SIDSTE NYT

til forsiden
marts 2009 - maj 2009
18.3.2009
Tålmodighed er en dyd. Hold da op, hvor har Henrik og jeg haft brug for denne dyd på det sidste. MEN  NU ...... Lina er kommet i løbetid. Juhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu i meget lange baner. I den anledning bringes lige et par af de syn, vi glæder os så meget til at opleve igen.

21.3.
Hvis nogen var inde på siden i går aftes, ville man muligvis have oplevet at  teksten på forsiden var forsvundet - eller billederne var det. Der var lige nogle ting, jeg skulle lave om og rydde op i, hvilket medførte div. utilsigtete hændelser.
Det tog lidt tid og et par bandeord, før alting virkede :o)
28.3.
Så kom dagen, hvor vi skulle se, om Lina var klar til en date.  DET var hun. Der gik næppe fem minutter, før de to hunde var godt i gang. - på en lille skråning i Helenes og Tues have. Lina og Casai klarede hele seancen fint, omend de indimellem rykkede lidt på sig - og Lina pev stille i mine arme. Sammenhængningsfasen tog omkring et kvarter - muligvis lidt mindre, for Helene og jeg opdagede faktisk ikke, at de havde sluppet hinanden. Det gjorde Tue os venligt opmærksom på :o) Der var høj haleføring, da de igen kunne løbe frit. Casai virkede nærmest klar til en "tur" mere, men her sagde Lina venligt fra og kom ud i bilen, mens vi mennesker drak kaffe og glædede os over en vellykket parring.
I morgen besøger vi Helene, Tue og Casai igen.


Hvalpene kommer ikke til at mangle tøjdyr :o)
29.3.
Endnu en vellykket parring. Dog var der lige lidt uro i starten af sammenhængningsfasen. Lina havde, af uransalige årsager, lagt sig ned :o) Men hun kom op at stå og alt var fint. I dag gik der kun 10 minutter, før hundene var fri. Lina fik lov til at blive i haven hos os andre, og hun og Casai hyggede sig. Efter lidt tid var de muuuuligvis klar til endnu en parring, men det fik de altså ikke lov til. Henrik og jeg blev igen beværtet med alskens lækkerier af Helene og Tue - og sad i haven og nød solen og to smukke, dejlige hunde.
Nu er der kun et at gøre: At vente!
Ny film på programmet: Linas og Casais første møde.  Klik HER for at komme til filmoversigten.

Casai venter på Lina
(Tues og Helenes billede fra i går)

Først øver man sig lidt

Så snuser man lidt

Så leger man lidt - og så går det løs :o)
1.4.
TILLYKKE TIL LINA
I dag fylder vores højt elskede Lina fire år. Vi har fejret hende med gaver - fint indpakket af dyrehandleren :o) Men morgen- middags- og eftermiddagskvalmen er vist allerede sat ind. Lina gider ikke kødben! Hun gider heller ikke snusende hanhunde, selv om højbrunsten ikke skulle være ovre før om 4-5 dage. Hun opfører sig, med andre ord, præcis som sidst hun var drægtig. Juhuuuu.
- Og så har Stella sendt billeder af smukke Basse. De skal selvfølgelig med her på siden. 
5.4.
Lina lærer Kela en masse, men Kela lærer altså også sin mor nogle ting - fx at sofaer kan bruges af andre end mennesker. Det er højst mærkværdigt at se Lina ligge der og slænge sig. Det har hun aldrig brugt tidligere.
- Og nu er der kun tre uger, til vi kan få Lina scannet :o)
11. APRIL 2009
TILLYKKE TIL A-KULDET MED 1-ÅRS FØDSELSDAGEN
18.4.
Lina er nu gået udpræget over i sit "drægtigheds-mode". Hun ligger helst og betragter verden roligt og moderværdigt. Kela prøver indimellem at få lidt gang i sin mor. Det lykkes kun i skoven, når barnet bider godt fast i Linas hale og, på den måde, presser sin mor til at løbe lidt. Dog har Lina, som sidst, også indimellem en smule fart på, når hun skal fortælle forbipasserende, at de ikke skal overveje frækheder.
På trods af, at mor er kedelig, er Kela stadig personificeringen af begejstring og livslyst. At opleve hendes glæde og nysgerrighed over hvadsomhelst er vidunerligt livsbekræftende. At opleve hendes konstante graven og "roderi" i haven er kun lettere besværligt. A-kuldet udviklede sig til rene gartnerhunde. Mon B-kuldet tager denne tradition til sig? 
Vi har bestilt tid til scanning af Lina mandag den 27.4. og er selvfølgelig meeeeget spændte på at se hvalpe i hendes mave.
- Og så gik Henrik lige i skoven og tog dejlige forårsbilleder.............

Selv om dette er en hundeside, må Sulejma også gerne være med :o)
28.4.
Endelig kom vi frem til dagen, hvor Lina skulle scannes. Desværre blev den ikke helt så jubbiiiii, som vi havde ønsket os.  Og det var dyrlægens skyld!!! og :o) samt lidt min egen. Dyrlægen havde glemt at fortælle mig, at Lina skulle møde fastende - og jeg havde glemt det samme fra sidste års scanning. En masse mad i maven gør billedet utydeligt, og det er svært overhovedet at se disse bittesmå fostre. Hmmm. At Lina er drægtig er der dog heldigvis ingen tvivl om. Dyrlægen fandt to små sorte pletter med bankende hvalpehjerter. Men da jeg er et stædigt asen indimellem, har jeg bestilt en ny tid til scanning på torsdag, hvor Lina  møder op i Helsinge UDEN at have spist. På billedet til højre ser hun ud til at græmmes ved tanken :o) Sidste års spisevægring er afgjort ikke gentaget i år.
Til jer, der er skrevet op til en Linahvalp:  Sidste år fik Lina tre hvalpe mere end scanningen viste - og den var endda på fastende hjerte. På torsdag finder "vi" i øvrigt flere :o)

Leiko er på besøg til stor glæde for begge "små".

Linas og Kelas tøjdyr bruges også gerne af Sulejma.
30.4.
Æv!!! Dagens scanning var desværre ikke meget bedre end mandagens. Dyrlægen mente dog at kunne se en enkelt hvalp mere. Men vi havde jo håbet på at få øje på mindst fire.. Nu må vi bare krydse fingre for, at Lina gemmer sine 5-6 hvalpe :o) og så i øvrigt glæde os over, hvad vi får. Det bliver vanvittigt spændende.
Så er Kela kommet i sin anden løbetid. Det er nu ikke fordi vi ser en masse blod. To små dråber er det blevet til. Men der kan jo snildt komme mere, og det er ikke sikkert, at Lina vil hjælpe ligeså meget til med rengøringen denne gang.
5.5.
Som det fremgår af nedenstående billede, gør Lina sig klar til at få en masse hvalpe :o)  Sidst kæmpede vi for at få mad i hende. Denne gang  formaner vi hende jævnligt om ikke at spise for meget.
Kela nærmer sig nu højbrunsten og begynder at være veeeeenlig overfor snusende hanhunde. Henrik måtte ihærdigt vogte hendes dyd i dag.  Selv om der stadig er lømmelalder i hende, er hun blevet en meget lydig lille vovse - holder sig pænt på fortovet, selv om der er interessante hunde på det modsatte fortov, og undlader at løbe ind i haven, der har sådan nogle sjove kaniner i en stor løbegård :o)  Dog er jeg vældigt på dupperne, når vi nærmer os denne have. He he.
Vi er så spændte på antallet af hvalpe i Linas mave - og håber (og tror på) mindst 5. Basta!
10.5.
17 dage til forventet fødsel :o)
Lina har taget en del på. Om det er vand i kroppen eller hvalpe vides ikke. Vi håber det sidste. Løbe gider hun ikke nu, så Henrik har droppet at have hende med på hans løbeture. Kela kommer stadig med, hvilket indebærer, at Henrik må standse op og tage Kela i snor, hvis han øjner en anden hund - højbrunsten er sat ind.
Snart skal vi have hvalpekassen ind. Det bliver bare SÅ spændende. 
11.5.
16 dage tilbage til forventet fødsel :o)
Det er vist ren a la julekaldender det her. He he.
Vores dyrlæge, som jeg kontaktede i dag, er desværre på kursus den 27. og 28. maj, så vi må lige finde en anden, der kan være standby. Lina klarer selvfølgelig det hele selv - men det gør jeg ikke :o) Jeg MÅ have en dyrlæge i baghånden.
- Og både Lina og Kela holder meget af okseører!
12.5.
15 dage til forventet fødsel.
13.5.
14 dage til forventet fødsel :o)
Vi har fået dejlige billeder sendt fra Søs og Tonni. Et af dem skal selvfølgelig med her.
- Og gæt så lige, hvem der IGEN er i hundebladet. He he. 

Smukke Akema

Lina og Aida i hundebladet (billedet er fra sommeren 07)
14.5.
13 dage til forventet fødsel. Og nu må "hun" (læs: jeg) da snart holde op med det pjat :o))
Vi har fået et dejligt billede af Basse (alias Aslan).
Jeg har sagt (skrevet) det før - men vil lige gentage mig selv: En af de største glæder ved at få hvalpe er den glæde over hvalpene/hundene, vi mærker fra jer, der har "fået" Linas børn.
- Og så vil der nok ikke komme "kalenderbilleder" et par dage. Henrik og jeg (+ selvfølgelig Lina og Kela) skal i sommerhus i weekenden :o)

Sjovt, at Basse har så fine træk.

Jeg eeeeelsker eurasierhaler :o)
15.5.
12 dage til forventet fødsel..............
- Og i dag er jeg blevet færdig med det allersidste til mit netforlag - altså allersidste i fase 1. De næste mange dage skal jeg IKKE sidde ved computeren i timevis hver dag. Fedt! Hvis nogen har lyst til at se, hvad jeg har brugt evigheder på de sidste ti måneder, kan I gå ind på www.caleidos.dk. Siden er ikke heeeeelt klar - men det begynder sgu at ligne :o) Nu er jeg så til gengæld helt klar til at bruge evigheder på Linas og Casais hvalpe.
17.5.
10 dage til forventet fødsel - her illustreret med et billede fra vores tur i sommerhus. Bemærk den yndige vandpost :o)
18.5.
9 dage tilbage til forventet fødsel.........
I den anledning bringes for en gangs skyld nogle billeder af Lina, hvor hun ser dum ud :o)
I dag er en STOR dag. Min (Isabelles) mor har klaret en fem timer lang operation for kræft. Da hendes lunger p.gr.af KOL kun kører på halv kraft, har jeg været så bange for, at hun ikke klarede operationen. I morges sagde jeg, med tusind tårer i hjertet, "sov godt" til hende på operationsstuen. Sidst på eftermiddagen grinede og fjantede vi på kirurgisk afdeling. Linas fjollede ansigtsudtryk ville have været udsøgt passende til vores glade grin :o)
- Og snart får vi hvalpe. Livet er godt.
19.5.
8 dage tilbage til forventet fødsel...............
- Og nu må det være på tide at bringe nogle (flere) billeder af faderen til de hvalpe, vi går og venter på - Her er CASAI som lille og større. Han ER da bare for kær og smuk :o)
Tusind tak til Helene og Tue for billederne.
20.5.
En uge til forventet fødsel...........

Lina er så sløv så sløv. I går tog vi den sidste lange tur med hende  før fødslen. Hun ooooorker ikke lange ture længere. Kela er faktisk også en smule sløv - "efterløbetidssløvhed". Dog kan frække hunde, der passerer haven, stadig få begge to op i gear, når de styrter ned til hegnet for at sige VOV.
- Og så har jeg mærket små spark fra Linas mave :o) Stort!
21.5.
6 dage til forventet fødsel...............
Mens jeg har luget i haven og dermed gjort klar til endnu et hvalpegartnerhold, har Henrik gjort barselsstuen klar. Hvalpekassen er vasket og hvalpetæppet lagt i. Denne gang er hegnet sat op fra start  for at vise Kela, at hun ikke skal helt tæt på. Dette både for at Lina kan få ro - og for at Kela slipper for at få ballade, hvis hun har lyst til at kigge nærmere på de små, vi venter så spændt på.
Der bliver nu taget temperatur to gange dagligt. Når den falder til under 37 grader, kan vi forvente fødsel indenfor et døgn. RET spændende.
- Og jeg har også mærket hvalpespark i dag :o)
22.5.
5 dage til forventet fødsel......
Som det vist fremgår af billederne, er Lina efterhånden temmelig tyk. Hun er også temmelig fredelig - ligger helst og tænker tanker :o) Vi motionerer absolut moderat.
Kelas seng er kommet i stuen, da der ikke er plads i køkkenet længere. Vi lader Linas seng blive, hvor den er, da hun sikkert gerne vil føde sin første hvalp her, ligesom sidste år.
Henrik og jeg har i dag været på planteskole for at købe noget grønt, hvalpene IKKE kan beskære - træer i 3-5 meters højde.
Vi glæder os til at lave hvalpelegeplads. Jeg fik nogle gode tips på opdrætterkurset.
23.5.
4 dage til forventet fødsel.............
Det kan være lidt svært at forestille sig, at der skulle være plads til at føde så meget som en enkelt lille hvalp i Linas hundeseng. Men det lykkedes altså sidste år - og hvalpen lå fint og blødt. Dog flyttede jeg hende selvfølgelig over i hvalpekassen. Lina fulgte efter og resten af kuldet kom til verden her.
På mandag skal Henrik huske at tage et kamerastativ med fra skolen, så vi er klar til (måske) at filme fødslen.
Til nye besøgende på denne side vil jeg lige sige: Jeg HAR prøvet at give Lina en ny og større hundeseng. Hun nægtede at ligge i andet end sin gamle :o)
24.5.
3 dage til forventet fødsel...........
Dagens første temperaturtagning melder om 37,5 :o)  Lina ser lidt træt på mig, når jeg finder termometeret frem. Men hun finder sig troligt i, at jeg tager hendes temperatur. Hun har ikke spor imod at jeg nusser hende på maven og mærker hvalpene rumle rundt derinde.
Kela har stadig lidt svært ved at forstå, at mor er blevet så kedelig. Hun prøver indimellem at få Lina til at lege - uden held.
Henrik kører nu jævnligt Kela ud til sin søster for at vænne hende til at blive passet ude. Hun skal ikke være hjemme under fødslen. Henriks søster har en islandsk fårehund, der er cirka et halvt år ældre end Kela - og som GODT gider lege :o) 
25.5.
2 dage til forventet fødsel.........
Nogle gange holder fornemmelser ikke stik :o)
Jeg havde en fornemmelse af, at Lina ville føde i morgen. Men temperaturen er ikke faldet, så det regner vi ikke med.
Lina nyder stadig at komme i skoven - omend turene skal være korte og i absolut adstadigt tempo.
Jeg er meget og rigtig meget spændt på, om der er temperaturfald i morgen.
26.5.
Dagen før forventet fødsel..............
Lina bør føde SNART, da denne side er ved at være godt fyldt :o)
Hendes temperatur synes stille og roligt at være på vej ned mod de afgørende 37 grader. Men endnu er den ikke heeeeelt nede.
Sidste år kom Lina i løbetid før beregnet - og fødte før beregnet. I år har hun valgt en anden måde :o)
Hyggeligt og dejligt, at I fra A-kuldet følger med. Kryds fingre for fem hvalpe eller flere.
Mht. pipetter mod flåter (gæstebogen): Der findes et middel, der både generer lopper og flåter. Det virker fint - er vores erfaring.
 
Hold op, hvor har jeg svært ved at vente nu :o) Hvis det stod til mig alene, tog jeg temperatur på Lina hver halve time. He he. Men det vil jeg nu ikke byde hende, selv om hun tager det hele med ophøjet ro.
Vi bedriver ventetiden med at passe have og tage billeder - og Henrik passer i øvrigt også sit arbejde indimellem :o)
27.5.
Forventet fødselsdag :o)
Temperatur: 38,4!!! ("normalt" sagde dyrlægen, jeg talte med for lidt siden). Her går vi og venter på faldende temperatur - og så stiger den sgu sandelig. Jeg tænker på sidste år, hvor vi aldrig opdagede en faldende temperatur. Måske vælger Lina at  tage sin lave temperatur om natten???
Lige nu ligger hun  med hurtig vejrtrækning og tung mave. Om hun føder i dag, i morgen eller fredag er ikke til at sige. Men hun ligner ikke en, der venter længe.
- Og der er hvalpetummel at mærke i maven :o)
28.5.
Hvor er det virkelig kedeligt at skrive, at der ikke sker en døjt :o)
Lina er en egenrådig vovse på visse punkter - Lina er også en klog vovse, der venter til alle hvalpe er helt klar, og vores dyrlæge er hjemme fra kursus. Det er hun i dag, så nu kan hun være standby - og komme forbi på barselsbesøg.
Der er stadig masser af gang i hvalpemaven. Det er så uendeligt rørende at mærke de små sparke og møfle. Jeg tror egentlig, at de gerne snart vil ud og opleve verden.
I dag har vi fået et par ekstra træer i haven. Der er små jordvolde omkring  for at holde på vandet indtil rødderne har godt fat. Gad vide, om disse jordvolde vil få lov til at blive der, når hvalpene kommer i haven.
Min mor ligger på Hillerød sygehus med slanger i hals og næse og siger "jeg vil hjem NU". Det sagde hun sådan cirka to dage efter sin temmelig store operation. Ingen tvivl om, hvorfra jeg har min utålmodighed :o) Fød så Lina!!!!
"Den normale drægtighedstid regnet fra 1. parringsdag til fødsel er 58 til 72 dage. Normalt regner man dog med, at fødselstidspunktet falder ca. 63 dage efter parringen" Birgitte Schjøth - dyrlæge. I morgen er det 63 dage efter parringen Lina!!! og  :o)  
Når jeg regnede med fødsel i går, var det dels p.gr.af Linas sidste fødsel, dels p.gr.af at andre siger 61 dage fra parring.
29.5.
Dette bliver det sidste indlæg på denne side.
I går aftes kom min datter og hviskede Lina i øret, at nu var det tid :o) Lidt senere sagde Cecilie: "Tag lige hendes temperatur". Og den var: 36,7 - altså under de afgørende 37 - altså fødsel indenfor et døgn. I nat har Lina gispet en del - og gravet en del i gulvtæppet i soveværelset. Lige nu sover hun rimelig roligt.
Vi er helt klar :o)
VIDERE TIL B-KULDETS SIDER
TILBAGE TIL GAMMELT OG NYTTILBAGE TIL FORSIDEN