SIDSTE NYT

til forsiden
fra oktober 2009
25.oktober
Da SIDSTE NYT, kapitel 4, efterhånden er ved at være overfyldt (tager eeeeevigheder at åbne) præsenteres hermed SIDSTE NYT - kapitel 5.
I dag har der været to dejlige hundeting på programmet: Kela og jeg har været i Borup for at hilse på Anja, Luka, Stella og Basse. Mændene var ikke med. Mogens og Jannik skulle arbejde. Henrik skulle blive hjemme med Lina, der er i højbrunst.
Den anden dejlige hundeting er, at vi har fået ord og billeder fra Babushkas familie. Tusind tak for begge dele. Babushka har det fint, er en dejlig og dygtig lille hund og begynder at finde ud af, at hun er eurasier - er en lille smule forbeholden overfor visse fremmede.

august 2009

Som altid var det super hyggeligt og godt at se både Linas børn og deres mennesker. Efter at Kela først havde fortalt, at hun er en meget sej hund, selv om mor ikke er med, legede de tre fantastisk godt. Luka og Basse er næsten som et par enæggede tvillinger at se på - hvis man ser bort fra størrelsen, Lukas feminine ansigt og Basses maskuline ditto. Indimellem var det kun Luka og Basse, der legede - indimellem kun Kela og Basse. Men de kunne også finde ud af at tumle alle tre sammen. Indenfor havde Anja disket op med lækker frokost.
Det er så skønt at mærke, at Luka og Basse kan kende mig. Der blev kælet meget i sofaen :o) OG snakket hunde i lange baner selvfølgelig. Vi er fuldstændig enige om, at det er forunderligt så meget kærlighed man får til disse fantastisk dejlige dyr - hvordan man slet ikke kan forestille sig et liv uden en hund i familien OG, at eurasiere er de sødeste, kønneste, mest kærlige og nemmeste hunde i verden. Intet mindre!!!
Jeg mødte fx en schæferejer på engen i går. Hun fortalte om, HVOR frygtelig besværligt det havde været at have hvalpe - HVOR raseret hendes hjem var bagefter. Hmmm. Jeg har hverken hørt om eller oplevet, at eurasiere har raseret nogetsomhelst andet end et rosenbed :o)
Jeg glæder mig til vi ses næste gang (gælder alle vores hvalpefamilier). 
29. oktober
I dag tog jeg kameraet med på luftetur for at få et par billeder af den fantastiske efterårsskov. Hvor er det dejligt at have hunde, der sørger for, at man kommer ud og oplever naturen i al sin pragt.
Dagens skovtur blev dog forstyrret af en ihærdig hanhund, King, som også bor på Drosselvangen. Lina er nu færdig med højbrunsten, så hun bad bejleren fise af, hvilket han overhørte fuldstændig. Der var ikke en ejer i nærheden, så jeg havde et hyr med at vogte Linas bagdel - hvis hun nu alligevel ikke var heeeelt færdig med brunsteriet. Indimellem forsøgte King at charme sig ind hos Kela. Det fik han heller ikke andet ud af end en skideballe. Kela vil hverken dele sin mor eller sin rumpe med nogen :o)  Skovturen blev afkortet, da det var noget stressende med dette menageri. Næsten tilbage ved bilen kom Kings bekymrede ejer os i møde -  meget, meget glad for at have fundet sin hund. 
Vi med hunde har mange fornøjelser :o)
3. november
I Kina spiser man hunde. I Danmark tager man (læs: bl.a. jeg) bunker af billeder af dem :o)
Lina er nu igen blevet en tyksak. Det bliver hun gerne i forbindelse med løbetid. Nu må vi lige se, om hun skal på diætkost en periode. Henrik har en teori om, at hun efter hvalpene, hvor hun er totalt afpillet, sørger for at få huld på kroppen, så hun ville kunne klare endnu et kuld, hvis hun levede i naturen. Huld er der ihvertfald nok af pt. :o) Kela er en lille slank model, som hun plejer.

Jeg beder Lina og Kela om at posere. Lina bli'r gerne sur, når jeg gør sådan - ifører sig cykelhjelm (lægger ørerne heeeelt fladt) og får det mest mopsede  udtryk i ansigtet. Hvis jeg venter længe nok, ta'r hun cykelhjelmen af :o)

 "OK - bladene er dekorative - men er vi snart           færdige med at skulle sidde her og glo?" Lina sidder  lydigt, indtil hun får et "værsgo". Kela er utålmodig og kan ikke sidde stille så lang tid af gangen.

Kela er indbegrebet af begejstring.

Jubiiii. Leg på engen - og mor gider være med igen.
5. november
Vi har fået dejlige billeder af Akema og hendes nye familiemedlemmer. Tusind tak for dem. Akema, skriver Søs og Tonni, har det godt, er fuld af energi og spilopper og holder meget af de små killinger.
- Og så lige en historie:
Camilla var til dyrlægen med Bastian for at få tjekket det ben, han slog for noget tid siden. Bastian er, som eurasier, forbeholden overfor fremmede - og nok lidt mere forbeholden end de fleste (ligesom Kela var det indtil for et halvt års tid siden). Overfor andre hunde, sin familie og oplevelser er han glad og frejdig. Men dyrlægen brød han sig ikke om og gemte sig. Dog ville han gerne spise hendes godbidder. MEN at han gemte sig så dyrlægen som tegn på en MEGET nervøs hund. Hun anbefalede medicin og hundepsykolog. Til en eurasierhvalp på fem måneder!!! Mit råd til Camilla var: Skift dyrlæge - og tag en snak med jeres  hundetræner, der kender Bastian. Hundetrænerens råd var: Skift dyrlæge :o) Bastian er ikke en nervøs hund overhovedet (da han blev hvalpetestet hos os, var han faktisk en af de modigste i kuldet). Han er bare en eurasier, der skal bruge lidt ekstra tid på at acceptere fremmede mennesker. 
Sagt kort: Det er ikke alle dyrlæger (eller hundetrænere i øvrigt - som fx Basses politihundetræner), der gider sætte sig ind i de forskellige racers egenart. De tror, at alle skal opføre sig som en labrador ell.lign. Lyt derfor ikke til mennesker, der ikke ved, hvad de taler om :o)
Henrik og jeg skiftede i øvrigt også dyrlæge, fordi hun tydeligvis ikke brød sig om eurasiere, og Lina ikke brød sig om hende, efter at hun klippede en klo for højt, så blodet flød. Dyrlægen frarådede os at avle på Lina, fordi hun, ifølge hende, var for forbeholden - læs: nervøs for denne hårdhændede dyrlæge. Jeg tror ikke, at nogen, der har mødt Lina (udover denne dyrlæge), vil kalde hende hverken forbeholden eller det mindste nervøs :o)  
6. november
Sandelig om vi ikke også fik billeder i dag. Tusind tak til Babushkas familie for dejlige billeder. Det ser ud til, at der har været mere sne i Jylland end vi fik på Sjælland. Lad os håbe på en ordentlig masse i fx december. Eurasiere eeeeeelsker jo sne.
11.11.
Der er faktisk overhovedet ikke noget sidste nyt i dag :o) Men når jeg nu har siddet og leget med at lave forsiden om, kan jeg jo passende fortælle, at vi nu har den første familie, Karin og Leif, skrevet op til en hanhvalp fra Catalejmas næste kuld. Vi har kig på et par smukke og gode avlshanner og skal nu bare finde ud af, om det er Lina eller Kela, der skal sørge for fuld fart på Drosselvangen til sommer. Og så må der vel lige følge et par billeder med - det bliver Lina og Kela som små vidunderlige hvalpe. 
13. november
Influenzaen har fået tag i både Henrik og mig - heldigvis en forholdsvis mild afart. I den anledning har jeg siddet rooooligt og leget med forsiden på dette site. Henrik synes, det er noget rod :o) - altså det nye billede øverst. Til jer, der følger med her: Giv mig gerne en heeeelt ærlig tilbagemeld-
ing. Var den gamle forside bedre?

Hvilket yndigt vejr vi har i disse tider. Skoven er smattet og himlen grå. Men stearinlys lyser dejligt op indendørs, og hundene holder af den overdækkede terrasse. Kela holder ekstra af, at vi har smidt vores gamle soveværelsegulvtæppe derude, så hun kan sidde og føle sig højere end sin mor. Er hun indendørs er lænestolen rigtig god at føle sig stor på :o)
15. november
Jeg fik mail fra Søs (Akema), og hun skrev, at Tonni er enig med Henrik - synes den nye forside er noget rod. He he. Nu har jeg så rodet lidt mere med den for at få div. til at se ud, som jeg vil have det til at se ud. Indimellem laver programmet mærkelige ting, jeg overhovedet ikke har bedt det om! Hmmm. Måske er den stadig noget rod???
Jeg vil nok "lege" videre - lave collager med hvalpene fra A-kuldet og collager med hvalpe fra B-kuldet og så veksle lidt.
- Og så skal der selvfølgelig lige et billede med....... Det var svært at få frøken Kela til at ligge stille og posere. Naboens hanhund stod piiivende på den anden side af hegnet - og Kela er i højbrunst nu :o) 
16. november
I går fik vi billeder af Bastian. Tusind tak til Camilla og Martin for dem. Det er så fantastisk at se, hvor forskellige Linas og Casais hvalpe udvikler sig mht. farver. Bastian vejer nu 22 kg, hvilket vil sige, at han er større end storesøster Kela :o)
- Og så en anbefaling: Tidligere sagde man, at det ikke var nødvendigt at behandle hunde mod lopper og flåter fra omkring november. Med vores milde vintre, gælder dette imidlertid ikke længere. Da hunde kan smittes både med borrelia og TBE, vil jeg derfor anbefale, at man bruger antiloppe/flåt middel året rundt. Det bedste er Bayvantic som forhindrer flåten i overhovedet at sætte sig på hunden. Dette er især vigtigt i forhold til TBE, som overføres fra flåt til hund cirka straks og ikke kan behandles med antibiotika, som borrelia kan. Mennesker kan også få borrelia og TBE  (hjernebetændelse). Risikoen for begge sygdomme ER meget lille - men den er der.
18. november
I anledning af virkeligt råt, gråt og stormfuldt vejr, vil jeg lige bringe et minde fra i sommer :o) og så fortælle, at forsidecollagen vil blive udskiftet indimellem - næste gang med en B-kulds collage. Jeg hygger mig nemlig vældigt med at lave den slags. Dagens collage er A-kuldet i forskellige aldre + deres forældre.
I går lykkedes det mig i øvrigt, for første gang i mit liv, at blive bidt af en hund (når jeg ser bort fra små søde hvalpebid). Jeg samlede ind foran et valgsted til julepakker til fattige børnefamilier i Danmark. En dame ville have sin lille hund med ind at stemme, men den blev bange og vred sig ud af halsbåndet. Da der var en lind strøm af biler på parkeringspladsen ved valgstedet, ville jeg gerne hjælpe med at standse vovsen. Det var den så ikke særligt glad for - at blive holdt fast af en fremmed dame iført larmende raslebøsse. Så inden ejeren nåede frem, havde den lille hund fået sat et par fine mærker i min hånd. Blodet flød, og jeg følte mig vældig dygtig :o)
22. november
Kela er nu ved at være over sin højbrunst - juhuuuu - forleden måtte jeg nærmest sidde ovenpå hende for at forhindre løse og vældigt gejle hanhunde i at komme til.
Lina hjælper til med at holde hanhunde på afstand - når hun gider :o)

Vi har fundet en super smuk og, siges det, super god hanhund til næste kuld. Når vi har mødt ham, vil han selvfølgelig bli-
ve præsenteret her på siden - hvis han altså har tid og lyst til at kæreste med Lina eller Kela. Vi har endnu ikke helt besluttet os til, hvem der skal være mor til vores næste kuld hvalpe.
3. december
I anledning af julemåneden, bliver jeg nødt til at kaste lidt røde farver her på siden.
For nogle dage siden fik jeg billeder af dejlige Buster. Tusind tak til Birthe. Den lille hund, der faktisk ikke er så lille endda (omkring 28 kg) er stadig iført cykelhjelm. Spændende, hvornår han føler for at rejse ørerne.
I anledning af, at jeg skal være mormor i midten af maj (juhuuuuu) bringes også et julehyggebillede af  min mor, mine to sønner, min datter og faderen til mit barnebarn - og Henriks papbarnebarn. I morgen skal Cecilie scannes for at få barnets køn at vide. Jeg er vildt spændt. Barnet skal fødes hjemme, og jeg har fået lov til at være hjælper. Det må være noget med varmt vand og håndklæder :o)
Både Lina og Kela er nu ovre deres løbetider - og Lina er på diætkost!
Det sidste billede er Kela, der gerne liiiiige vil gumle lidt på sofanissen.
- Og til jer, der er medlem af eurasierklubben: Kennel Catalejmas har muligvis et indlæg i næste blad - måske er jeres hvalp/hund med :o)
- Og så lige et par råd til B-kuldet vedr. nytårsaften: Når der begynder at blive fyret af i dagene op til den 31. er det en god idé at gå i haven med hunden og lege - vise at det her slet ikke er farligt. Selve nytårsaften skal hunden ikke ud, når der fyres løs - og I må  IKKE lade jeres hund være alene hjemme - og faktisk helst heller ikke tage ham eller hende med ud til (større) fest.
Da hvalpene vænnede sig til, at jeg gik og knaldede balloner, tror jeg ikke, at nogen af dem vil være meget bange. Men hvis de bliver det, skal de have lov til at søge beskyttelse under et bord eller lignende og så ellers være i fred - ingen trøst, ingen ynk. Dette vil kun bekræfte dem i, at fyrværkeri er farligt.
8. december
Vi har endnu ikke fundet en kommende avlshan. Ham, vi fik anbefalet, er ikke helt OK alligevel. Æv. Nu skal vi i gang med at kigge efter en fin og god hanhund i Tyskland eller Sverige. Der er flest i Tyskland, men jeg er bedst til svensk :o) Vi vil lede i begge lande - og selvfølgelig også være åbne for om der skulle findes en fin kommende hvalpefader i Danmark. 
I dag tog vi i hundeskoven udenfor Farum. Det er dejligt at gå tur nye steder indimellem - synes især hundene. Henrik og jeg eeeeelsker jo Farum skov og sø og engen og marken.  
17.december
ENDELIG fik vi sne. Både mennesker og eurasiere frydes vist - især hvis man ikke skal drøne alt for meget rundt i bil - og/eller bor på Fyn.
Tak for hilsner i gæstebogen. Vi glæder os til snebilleder med Benito, Karin - og selvfølgelig også af vores andre små og større hvalpe, hvis nogen har lyst og tid til at sende billeder. 
Vi arbejder fortsat på at finde en god avlshan. Det er, som vi jo tidligere har erfaret, ikke helt ligetil, men heldigvis har vi god tid. Jeg er allerede begyndt at tænke på gode C-navne :o) En af mine tidligere elever bad så mindeligt om at få en hvalp opkaldt efter sig, når vi nåede til C-kuldet. Hun hedder Cordelia. Nu må vi se......
- Og her er lige et par billeder af to glaaaaade og legende snehunde.
19.december
Hvid jul? Ihvertfald pletvis hvid december - og hvor er det bare smukt og dejligt (og skide koldt) derude. 
Søs og Tonni har sendt billeder af smukke Akema. Hun skal udstilles i Herning i slutningen af januar. Det er vi selvfølgelig SÅ spændte på at høre om.
- Og så er der lige et par skovbilleder af Lina og Kela. Bemærk venligst, at Lina nu er ved at få en ordentlig hale igen :o) Nu mangler vi bare, at hun smider et par kilo. Det går fint med diætkosten, omend vi har hende mistænkt for indimellem at gufle lidt i Kelas mad - som IKKE er diætkost.
PS. Send flere (sne)billeder :o)
23. december
Vi har fået mail og billeder fra Claus og Louise. Tusind tak for begge dele. Aiko er blevet "storebror" til en lille Sophie. Stort tillykke til jer alle fire. Claus og Louise skriver, at han er en rigtig dygtig storebror, der passer på Sophie, når hun ligger i sin barnevogn - og henter forældrene, hvis hun græder. Sjovt at se, hvor meget han ligner Lina og Nilo i farverne - bortset fra ansigtet, hvor han har beholdt masken og fået mørke ører.
Dejligt at høre, at han stadig er en kærlig og kælen hund - og så er blevet mere rolig. Han var vist lidt af en bølle, da han var "lille" :o)
Mange tak for julehilsner fra alle. 
28. december
Så er der kommet billeder og ord fra familien Toft. Tusind tak for begge dele. Beluca gad, modsat fx Lina og Kela, godt at gå med rundt om juletræet. Det må have set ret sødt ud :o) Hun er nu kommet i sin første løbetid, hvilket KAN være en lille bitte smule besværligt, når højbrunsten sætter ind. Så går naturen gerne over optugten.  
I år har Henrik og jeg måttet fjerne de nederste julehjerter på træet - eller ihvertfald indholdet. Lina og Kela ville nemlig OGSÅ have chokoladekugler ol - og den slags kan hunde jo ikke tåle.
Vi er spændt på at høre om, hvordan B-kuldet klarer deres første nytårsaften. 
29.december
Som jeg har sagt og skrevet det før: Kennel Catalejmas har bare de dejligste hvalpefamilier :o) Vi er så glade for, at I sender hilsner, ord og billeder. Her får I tre af Benito og så et billede af Barko, scannet fra et nytårskort fra hans familie (derfor den ikke så gode kvalitet). Tusind tak til jer allesammen. Barko har i øvrigt bestået en lydighedsprøve, selv om han var en af de yngste på holdet. Stort tillykke til Linas og Casais dygtige søn. 
Vi har nu fundet et par hanhundefamilier, vi vil kontakte. At finde en god avlshan er et stort arbejde, som jeg absolut ikke kan klare alene (tusind tak til Christina fra Kennel Balule og til Rikke fra Kennel Milaikas), da vi gerne skal tjekke arvelige sygdomme tilbage i adskillige led -  samt hos søskende og afkom også. Derfor håber jeg, at alle vores hvalpekøbere husker at få lavet HD og AD tjek samt taget blodprøver for skjoldbrugskirtelfunktion, inden hundene er to år gamle (anbefaling 12-18 måneders alder). Jeg ved, at det koster en portion penge, men det er SÅ vigtigt for racen, at vi gør alt for at holde den sund.
PS. Efter nytår må jeg hellere lave en ny "Sidste nyt" side. Denne er vist ved at være lidt overfyldt :o)  Jeg er i gang med at lave en collage til forsiden med B-kuldet. Siden vil jeg lave en med begge kuld.
31. december
Med en portion glade legebilleder + et gumlebillede af Barko vil vi afslutte denne side - og dette årti.
Vi glæder os til at se både nye og gamle hvalpefamilier i det nye.
Jeg prøvede egentlig at få Lina og Kela til at sidde yndigt side ved side og posere for kameraet. Men det gad de ikke - ville hellere tumle.
Barko er i færd med at kvase det sidste af sin hvalpekurv :o) Han har i øvrigt været ret utryg ved de sidste dages skyderi, så han får noget beroligende i aften. Lina vil formodentlig tilbringe aftenen under et bord. Heldigvis bliver hun mindre og mindre bange for fyrværkeri år for år. Kela er fuldstændig ligeglad og undrer sig bare over, at mor ikke gider lege i haven, når der knaldes løs.
Vi sender kærlige hilsner til alle hunde og mennesker med ønsket om en dejlig aften. Husk: Ingen trøst til vovserne. Det forstærker en eventuel angst.
TILBAGE TIL FORSIDENVIDERE TIL NÆSTE OMGANG SIDSTE NYT