SIDSTE NYT
SEPTEMBER 2012 - OKTOBER 2012
17. september
Det er godt nok mærkeligt at være i huset og haven uden hvalpene. Det skal jeg lige vænne mig til. Kela går indimellem rundt og snuser lidt, og Lina vågnede temmelig tidligt og var urolig. Hverdagen skal vist liiiiiige indfinde sig for os alle. De sidste 2-3 måneder har jo sådan set ikke handlet om så meget andet end hvalpe :o) 
Tusind tak til Kristina for billeder og ord af og om Elaika. Det går så fint, så fint med hende. Hun er glad og tryg og har ikke haft uheld indendøre. Det har ingen af syvlingerne faktisk - ihvertfald ifølge de seneste beretninger.
Hanne skriver og fortæller, at Rico kommer, når man kalder (i haven). Han er også glad og tryg og fjollede dejligt rundt og legede i går, da familien kom hjem med ham.
Eida var på tur i trillebør i går :o) Da hun ikke kan gå så langt som ned til søen, sad hun fint i en trillebør en del af vejen. Det ville jeg gerne have set. Også Eida er en fjantet, tryg og glad lille pige, der følger sin menneskemor, når hun er uden snor.
Eiko, der har fået kaldenavnet Eddie, var lidt utryg det første døgn, men i går var han blevet så frimodig, at han tog på springtur ind i naboens have og videre ud på vejen (heldigvis fredelig lukket vej). Nu bliver der sat mere hegn op :o)
Forleden fik vi et billede af dejlige Cenja. Tusind tak for det, Pia. Som I kan se, ligner Cenja sin mor en hel del :o) Desværre har "vores" lille C-pige haft problemer med øjnene (de løb i vand). Det viste sig, at hun havde nogle indadvoksende ekstra øjenhår. Dette sker meget sjældent - men det sker. Heldigvis er det ukompliceret at fjerne dem med laser, hvilket nu er gjort.
Jeg er nu gået i gang med at lave E-hvalpenes egne sider. Her lægger jeg billeder ind, jeg får fra jer E-kuldsfamilier. Jeg har også tanker om et par nye undersider til "Tips, artikler mm" - fx en liste over de ting, hunde ikke kan tåle at spise, og en side med racerelaterede sygdomme. Jeg ved jo godt, hvad de forskellige forkortelser dækker over - og hvilke symptomer, betydning mv. de forskellige sygdomme har. I andre ved det ikke nødvendigvis :o) Det skal så lige siges, at eurasieren generelt er en meget sund race, men derfor skader det jo ikke at vide noget, om jeg så må sige :o)
- Og her kommer så fire billeder af smukke, dejlige Elaika - og to af smukke, dejlige Cenja.

Cenja

Cenja cirka tre måneder gammel
19. september
Så er der billeder af Enya og Elaika. De første tre af Enya. Resten af Elaika. Tusind tak til Laila og Kristina. Det går så fint med begge de små tøser - altså hvalpene :o) Enya er dog så fræk, at hun drøner op ad en trappe, hun ikke må drøne op ad, fordi mange trappetrin ikke er godt for hvalpehofter. Nu skal familien finde en effektiv måde at barrikadere trappen. Elaika er lidt utryg ved larmende lastbiler og knallerter. Her skal trænes "faaaarlig larm". Det er så hyggeligt at maile og snakke med jer nye hvalpefamilier - høre nyt om de små. Jeg bliver meeeeeget blød om hjertet, når jeg ser billeder. I går fik vi også to film med Enrico.Tusind tak til familien i Vind.
Vi har nu fastlagt det jyske hvalpetræf. Det bliver søndag den 14. oktober. Jeg sender mails ud vedr. tid og adresse, når vi nærmer os. Vi kunne jo også liiiige finde en dag til et sjællandsk E-kulds hvalpetræf - fx søndag den 30. september - og senere en skovtur for alle Catalejmashvalpe.  
21. september
Indtil videre lyder det til, at Kelas børn opfører sig virkelig fint. Jo, ja - der er da lige Enrico, som gumler lidt i tæpperne, Elaika, der er en vildbasse ved aftentide, og Eida der ligeledes er en vildbasse - men heeeelt perfekt, siger Gisela, der har haft to eurasiere og eurasierhvalpe tidligere. Jeg har lige været på et lille visit hos Eida. Åh, hvor dejligt at se den lille igen. Hun gav mig den allervarmeste velkomst. Kort efter min ankomst kom en Corgi og en labrador på besøg. Hold da oooop, hvor Eida og Mocca fik tumlet.
Kela har nu lagt al sin moderfredsommelighed bag sig. Hun fjanter rundt som en glad teenager og vil lege med Lina - der ikke rigtig gider. Nu skal Lina i gang med endnu en diæt efter at have taget omkring tre kilo på de seneste måneder. Det gør hende godt at tabe sig.
Tusind tak for billeder og/eller ord til Enyas, Enricos, Elaikas, Eidas og Eddies familier. Det er SÅ dejligt at høre fra jer, og vigtigst af alt, at I er glade for og passer godt på de små.
PS. Nu har jeg fået lavet alle syvlingernes egne sider. De er at finde under "Hvalpenes sider".
PSPS. Vi har faktisk allerede nu flere familier skrevet op til en F-hvalp. Jeg venter lige lidt med at gå i gang med at finde en udsøgt hanhund :o) 
 

Luna og Enya

Eddie

Eddie og Kim

Eida

Ørerne er, selv om det ikke lige ses, begyndt at rejse sig :o)

Eida og Mocca
22. september
Tusind tak til Peter for billederne af bl.a. dejlige Rico, som er meeeget dygtig. Han kan sitte på kommando, nemlig.
Herhjemme er Lina blevet lidt mærkelig. Forleden fik hundene et kødben hver. Lina vogtede så meget over sit, at jeg til sidst tog det fra hende. Hun havde taget det med ind og forbød Kela så meget som at nærme sig benet. Måske synes Lina, at hun skal tage revanche efter at Kela har bestemt over, hvad Lina måtte og ikke måtte i forhold til hvalpene. Nu vil hun liiiiige fortælle, hvem der bestemmer i deres lille flok :o) Kødbenene er smidt ud, for jeg gider ikke Linas pjat. Jeg køber nogle nye i næste uge og satser på, at bøllehunden opfører sig ordentligt igen.

Jens, Jesper, Hanne og Rico på tur

Peter har været bortrejst en dags tid
og modtages af en GLAD Rico
23. september
I dag er det så en uge siden, huset blev tømt helt for hvalpe. Det føles som en lille evighed siden, vi havde de dejlige syvlinger hjemmeboende.
Kela er nu gået i kamel-mode, som det måske kan fornemmes på nedenstående billede. Hun taber pels i store flager og er nu pletvis korthårshund, pletvis langhårshund. Jeg håber, hun beholder sin flotte hale, men det gør hun nok ikke.
Hanne og Peter har sørget for et par "ugedags-billeder" af smukke, dejlige Rico. Tusind tak for dem.
Jeg har lige lavet en side om 10 ting, hunde ikke kan tåle. Det er vigtig læsning :o) Find siden HER.
Vi har nu besluttet at holde et fællestræf for store og små Catalejmashunde i Jylland. Da vi faktisk kun har fire store i hovedlandet, går det nok. Især hvis de store holdes i snor, indtil vi ved, hvordan de agerer i forhold til de små.

Kamel-Kela

Lina er et skrummel,
men et meget smukt skrummel, synes jeg :o)

Kom nu, mor, vi skal LEGE
Senere søndag
Så fik vi lige et dejligt billede og en skøøøn film fra Eddies familie. Tusind tak til Betina. Film er desværre ikke sådan bare lige at flytte over, men jeg kan fortælle, at Eddie er dygtig til at løbe løs og til at grave i sand. Dette øvede han sig jo også en del på her på Drosselvangen :o)
Nu har jeg fået lavet de tidligere annoncerede sider om sundhed og sygdomme (mest sygdomme). Jeg håber ikke, de skræmmer livet af nogle :o). De er at finde HER.  

24. september
Så er der tusind tak til Casper og Lena for billeder og ord af og om dejlige Enzo. De skriver bl.a:

"Igår havde vi gæster (17 stk) dette tog han helt roligt. Folk kom og sagde hej til ham som de dukkede op og det passede ham fint. Han tog sig ikke rigtig af at der var så mange, han nød bare at der var nogen at snakke med (folk var gode til at lade ham sove når han lagde sig til ro)
Det en fryd at have ham, og alle bliver glade bare ved synet af ham, og han er så dejlig rolig og tager det meste nyt med en utrolig ro over sig."

Vi tog vist ikke fejl af den lille Ferraridreng :o) Så længe han har et fredeligt sted, hvor han kan trække sig tilbage, er det super god prægning at lade ham få en masse gæster derhjemme. Enzo og familie kommer heldigvis til Haurvig/Hvide Sande i efterårsferien. Vi glæder os til at se jer - og de andre Catalejmashvalpe/hunde, som har tid og lyst til at kigge forbi. Rico og familie har meldt sin ankomst. Dejligt.

Enzo med yndlingslegetøj
25. september
Så er der tusind tak til Laila for dejlige billeder af og ord om smukke lille Misha alias Enya. Hun har, som det kan ses, nu fået et ståøre og arbejder på at få det andet op også. Forleden skød Misha ryg af en ung Shiba-han, der spillede sej med rejste børster og knurren. DYGTIG Misha :o)
I dag har jeg haft en lang hyggelig snak med Søs (Akema og Aiko). Åh, hvor er det spændende med hvalpeprojektet. Akema bliver scannet i næste uge. Jeg krydser alle fingre for, at der er små Akema/Okitobørn i maven på hende. 
- Og så var der lige noget med, at Henrik gerne ville have en konkurrence. Godt så. Den kommer her: I hvilken E-film kunne man få det indtryk, at Kela rent faktisk hedder noget andet, end hun gør? Præmien er to lækre røgede sild fra en kendt fiskehandler i Hvide Sande. Alternativt er præmien noget andet, som Henrik lige finder på, nu det lissom er hans konkurrence :o)
Send svaret senest i morgen klokken 16.16 til isabelle-mandel@mail.dk
26. september
Tak til Peter for deltagelse i Henriks lille konkurrence. Du vandt :o) Du har nemlig helt ret i, at Kela optræder med et skilt med navnet "Lina" i filmen "Fire ben". Grunden til dette er, at Kela havde tabt sit hundeskilt, og vi så kun havde et ekstra til Lina.
Der venter dig to lækre røgede sild fra Edgar Madsen, Peter, når vi ses søndag den 14.10. i Haurvig.
Her til højre er Kelas underuldhvalp (med fødselshjælp fra Henrik) kommet med på engtur :o)
28. september 
Omkring den 1. november skal jeg være mormor (igen) til Cecilies og Jans datter. Omkring den 6. november skal jeg være menneskemormor til Akemas børn. Jamen det ER da fantastisk :o) I går ringede en glædestrålende Søs og fortalte, at Akema lige var blevet scannet til ihvertfald fem hvalpe. Her fra Drosselvangen skal lyde et glad tillykke til Søs, Tonni, Akema og onkel Aiko. Klik HER for at se de kommende forældre - og for at klikke videre til Søs' og Tonnis hjemmeside.
I går fik jeg så endnu en dejlig mail fra først Hanne og senere Peter. Rico har nu rejst BEGGE sine ører, og jeg har fået dokumentation på det :o) Billedet er desværre i for lav opløsning til, at jeg kan bringe det her - men filmene med de fine ører er dejlige. Elaika har også meldt sig til vores lille jyske træf. Henrik og jeg glæder os MEGET til at se de små. Indtil videre har ingen af de store meldt sig - dvs. Søs og Tonni kigger forbi Haurvig med Akema og Aiko fredag, da de ikke kan søndag.  
PS.
- Og tillykke med din 88 års fødselsdag, søde mor :o)
29. september
Tusind tak til Betina for ord om og billeder af dejlige Eddie. Som det kan ses, har også han nu rejst ørerne. Han er en meget dygtig lille fyr - både til at sove om natten, køre bil og være alene hjemme i flere timer.
Jeg har nu besluttet mig for at forsøge at træne Lina i at komme HELT hen til mig, når jeg kalder og en lille smule hurtigere :o) I går tog jeg ostebidder med på vores villavejstur. Det virkede over al forventning de første tre gange, jeg kaldte. Lina kom i lidt hurtigere end luntefart og helt hen. Da jeg skulle gentage succesen den fjerde gang, sendte hun mig et "NU gider jeg altså ikke det pis længere". Hmmm. Eurasiere!!!

"Skal vi gå nu?" (Kelas halsbånd ER strammet :o))

Lina på vej mod en ostebid
1. september

"Han gør alle glade hvor end han kommer, vi var til legestue i dag og det gik godt, rigtig godt. Han er super sød ved de stille bange hunde og de mere aktive der vil lege tumler han med. Han er så DEJLIG en hund."
"Om hunde er store eller små, rolige eller vilde virker han til at vide hvordan han skal håndtere dem"
"Det skønt at have så fantastisk en hund."

Ovenstående er et uddrag af mail fra Casper og Lena, som har Enzo. Åh, hvor er det bare dejligt at få sådan en mail :o) Tusind tak (også for rosen til Henrik og mig). Gad vide, om Enzo har arvet sin mors fantastiske fornemmelse for, hvad der sker omkring hende. I dag har jeg været (er) "en smule" irriteret/frustreret/sur (længere historie :o)). Jeg har ikke haft "lyd" på min grrrrr-følelse, men Kela VED, når der er et eller andet. Hun har vekslet mellem at sidde med hovedet på mit ben og at ligge under arbejdsbordet med blikket fast rettet på mig. Da Henrik kom hjem, "bad" hun ham om at gøre et eller andet. Kela er udsøgt sensitiv på den gode måde - og i øvrigt et glad legebarn i kamelkostume pt. Hold da op, hvor hun kaster pelsen af sig i tottevis. 

Gisela har også sendt et billede af nuttede lille Eida (se så at få de ører OP, Eida :o)) Hun har været til hundetræning og klarede det til UG.  Eida har, skriver Gisela, den største nuttethedsfaktor :o)

Enzo og legekammeraten, Tella

Eida

marken er mejet
5. oktober
Det er helt underligt, at der går op til flere dage imellem opdateringerne :o) Heldigvis har jeg fået dejlige billeder af Buster, Django og (E)Laika. Tusind tak til Birthe og Kristina. Buster er, som flere jo ved, Linas søn, og Django er Kelas. Det er der vist i øvrigt ikke megen tvivl om, når man ser billederne - bortset fra, at Django har arvet sin mormors store ører :o)
Jeg har nu besluttet ikke mere at sige, at eurasiere ikke ødelægger noget. Det rygte er nemlig ødelagt :o) Rico har bidt en telefonledning over, og Laika har bidt en lampeledning (uden strøm) over. Bøllehvalpe, siger jeg bare. Til gengæld er Laika flink til at hjælpe med at grave jord op allevegne. Hun har forresten rejst det ene øre og næsten det andet - dvs. det andet har hun flappet ned igen. Eida har ligeledes rejst det ene øre.
Jeg har fået SMS fra Eiko, der nu hedder Eddie (ja, det er lidt forvirrende :o). Det går så fint, så fint med ham. Jeg har også fået dejlige billeder, men desværre kan jeg ikke finde ud af at overføre fra mobiltelefon til computer. Jeg håber, Eddie den andens familie sender billeder på mail, når de har fået deres computer op at køre igen.

nostalgi :o) Elaika lidt over tre uger gammel
6. september
Tusind tak til Kristina for ord om og billeder af Eddie - naaaaaaaaaaaaarj vel. Tusind tak til Betina. Men i går kom jeg til at skrive Betina i stedet for Kristina (ER rettet), og så måtte jeg jo lige lave balance :o) Det går fortsat dejlig fint med Eddie. Han er nu blevet så stor, at han kan få forpoterne op på køkkenbordet, så der er opdragelse i luften på Als. Han holder af vandpytter, af at løbe løs på stranden og af leg med søde hunde. Tjek lige det beundrende blik fra Thea på billede fire. Eddie er sej :o)

Også tusind tak til Casper og Lena for ord om og billeder af Enzo. Det er altså nogle umanerligt dejlige hvalpefamilier, vi igen har fået os :o) Casper og Lena har nu kunnet konstatere det der med, at man ikke kan bestikke en eurasier. Til hvalpemotivationskurset gad Enzo ikke sådan rigtigt høre efter, lige meget om han fik dejlige godbidder tilbudt. Heldigvis har han en hundetræner, der har forstand på spidshunde.
I morgen skal vi mødes med Eida og Misha (Enya) på Storebjerg i Farum (bjerg og bjerg - hmmm bakke). Jeg glæder mig meget til at se dem begge - måske især Misha, som jeg jo ikke har set, siden hun flyttede hjemmefra.  

Jamen altså nogle smukke øjne - lige til at smelte over.
Der er SÅ meget Kela i dette billede. JEG smelter :o)
7. oktober
I dag mødtes vi så med først Misha, Laila og Brian og lidt senere Gisela og Eida + veninden Anne Lise og hendes to hunde, Mocca og Wilma ved Storebjerg. Anne Lise har fulgt hvalpene, fra de blev født, og hun er hvalpesitter for Eida. Dejligt, dejligt at se de to små og deres mennesker. Misha blev først lidt forskrækket, da Lina og Kela kom DRØNENDE hen for at hilse på hende, men da hun fandt ud af, hvem de var, ville hun meget gerne hilse på dem begge - og herefter følge Lina rundt på opdagelse. Henrik og jeg fik også en dejlig nussehilsetur med Misha. Da Gisela kom med Eida, blev der nussehilst igen. Desværre blev det ikke til så meget hvalpeleg. Jeg tror, at det var fordi Mocca, som er Eidas bedsteven, gik lidt imellem de to og ville lege med. Men alle så ud til at have det skønt, og Misha må være grundig træt efter en ganske lang lufte- og legetur.
Jeg fik ikke taget så mange billeder - havde ikke tid :o)

Misha (tidligere kendt under navnet Enya)

Misha i modvind - deraf TO rejste ører

Misha hilser på Eidas legekammerat, Mocca

Eida
10. oktober
Da Anja glemte sin windbreaker på Tåsinge, kom hun lige forbi Farum i dag for at hente den. Og så skulle vi selvfølgelig lige benytte lejligheden til en lille skovtur. I starten piskede regn og hagl ned. Det var heldigvis, mens vi gik i skoven. Da vi nåede engen, skinnede solen smukt og varmende. Dejligt at se alle tre. Vi skulle også have haft Rie med, så Leiko kunne hilse på både sin datter, sine søstre og sin mor, men Rie kunne desværre ikke nå at være med.

                            De "små", Bjanka og Kela                                                                         og de store, Luka og Lina                                       

fire dejligheder
12. oktober
Rie har sendt mig et billede af dejlige Leiko. Tusind tak for det. Leiko er en kendt hund på engen og i skoven. Jeg møder jævnligt mennesker, der kender en ANDEN (end vores) eurasier. Det er næsten altid Leiko - som roses til skyerne :o)
Også tusind tak til Lone for billeder af  skønne lille Eddie/Eiko.
I dag har Kela været forbi dyrlægen for at få vaccination og sundhedstjek. Alt er, som det skal være. Hun fik fjernet lidt tandsten på hjørnetænderne, og dyrlægen var imponeret af, så roligt hun tog det. Der var intet tandsten på kindtænderne. Det holdes væk med kødben. Vægten sagde 22,5, hvilket er et halvt kilo for meget :o) 
I morgen tager vi et smut til Hvide Sande og glæder os meget til at se "vores" jyske hvalpe. Desværre kan vi ikke få lov til at hilse på Dina, der ellers bor tæt på. Mette ringede i går og sagde, at hun ikke kan komme søndag. Hun fortalte, at det går så fint så fint med Dina, som er smuk ("underskøn" sagde Mette) som sin mor, og at hun er en meget dejlig, glad, venlig og lydig hund - medmindre der kommer en hare hoppende forbi :o) 

Linas søn, Leiko

og Leikos datter, Bjanka

Eddie den anden (tidligere Eiko)

uden snor - dejligt :o)
- Og så må det være passende med en lille efterårsferie-
konkurrence.

HVEM tilhører disse smukke øjne?
Send svar senest søndag den 21. oktober klokken 12.12 til isabelle-mandel@mail.dk
Præmien er en uge på forsiden. Er der flere rigtige svar, trækker Kela lod - på en eller anden måde, jeg lige finder ud af :o)

22. oktober

Der er desværre ingen vinder af konkurrencen, men tusind tak til jer, der gad deltage :o)  Jeg kan godt forstå, at der blev gættet på Linas øjne, for Buster har helt sikkert arvet hendes smukke blide blik - og det er HANS øjne, Birthe har taget det dejlige billede af.
Herunder har vi fire glade Kela/Alaskabørn. Hvis I vil se mere fra Haurvig KLIK HER. Hvis I vil se en film fra vores jyske hvalpetræf KLIK HER for at komme til filmsiden.
HOP VIDERE TIL NÆSTE OMGANG SIDSTE NYT
TILBAGE TIL FORSIDENTIL SIDSTE NYT - INDEX