneder. Nu går jeg (igen) i gang med at sende engle afsted, der kan passe på ham :o)
Tilbage til emnet: Nyd disse dejlige snebilleder af glade vovser.


30.11.
Så blev beslutningen taget: Lina skal have endnu et kuld hvalpe til foråret. Vi har også fundet den kommende hvalpefader: Milaika's Dusty, som er en smuk han med et rigtig godt temperament. Han er, fortæller Helle og Peter, fredelig overfor alle hunde - andre hanner inclusive. Hunhunde er han vældig glad for, hvilket Kela (der stadig dufter lidt af løbetid) fik at mærke, da vi i dag besøgte Dusty og familie. Lina og han kom fint ud af det med hinanden. Billederne herunder er, bortset fra det med Dusty og Kela, taget af Helle. På det nederste billede får Dusty et af sine to certifikater (sammen med Simone, der er Helles og Peters datter).
Nu skal vi så bare vente på, at Lina kommer i løbetid - samt krydse fingre for, at hun IKKE kommer i højbrunst i uge 10. Da skal Dusty nemlig på skiferie højt oppe i Sverige.
Vi forventer, at Lina kommer i løbetid i midten eller slutningen af februar. Men når det gælder Lina, skal man ikke forvente for meget. Hun bestemmer selv. Sidst kom løbetiden jo en måned før, vi havde regnet med.
Da denne side er ved at være godt fyldt, vil næste opdatering komme på en ny side.
TILBAGE TIL SIDSTE NYT
TILBAGE TIL FORSIDEN