UGE 4

SIDSTE NYE FRA DENNE UGE - KLIK HER
DER ER TO - NÆÆHH TRE NYE FILM I HVALPEBIOGRAFEN
Da der er en del billeder på siden, må man vist væbne sig med en smule tålmodighed, indtil alle dukker op ;o)
hvalpenes første daghvalpene tre uger gamle
Der er godt nok sket en del på de tre uger!
Vi har, indtil nu, vejet hvalpene jævnligt. Det ville vi gerne fortsætte med, men vores køkkenvægt er stået af. Den kan kun veje op til 2 kg - og hvalpene vejer nu mere end dette.
Mon ikke dette må være dagen, hvor vi prøver at åbne hvalpekassen?
Akema og Aluka forsøger sig først med at gå forsigtigt ud. Efter et øjeblik kommer Aiko og vil også prøve. Det bliver til nogle skridt - og så tilbage igen. Efter en lille tænkepause prøver de en gang til. Så kommer Lina og vil lige se, hvad der sker. Duften af mor får Akema til at løbe, så godt hun nu kan. Samme Akema brokker sig højlydt sammen med Aluka, da hvalpekassen igen bliver lukket. Resten af flokken har ikke opdaget noget. De er så godt i gang med at lege med hinanden.
Midt i al glæden over disse dejlige små, har jeg lige fået en meget, meget trist besked. Bitten, som fik den første eurasier til Danmark i 1982, er død i nat. Bitten er Nilos opdrætter, og det var hende, der henviste os til ham. Siden har hun telefonisk givet gode råd og masser af hjælp, når vi har haft brug for det og ikke lige har kunne få fat i Rikke (Linas opdrætter). Rundt i Danmark og flere andre lande er der mange, mange familier med hunde fra Kennel Mabuh, som vil savne Bitten og alt det hun gjorde for både hunde og hundeejere.
Jeg håber, der er eurasiere til Bitten i himlen! 
I dag skal hvalpene for første gang prøve at være ude et lille øjeblik. Henrik har lavet en fiks konstruktion, der både kan bruges til at afgrænse en hvalpekravlegård i køkkenet og lave en ditto i haven. Den skal nu stå sin prøve. For at gøre det trygt for de små, lægger vi deres hvalpekasseunderlag ud på græsset. Alle tager det, at de nu er under åben himmel, helt roligt. Ikke alle føler for at afprøve græsset - man kan jo bare lige lege lidt på det kendte tæppe eller tage en friluftslur.Akema leger ko og prøver at spise lidt af det pæne græs :o)

Aleiko på græs

Akela på vej ud i det grønne
3.5.
Natten har budt på en enkelt gang uro i hvalpekassen. Så handler det bare om at stå op og åbne en dør. Efter et par minutter, falder de små til ro. De har fået MEGET pels nu og kommer let til at få det for varmt.
Der var mogenmadsservering ved otte-tiden. Men Lina fik vist ikke givet hvalpene helt nok. De brokkede sig højlydt, da hun forlod kassen. Da det alligevel er i 3-4 ugers alderen, at de skal begynde at prøve andet mad en modermælk, lavede jeg en blanding af hvalpefoder og modermælkserstatning til dem. DET gjorde lykke! Hvalpefoderet var lidt for avanceret, men mælken blev slubret. Jeg tog selvfølgelig billeder af hvalperund-
kredsen - troede jeg! Det viste sig, at der ikke var kort i kameraet. Surt!

Senere i dag skal de små igen en lille tur på græs. Der skal også klippes flere negle. Tro endelig ikke, at vi ligger på den lade side :o)
Så skal der klippes lidt flere negle. Her er det Aslans tur. Han råber vældigt op om, at DET HER gider han bare SLET ikke. Vi tager en pote ad gangen - og gerne med pauser, hvis hvalpene er alt for uregerlige. De skal jo lige vænne sig til at få manicure.Det kommer vist til at tage et par dage at få klippet alle negle.....
Senere er det tid til en havetur. Der bliver pevet lidt ("hvad er nu DET HER for noget mærkeligt noget?") - men også gået på opdagelse i det nye element.
Vi må konstatere, at der stadig er en lille smule flodhest over hvalpene :o)
Så får de små igen en portion hvalpefoder og mælkeerstatning. De er vilde med det. Senere kommer Lina og spiser resterne. Hvalpene tager mælken. Lina tager hvalpefoderet, som i øvrigt er godt for hende, fordi hun så får kalk til sin egen mælkeproduktion. Kort efter sover hvalpene trygt, og Lina går i haven og nyder aftensolen.
4.5.
Lad det være sagt allerde nu: Nogle af disse hvalpe har en jernvilje!!! Aluka, Akema og Aslan fx finder sig bestemt ikke i hvadsomhelst.
De små fik lov at komme lidt ud af hvalpekassen til morgen. De tumlede rundt, spiste lidt af mælkeblandingen og tissede frejdigt på gulvet. Efter nogen tid kom de i kassen igen, fordi et par af dem virkede lidt urolige. Men DET ville ikke alle finde sig i! De tre ovennævnte råbte højt og inderligt, at det her var SÅ STRENGT. De ville ud og opleve mere, og det skulle være NU. Lina kom og tjekkede om alt var OK. Da hun konstaterede, at det var det vist, overlod hun sine børn til mig og gik tilbage til haven. Efter kort tid overgav jeg mig og åbnede kassen igen. De tre små banditter styrtede ud. Kort efter var alle ude, fandt sig en yndlingsplads og faldt til ro.
Hvis nogle af jer, der "snart" skal have en Linahvalp med hjem, har tænkt sig at lave en lille hundegård, vil jeg bare sige: "Glem det! Disse små finder sig IKKE i at være lukket inde" :o)

Sulejma har revet en del i gardinet. Nu får det også lidt hvalpetænder at føle

Amadeus smager på den nye mad

Aleiko vil også smage. Hans lyyyyse farve skyldes blitzen

Aslan kigger på sine vilde søskende

Aluka vælger gulvet som ny soveplads

Akema lægger sig hellere ovenpå Amadeus

Aiko er lige vågnet

Akela er vist ved at falde i søvn
Så skal hvalpene på græs igen. De nyder at være ude i luften - møfler rundt (mest på tæppet), leger og lægger sig. Aluka er ikke træt og tager på vandring ud i det fri. Lina, der ligger og nyder foråret lidt derfra, bliver en smule urolig over sit Columbusbarn og kalder hende til sig. Aluka nyyyyyder at have mor helt for sig selv. Aslan kan måske fornemme at noget går hans næse forbi. Han giver sig ihvertfald til at råbe op om alt muligt. Jeg forbarmer mig over ham og bærer ham hen til mor og søster. Forud for dette har alle hvalpe nu faktisk  fået en mælketår på græsset. Så ingen er sådan virkeligt sultne. Men lidt ekstra kan jo altid være godt.

Aslan og Aiko i den lille hyggeseng

Aluka er mæt og giver sig til at lege bjergbestiger
Ny film - tjek den :o)
5.5.
Vi har nu erkendt, at hvalpene ikke gider nøjes med hvalpekassen. I nat skulle den store legeplads så stå sin prøve. Det gik fint - indtil ved 4-tiden, hvor Lina kom op og vækkede os. Først var vi faktisk lidt indvendigt fortørnede - sådan a la "det er altså DINE hvalpe lille Lina"  :o) Senere blev det til  "Dyyyyyyygtige og kloooooge Lina". Blandt hvalpene forefindes nemlig en kommende flyttemand! Den lille Aslan flyttter ALT, hvad han kan komme i nærheden af - sine søskende inclusive. Nu havde han fundet ud af at flytte indhegningen og var dermed kommet udenfor denne. DERFOR kom Lina op i soveværelset og bad os om hjælp til at få sit vilde barn ind på trygt område igen. Jamen er hun ikke bare klog????
Igen i dag har de små været på græs. Det nyder de meget. Den friske luft, det kølige græs og alt det nye spændende kombineret med et trygt hvalpetæppe er dejligt. Der bliver trænet løb, knurren, slåskamp og spisning af fremmedartet mad (græs). Amadeus fandt, som den første, ud af at en gammel ølkasse er fin at ligge i. Aiko mente så, at en hynde er bedre. Aleiko foretrak en solomælketår hos mor. Sådan er man så dejligt forskellige.
6.5.
"Har man sagt A, må man også sige B" - simpelthen. Og når vi nu gennem disse uger har lagt nye billeder på hjemmesiden hver dag, må vi vist blive ved med det :o) Men i dag er jeg altså noget mast, så det bliver bare et par hurtige fra dagens tur i haven - nu med populær kattekurv.
7.5.
Der er blevet lidt pt. faste rutiner med vores syv små: Når vi kommer ned om morgenen, sover de gerne sødt på yndlingsstederne. Skramlen med kopper og kaffebrygning får et par øjne på klem. Men klokken er kun lidt over seks, så helt åbne bliver de ikke - øjnene. Heller ikke Henriks, hvis han er så tidligt oppe :o) Faktisk har Lina taget ved lære af mandens B-mennesketendenser. Da hun og jeg boede i Hundested, var hun absolut A-hund og vækkede mig gerne, hvis jeg sov til længere end syv (hvilket jeg sjældent gjorde som udpræget A-menneske). Da Henrik og jeg flyttede sammen, blev Lina langsomt "syet om" til B-hund og sover nu gerne væææældigt længe.
Efter morgenkaffen er det tid til at fjerne tisse (mm) aviser og lægge nye. Måske skal der også lige laves en hvalpemorgenmadsblanding.
Nu er klokken henad halv otte, og hvalpene vågner langsomt op - det er tid til lidt kæleri. Og så kalder arbejdet. Hvis det både kalder på Henrik og jeg, kommer Cecilie (min datter) og passer menageriet.
Hjemme igen - og snart skal hvalpene på græs. Der lægges tæpper og hynder, stilles kattekurv og hvalpehyggeseng samt en kasse ud. Måske skal der også lidt legetøj med i haven. Så bæres hvalpene ud. De nyyyyder det. Der bliver leget og kælet. Lina serverer gerne et måltid mad i det grønne. Indimellem får vi skiftet aviser og underlag. Der skal også lige fotograferes. Efter nogen tid lægger de små sig til at sove i græsset, på tæppet, på hynden eller i kurven. Snart er dagen næsten gået - men der er nu masser af legetid tilbage endnu, når de vågner efter at være blevet båret ind igen.

 Aleiko og Akema 

Aluka

Aiko

Amadeus

Akela

Aslan
8.5.
Lad os slå det fast med nagelfaste stjerneskruer: Henrik og jeg kan slet ikke lade være med at delagtiggøre "hele verden" i vores fantastiske hunde! At der er så mange billeder, film og ord på disse sider, skyldes den uundværlige del af livet der kaldes - lyst. At I, der følger med, så er glade for vores indsats, gør at vi hjertens gerne fortsæt-
ter med fleeeere billeder, film og ord - i dag ingen nye film men adskilligt af resten :o)

- Og tusind tak for alle barselsgaverne til Lina og børn. Snart må vi vist til at vænne Lina af med at tro, at der er gaver til hende, hver gang der kommer besøg :o)
I dag fik hvalpene en ny plads i sol og skygge -  tæt op ad en af Linas huler. Den kunne de godt lide.
De bliver mere og mere modige, hvad fx angår at undersøge området.
Hvalpene har fået mad og vand med i haven. En fræk skade spadserer rundt og lurer på at hugge sig en bid hvalpemad. Lina beder den venligt om at forføje sig (læs: Skride!!!). Det gør skaden så, og Lina tager en inspektionsrunde for at sikre sig, at den frække fugl er helt væk.  Da alt ånder ro og fred og ingen fugle, lægger hun sig i skyggen. Meeeeen - så let slipper man ikke af med denne (syn's jeg) flotte og frække fugl :o)
De syv små er nu ligeglade - sover eller leger videre............
Og med dette hulebillede vil vi så afslutte uge fire og med udsøgt glæde gå videre til uge fem i morgen
VIDERE TIL UGE FEM
TILBAGE TIL FORSIDEN