UGE 9
23. juli
Hold op, hvor er det mærkeligt - og vemodigt - at starte på den sidste uge. Tiden er gået alt for stærkt. Meeen jeg ved, at den for jer, der skal have C-kuldet, er gået langsomt indimellem. Sådan er der så meget - med tid :o)
Vi nåede det lige - at få besøg af Indi, inden han tog på ferie med familien. Han var lidt overvældet, da han kom til haven og blev mødt af hele banden - men efter lidt overtalelse kastede han sig ud i det, dvs. gik ind i mylderet af hvalpe, der syntes, han var SÅ spændende. Nu blev han jagtet rundt i haven og flere af de små følte trang til at fortælle ham, at de var VIRKELIGT farlige - de sagde VYFF! Det var en rigtig fin oplevelse for børnene. Vi satser på også at få besøg af Kylja, der er Henriks søsters families islandske fårehund. Dog må vi lige vente lidt, da Lina har fået et maveonde, der smitter. Vi hååååååber, at hvalpene ikke bliver smittet. Lina er sådan set ikke syg, men maven syder og bobler som et helt bryggeri. Hun skal nu på skånekost, ris og fiskeboller, efter dyrlægens anbefaling.
I skrivende stund tumler mor og børn rundt i herlig leg. Kela er også med. Hun lagde ud med at blive jaloux på Linas leg med de små, men har nu indset, at det er sjovere at lege med end at ligge at være sur :o) Igen, igen er vi så glade for, at vi beholder hvalpene en uge mere. Det er i den sidste uge, at Lina ikke er mælkemaskine mere og dermed slapper af og leger en masse med sine børn.

Snart godnat.....

....og så godmorgen
24. juli
Jeg ville egentlig have lagt portrætfotos ind i går - men så gad jeg ikke :o) Det er nemlig skide besværligt at få brugbare billeder af alle otte. Jeg styrter rundt og knipser med hvalpene efter mig. "Sit", siger jeg, og det bliver fluks oversat til "kom og kæl". He he. Men det lykkedes i dag, og hvis I vil se billederne i stort, kan der klikkes på dem. Brug tilbagepilen for at komme tilbage til denne side.
Lina er vist sluppet af med sit maveonde. Hendes mave bobler og syder ikke mere. Det hjalp, at jeg lavede ris med fiskeboller. Inden hun så meget som spiste denne lækre ret, holdt hun op med at boble. Jeg lavede nu alligevel en portion mere i dag. Den spiste hun - og delte efterfølgende med børnene. 
Denne bande har faktisk nogle "særligheder" :o) De elsker at diskutere - kan ligge 2-3 snude mod snude og råbe op om et eller andet. I dag var der vist en debat om lænestole - en LARMENDE debat. På et tidspunkt bad Lina sine børn om at dæmpe sig. Det faldt ikke i god jord. En af hvalpene hyyyyyyyyylede op om, at mor var SÅ uretfærdig og tarvelig. "Godt ord igen", sagde Lina, og så faldt der ro over diskussionsklubben. En anden særlighed er deres hang til at klatre. Vores babyhegn har fungeret fint til A- og B-kuldet. Det gør det ikke til C-kuldet. De klatrer nemlig! I går aftes, da mørket var faldet på, bar vi de hvalpe, der havde lagt sig til at sove i haven, ind i køkkenet, og hegnet til stuen blev sat op. Henrik og jeg sad på terrassen. DET ville de ikke finde sig i - hvalpene. En efter en klatrede de over hegnet og marcherede stolt ud til os. Vi havde heldigvis været forudseende nok til at lægge puden fra Kelas hundeseng ved hegnet - så ingen slog sig. Men det er IKKE meningen, at de skal have både stuen og haven om natten. Faktisk. Nu har Henrik monteret nogle plader på babyhegnet ind til stuen og ud mod gangen. Så håber vi, at denne uregerlige bande bliver, hvor de skal være.

Chivas

Charlie

Cæsar

Chili

Celina

Celia

Caisa

Cenja

Lænestolen er efterhånden slidt og beskidt - fordi den er SÅ populær at gemme sig under og bide i, når man er en lille hvalp.

Charlie og Cenja fik ikke deres fortovstur forleden, men de fik den i går og klarede det fint, fint.

Lina har fået skånekost - og skynder sig at dele det med hvalpene.

Den lyserøde gris er ret populær - selv Lina synes, den er sjov :o)
25. juli
Vi kan passende ændre navn fra C-banden til Udbryderbanden. Henriks plade på den nederste del af "klatrestativet" ind til stuen hjalp ikke en døjt. Flere af hvalpene klarede snildt at forcere også dette, da de ikke syntes, de var trætte nok ved halvelleve-tiden i går aftes (selv om de altså havde lagt sig til at sove rundt omkring). Henrik fandt endnu en plade, så HELE klatrestativet nu skulle være umuligt at klatre på. Vi tilskriver klatreevnerne, at hvalpene har arvet deres fars lange ben.
I dag var det godmorgen klokken 4.20. Lina og Kela var, ligesom hvalpene, i fuld vigør, så der blev tumlet og leget i lange baner, alt imens jeg forsøgte at falde i søvn på sofaen. Det lykkedes ikke :o) Nu har vi lagt en gammel tæpperest på en del af gulvet, så hundene kan lege lidt mere stille. Det skulle vi nok have gjort for et par dage eller ti siden.
Henrik arbejder på en "Lina og Kela leger med børnene-film". Den kommer senere i dag eller i morgen.
Jeg overvejer en sidste konkurrence i morgen. Præmien vil være en udsøgt collage med billeder af vinderens vovse (derfor kan kun A- B- og C-kuldsfamilier deltage. Men der plejer nu heller ikke at være andre :o)).

Aftenhave på Drosselvangen.
Senere søndag
Mens den bornholmske hane dufter i ovnen, og hvalpene følger nysgerrigt med i naboens gøremål, har Henrik redigeret og klippet en film færdig. Klik HER for at komme til filmsiden.
Jeg har også klippet i dag - men det var hvalpenes negle :o) Det gik, stort set,  fint for de flestes vedkommende. Chili og Chivas gad IKKE få manicure. Det fik de nu alligevel. Celina, Caisa og Cenja tog de tre første poter i fin stil, men så var tålmodigheden brugt op. Den fjerde pote og efterfølgende børstning var ikke sådan helt populært. Charlie, Cæsar og Celia tog både klipning og børstning med ophøjet ro. 
26. juli
Dette er sidste dag, hvor hele C-kuldet er samlet. Vi har ladet os overtale til, at Rikke får lov til at hente Celina i morgen. Kuldets førende fotomodel og "se mig se mig" pige skal bo hos sin mormor, Laika, og en Rhodesian Ridgeback, jeg ikke liiige kan huske, hvad hedder. Hun får vist sin sag for, så det er godt, at hun er sådan en uforfærdet hvalp, der gerne fører an i såvel diskussionsklubben som udbryderklubben.
-Og så har jeg jo annonceret en sidste konkurrence. Den finder I HER.
I morgen skal hvalpene have den sidste ormekur. P.gr.af vaccinationen i sidste uge, anbefalede dyrlægen, at vi ventede med ormekuren. Celia skal så have sin kur hos dyrlægen, da hun skal have et stempel i dyrepasset, der dokumenterer, at hun er blevet "avmaskat", hvilket betyder "har fået ormekur" på svensk.
Hvor er det bare hyggeligt med jer fra A- og B-kuldet, der følger med i C-kuldet. Vi er meget glade for jeres hilsner i gæstebogen. I må også meget gerne sende ord og billeder om og af jeres "hvalpe", hvis I har lyst :o)
27. juli
Tusind tak til jer, der gad lege med i konkurrencen. Hold op, hvor er I gode til at kende forskel på hvalpene. Alle burde have en præmie, men det kan jeg nok ikke nå at lave :o) så vinderen af en collage af deres ...................................CENJA er:
Pia og Tommy, der havde samtlige otte hvalpe rigtige. I andre var meeeeget tæt på. Flot, flot, flot. Klik HER for at se billeder med navne.
I nat har jeg sovet hos hvalpene - ganske som da de var helt små. Det var super hyggeligt at blive vækket lidt over fire af Celina, der gerne ville ud at tisse. Det ville de andre også gerne. Senere havde jeg otte hvalpene tumlende omkring mig og endnu senere også en Lina, der legede vildt med børnene.
Pause i skriveriet .........................................................................................................................................................................................
Nu er Celina flyttet hjemmefra. Rikke "bortførte" hende for lidt siden. Det er det slemme ved at have hvalpe - at sige farvel til dem. Pas rigtig godt på vores lille pige, Rikke. Husk at sende ord og billeder :o)
Henrik arbejder på en film om ni uger - dvs. klip fra hvalpenes første dage og til nu. Den kommer i aften eller i morgen.
Der vil selvfølgelig også komme en farvel-film. 
28. juli
I dag er hvalpene to måneder gamle. STOR dag :o) Den skal fejres med en ganske særlig film om disse to måneder. Klik HER for at komme til filmsiden og se en fantastisk udvikling hos et fantastisk kuld hvalpe.
Billeder er der ikke mange af i dag. Jeg har ikke tid :o) Der skal laves hvalpebøger.
Rikke ringede i går aftes og i formiddags og fortalte om dejlige Celina. Hun har klaret flytningen SÅ fint - gået rundt med høj haleføring og hilst på sin nye familie (incl. de to store hunde), huset og haven. Rikke har, sagde hun, aldrig oplevet noget lignende hos en hvalp. Iiiiihhhh hvor bliver vi glade og stolte af "vores" lille pige. Celina havde saftsuseme også sovet til klokken seks, hvor hun bad om at komme ud for at tisse.
Til vores store glæde "fandt" Rikke i øvrigt, da hun hentede Celina, nr. to sten hos Charlie, så vi nu kan konstatere "nul fejl på Linas otte børn" :o)
Vi har i dag fået stambøger fra DKK - dvs. vi har fået et snoldet stykke papir på hver hvalp. Fnys. 
I morgen flytter Charlie og Chili hjemmefra. Tro endelig ikke, at vi glæder os - men alligevel jo - vi glæder os på C-kuldsfamiliernes vegne. At opdrætte eurasierhvalpe er, for os, at sprede glæde - og at lære så mange dejlige mennesker at kende.
29. juli
Nu er Charlie og Chili også taget afsted med deres nye familier. Det er så dejligt at mærke glæden hos jer, der henter hvalpene. Det er så trist at tage afsked med vores små. GODT, at vi ved, at I vil passe uendelig godt på dem.
Cæsar har gået rundt og pevet lidt - ledt efter sin legekammerat, Charlie. De to, Dupont og Dupont, har været bedste-
venner og taget et hav af fredsommelige slåskampe.
Som man nok kan regne ud, er de fleste billeder fra i går, hvor hvalpene drønede rundt og legede, som de plejer. Dæk-
stolen blev indtaget - først af Charlie så af Caisa. Dette kuld ER virkelig dygtige klatrehunde. I går lykkedes det også Cæsar at komme op i sofaen. 
Om et par dage skal Henrik og jeg finde ud af at tale om andet end hvalpe :o) Vi skal også vænne os til ikke ustandselig at rende rundt med kamera og videokamera. Jeg kan fx konstatere, at det er blevet til omkring 650 billeder til hjemmesi-
den. For hvert bragt billede er der nok taget omkring 5. Længe leve digitalkameraet :o)
- Og hvad siger Lina til, at hendes børn flytter hjemmefra? Ikke en lyd. Men på lørdag, hvor kun Cæsar er tilbage, vil hun nok reagere. Dog er vores erfaring, at hun er klar til at slippe sine børn på dette tidspunkt.

Charlie, Leif og Karin

Chili, Michael, Dorte, Freja og Laura
30. juli
Hvor er det mærkeligt kun at have fem hvalpe i huset - og om ikke så længe er her kun fire.
Vi har fået beretninger om Charlie og Chili. Det går så fint så fint. Charlie var lidt ked på et tidspunkt - ligesom Cæsar var lidt ked hér. De to havde et særligt bånd og har helt sikkert savnet hinanden. Men ellers har den lille Charlie det dejligt hos sin nye familie. Han sov helt til lidt over fem, hvor Karin skulle op. Chili ville gerne ud at tisse et par gange i løbet af natten, men hun har det aldeles godt hos SIN nye familie - incl. eurasieren Lucca. Chili tager, skriver Dorte, alt det nye med stoisk ro, og også Lucca tacler familieforøgelsen flot.
Bortset fra lidt piv i går fra Cæsar hygger de fem sig gevaldigt med hinanden, Lina og Kela. Nogle af dem har fundet ud af at kravle op i sofaen! Der bliver arbejdet videre på at beskære blomsterne på terrassen. Jeg prøver at redde de sidste tre. Chivas gør sit til, at det ikke lykkes :o)
I dag skal vi sige farvel til Caisa. Måske kommer der et par farvelbilleder senere.
Henrik satser på at have farvelfilmen færdig i morgen.
PS. Jeg har lige læst, at en dødelig virus spreder sig blandt hunde - parvovirus. Hvis nogle af C-kuldsfamilierne har læst det og er blevet bekymrede, vil jeg bare sige: Hvalpene ER vaccineret mod parvovirus :o)

Chivas

Caisa

Cenja

Celia

Cæsar
Så måtte vi sige farvel til Caisa. Hun bor nu hos Heidi, Bo, Marie og Magnus + en kanin, der spiller fodbold :o)
I skrivende stund render Cæsar rundt i sofaen  og synes, det er super, at han kan komme derop. Nu hoppede han ned og kaldte på sine søskende, så de alle fire kan stå at råbe, at de vil ind på Henriks arbejdsværelse. Men der er sat ekstra hegn op, fordi der ligger så mange ledninger på gulvet. STRENGT, synes hvalpene.
31. juli
Virkeligheden trænger sig på. Vi SKAL faktisk af med alle vores små! Ingen har fortrudt i sidste øjeblik, så vi lissom bli'r nødt til at beholde én :o) OK. Cæsars familie kan nå det endnu. He he.
I dag har jo været dagen, hvor hele tre flyttede hjemmefra - Cenja, Chivas og Celia. Vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at de får det dejligt hos deres nye familier. Birgit og Pia har ringet og fortalt, at det går meget, meget fint - ingen piv af be-
tydning men masser af undersøgelse af det nye. Cenja har allerede tjekket, om der er steder, hvor hun kan komme ud af haven, hvis hun får lyst til en tur på egen hånd. Det er der heldigvis ikke. Chivas er blevet super godt modtaget af sin nye storesøster, Sally (en dejlig blandingshund), der godt gider lege tagfat med ham. Celia hører vi fra i morgen. Hun skal overnatte i Göteborg, før Susanne tager hende med hjem til Trosa syd for Stockholm. Da Celia, som den sidste i dag, tog afsted, kunne jeg ikke helt holde et par tårer væk, da hun var kørt. Hmmmmm. Så skyndte jeg mig at give Lina og Kela halsbånd på og Cæsar en sele, og så gik vi en lille tur ned til min mor, der bor fem minutter væk. Cæsar var VILD med at gå tur - og at undersøge en helt fremmed have, og at lege vildt med Kela i denne have. Min mor har et lille bassin, som han også var glad for at plaske i. Det bliver vist næste projekt til næste kuld hvalpe :o)
- Og så er FARVELFILMEN færdig. Klik på "farvelfilmen" for at komme til filmsiden og se alle stjernerne fra Henriks film om denne fantastiske C-bande.

Cenja, Pia og Tommy

Chivas, Birgit og Walter

En lidt trist Henrik siger farvel til Celia.

Celia og Susanna
1. august
Det var fanme ikke sjovt! Undskyld, at jeg bander, men det var det altså ikke :o) Henrik og jeg sad med tårer i både øjne og hjerter, da vi havde sagt farvel til dejlige, lille Cæsar. "Nu kan vi sove en hel nat", sagde vi til hinanden for lissom at finde noget positivt :o) og lidt efter "hvor er her dog stille". Sådan er det også at være opdrætter - ikke en skid sjovt. Meeeeen men men, vi glædes jo også meeeeeeget over hvalpenes nye familiers glæde. Læs fx fra Dorte:

"Laura og Freja sov med hundene i nat. Da Laura er i haven med Chili ligger Lucca ved terassedøren og venter og da Chili kommer ind bliver hun slikket og nusset og de to lægger sig til at sove sammen helt tæt og putteligt. I dag har de så kunnet lege rigtig hundleg med bamserne. Lucca har haft fat i den ene ende og Chili i den anden.

 På et tidspunkt kaster jeg en bamse i haven og jeg kan se, at Lucca lader Chili komme først. Vi har købt et lille telt og en tunnel og det var et sandt festfyrværkeri af hvalpeenergi at se Chili løbe gennem tunellen, rundt om telte, hen og angribe Lucca, snuppe bamsen, gennem tunellen osv.

 Jeg blev simpelthen så rørt, fordi Lucca og Chili får så meget glæde af hinanden. Det er skønt at se.

 Jeg har altid troet, at folk der fortæller at deres hvalp nærmest var renlig fra starten, nok har haft et lidt forvrænget billede af virkeligheden (og dem om det), så jeg er stadig helt målløs over at Chili ved, at toilettet er i haven – fantastisk."

Vi er SÅ glade for at høre beretninger. Det er jo "vores børn" vi har sendt ud i verden.
- Og så har jeg lige fået mail fra Pia og Tommy. Det går super fint med Cenja. Hun har allerede vænnet sig til udryk-
ningskøretøjer, billarm af anden art og til at tisse og pølse bagest i haven. Hun sov helt til halv seks i morges og skulle så ud at tisse. Hun tager, skriver Pia, fodbad i vandskålen lige som Charlie :o)
Tusind tak for beretninger til Dorte, Pia og Tommy - og tusind tak for billeder til Karin og Leif, Pia og Tommy. I glæder os (sagt igen igen :o)) mere, end I aner.
Lina har overhovedet ikke reageret på, at hvalpene er flyttet hjemmefra, men i skrivende stund har hun og Kela fået et okseøre, og nu går Lina rundt og kalder på børnene, som hun plejer, når hun har fået noget, hun vil dele med dem - eller fortælle, at de altså ikke må få. Heldigvis ved vi, at hun hurtigt accepterer, at børnene ikke er her mere. Og det VILLE altså også være lidt voldsomt med ti hunde :o)
Vi håber, at alle der har tid og lyst sender ord og billeder. De modtages med både glæde og taknemmelighed.

Cæsar, Mette, Simon, Luna, Magnus og Sofia

Charlie i sit nye hjem.

Mere Charlie

De to skal nok blive fine venner.

Leif har sørget for sand- og boldkasse til den lille hund :o)

Cenja var glad for det okseøre, hun fik med.

Mere Cenja i sit nye hjem.

Det er lige før, jeg synes, hun er vokset allerede :o)
TILBAGE TIL FORSIDENHOP TIL SIDSTE NYT