UGE 2

HVALPEFILM


Klik her for at komme til seneste nye ord og billeder

Så er vi gået ind i hvalpenes anden leveuge. Det er helt mærkeligt at tænke en uge tilbage. Dejligt at se, at alle de små trives og vokser - nogle vokser lidt mere end andre. Der er cirka 100 grams forskel på den mindste og den største. Alle HAR dog heldigvis fordoblet deres fødselsvægt.
Vi kan nu med sikkerhed kende forskel på børnene. Jeg har nemlig klippet lidt i nogle af dem :o) Altså i pelsen ik'?
Her følger en samling sove- og vaskebilleder taget i dag, den 18.4. 
Hvilket vidunderligt forårsvejr! Lina og jeg nød dagens skovtur i fulde drag. Der blev løbet (Lina løb!), snuset og i dag sågar badet lidt. Den ansvarlige moder gjorde igen klart opmærksom på, hvornår det var tid at vende hjem.
Hjemme havde "Bamsen" sørget for at vække alle sine søskende, da han pludselig savnede sin mor HEEEELT VILDT - fortalte babyhvalpesitteren Henrik. Da Lina og jeg kom, sov den lille (samt resten af flokken) dog trygt igen.
19.4.
Dagens vejning viste mellem 957 gram og 1018 gram. Der er altså kommet mindst 150 gram til hver hvalp på de sidste to dage. Det er FINT.
Indimellem råber de vældig højt - og som førstegangshvalpemennesker, må vi jo lige spørge de garvede af slagsen om dette nu er HELT normalt :o) I dag kunne jeg ikke få fat i Linas opdrætter, Rikke, men fik så heldigvis fat i Nilos opdrætter, Bitten. Hun gav gode råd - fx at lægge viskestykker i hvalpekassen, da de måske har det lidt for varmt. "Hvalpe kan i øvrigt", fortalte Bitten, "have ondt i maven ligesom menneskebabyer kan det. De skal have bløde maver". Hvis de er hårde, kan det vist tyde på forstoppelse. Nu har jeg mærket efter på alle de små maver. De ER bløøøøøde......
Der er lagt viskestykker i hvalpekassen - og der er meeeeget roligt. Lina ligger i haven og nyder foråret. Fredsommeligheden breder sig :o)
Mens Lina og jeg er i skoven udskifter Henrik "lammeskindet" med et stykke tykt bomuldsstof (en dug :o)) Resultatet kommer prompte: De små søger sammen, som de helst skal.
Vi har læst om varmelamper, varmetæpper og "der skal helst være 30 grader i rummet" - og så viser det sig, at vores hvalpe måske har haft det lidt for VARMT!!!
20.4.
Nu har vi givet hvalpene navne. Dvs. "indtil videre navne". Vi skal først tage endelig beslutning om en god uges tid, hvor Linas og Nilos børn skal registreres hos DKK.
Catalejmas Akema
Akema
Catalejmas Alba
Alba

Catalejmas Akela
Akela
Catalejmas Aslan
Aslan
Catalejmas Aleiko
Aleiko
Catalejmas Aiko
Aiko
Catalejmas Azmo
Azmo

Akema, Akela, Aleiko og Aiko
Alle hvalpe minus Aslan
Til jer, der følger med på disse sider: Måske spørger I jer selv: Bruger Henrik og Isabelle mon ikke indimellem RET meget tid på disse hvalpe? Svaret er: JO :o)
21.4
Et par af pigerne fra Isabelles skole får lov til at skippe undervisningen et par timer og tage til Farum for at "kigge på" hvalpe. Det er til stor glæde for alle parter.
Noget senere skal hvalpene igen vejes, og der skal skiftes underlag i hvalpekassen. Isabelle finder det vældig vigtigt, at det er en PÆN farve dagens "dug" har. Henrik er lettere indifferent :o)
Men vi får skiftet og vejet. Alle hvalpe har nu næsten tredoblet deres fødselsvægt, hvilket de burde have gjort på fredag (to uger gamle). Tillad os at konstatere, at Linas børn vokser og trives. Selv synes Lina også mere og mere at have styr på sin nye rolle. Hun passer børn men slapper også af i hus og have og er, ifølge pålidelig kilde, i fin form (læs: IKKE for tynd).
Alle hvalpe øver sig i at sige VOV - og måske knurre lidt. Det er SÅ henrivende.
22.4.
Alt ånder fred i hvalpekassen. Solen stråler af forårsglæde, og Lina slapper af i haven. Vi har igen haft besøg af nogle af Isabelles elever, så hvalpene er blevet kælet og kælet - og kælet. Lina kender eleverne og accepterer kæleriet. Nu er de små trætte.
Men så kommer mor og vil vaske........................

En yndig koncert med syv hvalpeinstrumenter sætter i gang. Mange finder pludselig ud af, at de FAKTISK er meget, meget SULTNE.....
Et kapløb indledes, mens Lina finder et ledigt sted at lægge sig. Alba (længst til højre) sover liiiige et øjeblik ekstra - men SÅ får også hun fart på. Samme Alba er pt. den mest højtråbende i flokken - og hun er godt i gang med at lære at gå (fremfor at mave sig frem).
Med hvalpenes størrelse nu, kan det nogle gange se ud som om det er helt umuligt for alle at finde en patvorte. Men vi må konstatere, at det lykkes hver gang.
23.4.
Så har jeg (Isabelle ik'?) igen forsøgt mig med portrætfotos. Det er slet ikke nemt at få de små til at posere. Derfor er kvaliteten også varierende.
I øvrigt: STOR DAG! Den første hvalp i kuldet - Alba -  har åbnet sine øjne en lille bitte smule.

ASLAN

AIKO

AKELA

ALBA

ALEIKO

AKEMA

AZMO

ALEIKO ER (OGSÅ) VED AT LÆRE AT GÅ
24.4.
Nu går det stærkt - meeeeget stærkt. Alle hvalpe øver sig ivrigt på at gå og er blevet ganske dygtige i denne disciplin.
En vis Akema legede i dag Columbus. Hun fandt ud af, at verden er større end hvalpekassen, så dette nye spændende måtte selvfølgelig udforskes. Det lykkedes hende at kravle UD af kassen. Efter nøjere rekonstruktion, samt hjælp fra Aleiko, der også ville se verden, fandt vi ud af, at Akema vist er kravlet op på Aslan (der gerne sover i et af kassens hjørner) og på den måde har forceret en af kassens to frie vægge. Nu har Henrik lavet forhøjninger, og vi satser på, at dette kan holde de små inde lidt endnu.
I øvrigt må det lige nævnes, at der er kommet en ny film - "Spisetid".

Alba har skiftet navn til Aluca

Så er der kommet forhøjning på hvalpekassen
- Og det var så de sidste ord og billeder fra hvalpenes uge to. I morgen tager vi fat på uge tre...............
VIDERE TIL UGE 3
TILBAGE TIL FORSIDEN