*** UGE 2 ***

5. juni
I dag om nogle timer er hvalpene en uge gamle. Det er fantastisk at tænke tilbage på DEN søndag. Godt, at jeg havde en dyrlæge at ringe til, da jeg blev urolig over, at Kela ikke havde født indenfor de 24 timer efter temperaturfald og efterfølgende stigning. "Hvornår skal jeg blive bekymret?" spurgte jeg. "I morgen", var svaret.
I MORGEN? 24 timer uden søvn - OK - men 48??? Stakkels Kela, hvis der virkelig skulle gå SÅ lang tid. Det skulle der jo så heldigvis ikke. En halv times tid efter at jeg havde talt med dyrlægen kom den første af de tre dejlige hanhvalpe.
I dag er dagen, hvor de små gerne skal være blevet dobbelt så store som ved fødslen. Det var de så i går :o) Kuldets Benjamin (ved fødslen), Django, skulle gerne veje 740 gram i dag. Han vejer 898 gram og har dermed overhalet Dina, der "kun" vejer 896 gram. Darco har med sine 940 gram overhalet brormand Dino, hvis vægt i dag siger 935 gram. Da den største hvalp (ved ikke lige hvem af de store drenge, det er) havde en fødselsvægt på 425 gram må vægtforøgelserne siges at være super fine.
Kela er stadig meget ansvarlig, dygtig og rolig mor. Hun var i skoven igen i går og tilbringer mere tid udenfor hvalpekassen omend stadig hovedparten af tiden sammen med børnene. Når Lina kigger forbi hvalpeværelset får hun hold afstand-blikket. Lina finder det NOGET uretfærdigt, at Henrik og jeg gerne må komme tæt på og nusse de små, når hun ikke må. Sulejma holder sig fra køkkenet, ganske som hun plejer, når vi har hvalpe. Da A-kuldet var få dage gammelt forsøgte hun sig med barselsvisit, men fik KLAR besked fra Lina om at holde sig fra børnene. Det har Sulejma ikke glemt :o)
Måske kommer der flere billeder senere i dag. Jeg skal lige til Cecilies fødselsdag først. Henrik bliver hjemme og passer på menageriet.

Dina, Django, Darco og Dino for (næsten) en uge siden............

I dag - Dina og Django sutter, Darco bliver vasket, og Dino sover

Darco

Dino

Django

Dina
Så har jeg fejret Cecilies fødselsdag på onsdag. Dagen i dag er lige så smuk og varm som den var, da jeg fødte hende for (om et par dage) 33 år siden.
Det er godt, at vores hus og især køkkenet er så behagelig køligt. Dog har hvalpekassen vist været lidt for varm for Kela i dag. Hun har ligget på gulvet en pæn del af dagen.
Som eurasierejer bemærker man altid andre eurasiere. Der er jo ikke så mange af dem. Jeg kan ikke forestille mig, at ejere af en labrador glad udbryder: "Se, der går sørme en labrador" :o) lige som jeg fx sagde det til min mor, da vi kom til Fælledparken, hvor fødselsdagen blev holdt - "se, der går sørme en eurasier". Da vi  var på vej hjem, gik der så sandelig også en eurasier på Farum Hovedgade - "se, der er en eurasier til" - og umiddelbart efter "DET ER DA CENJA!". Bilen blev vendt, for jeg måtte liiiige hilse på Linas og Dustys datter og hendes mennesker, Pia og Tommy. De bor ikke i Farum, men Pias forældre gør. Super hyggeligt lige at møde dem alle tre.

fra venstre: Dina, Dino og Django

Darco
6. juni
Da jeg har en ni-timers arbejdsdag foran mig, må jeg hellere lige lægge et par billeder her, inden jeg tager afsted. Det KAN jo være, jeg er lidt træt, når jeg kommer hjem :o)
Som det fremgår af billederne, har Henrik nu fjernet alle rundstokke. Hvalpene er store nok til at råbe HØJT, hvis Kela skulle komme til at mase. Det med at råbe højt bruger firlingerne nu ikke så meget.
I dag er første dag uden vejning. De næste par uger vil vi bare lige tjekke vægten hver 2. - 3. dag - mest for sjov, for der er ingen tvivl om, at de små får al den mælk, de skal bruge og tager fint på.
senere den 6.
Først: En særlig hilsen til August. Hvor er det hyggeligt, at du har lyst til at kigge lidt med på hundene :o)
KORS en hede. Hvalpene lægger sig nu alene - at ligge i bunke er for varmt. Vi er lykkelige for, at køkkenet trods alt er rimelig køligt.
Kela har nu nedlagt forbud mod fluer i huset! På billedet til højre har hun spottet én, der vil blive jagtet effektivt, hvis den tillader sig at komme i nærheden af hendes børn. Det er lidt underligt at opleve vores "lille" hund så overansvarlig. For ikke så længe siden, var hun jo næsten "bare" en hvalp i vores øjne.
Lige nu er der faktisk, for første gang, en del piv i hvalpekassen. Kela har lagt sig hos børnene for at fodre, og der bliver pludselig meget varmt. Det meste af dagen har Kela ligget udenfor kassen, når det ikke lige har været spisetid.
7. juni
Køligt er det ikke ligefrem, men dog lidt køligere end i går. Temperaturen siger 22 grader. Nattens regn gav kølighed - og hvilket fantastisk lyn- og tordenvejr.
Dagens vejning siger: Darco 1113 gram, Dino 1098 gram, Django 1065 gram og Dina 1060 gram. I dag kom firlingerne igen i Kelasengen efter vejning, da jeg skulle skifte hvalpetæppe. Flytning har ikke været nødvendig hver gang, så Kela gad faktisk ikke flytte sig - ventede bare i kassen på, at jeg gav hende børnene igen. Hmmm. Jeg måtte insistere på, at hun smuttede ud.
Lina vil jo så vældig gerne hilse på de små, så hun benyttede lejligheden til at kigge forbi. DET huede ikke Kela. Selv om Lina både pev og slikkede sig i mundvigene (dæmpende signaler, der siger "jeg gør ikke nogen noget"), løftede Kela overlæbe og signalerede kraftigt, at Lina skulle holde sig væk. Som det kan ses på billedet til højre (C-kuldet 12 dage gamle) tog Lina det mere roligt med barselsvisit. Dette er nu ganske naturligt. Lina er jo over Kela i flokkens rangorden og kunne dermed føle sig ret sikker på, at Kela ikke ville vove at røre hendes unger.

Jubiii, så er der mad igen igen

Nu er Kela LIDT træt af hurlumhejet. Hendes ører siger alt :o)

Dina og Dino spiser formiddagsmad. Darco har fundet et hjørne

Django synes, det er for varmt at ligge hos mor
8. juni
I dag er det Cecilies fødselsdag - hurra hurra - og det har så ikke noget med hvalpe at gøre :o) Men fødselsdage ER særlige både for mennesker og hunde. Den første dag i verden er det jo. Hmmm. Nu er det lige før, jeg bliver lidt rørstrømsk (gammelt dansk ord, der betyder "sentimental" :o))
I går aftes havde vi en lidt nervepirrende oplevelse. Lina besluttede sig pludseligt for at hoppe over hegnet. Hun gik ind i hvalpekassen og lagde sig med det mest moderlige udtryk og nussede de små. Kela var næsten lige i rumpen på hende - kun næsten. Jeg nåede at standse hende - usikker på reaktionen. Vi skulle jo nødigt have kamp mellem de to. Kela virkede nu ikke det mindste vred, men jeg tilkaldte Henrik for at få Lina ud af hvalpekassen. Det kom hun - meeeeeeeeeeeeeeget modvilligt.
Vi glæder os til, at Kela er tryg ved at have mormor med i pasningen. Jeg tror, at Lina vil være den allerdejligste mormor :o)

Oh, at strutte med maven

Oh, at ligge trygt og godt hos mor

Oh, at strække benene

Oh, at gabe højt og dejligt

Oh, at lægge sig i formation

Oh, at få et tandbørsteben - og at ligge lidt for sig selv

Oh, at være Dina

Oh, at være Django

Oh, at være Dino

Oh, at være Darco

Oh, at være verdens dejligste Lina (hvis jeg har sagt/skrevet det før, vil jeg bare sige - jeg gør det garanteret igen og igen :o)
9. juni
I dag har vi for første gang haft hvalpebabysitter. Det gik lykkeligvis fint :o)
Henrik har filmet og klippet en lille film om gåtræning. Klik HER for at komme til filmsiden.
Stella har sendt et dejligt billede af Basse (alias Aslan). Tusind tak for det.

Dino - 1259 gram

Dina - 1205 gram

Django - 1246 gram

Darco - 1293 gram

kø ved den udendørs "vandskål"

mylder ved mælkebaren
Mange spørger og har spurgt os, hvilken hundeseng, de skal købe til deres hvalp. Her er vores anbefaling :o) Lina har haft den, siden hun flyttede fra mor. Den er sådan set for lille, men hun eeeelsker den og har ikke villet acceptere nogle andre senge. Kela og hvalpene elsker den faktisk også :o)
Dejlige Basse med filurglimt i øjet
Lige for sjov: Tjek forskellen :o)

31.5.

9.6.
10. juni
Inden jeg smutter på arbejde, må det være passende med et par hyggelige billeder fra i går aftes.
Kela er nu begyndt at sove noget af natten i soveværelset, som hun gør det, når hun ikke har hvalpe. Måske har firlingerne lært at sove igennem :o)
Hvis nogle ikke så det i går aftes, kan jeg fortælle, at Henriks film nu virker. Klik her for at komme til filmsiden.

Her ses det, hvorfor Django er den største :o)
senere 10. juni
Så står både weekenden og pinsen for døren - og dermed fire dage, hvor jeg kan sove længe og nyde hvalpe heeeele dagen - cirka :o) Mens jeg har været på arbejde, har Kela passet børn og passet børn og så passet børn. Først på eftermiddagen mente Henrik, at hun måtte trænge til en pause og fik lokket hende ud i haven med et okseøre. Kort efter kom jeg hjem og kunne tage billeder af både sovende og møflende hvalpe. Der er virkelig udvikling at se. Firlingerne ser ud som om, de forsøger at se - men endnu er øjnene lukket. Gåtræningen intensiveres, og de forsøger også at sidde på rigtig hundemaner.
Mens jeg fotograferede kom der et par små piv fra hvalpene. Lina, der var færdig med sit okseøre, kom rendende. Senere blev Dina sur over, at Darco skubbede og kom med et højt piv. SÅ kom Kela styrtende - tjekkede at alt var OK og gik i haven igen.

fra venstre: Dina, Darco, Dino

fra højre: Django :o)
11. juni
STOR DAG. Dina har åbnet øjnene.
Jeg har lige kigget på, hvornår Linas børn åbnede øjne. På 13. dagen (som er i dag for D-kuldet) kom de første i A- og B-kuldet. C-kuldets første åbne øjne kom på 12. dagen. I alle tre kuld, var samtlige hvalpeøjne åbne på 15. dagen. Indenfor de næste par dage, bliver Henrik derfor nødt til at lave en "I can see clearly now-film" :o)
Det er sjovt at bemærke forskellen på Linas og Kelas måde at være mødre på. Lina var, efter den første uge, hovedsageligt hos sine børn, når de skulle spise eller vaskes. Kela tilbringer det meste af tiden i hvalpekassen. Linas mor gjorde som Lina - og overlod i øvrigt gerne hyggepasningen til husets anden eurasier, Aska. Kela overlader bestemt ikke pasning til nogen :o)
Da jeg skulle finde ud af, hvornår Linabørnene fik øjne, kunne jeg også konstatere, at vi allerede i slutningen af uge 3 åbnede hvalpekassen for C-kuldet. Det er virkelig sjovt at tænke på, at de små om mindre end en uge kan rende rundt.

Dina kan nu se

"jeg vil OGSÅ se noget"

Dino møfler sig ind under sine søskende for at finde en HELT bestemt patvorte :o)

fra venstre: Darco, Dina, Django og Dino
senere 11.6.
Birthe, der har Buster fra B-kuldet og skal have en af Kelas drenge, har sendt et særligt billede :o) Tusind tak for det. På dette billede ser vi Buster - og så to af de racer, der har skabt eurasieren - en keeshond og en chow chow. Birthe fortæller, at familien, der har keeshonden og chowen, siger at de bare mangler en samojede, så har de en eurasier :o)
- Og så er der lige et godnatbillede af firlingerne. De har fået klippet negle i aften for at spare Kela for at få revet maven, når de små ligger og trykker for at få mælk ud.
Alle fire tog negleklippperiet fint - og Kela er ved at vænne sig til, at vi lige låner hendes børn et øjeblik :o)
Tag springet videre til uge 3
Tilbage til forsidenTilbage til info og hvalpe