SIDSTE NYT
august 2013 - oktober 2013
5. august
Så har Henrik klippet en lille film fra Haurvig. Hop til filmsiden HER.
I går aftes fik jeg lyst til en svømmetur. Ved Farum sø er der lavet et lille stykke strand, så her tog Henrik, hundene og jeg ned. Henrik er ikke heeeelt vild med at bade i søer, men vi nød begge køligheden. Det gjorde hundene også, men de var ikke helt tilfredse med, at jeg syntes, at de skulle svømme lidt. Jeg bar dem ud, hvor de ikke kunne bunde. De har godt af lidt udfordringer. He he. 
6. august
Tusind tak til Peter for billeder af smukke, dejlige Rico. Udover at han slægter sin far på i udtrykket, gør han det også i sindet - holder meget af andre hunde og alle mennesker.
Som fortalt i sidste omgang sidste nyt, havde vi stor fornøjelse af fuglelivet udenfor stuevinduerne. Henrik filmede vipstjertemorens store arbejde med at fodre sine unger. Det har han klippet en lille film med. Klik HER for at komme til filmsiden.

lille nuttede Enrico

store smukke Rico

12. juli - Ricos fødselsdagsbord :o)

mums
7. august
Sikken en masse opdateringer :o)
Tusind tak til Kim og Betina for billeder af dejligste Eddie. Han er blevet en rigtig vandhund, der dog foretrækker at kunne bunde, når han er ude i det våde. Eddie fejrede sin fødselsdag på stranden - med grill, griseøre og hygge.
13. august
Så har vi sørme fået noget, der ligner efterårsvejr - ligner :o) Derfor må der være indendørs hyggebilleder på denne opdatering. Det er lidt sjovt, at Lina aldrig brugte at ligge i sofa, før Kela kom og viste, at den slags er rigtig hyggeligt. Nu ligger Lina ustandselig i sofaen - og nyyyder, hvis jeg har lagt puder til rette. He he.

- Og så er denne opdatering faktisk inspireret af Stellas, Birgits og Anjas indlæg om vand i gæstebogen.
Da Lina, Kela og jeg i dag steg ud af bilen ved skoven, besluttede vejrguderne sig for at åbne for sluserne. Det VÆLTEDE ned med vand. Pyt, pyt - tænkte jeg, der var forberedt og havde taget både gummistøvler og regnfrakke på. Lina drønede over under nogle træer :o) Så var det, at der kom et gevaldigt tordenbrag. Regn er OK - men tordenvejr er ikke OK for mig, hvis jeg skal gå under træer, der kan blive ramt af et lyn. Hundene kom tilbage i bilen. Skovtur udsat. Inden vi nåede hjem, var regnen aftaget en smule, så jeg tænkte, at vi kunne gå en villavejstur. Det gjorde vi så - nogle af os. Efter lidt tid kunne jeg konstatere, at jeg manglede en hund. Det gør jeg jævnligt, da Lina skal snuse til, stort set, ALLE græsstrå. Jeg kaldte - og kaldte - og kaldte igen. Ingen Lina. Hmmm. Så måtte Kela og jeg vende om. Hjemme mødte vi Lina, der så på mig med et udtryk a la: "Troede du VIRKELIG, at jeg gad gå tur i dette møgvejr?" He he og he.

I næste uge vil jeg tage en tur til dyrlægen med Kela. Hun skal testes for sin skjoldbruskkirtelfunktion. Jeg er MEGET spændt på denne test - som vil fortælle, om vi kan parre hende næste gang, hun kommer i løbetid - eller faktisk parre hende nogensinde mere. Hvis det T4-tal, der var lidt for lavt sidst, stadig er for lavt, skal hun ikke parres. Kela har ikke for lavt stofskifte, men hun har haft en ubalance, der ikke skal være der, hvis vi skal parre hende igen. Jeg TROR på, at det er OK, fordi Kela er så vældigt OK i alle ender og kanter - er præcis den allerdejligste begejstrede hund, hun altid har været - før hendes falske drægtighed. Men jeg VED jo ikke......... 
15. august
Tusind tak til Mette for billedet af dejlige Dina, der kaldes "The happy dog" deroppe i Ringkøbingområdet - fordi Dina altid er sådan en glad hund. Det er jo dejligt at høre (igen).
Nu, hvor Kela er ovre sin falske drægtighed er hun også tilbage i sit vanlige jubelhumør. På tirsdag skal hun have taget sin blodprøve. Vi er spændte - håber og tror det bedste. Vi vil så forfærdelig gerne have en Kelahvalp - og vi er ikke de eneste.
Her kommer lige en lille billedfortælling, som jeg har fniset af, mens jeg lavede den :o)
Forhistorie: Her i nabolaget ligger en skole, jeg gik i fra tredje klasse. Dengang stillede man op i skolegården, når frikvarteret var slut. De mure, jeg og alle de andre skolebørn stillede op af, står der stadig. Så var det, at jeg tænkte, at det kunne være sjovt at få et billede af Lina og Kela, der stillede op ............... Jeg havde kameraet, og Henrik skulle "bare" sørge for opstillingen. He he. Her er billederne fra dette.

Kela skal sidde (SIDDE Kela - ikke ligge) DER,
og du skal sidde DER, Lina

Dyyyygtige hunde. I får lige en godbid

Nu skal I blive siddende - og kigge ind i muren

Jeg lusker lige så stille væk....... (kig ind i MUREN!
Det er jo dét, der er meningen for søren. NU - MUREN!)

Hvor fa'en blev han af?

Gad vide, hvad det var for en mur, han talte om?
he he he - fra Verdens dejligste Lina og Kela i skolegården :o) 
19. august
Dagens opdatering er for lige at sige UPS. Vi bliver nødt til at udsætte det sjællandske hvalpetræf lidt. Jeg sender en indbydelse pr. mail, når vi (snart) har fundet en ny dato.
I morgen skal jeg med Kela til dyrlægen og få taget skjoldbruskkirteltest. Onsdag eller torsdag vil vi vide, om vi kan (læs: ønsker at) parre Kela, næste gang hun kommer i løbetid.
23. august
Denne formiddag skulle timerne bare gå............... Jeg var sååå spændt på, om dyrlægen havde fået resultater på Kelas blodprøver og endnu mere spændt på, hvad disse resultater viste. Jeg skulle ringe mellem 13 og 14 og ventede HELT til klokken 13.01 :-) Denne gang havde jeg fået endnu en test med. Godt nok er denne ikke synderlig vigtig, men men. Vigtigst af alt er T4 total. Det var her, Kela havde et lidt for lavt tal sidst. Det er dette tal, der er bestemmende for hvalpe eller ikke hvalpe. Jeg rystede. Dyrlægen tog det roligt - alt for roligt: "T3 total er ................... normal." Pause. T4 fri er ................. normal"  
Mig: HVAD ER T4 TOTAL???
Dyrlæge:  Det kommer. Jeg ta'r lige testene i rækkefølge.................. TSH er .................. normal. T4 total er ................. normal.
SÅ blev jeg sgu glad, gladere, gladest :-) Og ikke bare er T4 total normal. Tallet er super fint. Grænseværdien er mellem 13 og 51. Kelas T4 total er på 27.
Da blodprøverne blev taget i tirsdags sagde dyrlægen, at "den hund fejler sgu ikke noget". Det VED jeg jo godt, men havde alligevel forsøgt at indstille mig på det værste. Det havde jeg ikke behøvet - og nu skal jeg i gang med at kigge på hanhunde.
PS. At Kelas T4 total var lidt for lav sidst, finder vi nok aldrig grunden til. Der har været en eller anden ubalance i hende. 
27. august
I går sidst på eftermiddagen oplevede jeg pludselig vores fredelige hunde være MEGET larmende!!! Der blev gøet igennem i haven, og jeg kaldte selvfølgelig hundene ind (lå lige og flød på sofaen :-)). De kom drønende, men skyndte sig ud igen for at gø videre. "Jamen for f.... hunde - hold nu mund". De blev kaldt ind igen - hilse, hilse, hilse - og så ud i haven for at fortsætte larmen. Hmmm og OK. Jeg måtte rejse mig fra mit sofaflyderi for at finde ud af, hvad pokker de, ellers så stille hunde, ville advare imod. I første omgang kunne jeg ikke lige se noget, men så kiggede jeg opad. På billedet herunder kan I se, hvad Lina og Kela ville advare både Henrik, mig og de nærmeste omgivelser om: LOTTO! :o)

Lina drysser pels i hele haven nu
1. september
Så er det sørme blevet efterår. Ih, hvor det regner og blæser og stiller krav om trøjer og den slags :o) Vores hunde nyder det.
Forleden var jeg i hundeskov med en veninde + hund (flatcoatet retriever). Det var, som altid, en fornøjelse at gå i den smukke skov ved den smukke sø - og møde hunde i alle størrelser og farver.
Hundeskove er, har jeg hørt, så ikke altid en fornøjelse at gå i. Nogle af dem har hundeluftere uden styr på deres aggressive vovser. Men "vores" hundeskov er fuld af fredelige hunde.
Jeg er selvfølgelig gået i gang med at kigge efter en egnet hanhund og har måske fundet en i Sverige. Vi får en del henvendelser på hvalpe - men sender dem gerne videre, da vi jo ikke VED nogetsomhelst endnu om, hvornår vi parrer mv.
I næste uge skal "vores" Celia parres. Hun bor lidt syd for Stockholm, og jeg håber inderligt, at denne skønne Linadatter beriger Sverige med et kuld lækre hvalpe.

venindens hund er vild med vand

Kela mødte en hund, der også så ud til
at være vild med vand :o)

dejligt at kunne ligge i tørvejr på terrassen, når det vælter ned med vand ovenfra
9. september
Så er Lina kommet i løbetid. Det var ventet, da hun jo har fældet effektivt den seneste måned. Desværre er Kela også gået i fæld. Desværre, fordi vi jo havde håbet på, at hun ventede med løbetid til december/januar. Vi kan nu forvente løbetid hos Kela indenfor den næste måned, hvilket indebærer, at hun, hvis vi parrede hende og alt gik fint, ville få hvalpe i den absolut koldeste tid her til lands. Vi har derfor besluttet at vente med parring til forårsløbetiden - og da det ser ud som om, at Kela er i gang med at synkronisere i forhold til Linas løbetid, kan vi være så heldige, at Kelas næste næste løbetid kommer allerede i marts, hvilket er helt perfekt i forhold til sommerferie og den slags. 
21. september
Så har vi fuld gang i hormonerne - Linas :-) Hun er ret sur over at skulle gå i snor - går gerne med misfornøjede ører. Hun er nu rimeligt god til snoren det meste af tiden - trækker ikke. Dog havde jeg et hyr med hende, da vi var i en hundeskov forleden. Da hun ikke var højløbsk endnu, tænkte jeg, at sele ikke var nødvendig. Dumt tænkt! Lina smuttede ud af halsbåndet op til flere gange - bl.a. for at løbe efter en rigtig kær hanhund. Jeg fik fat i Lina. Hanhundeejeren fik sin hund i snor - og så talte jeg seriøst med min uregerlige vovse. He he. Hun lyttede med et lettere adspredt udtryk i fjæset. Jeg forestiller mig det cirka sådan her:
Mig: Lina - du BLIVER hér!!!
Lina: Ja, ja (uh, hvor så han bare sød ud, ham dér).
Mig: Lina - nu går du MED mig. NEJ, du skal ikke forsøge at vride dig ud af halsbåndet igen.
Lina: Ja, ja (uh, hvor så han bare sød ud, ham dér - mon jeg kan smutte efter ham lige om et øjeblik?)

Så nu er Lina i sele på skovture!!! Kela kommer formodentlig snart i løbetid. Heldigvis er hun lidt mindre uregerlig end sin mor :-)

PS. Hanhundeejeren slap sin hund, da de var kommet et godt stykke væk fra os. Det skulle hun ikke have gjort. Han kom drønende og var noget så inderlig overfor Lina. He he. Jeg sad med kaffe og hyggelig venindesnak på en bænk - og måtte placere Lina mellem mine ben og tage godt fat i manken på hende, da hun så vældig gerne ville strutte med rumpen foran denne udsøgte bejler. Det var lidt af en lettelse, da bejlerens ejer kom ilende efter ti minutters tid :-) 
27. september
Det der med at træne tricks er ikke noget, vi gør det så meget i. Vi gør det faktisk slet ikke. Hundene har lært de ting, vi synes er praktisk. That's it. De kender skam nogle ord - skuffe, halsbånd og egern fx - men det bruger vi ikke til noget :o) MEN - hunde synes jo, det er sjovt at blive mentalt stimuleret gennem tricks, så bedre sent end aldrig. I dag gik jeg i gang med min nye hundeejerstil. Kela skulle lære et trick!!! Egentlig er det et "spil død" trick, men dels har jeg slet ikke lyst til, at Kela skal spille død, dels er Kela altfor begejtret en lille hund til, at hun lige kan lære den slags. Godt så. Hun skulle lære at lægge sig på ryggen og se fjollet ud. DET er hun god til :o) Det tog mig sådan cirka 6-7 minutter at lære hende at lægge sig sådan på kommando. Lina var lukket inde i stuen imens for ikke at forvirre træningen. Det var hun lidt sur over, men jeg blev tilgivet efterfølgende, da hun fik en godbid bare for at lægge sig. Lina er ikke helt så lærenem som Kela, men jeg overvejer da at forsøge mig med hende også - og jeg skal finde på nye tricks til Kela.
På billederne herunder, skal jeg se, om Kela kan huske kommandoen,  når Lina også er der.

3. oktober

Så er Kela kommet i løbetid - i går, tror jeg nok. Det er en måned før hendes normale, hvilket jo var forventet. Jeg tror, hun er ved at synkronisere med Lina. Hvis alt nu går, som jeg gerne vil have (hvilket jeg slet ikke skal regne med :o)), kommer Kela igen i løbetid i løbet af marts eller senest i starten af april. Det er helt perfekt. Heldigvis er Kela ikke lige så uregerlig som sin mor under løbetid. Vist skal vi passe på mht. at lade hende være løs, når hun bliver højløbsk, men sele plejer vi ikke at behøve bruge. Kela vrider sig ikke ud af halsbåndet, hvis der er hanhunde i nærheden, som Lina bruger det.
Herunder har vi et par billeder af "aftensmaden er i dag tørfoder iblandet det lækre tyske dåsemad og gemt rundt omkring i haven". Når jeg skal gemme, bliver hundene bedt om at blive på terrassen. Det gør de så som oftest :o)
En veninde og jeg har fået en hyggeligt tradition med at mødes i den nærmeste hundeskov (ved Bagsværd sø) om torsdagen. Vi skiftes til at have kaffe og lidt sødt med. Venindens hund er den sorte, Cherie - som gerne forsøger sig med at humpe på Lina. I dag GAD Lina ikke det pis og sagde effektivt fra. OK OK - signalerede Cherie. Kela tør hun ikke hoppe på, for Kela er skrap :o) Cherie hopper i øvrigt også på alle mulige andre hunde. "Hvad vil du gøre, hvis én af dem bliver gal på hende?" spurgte jeg veninden - og hun svarede kækt: "Så rejser du dig nok" :o) Jeg takker for tilliden. He he. 
HOP VIDERE TIL NÆSTE OMGANG SIDSTE NYT
TILBAGE TIL FORSIDENTIL SIDSTE NYT - INDEX